Syarat visa kanggo warga Nigeria: Cara nglamar visa

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Aku yakin manawa saben wong Nigeria wis mikir babagan ninggalake negara iki paling ora sapisan ing urip. Yen sampeyan duwe, tinggalake komentar ing bagean komentar.

AtlanticRide

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan syarat visa umum, lan kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan visa lan kepiye cara nglamar visa saka Nigeria. Aku pengin pracaya sing wis duwe idea saka apa visa.

Cukup, visa minangka wewenang bersyarat sing diwenehake negara marang wong manca supaya bisa mlebu wong manca kasebut menyang negara kasebut. Elinga yen visa ora njamin kanthi otomatis sampeyan mlebu menyang negara tartamtu.

iklan

Visa sampeyan tundhuk ijin mlebu dening pejabat imigrasi ing titik sampeyan mlebu. Iki tegese sampeyan bisa mbatalake visa sampeyan nalika mlebu. Adil saka artikel iki kanggo nyedhiyani sampeyan karo syarat visa umum sing bisa dipikolehi ing ngendi wae ing donya. Ing artikel iki, sampeyan bakal diwenehi informasi babagan kabeh babagan visa.

Cukup lungguhan lan terus maca kanggo kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan syarat visa kasedhiya ing kene kanggo sampeyan.

Sampeyan mbutuhake visa kanggo lelungan menyang negara sing ora duwe kabijakan visa karo negara asal sampeyan. Ana negara sing duwe kabijakan lan perjanjian visa ngidini wargane bebas lelungan ing antarane tanpa mbutuhake visa. Contone, Amerika Serikat duwe perjanjian kabijakan visa karo Kanada. Iki nuduhake manawa Kanada lan Amerika bisa lelungan kanthi bebas tanpa visa.

Related Artikel: 34 Negara Gratis Visa Sing Bisa Dituju Wong Nigeria Gratis

Apa sing kudu ditindakake nalika nglamar visa sampeyan

Nalika nglamar visa, sing pertama sampeyan kudu goleki situs web imigrasi resmi negara sing pengin dibukak. Ing situs web kasebut, sampeyan bakal nemokake kabeh informasi kalebu syarat aplikasi visa. Sampeyan kudu ngisi formulir aplikasi visa perjalanan sing dibutuhake. Yen wis rampung ngisi formulir kasebut, sampeyan kudu nerusake formulir kasebut liwat surat utawa elektronik.

Kadhangkala, tujuan sampeyan mbutuhake visa nalika rawuh. Ing kasus kaya mengkono, sampeyan ora kudu njaluk visa sadurunge. Nalika sampeyan teka, sampeyan kudu ngisi formulir visa sing dibutuhake lan uga mbayar ragad sing dibutuhake. Sampeyan pancene kudu nggawe manawa syarat ing situs web wis keenly tindakaken kanggo ngindhari penolakan.

Persyaratan Visa nalika nglamar Visa

Sampeyan kudu eling yen saben negara duwe syarat aplikasi visa khusus kanggo kabeh warga negara manca. Yen negara sing arep dikunjungi duwe konsulat ing domain sampeyan saiki, mula sampeyan kudu nemokake syarat kasebut. Yen ora ana konsulat, sampeyan kudu ngunjungi situs web pemerintah sing relevan kanggo ngerteni.

Persyaratan visa umum biasane kalebu sampeyan ngisi formulir aplikasi visa, menehi cap paspor internasional, lan nyedhiyakake dokumen tambahan liyane sing dibutuhake. Sawetara dokumen tambahan sing bisa uga dibutuhake kalebu, surat undhangan, pesenan hotel, rute penerbangan etc.

Ana negara tartamtu sing duwe pedoman inadmissibility ing nerbitake visa. Sawetara wong manca bisa diarani ora bisa ditampa yen duwe riwayat pidana, ancaman keamanan, duwe masalah finansial sing serius, lsp. Supaya sampeyan bisa mlebu menyang negara sing dituju, syarat aplikasi visa sampeyan kudu dipenuhi 100% tanpa istiméwa. Yen sampeyan gagal nyukupi syarat kasebut, ana kemungkinan 100% aplikasi visa sampeyan bakal ditolak.

web:  10 Properti paling larang ing Afrika Kidul

Dokumen Dhukungan sing Dibutuhake Kanggo Aplikasi Visa Sampeyan

Iki minangka dhaptar dokumen pendukung sing dibutuhake sing bakal dibutuhake nalika ngajokake aplikasi visa. Dokumen pendukung iki bakal dibutuhake ing kedutaan negara sing arep dikunjungi. Sampeyan bisa uga dibutuhake nalika sampeyan mlebu menyang negara sing dituju yen visa nalika rawuh. Sawetara dokumen pendukung kasebut kalebu:

  1. Salinan kaca informasi paspor internasional sampeyan
  2. Layang ulemmu
  3. Foto sampeyan kudu ukuran tartamtu sing diwenehake dening kantor visa
  4. Bukti yen sampeyan bisa ngurus finansial nalika ana ing negara sing dituju
  5. Tiket pesawat utawa pesawat sampeyan
  6. Bukti tujuan sampeyan lelungan, lan
  7. Biaya aplikasi visa sampeyan

Dadi, sampeyan kudu nggawe manawa dokumen kasebut kasedhiya nalika nglamar visa ing negara sing sampeyan pilih.

Syarat Visa: Apa Surat Undangan?

Ana negara tartamtu sing mbutuhake pelamar visa kanggo menehi layang undhangan. Layang undhangan yaiku layang resmi sing asale saka wong sing arep ditekani ing negara kasebut. Wong kasebut bakal negesake manawa dheweke ngajak sampeyan ngunjungi negara kasebut. Negara-negara kaya Amerika Serikat lan Kanada kalebu sing mbutuhake layang undhangan iki.

Tujuan utama saka layang undhangan iki yaiku kanggo mbantu panguwasa imigrasi kanggo konfirmasi yen kunjungan temporal iku sejatine tujuan panyuwunan visa sampeyan. Kanggo mesthekake yen sampeyan ora kejiret, konfirmasi saka situs web konsulat tujuan apa sing kudu dilebokake ing layang kasebut. Sampeyan bisa uga kepengin weruh artikel iki yen sampeyan pengin lelungan menyang Amerika Serikat saka Nigeria kanggo katrangan luwih.

Apa sing Dikarepake Sajrone Wawancara Visa

Sawise ngajokake aplikasi visa, sampeyan mesthi kudu njagong kanggo wawancara visa. Sanajan, ana aplikasi visa tartamtu sing bisa disetujoni utawa ditolak tanpa ngirim wawancara. Pejabat konsulat utawa pejabat imigrasi bisa njaluk supaya sampeyan ngirim wawancara visa. Ing ngisor iki sawetara pitakonan umum sing paling sampeyan takon nalika wawancara visa:

  1. Yagene sampeyan pengin ngunjungi ing wektu tartamtu taun iki?
  2. Apa sampeyan duwe rekaman pidana kepungkur?
  3. Sapa sing sampeyan dolan?
  4. Napa sampeyan pengin ngunjungi negara kasebut?
  5. Suwene sampeyan rencana nginep?
  6. Sampeyan bakal tetep ing endi yen visa sampeyan disetujoni?
  7. Apa sampeyan duwe asuransi kesehatan kanggo lelungan iki?
  8. Apa sampeyan wis pesen tiket pesawat?
  9. Apa sampeyan lelungan piyambak?
  10. Aja duwe cuti sing tepat saka papan kerja (yen sampeyan kerja)
  11. Apa sampeyan bakal bali menyang negara asal sawise kunjungan sampeyan?

Pira Biaya Kanggo Entuk Visa?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Biaya aplikasi visa beda-beda saka siji negara menyang negara liyane. Cara paling apik kanggo ngerteni biaya yaiku ngunjungi situs web imigrasi tujuan sampeyan. Sampeyan ora kudu mbayar liwat individu utawa perusahaan pihak katelu amarga akeh wong sing ditipu kanthi nindakake.

Wektu Processing Visa

Kaya biaya kanggo entuk visa beda-beda saka siji negara menyang negara liyane, uga wektu pangolahan visa. Kanggo mesthekake babagan wektu pangolahan visa ing negara sing arep dibukak, sampeyan uga disaranake mriksa situs web imigrasi resmi. Contone, wektu pangolahan visa saka Rusia menyang Kanada udakara 8 dina. Yen sampeyan lelungan saka Kanada menyang India, sampeyan bisa njupuk nganti 15 dina padhet kanggo proses visa.

Saiki sampeyan duwe syarat visa umum, ayo pindhah menyang macem-macem jinis visa perjalanan.

Related Artikel: Syarat Aplikasi Visa Amerika: Kabeh sing sampeyan kudu ngerti

Jinis Visa Lelungan Lan Persyaratan Khusus

Umume ana rong kategori visa, yaiku:

iklan

  • visa imigran lan
  • Visa nonimigran

Apa Visa Imigran?

iklan

Iki minangka jinis visa sing bisa sampeyan gunakake yen sampeyan pengin manggon kanthi permanen ing negara manca. Ing sawetara kasus, iku tansah relatif utawa juragan sing bisa sponsor sampeyan kanthi ngajokake aplikasi kanggo sampeyan ing negara sing arep kanggo imigrasi kanggo sampeyan kanggo ketemu requirement visa. Sampeyan kudu eling yen sanak keluarga utawa majikan kasebut kudu domisili ing negara manca kasebut. Individu sing duwe kemampuan khusus, investor bisnis sing apik, lan sawetara imigran khusus uga bisa ngajukake petisi kanggo awake dhewe.

web:  34 Negara Gratis Visa Sing Bisa Dituju Wong Nigeria Gratis

Yen aplikasi sponsor visa imigran kasil, diterusake menyang konsulat utawa kedutaan negara ing luar negeri kanggo proses terus lan ngetokake visa imigran menyang imigran sing arep dituju.

Visa Nonimigran

Iki minangka jinis visa sing bisa sampeyan gunakake minangka turis, bisnis, mahasiswa, utawa buruh khusus sing pengin tetep ing wektu tartamtu ing negara sing dituju. Mulane, visa non-imigran teka ing macem-macem formulir sing kalebu:

· Visa Wisata / Wisata

Visa perjalanan ngidini sampeyan mlebu ing negara manca khusus kanggo tujuan wisata utawa luang. Visa mung ngidini sampeyan tetep ing wektu tartamtu uga. Kanthi visa tartamtu iki, sampeyan ora diijini kerja utawa duwe bisnis ing wektu sampeyan tetep ing negara sing dituju.

Kanggo sampeyan njaluk visa lelungan, sampeyan mesthi mbutuhake paspor sing sah. Iki amarga; visa travel bakal prangko utawa glued menyang passport. Kanggo eVisas, bakal disambungake menyang nomer paspor sampeyan ing basis data perjalanan negara.

· Visa Kerja

Iki minangka jinis non-imigran liyane visa sing bisa sampeyan gunakake kanggo ing negara kang dimaksudaké. Kanthi visa ijin kerja, sampeyan layak kanggo njupuk pagawean utawa melu kegiatan bisnis ing negara tuan rumah sampeyan. Jinis visa kerja gumantung saka jinis kerja lan suwene sampeyan bakal manggon ing negara kasebut. Contone, visa liburan kerja sampeyan bakal ngidini sampeyan njupuk tawaran kerja nalika mlaku-mlaku ing negara tuan rumah.

· Visa Siswa

Minangka mahasiswa sing gelem sinau ing negara manca, iki minangka jinis visa sing bakal sampeyan gunakake. Visa visa siswa uga wangun liya saka visa non-imigran. Iki ngidini sampeyan minangka pembawa kanggo ndhaptar sertifikasi pendidikan sing luwih dhuwur ing negara tuan rumah sampeyan. Jenis visa iki mung bisa diwaca sajrone kegiatan akademik sampeyan ing negara tuan rumah kasebut.

Sawise program akademik wis rampung, sampeyan kudu langsung ninggalake negara tuan rumah.

iklan

Related Artikel: Negara sing Ngidini Garwane Makarya ing Visa Siswa

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

· Visa Bisnis Nonimigran

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Yen sampeyan arep nindakake bisnis ing negara tuan rumah tanpa melu pasar tenaga kerja, mula sampeyan butuh visa bisnis kanggo tujuan kasebut. Kanthi visa bisnis, sampeyan bisa nekani konferensi bisnis ing negara tuan rumah utawa nindakake bisnis karo perusahaan liyane ing negara tuan rumah sampeyan. Kanggo nduweni visa bisnis non-imigran iki, sampeyan kudu bisa mbuktekake manawa sampeyan ora nampa penghasilan saka negara kasebut.

· Visa Pengungsi utawa Asylum

Visa non-imigran khusus iki khusus kanggo warga negara manca sing ngungsi perang, bencana alam, lan penganiayaan sing ora sah. Visa pengungsi utawa suaka bisa diwenehake marang individu yen uripe ana ing risiko lan negara tuan rumah wis menehi sertifikasi lan nyetujoni. Sampeyan kudu ngerti manawa visa asylum utawa pengungsi iki pancen angel banget, utamane nalika negara asal para pencari suaka nglawan pamindhahan kasebut.

Asring mimpin kanggo ngadhepi-mati antarane negara loro, Empu banget dicey lan boten mesthi saka aplikasi visa tartamtu iki /.

· Visa Liburan Kerja 

Kanthi visa liburan kerja iki, sampeyan diijini kerja sementara ing negara tuan rumah. Sanajan, ora kabeh negara ngetokake aplikasi visa khusus iki kanggo program liburan. Negara Australia kondhang amarga program visa liburan kerja khusus iki.

· Visa Transit

iklan

Iki minangka jinis visa sing dibutuhake kanggo negara sing dudu negara tujuan sampeyan. Sampeyan mbutuhake visa transit iki yen sampeyan duwe singgah ing negara sing luwih saka sawetara jam. Syarat kanggo visa transit iki ora kaku kaya kategori liyane.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  20 Cara kanggo Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu ing 2022

· EVisa

`EVisa utawa visa elektronik minangka visa digital sing disimpen ing basis data tinimbang dicap lan ditempelake ing paspor sampeyan. eVisa iki disambungake nomer paspor sampeyan. Sampeyan mung bisa nglamar eVisa khusus iki liwat internet. Sawise sampeyan lulus aplikasi lan registrasi online, sampeyan bakal diwenehi dokumen kertas kanggo dipresentasikan nalika lelungan.

Deskripsi Visa

Visa tradisional konvensional bisa dicap utawa dipasang ing paspor sampeyan. Kanggo visa sing ditempelake ing paspor, biasane dokumen cilik sing nyakup papan lair, alasan lelungan, jeneng sampeyan, lan tanggal kadaluwarsa. Kanggo visa prangko, biasane kurang informasi babagan. Visa sing dicap iki ngemot tujuan sampeyan lan tanggal validitas kasebut kanthi jelas.

Negara sing Nduwe Watesan Visa

Sampeyan kudu ngerti manawa negara tartamtu duwe watesan visa supaya bisa ngontrol lan mriksa panyebaran pengunjung menyang negarane. Alesan kanggo watesan visa iki yaiku kanggo nyegah imigrasi sing ora sah uga kegiatan kriminal liyane. Ing negara kasebut, pengunjung diteliti kanthi apik dening panguwasa imigrasi. Nalika sampeyan aplikasi kanggo visa ing negara kuwi, tansah game bal beda. Sampeyan kudu duwe kabeh informasi sing dibutuhake supaya aplikasi visa bisa disetujoni.

Cara Sampeyan Bisa Nglindhungi Diri Saka Kabeh Bentuk Penipuan Visa

Ing kene, kita bakal mbukak mripatmu kanggo kabeh penipuan visa lan imigrasi sing kudu dijauhi kanthi kabeh biaya. Sampeyan kudu ngerti manawa apa wae saka nyoba pindhah menyang negara liya kanthi cara ilegal minangka penipuan imigrasi. Iki uga kalebu kabeh situs web, email, surat lan komunikasi sing nyoba ngapusi individu. Sampeyan uga kudu ngerti manawa penipuan imigrasi ora diwatesi mung ing wilayah kasebut.

iklan

Uga maca: 20 Cara kanggo Ndeteksi Agen Lelungan Palsu

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Apa Penipuan Imigrasi sing Paling Umum?

Ana prekara tartamtu sing kudu diwaspadai supaya bisa ngenali penipuan visa utawa imigrasi sadurunge kasep. Akeh scammers iki bakal katon kanggo nyedhiyani sampeyan layanan imigrasi karo janji unrealizable. Sampeyan kudu ngerti manawa scammers iki bisa uga duwe bisnis online utawa lokal sing katon sah. Sawetara scammers iki bakal menehi sampeyan pitulungan kanggo ijol-ijolan dhuwit.

Layanan kasebut kasedhiya kanggo sampeyan ing situs web resmi kedutaan utawa konsulat negara sing arep dibukak. Sampeyan ngirim ora mbayar kertu ijo sing mesthine dijamin saka klompok wong apa wae. Ana sawetara scammers iki sing bakal luwih dawa kanggo nelpon ponsel sampeyan. Dheweke bakal nggoleki informasi pribadhi utawa malah njaluk pembayaran kanggo layanan imigrasi.

Ora ana kedutaan utawa konsulat sing bakal ngubungi sampeyan liwat telpon. Sampeyan bisa uga nampa kabar babagan entri sing sukses liwat email utawa surat.

Uga Waca: Carane Golek Hotel Murah: Pandhuan Lengkap kanggo sampeyan

Tandha-tandha Peringatan Penipuan lan Penipuan Imigrasi Sampeyan Perlu Diwaspadai

iklan

Saiki sampeyan wis ndeleng penipuan imigrasi umum, wektune kanggo nimbang pratandha peringatan saka penipuan imigrasi kasebut. Sawetara gendera abang iki kalebu:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Sawetara wong bakal njaluk informasi pribadhi utawa pembayaran liwat telpon.
  • Penipu iki bakal njaluk sampeyan ngisi formulir kosong
  • Dheweke uga mbutuhake sampeyan mbayar sawetara jumlah kanggo dokumen imigrasi sing gratis nalika sampeyan sumber saka situs web konsulat resmi.
  • Telpon tartamtu saka pejabat pemerintah mesthine kanggo ngematake sampeyan.

Nalika ngolah aplikasi visa sampeyan, mesthine sampeyan kudu mbukak situs web resmi pemerintah. Sampeyan kudu tansah nyoba ngindhari keterlibatan pihak katelu nalika ngolah aplikasi visa. Nalika sampeyan konsultasi karo pengacara pribadi, coba verifikasi manawa sampeyan pengacara wis pengalaman kanggo laku lan nangani kasus sampeyan. Sawise sampeyan ngrasa yen sampeyan lagi nemoni scammers, disaranake sampeyan langsung nglacak langkah sampeyan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar