Apa Layanan Bisnis minangka Path Karir sing Apik

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Lulus saka kuliah bisa ngisi sampeyan kanthi "oxymoron of feeling". Bungah lan susah; sawetara kepastian lan akeh kebingungan. Sampeyan bakal rumangsa wis tekan wektu nalika sampeyan kudu nggawe keputusan nyata sing bakal mengaruhi arah urip sampeyan. Sampeyan kudu mutusake apa universitas sing bakal ditindakake, ing ngendi sampeyan bakal manggon, lan karir apa sing pengin sampeyan tindakake. 

Sawetara pilihan karir ana kanggo para profesional lan salah sijine sing dadi populer yaiku industri layanan bisnis. statista laporan sing bab 158 yuta wong saiki dipunginaaken ing AS. Jumlah kasebut dijangkepi bakal mundhak sejuta ing taun 2023 kanthi akeh nomer kasebut kerja ing sektor layanan bisnis.

iklan

Miturut Administrasi Perdagangan Internasional, industri layanan profesional lan bisnis ing AS seneng perdagangan surplus $114 milyar ing 2019 kanthi umume layanan kasebut diekspor menyang bawana liyane. Iki tegese yen sampeyan kerja ing layanan bisnis, sampeyan mbukak menyang pasar global ing wilayah layanan kaya hukum, riset lan pangembangan, pariwara, arsitektur, teknik lan layanan konsultasi. 

Ing artikel iki, kita bakal nliti sawetara tunjangan lan kontra layanan bisnis minangka karir lan ngrembug manawa bagean sing apik kanggo tindakake utawa ora. 

Deloken sisan: Apa Karir Lan Kepiye Cara Nemokake Sing Paling Apik Kanggo Aku

Apa layanan bisnis?

Layanan bisnis umume kalebu adol layanan tinimbang produk nyata. Iki minangka layanan sing mbantu ningkatake produktivitas lan dodolan organisasi. Iki tegese proposisi nilai layanan kasebut ora katon.

Kanthi layanan bisnis, industri bisa entuk dhukungan sing bakal nulungi dodolan lan entuk bathi. Kanggo entuk iki, pengalaman profesional kanthi katrampilan lan alat khusus dibutuhake. 

Layanan bisnis

6 Conto karir layanan Bisnis

Layanan bisnis duwe macem-macem conto. Nyatane, adol layanan apa wae kayata saran legal, perawatan kesehatan, konsultasi, saran finansial, lsp, kabeh dianggep minangka layanan bisnis. Ing ngisor iki 6 conto layanan bisnis. 

1. Layanan piranti lunak

Layanan piranti lunak yaiku layanan apa wae sing mbantu sampeyan ngatur utawa nganalisa data nggunakake piranti lunak tartamtu sing bisa diakses saka awan. 

Nalika piranti lunak uga bisa dadi produk, layanan piranti lunak nindakake fungsi sing luwih ora nyata kayata nyedhiyakake keamanan kanggo komputer lan telpon bisnis, nyedhiyakake alat analisis kanggo mbantu ngrekam lan nyimpen data bisnis, nyedhiyakake proteksi anti-virus lan akeh layanan liyane. 

web:  5 Panyebab Fluktuasi Nilai Tukar ing Nigeria

Salah sawijining conto layanan piranti lunak yaiku SaaS sing dikenal minangka piranti lunak minangka layanan. Perusahaan SaaS nyedhiyakake paket piranti lunak online sing bisa mbantu ngubungake komputer ing organisasi tartamtu supaya karyawan bisa kerja bareng nalika nggunakake internet. 

2. Layanan hukum

Sampeyan mesthi mbutuhake gelar hukum kanggo nyedhiyakake layanan hukum. Layanan hukum mbantu perusahaan kanthi menehi saran legal, nyusun dokumen hukum lan makili perusahaan ing pengadilan yen ana tuntutan hukum. 

Layanan hukum kalebu macem-macem industri kalebu perdagangan, asuransi, tenaga kerja lan akeh liyane. 

Layanan hukum

3. Layanan pemasaran

Pemasaran mbantu bisnis lan merek entuk perhatian umum kanthi nggunakake iklan. Nalika akeh perusahaan duwe unit pemasaran internal, sawetara perusahaan liyane luwih seneng nggunakake layanan pemasaran eksternal. 

Nalika transaksi intangible diiklanake, mbutuhake keahlian saka spesialis pemasaran sing bisa mbantu ningkatake ide lan keuntungan nggunakake layanan kasebut. 

Sawetara conto layanan pemasaran yaiku pariwara lan materi publisitas sing diprodhuksi kanggo perencana acara, gedung olahraga, perusahaan layanan finansial, lsp. 

4. Pelayanan kesehatan

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Layanan kesehatan yaiku layanan apa wae sing diwenehake kanggo diagnosa lan perawatan penyakit. Dheweke uga melu layanan sing diwenehake kanggo nyegah lan nyuda kahanan kesehatan lan ciloko. 

Layanan kesehatan duwe 4 wilayah layanan khusus sing beda. Iki minangka pencegahan penyakit, diagnosis lan perawatan, rehabilitasi lan promosi kesehatan. Sawetara profesional kayata dokter, perawat, apoteker, ahli nutrisi, ahli fisioterapi, lan sapiturute kolaborasi kanggo nindakake saben fungsi kasebut.

5. Layanan finansial

Bank, perusahaan asuransi, perusahaan kertu kredit, perusahaan fintech lan liya-liyane yaiku sawetara perusahaan sing nyedhiyakake layanan finansial. 

Perusahaan layanan finansial minangka perusahaan sing mbantu fasilitasi investasi, perbankan, silihan, transaksi kertu kredit lan liya-liyane. Dheweke uga bisa menehi saran finansial lan layanan akuntansi liyane.

Conto apik saka perusahaan layanan finansial yaiku bank lokal sing mbantu sampeyan nyimpen dhuwit kanthi biaya cilik. 

iklan

Banking

6. Layanan konsultasi

iklan

miturut statista, layanan konsultasi bisnis wis ngalami wutah sing stabil sajrone dekade kepungkur. Ukuran pasar konsultasi saiki ing AS yaiku $ 69.9 milyar. 

Layanan konsultasi nyedhiyakake layanan manajemen ahli kanggo perusahaan sing mbantu dheweke ngatur macem-macem aspek perusahaan kalebu audit, penganggaran finansial, lansekap, pemantauan lan evaluasi. 

Umume layanan konsultasi diwenehake ing sangisore payung perusahaan konsultasi bisnis. Perusahaan kasebut bisa dilakokno dening manajer solo utawa sekelompok karyawan sing nyedhiyakake layanan kanggo macem-macem perusahaan ing macem-macem ceruk. 

Sawetara kesempatan karir layanan bisnis uga ana lan pantes sawetara "sebutan terhormat". Iki minangka riset lan pangembangan, sumber daya manungsa, manajemen acara, arsitektur, teknik, layanan desain lan liya-liyane.

Napa sampeyan kudu milih karir ing layanan bisnis

Sawetara wong milih ngetutake karir kanthi macem-macem alasan. Mangkene sawetara alasan sing menarik kenapa kudu milih karir ing layanan bisnis.

1. Sampeyan bisa duwe Uploaded saka sudhut opsi kanggo milih saka

Layanan bisnis minangka sektor sing wiyar kanthi akeh pilihan karir lan kesempatan kanggo dipilih. Sampeyan duwe kasempatan kanggo milih siji jalur karir kanggo liyane nalika miwiti metu minangka panyedhiya layanan.

web:  Saham Kanggo Diwaspadai nganti 2022

Contone, duwe katrampilan hubungan pelanggan sing apik bisa menehi pilihan kanggo kerja minangka perwakilan layanan pelanggan utawa manajer Sumber Daya Manusia. 

2. Sampeyan bisa kerja saka adoh

Akeh pakaryan ing layanan bisnis ngidini keluwesan amarga bisa ditindakake saka omah. Sampeyan bisa uga mung kudu hadir sacara fisik yen sampeyan kerja minangka karyawan ing perusahaan, 

3. Kesempatan kanggo wutah.

iklan

Layanan bisnis menehi sampeyan pilihan kanggo ngalami wutah karir nyata nalika sampeyan kerja. Sampeyan bisa tuwuh saka mung dadi wakil dodolan tingkat entri menyang konsultan penjualan lan manajer penjualan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

4. Akeh prospek Proyek

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Industri kasebut makaryakke 9.3 yuta wong ing taun 2019 kanthi 23% wong sing ngirim layanan komputer kaya sing dilaporake dening Administrasi Perdagangan Internasional

AtlanticRide
Data sing dijupuk saka ITA nuduhake sawetara karyawan ing layanan bisnis.

Amarga mundhake teknologi, panjaluk layanan bisnis teknologi saya mundhak. Pakaryan kesehatan uga saya mundhak. Ing Biro Statistik Tenaga Kerja AS proyeksi dhukungan kesehatan bakal tuwuh 17.8% saka 2021-2031. Pakaryan ing teknologi informasi lan pendhudhukan matématika uga bakal ngalami wutah 15.4% ing taun 2031. 

Iki nuduhake yen proyek layanan duwe akeh prospek kanggo perspektif saiki lan ing mangsa ngarep. 

Kekurangan karir ing layanan bisnis 

Apa wae sing duwe kaluwihan mesthi bakal duwe kekurangan. Ing ngisor iki sawetara kekurangan sing duwe proyek adhedhasar layanan. 

1. Padha bisa mimpin kanggo persil saka meksa

iklan

Akeh pakaryan ing layanan bisnis mbutuhake komitmen, perhatian lan rinci. Kajaba iku, bisa uga mbutuhake sampeyan ketemu tenggat wektu tartamtu. Yen sampeyan ora nangani stres kanthi apik, sampeyan bisa uga bakal kewalahan ing karir kaya ngono sing ngrusak kesehatan sampeyan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nglakoni seminar manajemen stres bisa mbantu sampeyan ngatasi stres. Sampeyan uga bakal digunakake kanggo proyek lan ngalami kurang kaku nalika sampeyan entuk pengalaman luwih ing proyek. 

2. Panyedhiya layanan luwih gampang ora percaya

Kasunyatan manawa panyedhiya layanan adol produk intangible ndadekake luwih gampang pelanggan ora percaya karo layanan, ora kaya produk fisik sing bisa dibalekake yen pelanggan ora puas karo produk kasebut. Iki ndadekake angel tenan kanggo gawe uwong yakin pelanggan ing bisnis adhedhasar layanan Empu, perlu kanggo efforts ekstra ing marketing. 

3. Saben layanan unik

Iki misale jek kaya kauntungan nanging luwih akeh kerugian tinimbang kauntungan. Layanan biasane dikirim adhedhasar kabutuhan pelanggan. Amarga iki, saben layanan dianggep unik tegesé ora ana aturan umum carane saben proyek bisa. 

Pakaryan layanan ora kaya resep ing buku masak sing nduweni ukuran sing tepat. Dheweke malah njaluk akeh perhatian amarga macem-macem kabutuhan klien. Iki asring tegese beban kerja ekstra, pendekatan anyar kanggo saben karya lan kemungkinan mungkasi pelanggan sing ora puas sanajan sampeyan nindakake kabeh kanthi bener. Sawetara wong sing angel kanggo please. 

web:  Pakaryan mbayar paling apik ing peralatan telekomunikasi

Kepiye sampeyan bisa miwiti karir ing layanan bisnis?

iklan

Kanggo miwiti karir ing layanan bisnis, sawetara faktor kudu dianggep. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

1. Nduwe kualifikasi pendidikan sing dibutuhake

Umume karir layanan bisnis ing lapangan khusus kayata hukum lan obat-obatan mbutuhake sampeyan entuk gelar sarjana. Nanging, diploma uga bisa nyedhiyakake kualifikasi sing cukup supaya sampeyan bisa miwiti karir ing sawetara sektor layanan bisnis. 

Entuk sinau pascasarjana ora perlu yen sampeyan pengin miwiti karir ing layanan bisnis nanging bisa menehi keuntungan tambahan. Sawise sampeyan entuk proyek layanan bisnis tingkat entri, Sampeyan bisa mbangun katrampilan sing cocog liwat pengalaman kerja lan sukarela. 

2. Up skills profesional

Yen sampeyan pengin nglamar kerja layanan bisnis sapisanan, priksa manawa sampeyan ngerti katrampilan apa sing digoleki majikan lan gawe upaya kanggo mesthekake yen sampeyan duwe sawetara utawa kabeh katrampilan. Sawetara pengusaha nggoleki karyawan sing duwe katrampilan manajemen lan kepemimpinan.

Sampeyan bisa entuk katrampilan kasebut kanthi njupuk kursus kacilakan, nekani seminar lan acara utawa dadi sukarelawan ing perusahaan. 

3. Ngapikake komunikasi lan katrampilan wong

iklan

Minangka panyedhiya layanan, sampeyan bisa uga terus komunikasi karo wong, perusahaan lan merek. Ngapikake katrampilan komunikasi lan wong bakal mbantu sampeyan nggawe kesan sing apik kanggo karyawan lan pelanggan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

4. Mulai golek kesempatan

Sawise sampeyan kudu nyiapake dhewe kanthi entuk gelar lan nambah katrampilan profesional lan interpersonal, sampeyan kudu miwiti golek kesempatan kanggo entuk kerja. 

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nglamar kerja ing situs web utawa bagean karir ing situs web perusahaan. Jaringan lan gabung karo organisasi profesional uga bisa menehi kesempatan sing bisa mbantu sampeyan miwiti karir bisnis sing apik. 

Apa layanan bisnis minangka jalur karir sing apik? 

Sawise ngunjungi kabeh masalah sing diumumake ing artikel iki kanthi pertimbangan khusus babagan kaluwihan lan kekurangan karir adhedhasar layanan, kita mesthi bisa ujar manawa layanan bisnis mesthine minangka jalur karir sing apik kanggo diterusake kanthi prospek sing cerah lan gaji sing apik banget. 

Iki amarga karir ing sektor layanan bisnis mbutuhake katrampilan lan pengalaman sing dhuwur, nanging sawetara pakaryan layanan bisnis ora mbutuhake katrampilan pendhidhikan.   

iklan

Kanthi proyek layanan bisnis, sampeyan uga mbukak kesempatan kerja global. Amarga pangembangan teknologi, sawetara proyek layanan bisa dikirim online saka ngendi wae ing donya sing ndadekake proyek kasebut kurang mbatesi. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Tembung pungkasan

Duwe karir ing nyedhiyakake layanan mesthi salah siji sing bisa dadi unggul. Yen sampeyan wis nyedhiyakake kualifikasi lan katrampilan pendhidhikan, sampeyan bisa yakin bakal nemu wutah gedhe sing ora mung menehi kepuasan nanging uga ndadekake jagad iki dadi papan sing luwih apik. 

Sampeyan bisa miwiti karir ing salah sawijining pakaryan layanan bisnis saiki amarga akeh sing bisa dipilih. Sampeyan bisa dadi analis finansial, peneliti pasar, perwakilan layanan pelanggan, praktisi hukum, lan liya-liyane. Priksa manawa sampeyan seneng nindakake apa wae sing sampeyan pilih amarga mung kuwi cara sampeyan bisa ngalami kerja. kepuasan ing jangka panjang. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar