Apa barang modal minangka jalur karir sing apik?

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

Apa barang modal minangka jalur karir sing apik?

Apa barang modal minangka jalur karir sing apik?

Iki minangka pitakonan sing akeh wong takon nalika pisanan ndeleng pilihan karir sing kasedhiya. Milih dalan karir temenan minangka salah sawijining keputusan sing paling penting ing urip wong.

iklan

Opsi karir sing akeh wis nggawe tantangan lan gampang kanggo dipilih wong sing mlebu tenaga kerja.

Akeh wong nimbang pro lan cons nanging ora kudu golek piyambak maju tugas dhasar kepungkur ing posisi sing saiki.

Ing kirim iki, kita bakal ngrembug babagan apa barang modal, proyek ing sektor barang modal, conto barang modal, lan liya-liyane.

Apa Barang Modal?

Ana rong jinis barang, barang modal, lan barang konsumsi. Barang konsumen minangka barang pungkasan sing digunakake dening pelanggan pungkasan. Barang konsumen bisa ngarujuk marang barang utawa layanan lan bisa awet utawa ora tahan lama.

Barang modal ditetepake minangka barang sing bisa diraba sing diprodhuksi, barang-barang manufaktur iki, barang-barang manufaktur iki banjur digunakake kanggo ngasilake barang konsumen utawa produk akhir.

Yen barang dituku dening konsumen, iku dudu barang modal nanging yen barang sing padha dituku dening perusahaan, mung kanggo ngasilake barang lan jasa liyane, mula diarani barang modal.

Contone, mesin cuci sing dituku konsumen dudu barang modal. Nanging komputer sing dituku dening perusahaan drycleaning kanggo tujuan layanan umbah-umbah, saiki dadi apik modal.   

Industri ing Barang Modal

Industri ing sektor modal

Sektor barang modal kalebu macem-macem industri sing mbantu bisnis liyane. Bisnis kasebut ngasilake produk lan layanan kanggo konsumen pungkasan.

Ing bagean artikel iki, kita bakal fokus ing sawetara industri sing nggawe sektor barang modal. 

  • Industri Kimia

Industri kimia nggunakake bahan kimia kanggo ngasilake produk kayata adesif, cat, deterjen, sabun, lsp.

Industri kasebut nggunakake bahan mentah lan sumber daya alam kayata banyu, minyak, mineral, lan gas alam kanggo ngasilake produk pungkasan.

  • Automotive Industry

Industri otomotif nuduhake industri sing nggawe bagean kendaraan tinimbang dealer lan salesman sing adol.

 Industri Elektronik

Industri elektronik minangka sektor paling gedhe ing sektor barang modal. Iki kalebu semikonduktor, telekomunikasi, industri, lan barang elektronik konsumen. Parts sing disedhiyakake dening perusahaan listrik digunakake kanggo ngasilake piranti elektronik.

  • Industri Baja

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Industri baja mrodhuksi lan daur ulang kethokan baja lan produk baja. Baja minangka bahan bangunan sing penting lan digoleki kanggo akeh panggunaan.

  • Industri Mesin

Sektor mesin ngasilake mesin lan peralatan gedhe lan nyedhiyakake peralatan menyang perusahaan liyane. Biasane, masyarakat umum ora tuku barang kasebut.

  • Industri Tekstil

Tekstil nyedhiyakake kain katun, wol, lan nilon uga bahan pewarna kaya pewarna sing digunakake minangka bahan mentah dening industri sandhangan.

Pakaryan ing Sektor Barang Modal

Pitakonan - barang modal minangka dalan karir sing apik bisa dijawab kanthi luwih apik kanthi ndeleng sawetara proyek sing kasedhiya ing sektor iki. Pakaryan kasebut biasane ana ing sektor manufaktur. Sektor iki kalebu produksi produk anyar saka bahan mentah utawa komponen perakitan. 

web:  Kepiye carane dadi pramugari (Atendan Penerbangan) ing Nigeria

Sampeyan bisa uga kepingin weruh carane akeh proyek sing kasedhiya ing sektor barang modal. Kabar apik yaiku amarga ana macem-macem subsektor ing sektor iki, ana akeh kesempatan kerja. 

iklan

iklan

Industri barang-barang modal makaryakke meh 6 yuta wong, nyathet 13% saka total lapangan kerja ing AS. Biro statistik AS nuduhake manawa barang modal bakal nambah 6% ing taun 2026.

Ing ngisor iki dhaptar proyek

1. Insinyur Pabrikan

Tim insinyur iki kerja ing sektor manufaktur, lan tugas utama yaiku mesthekake yen kabeh bisa lancar ing manufaktur produk.

Manufaktur Engineer mbutuhake pesawat saka skills lan kualifikasi kayata

  • Katrampilan ngatasi masalah.
  • Katrampilan teknologi informasi sing apik
  • Kemampuan kanggo mlaku kanthi tekanan.
  • Kepemimpinan kepemimpinan.
  • Katrampilan kerja tim.
  • Kawruh komunikasi apik.
  • Kawruh peralatan kanggo tuku, instalasi, lan ndandani.
  • Kesadharan komersial.

Gaji rata-rata kanggo Insinyur Manufaktur minangka dilapurake dening Payscale yaiku $ 71,980 / taun.

2. Engineer Listrik

Iki minangka peran insinyur listrik kanggo ngrancang, ngembangake, nguji, lan ngawasi produksi peralatan listrik, kayata motor listrik, radar lan sistem navigasi, sistem komunikasi, utawa peralatan sing digunakake kanggo ngasilake listrik.

Kajaba iku, dheweke melu ngrancang sistem listrik kanggo mobil lan pesawat. Pendapatan taunan khas kanggo insinyur listrik yaiku $ 78,016. Nanging, watesan paling dhuwur bisa ngluwihi $200k saben taun. 

Salah sawijining industri ing ngendi sampeyan bisa nemokake tawaran sing sugih yaiku industri barang modal, sing nawakake sawetara posisi teknik listrik sing paling nguntungake.

3. Manajer Kontrol Mutu

iklan

Kanggo mesthekake yen produk tundhuk karo standar kualitas lan efisiensi, manajer kontrol kualitas tanggung jawab kanggo ngatur karyawan lan ngawasi proses pangembangan produk. Kanggo mesthekake yen produk sing wis rampung cocog karo syarat lan spesifikasi, manajer kontrol kualitas uga nggarap klien. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Manajer kontrol kualitas ngasilake rata-rata $72,175 saben taun ing AS.

4. Manajer Pengembangan Bisnis  

Ing perusahaan barang modal sing khas, tugas manajer pangembangan bisnis kalebu ngrancang, ngatur, lan koordinasi kegiatan pangembangan bisnis. 

Tanggung jawab kalebu:

  • Nggayuh timbal lan mindhah menyang siklus dodolan.
  • Nyetel gol lan ngembangake rencana kanggo pertumbuhan bisnis lan revenue.
  • Riset akun prospektif ing pasar target.
  • Riset, ngrancang, lan ngetrapake inisiatif target pasar anyar.

miturut Payscale, gaji rata-rata kanggo Business Development Manager yaiku $75,544.

5. Manajer Pemasaran

iklan

Kanggo bisnis barang modal, manajer pemasaran tanggung jawab kanggo ngetrapake, ngetrapake, lan nindakake rencana pemasaran strategis sing bakal narik pelanggan potensial lan nggawe wong tuwa seneng.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dheweke asring duwe gelar marketing utawa disiplin sing ana gandhengane, uga sawetara taun pengalaman kerja sing relevan. Ing Februari 2022, penghasilan rata-rata AS kanggo a pimpinan Pemasaran yaiku $ 109,831.

6. Sales Engineer 

Kanggo bisnis ing sektor barang modal, insinyur sales duwe spesialisasi ing produk berteknologi tinggi lan dikembangake kanthi ilmiah. 

Insinyur sales nggunakake keahlian teknis kanggo nggambarake kaluwihan produk utawa layanan dibandhingake karo pesaing lan uga nerangake keuntungan produk utawa layanan menyang klien potensial. 

Gaji taunan rata-rata kanggo Engineers Sales yaiku $ 74,250.

7. Senior Mechanical Engineer

iklan

Salah sawijining posisi sing mbayar paling dhuwur ing sektor barang modal yaiku iki. Nanging, calon kudu duwe pengalaman udakara 10 taun kanggo entuk kerja lan fungsi ing wilayah kasebut.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Pangembangan, desain, konstruksi, uji coba, lan pamriksa sistem lan piranti mekanik, kayata mesin, alat, lan mesin, kalebu ing bidang insinyur mekanik senior. 

web:  Apa isih pantes entuk gelar DIGITAL MARKETING ing taun 2022?

Amarga teknik mesin minangka lapangan sing wiyar, dheweke kerja ing macem-macem industri sing ngrancang macem-macem produk. Insinyur mekanik senior ing barang modal ngasilake rata-rata $ 110,000 saben taun.

Insinyur mekanik senior bisa entuk luwih saka $ 200k saben taun. Sawetara karir mbayar paling dhuwur ing donya ana ing bidang teknik mekanik lan listrik.

8. Desainer Industri

Desainer industri tanggung jawab kanggo nggawe konsep kanggo barang sing diprodhuksi kalebu dolanan, gadget kanggo omah, lan mobil, lan liya-liyane. Dheweke nyampur bisnis, teknik, lan seni kanggo ngasilake barang sing nyenengake.

iklan

Kanggo sukses ing posisi iki babagan barang modal, siji butuh gelar sarjana ing desain industri lan sawetara taun pengalaman kerja. Bayaran rata-rata kanggo desainer industri yaiku $ 60,832, miturut Payscale. Miturut Pancen, upah taunan rata-rata kanggo desainer industri ing AS yaiku $68,653.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

9. Manajer Riset lan Pangembangan

Manajer riset lan pangembangan minangka posisi liyane sing mbayar lan dikarepake ing sektor barang modal. Tugas utamane yaiku ngatur lan ngawasi proyek riset lan pangembangan (RD) supaya bisa nyukupi kabutuhan organisasi lan entuk bathi saka barang anyar sing prospektif. 

Kajaba iku, dheweke ngembangake lan ngetrapake prosedur RD. miturut Salary.com, gaji Manajer Riset lan Pengembangan rata-rata ing Amerika Serikat yaiku $ 144,880 ing taun 2022. Nanging, biasane ana ing antarane $ 126,187 lan $ 166,452.

10. Manajer Teknik 

Karyawan sing dibayar paling dhuwur ing industri barang modal kalebu manajer teknik. Perencanaan, pimpinan, lan koordinasi kegiatan teknik ing perusahaan minangka tanggung jawab utama manajer teknik.

Yen kerja ing barang modal minangka proyek sing dikarepake, mula nyiyapake syarat dhasar. Kanggo wong sing duwe gelar teknik lan sawetara taun pengalaman kerja, kiriman kasebut dilindhungi undhang-undhang.

iklan

Tanggung jawab Manajer Teknik kalebu:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Ngatur staf lan menehi tugas kanggo personel teknik lan teknis.
  • Nuntun tim ing pangembangan produk, solusi, lan proses anyar.
  • Ngrancang, ngleksanakake, lan nyaring pangembangan produk, tes, lan proses manufaktur.
  • Ngawasi logistik proyek lan alokasi sumber daya.

Gaji rata-rata saka engineering manager ing Amerika Serikat yaiku $137,956 per 25 Februari 2022

Pros saka karir barang modal

Yen sampeyan lagi nimbang proyek ing barang modal, sampeyan bisa uga pengin ngerteni luwih akeh babagan keuntungan saka sektor iki. Mangkene sawetara mupangat utama kanggo nggarap barang modal, sing kudu nyengkuyung sampeyan nglamar.

  • training

Kanggo mbantu sampeyan dadi karyawan sing paling apik, perusahaan kasebut asring menehi latihan sing luar biasa lan bisa uga bimbingan.

  • wutah

Kanggo sing ngupayakake lan ngembangake bakate, kemungkinan wutah ing perusahaan gedhe asring bisa diakses. Individu bisa pindhah saka peran produksi tingkat entri menyang posisi kepemimpinan kaya operator pabrik utawa manajer kontrol kualitas.

  • Salary

iklan

Akeh proyek ing sektor barang-barang modal mbayar luwih saka rata-rata nasional. Malah wong sing ora duwe gelar bisa uga golek kerja sing mbayar luwih akeh saben jam tinimbang proyek liyane.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Wuku

Saliyane gaji sing relatif apik ing sektor iki, akeh perusahaan ing sektor iki nyedhiyakake keuntungan tambahan kayata asuransi dental, cuti wong tuwa, asuransi kesehatan lan cacat, lan liya-liyane.

Cons saka Karir Barang Modal

Penting kanggo ngerti kekurangan karir barang modal.

  • Technical

Akeh pakaryan ing industri barang modal mbutuhake kawruh khusus. Sanajan pakaryan tartamtu ora mbutuhake gelar sing luwih maju, duwe katrampilan teknis sing kuwat isih nguntungake.

  • fisik
web:  25 Proyek Paling Apik Kanggo Pensiunan Guru

Pakaryan iki ora kanggo wong sing seneng santai. Umume pakaryan ing sektor iki mbutuhake akeh gerakan lan ngadeg sedina muput.

  • Automation

iklan

Kebutuhan manungsa kanggo nindakake tenaga kerja bisa dikurangi amarga kemajuan teknologi lan otomatisasi, utamane kanggo wong sing ora duwe pendhidhikan formal.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Industri otomotif
  • Teknologi

Babagan sinau lan keuangan, bisa uga angel ngetutake teknologi sing berkembang kanthi cepet.

Sanajan kabeh kekurangan sing kasebut ing ndhuwur, sektor barang modal minangka pilihan sing apik kanggo wong sing duwe bakat.

Apa Barang Modal minangka Path Karir sing Apik?

Paling mesthi! Profesional enom sing pengin maju ing karir lan tetep saiki nalika entuk penghasilan stabil bakal nemokake sektor barang modal sing nyenengake.

Perusahaan apa sing ana ing Industri Barang Modal?

Perusahaan ing sektor barang modal

Yen sampeyan lagi nggoleki proyek ing sektor barang modal, sampeyan duwe akeh kemungkinan gedhe. Iki minangka dhaptar perusahaan paling dhuwur ing sektor barang modal.

  • Union Pasifik (UP)

iklan

Perusahaan ngirim barang kayata panganan, mobil, batu bara, barang-barang pertanian, lan bahan kimia kanthi cara sing pas lan aman.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Listrik Umum (GE)

Ing bidang tenaga, energi terbarukan, penerbangan, lan kesehatan, GE wis suwe dadi pionir. Saiki, GE dadi pimpinan industri ing pangiriman solusi kanggo analisis data, ilmu material, lan manufaktur aditif.

  • Sewa United Inc. (URI)

Kanthi situs ing 49 negara lan sewelas provinsi Kanada, United Rentals nduweni jaringan ritel paling gedhe saka panyedhiya liyane lan minangka perusahaan rental peralatan paling gedhe ing donya.

  • Boeing (BA)

Iki minangka perusahaan multinasional sing adhedhasar ing Amerika Serikat sing ngembangake, mrodhuksi, lan pasar pesawat, helikopter, roket, satelit, peralatan telekomunikasi, lan misil ing skala global.

  • Caterpillar Inc. (CAT)

iku perusahaan American Fortune 100 sing nggunakake jaringan dealer global kanggo nggawe, berkembang, mbangun, gawé, pasar, lan ngedol mesin, mesin, produk financial, lan insurance kanggo klien.

  • Abb (abbn)

iklan

minangka bisnis teknologi global paling dhuwur sing nyurung owah-owahan sosial lan industri kanggo masa depan sing luwih makmur lan lestari.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Northrop Grumman (NOC)

Northrop Grumman minangka perusahaan aerospace lan teknologi pertahanan global sing adhedhasar ing Amerika Serikat.

  • Perusahaan motor Ford (f)

minangka pabrikan mobil Amerika global kanthi kantor pusat ing Dearborn, Michigan. Perusahaan iki adol mobil lan truk miturut merek Ford, uga kendaraan mewah miturut merek mewah Lincoln.

  • Lockheed Martin (LMT)

Iki minangka perusahaan Amerika kanthi kapentingan ing saindenging jagad babagan aerospace, persenjataan, pertahanan, keamanan informasi, lan teknologi.

  • Honeywell International (HON)

minangka perusahaan konglomerat global Amerika sing didagangake kanthi umum karo kantor pusat ing Charlotte, North Carolina. Aerospace, teknologi bangunan, bahan lan teknologi kinerja, lan solusi safety lan produktivitas dadi papat sektor bisnis utama.

iklan

Mayoritas perusahaan ing sektor barang-barang modal menehi perhatian akeh marang kesejahteraan karyawan. Mulane Barang Modal dianggep minangka pilihan kerja sing njanjeni kanggo para pekerja enom.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

bungkusan Up

Yen sampeyan pengin kerja ing industri barang modal, sampeyan bisa nemokake manawa manufaktur, konstruksi, lan kemajuan teknis minangka karep sampeyan.

Pungkasan, supaya bisa sukses ing pakaryan minangka spesialis barang modal, sampeyan kudu duwe sawetara katrampilan, kalebu katrampilan komunikasi sing luar biasa, kepinginan kanggo entuk asil, penasaran, wani, lan percaya diri.

Muga-muga kiriman iki bisa mbantu mangsuli pitakon sampeyan - Apa barang modal minangka jalur karir sing apik?

Deloken sisan:

iklan

7 proyek sing mbayar $ 1ma taun tanpa skills khusus

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Proyek sing mbayar 1000 saben minggu sampeyan bisa miwiti nindakake dina iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar