Top 50 Wong Paling Sugih Ing Nigeria 2024

Nyebar katresnan

Artikel iki nyathet limang wong paling sugih ing Nigeria ing taun 2023. Sawetara miliarder Nigeria wis mlebu ing Daftar Miliarder Dunia Forbes paling anyar 2023, uga sing wis munggah saka posisi sadurunge ing dhaptar kasebut.

Senadyan peringkat saiki minangka salah sawijining negara paling miskin ing donya, Nigeria nduweni akeh kasugihan sing ora bisa dipisahake sing beda karo penilaian kasebut. Salah sijine yaiku akeh wong sugih ing negara kasebut.

Miturut riset, Nigeria duwe kira-kira 9,100 individu sing duwe bathi dhuwur lan udakara pitung milyarder. Tokoh iki kalebu wong paling sugih ing Nigeria, wanita paling sugih ing Nigeria, lan wong-wong penting liyane.

Milih jeneng ndhuwur, kita duwe babagan 50 wong paling sugih ing Nigeria ing 2023. (kalebu lanang lan wadon).

Nanging, wong paling sugih bakal dadi siji-sijine fokus artikel iki; mung 33 saka 50. Dhaptar lengkap iki kalebu pengusaha, politisi, lan moguls bisnis sing wis mlebu ing dhaptar wong paling sugih ing Nigeria ing 2023 amarga regane net.

Wong Paling Sugih ing Nigeria 2023

  1. Aliko Dangote

Aliko Dangote minangka miliarder Nigeria sing wis nduwèni gelar wong paling sugih ing Afrika kanggo kaping 11. Dheweke mesthi dadi wong paling sugih ing Nigeria kanthi regane $ 13.4 milyar ing taun 2023 sawise mudhun saka regane $ 14 milyar.

Wong Paling Sugih ing Nigeria 2022

Dangote tau dadi wong paling sugih nomer 67 ing Afrika lan wong paling sugih nomer 183 ing donya dening Forbes. Nanging, dheweke saiki dadi wong paling sugih nomer 63 ing donya.

Tokoh bisnis iki ngedegake Dangote Cement Company, sing duwe kira-kira 88% saham. Dheweke uga duwe saham ing perusahaan manufaktur uyah lan gula. Perusahaane minangka produsen glepung, gula, lan semen sing unggul ing Afrika.

Perusahaane wis berkembang dadi konglomerat ing negara-negara Afrika, nawakake layanan kayata impor lan ekspor, pasokan pabrik, lan produk lokal liyane. Dangote lagi mbangun kilang ing cedhak Lagos ing Zona Bebas Lekki. Yen rampung, kilang Dangote bakal ngasilake kira-kira 650,000 barel saben dina.

  1. Michael Adenuga

Mike Adeniyi Adenuga minangka miliarder Nigeria liyane kanthi regane udakara $ 7.3 milyar. Dheweke dadi pangadeg Globacom, perusahaan telekomunikasi paling gedhe nomer loro ing Nigeria. Kasugihane asale saka usaha telekomunikasi lan investasi. Dheweke duwe saham ing sawetara perusahaan, kalebu Equitorial Trust Bank lan Conoil.

Ing taun 2019, dheweke dijenengi wong nomer 22 paling berpengaruh ing Afrika dening Majalah Afrika Anyar.

  1. Bola Ahmed Tinubu

Bola Ahmed Tinubu nduwe regane net kira-kira $8.4 milyar (3.46 triliun). Dheweke dadi Gubernur Negara Bagian Lagos wiwit Mei 1999 nganti Mei 2007. Nanging saiki, dheweke dadi Pemimpin Nasional Kongres Kabeh Progresif.

Tinubu minangka politisi paling sugih ing Nigeria. Dheweke duwe properti ndharat ing Nigeria sing regane luwih saka N120 milyar, kalebu omah gedhong 5 milyar dolar ing Bourdillon Drive ing Ikoyi, Lagos. Dheweke uga dikabarake minangka pemilik Oando PLC, perusahaan prodhuksi minyak paling gedhe ing Nigeria, kanthi bathi $ 449 yuta.

  1. Ibrahim Badamosi Babangida

Ibrahim Badamasi Babangida (IBB) minangka miliarder lan pengusaha Nigeria sing duwe 65% saka Fruitex International Limited ing London lan 24% saka Globacom, perusahaan telekomunikasi paling gedhe nomer loro ing Nigeria, GCFR. Dheweke kira-kira duwe kasugihan udakara $ 5 milyar.

IBB minangka presiden militèr Nigeria wiwit Agustus 1985 nganti Agustus 1993. Wong sugih kasebut misuwur amarga pembatalan pemilihan umum tanggal 12 Juni 1993, ing ngendi MKO Abiola diumumake minangka pemenang.

Kanthi regane bersih saiki 1 triliun Naira ($5 milyar), dheweke dadi politisi paling sugih nomer loro ing Nigeria.

  1. Ifeanyi Ubah

Ifeanyi Ubah minangka pengusaha sing mbangun rejeki kanggo awake dhewe sadurunge mutusake kanggo ngladeni Nigeria. Dheweke dadi ketua Capital Oil and Gas. Dheweke uga dadi dewan direksi ing sawetara perusahaan Nigeria sing misuwur.

Ifeanyi Ubah uga duwe klub bal-balan sing jenenge Ifeanyi Ubah FC. Kanthi regane net kira-kira $ 1.7 milyar, dheweke minangka salah sawijining sepuluh wong paling sugih ing Nigeria.

  1. Abdul Muthallab Umaru

Alhaji (Dr.) Umaru Abdul Mutallab minangka miliarder Nigeria liyane kanthi pengalaman ekstensif ing pangembangan, komersial, lan perbankan pedagang. Dheweke minangka pimpinan bisnis sing luar biasa, bankir sing dihormati, lan akuntan sing disewa lan disertifikasi sing wis njabat ing sawetara posisi finansial.

Mutallab njabat minangka Menteri Pembangunan Ekonomi ing 1975 lan Koperasi lan Perlengkapan ing 1976. Saka 1975 nganti 1978, dheweke dadi anggota Dewan Eksekutif Federal Nigeria.

Dheweke uga mantan ketua First Bank of Nigeria lan Managing Director/CEO United Bank for Africa. Nanging, dheweke saiki dadi Ketua Jaiz Bank International Plc lan dadi anggota Institut Virologi Manungsa ing Nigeria.

  1. Alafayaa Kariboye-Igbo

Alafayaa Kariboye-Igbo, utawa dikenal minangka Oil Money, uga minangka salah sawijining wong paling sugih ing Nigeria ing taun 2023. Dheweke dadi pengusaha lan pengusaha sing kerja ing manajemen minyak lan gas lan real estate.

Kariboye uga dadi pionir ing industri hiburan. Dheweke minangka pemilik Label Pengusaha Inggris, CEO musik lan acara Trump, lan pangadeg Best Car Sales LTD. Jaydboy minangka salah sawijining seniman resmi sing ditandatangani ing label, Oil Money Records, sing didegake ing Maret 2021. Kekayaane saiki $ 6.1 milyar.

  1. Olusegun Obasanjo

Obasanjo minangka politisi lan mogul bisnis kanthi regane $2 milyar. Dheweke minangka pengusaha cerdik sing melu luwih saka 6.5% saka total produksi, pemasaran, lan distribusi minyak utama Nigeria. Dheweke duwe Otta Farms, salah sawijining peternakan pitik paling gedhe ing Afrika Kulon.

Obasanjo mrentah Nigeria kaping pindho, sapisan dadi panguwasa militer wiwit taun 1976 nganti 1979 (minangka Kepala Negara) lan maneh dadi presiden sipil wiwit taun 1999 nganti 2007.

  1. Arthur Eze

Arthur Eze minangka miliarder Nigeria kanthi regane net $ 5.8 milyar. Dheweke minangka insinyur kimia lan mekanik lan politisi.

Dheweke duwe Atlas Oranto Petroleum, industri petroleum swasta raksasa Nigeria, sing diadegake ing 1991, lan sawetara bisnis liyane. Bisnise ana ing Nigeria, Liberia, Guinea, lan Gambia. Arthur minangka salah sawijining wong paling sugih ing Afrika. Mayoritas asete ana ing industri minyak lan gas.

  1. Atiku Abubakar

Atiku Abubakar duweni kekayaan bersih $1.4 milyar (507 milyar 668 yuta). Dheweke dadi pengusaha sing nglumpukake rejeki nalika kerja dadi komandan jenderal Bea Cukai Nigeria sajrone 20 taun. Dheweke ngedegake perusahaan clearing lan forwarding sing diarani Nigeria Container Service nalika makarya ing Nigerian Customs (INTELS).

Kajaba saka INTELS, Atiku Abubakar duwe sawetara bisnis ing Nigeria, kalebu minuman, media, lan pendidikan. Atiku uga politisi. Dheweke dadi Wakil Presiden Nigeria nalika Olusegun Obasanjo dadi Presiden wiwit taun 1999 nganti 2007.

  1. Cletus Ibeto

Cletus Ibeto minangka pengusaha sing misuwur kanthi investasi ing macem-macem industri. Kekayaan bersihe kira-kira luwih saka $ 3.8 milyar.

Ibeto wis misuwur ing saindhenging negara. Dheweke ngatur real estate, produksi semen, minyak lan gas, distribusi energi, lan onderdil mobil.

Dheweke dadi CEO saka Ibeto Group, salah sawijining konglomerat paling gedhe ing Afrika, kanthi kapentingan ing bagean mobil, produksi semen, energi, petrokimia, lan real estate. Kapentingan bisnis liyane yaiku Hotel Ibeto sing kondhang.

  1. Benediktus Peters

Benediktus Peters minangka miliarder lan salah sawijining pengusaha bisnis Nigeria sing kasengsem ing industri minyak bumi.

Dheweke dadi pangadeg Aiteo Group, sawijining konglomerat kanthi kapentingan utama ing energi, lan regane net kira-kira $ 3.3 milyar. Benediktus miwiti kariré ing Ocean and Oil, saiki dikenal minangka Oando Plc, sadurunge pindhah menyang MRS Oil Nigeria Plc.

Banjur dheweke luwih maju kanggo ngedegake industri minyak bumi amarga dheweke kepengin banget nggawe dandan.

  1. Femi Otedola

Femi Otedola minangka pangadeg lan pemilik Zenon Petroleum and Gas Ltd. Dheweke uga ketua Forte Oil Plc, importir utama produk bahan bakar.

Nanging, investasi dheweke ora diwatesi ing industri minyak lan gas. Dheweke duwe investasi ing manajemen real estate, pengiriman, lan keuangan. Dheweke duwe properti real estate ing Nigeria, Dubai, London, lan AS.

Femi Otedola minangka putra saka mantan Gubernur Negara Bagian Lagos Michael Otedola. Karir bisnisé diwiwiti ing taun 1980-an nalika dhèwèké kasil nglakokaké bisnis percetakan kulawargané. Kekayaan net kira-kira $ 1.2 milyar.

  1. Tony Elumelu

Tony Elumelu minangka investor cerdik lan pengusaha sukses kanthi regane net kira-kira $1.98 milyar. Dheweke minangka ahli ekonomi lan filantropis kanthi akeh jabatan resmi ing sektor finansial.

Kasugihane asale saka akeh investasi ing layanan finansial, manajemen real estate, pertanian, lan industri energi. Asetipun jembar. Kepemilikan utamane kalebu Heir Holdings, Transcorp Company, lan United Bank for Africa.

Ing 2005, dheweke tuku United Bank kanggo Afrika lan tuwuh saka bank komersial lokal dadi a bank pan-Afrika kanthi operasi ing 19 negara Afrika.

  1. Orji Uzor Kalu

Orji Uzor Kalu minangka miliarder liyane sing nggawe rejeki ing bisnis sadurunge dadi politisi. Dheweke dadi CEO SLOK Holdings lan regane $ 1.1 milyar.

Investasi kasebut kalebu manufaktur mebel lan industri minyak. Dheweke uga dadi pemegang saham ing koran Daily Sun lan New Telegraph. Orji Uzor Kalu uga dadi mantan Gubernur Negara Bagian Abia.

  1. Jim Ovia

Jim Ovia minangka pengusaha sukses lan ekonomi sing entuk salah sawijining bank paling sukses ing Nigeria, Zenith Bank. Dheweke uga sing ngedegake Visafone Communications Limited, sing banjur dipikolehi MTN.

Minangka pimpinan bisnis sing pinunjul, Jim Ova uga dadi ketua konglomerat paling gedhe ing negara kasebut. Dheweke kira-kira regane $ 1 milyar.

  1. Abdul Samad Rabiu

Abdul Samad Rabiu minangka miliarder Nigeria kanthi regane $ 1.1 milyar. Dheweke dadi CEO BUA Group, salah sawijining produsen semen lan gula paling gedhe ing Nigeria. Dheweke duwe sawetara kilang gula ing macem-macem wilayah ing negara kasebut.

Abdul Samad entuk warisan grup BUA saka bapake, Khalifah Isyaku Rabiu, industrialis sing misuwur. Saliyane peran minangka CEO perusahaan, Abdul Salam uga dadi ketua Bank Industri Nigeria.

  1. Emeka Offor

Emeka Offor minangka pengusaha sukses sing miwiti karir bisnis minangka importir bitumen. Ing taun 1985, dheweke ngedegake Layanan Minyak Chrome lan ngembangake dadi konglomerat, Grup Chrome, ing taun 1994. Perusahaane fokus nyedhiyakake solusi telekomunikasi lan energi.

Emeka duweni regane net kira-kira $2.9 milyar. Dheweke dianggep minangka wong Igbo paling sugih ing Nigeria.

  1. Igho Sanomi

Igho Sanomi minangka pangadeg Cosmos AG Oil, Chief Executive Officer Talaveras, lan liya-liyane. Dheweke minangka pensiunan pengusaha sing wis entuk regane $ 2.1 milyar liwat akeh investasi ing real estate, energi, pertambangan, pengiriman, penerbangan, konstruksi, lan telekomunikasi.

  1. Orjiako, ABC

Orjiako, ABC, minangka ahli bedah terlatih sing ninggalake lapangan kanggo nggayuh kapentingan bisnis. Dheweke dadi ketua lan co-founder saka Seplat Petroleum lan nduwe regane net kira-kira $1.2 milyar.

Orjiako miwiti perjalanan wirausaha kanthi ngadegake lan ngatur sawetara perusahaan ing sektor hulu, hilir, lan layanan industri minyak lan gas.

  1. Jimoh Ibrahim

Jimoh Ibrahim minangka investor penting ing Nigeria sing wis dadi salah sawijining wong paling sugih ing Nigeria ing taun 2023.

Saiki, dheweke dadi miliarder Nigeria amarga akeh investasi ing real estate, minyak lan gas, lan asuransi. Kekayaan net saiki $ 1.1 milyar.

  1. Andy Uba

Emmanuel Nnamdi (Andy Uba) minangka pengusaha sukses sing wis sukses banget. Dheweke duwe regane $ 2.1 milyar. Dheweke tau nyekel jabatan gubernur Anambra State ing 2007 nganti pengadilan tertinggi mbatalake janjian sawise mung 14 dina ing kantor.

  1. Emmanuel Oji

Emmanuel Ojei minangka miliarder Nigeria liyane sing nglumpukake kasugihan liwat investasi. Dheweke duwe akeh investasi ing layanan perbankan lan mobil lan duweni regane $1.2 milyar.

Kapentingan bisnis kalebu konstruksi, perbankan, impor mobil, sales lan layanan, lan lenga. Emmanuel Ojei minangka pamilik tunggal Ojei Holdings Limited.

  1. Paschal Dozie

Paschal Gabriel Dozie minangka Ketua Diamond Bank PLC, salah sawijining bank komersial terkemuka ing Nigeria. Dheweke dadi pengusaha karo Ketua Diamond Bank PLC, salah sawijining bank komersial terkemuka ing Nigeria. Dheweke dadi pengusaha kanthi kekayaan bersih saiki $ 2.1 milyar. Dheweke duwe spesialisasi ing institusi finansial sing berkembang.

  1. Oba Otudeko

Oba Otudeko minangka bankir sing dihormati kira-kira regane $ 650 yuta. Dheweke dadi pangadeg Honeywell Group lan dadi ketua FBN Holding Plc. Investasi kasebut kalebu minyak lan gas, perdagangan, layanan finansial, real estate, lan transportasi laut.

  1. Bode Akindele

Bola Akindele minangka pangadeg lan ketua Mondola Group, perusahaan pertanian paling penting ing Nigeria. Dheweke dadi miliarder Nigeria lan dikira duwe bathi $ 1 milyar.

Dheweke nandur modal ing real estate, pertanian, pangolahan panganan, lan agensi transportasi. Klompoké duwé kapentingan ing babagan pertanian, pangolahan panganan, maritim, real estate, lan transportasi.

  1. Danjuma Theophilus

Danjuma minangka pensiunan jenderal, filantropis, lan pengusaha kanthi regane $ 750 yuta. Kapentingan bisnis utamane yaiku minyak, lan dheweke dadi ketua South Atlantic Petroleum (SAPETRO). Milyuner iki minangka Kepala Staf kanggo mantan Presiden Olusegun Obasanjo.

  1. Muhammad Indriyani

Mohammed Indimi minangka pangadeg Oriental Energy, perusahaan sing didegake ing 1990. Perusahaan kasebut diarani luwih saka $ 400 yuta.

  1. Tunde Folawiyo

Tunde Folawiyo minangka Chief Executive Officer saka perusahaan Telekomunikasi MTN ing Nigeria. Dheweke njupuk alih perusahaan saka bapake nalika tilar donya ing taun 2008.

Kapentingan bisnis Tunde Folawiyo wiwit saka energi, tetanèn, pelayaran, lan real estate. Dheweke duwe regane net kira-kira $ 650 yuta.

  1. Hakeem Belo-Osagie

Hakeem minangka pengacara lan miliarder sing terlatih kanthi sawetara investasi minyak, keuangan, lan telekomunikasi. Dheweke tau dadi ketua United Bank of Africa antarane 1998 lan 2004.

  1. Rochas Okorocha

Rochas Okorocha minangka pengusaha lan politisi sing nggawe kasugihan sadurunge mlebu politik. Dheweke wis dadi gubernur Negara Imo, ing sisih kidul-wétan Nigeria, suwene rong istilah lan duwe sawetara bisnis sing berkembang.

Dheweke saiki duwe regane $ 1.4 milyar (507 milyar, 668 yuta). Ahmadu Adamu Mu'Azu kalebu sepuluh politisi paling sugih ing Nigeria. Dheweke dadi gubernur Negara Bagian Bauchi lan mantan ketua Partai Demokrat Rakyat (PDP). Kekayaan bersihe kira-kira 324 milyar, utawa $545 yuta.

32.   Dino Melaye

Dino Melaye kira-kira duwe bathi $ 800 yuta (290 milyar 96 yuta). Dheweke tau dadi Senator lan anggota Majelis Nasional kaping 8, sing makili distrik Senator Kogi Kulon. Dino Melaye minangka salah sawijining politisi paling sugih lan salah sawijining wong paling sugih ing Nigeria ing taun 2023.

33. Rotimi Amaechi

Rotimi Amaechi uga minangka salah sawijining politisi paling sugih ing Nigeria, kanthi regane $ 780 yuta (282 milyar) lan 843 yuta. Dheweke tau dadi gubernur Rivers State saka 2007 nganti 2015 lan Menteri Perhubungan ing Nigeria nganti 16 Mei 2022, nalika dheweke mundur kanggo saingan presiden Nigeria.


Nyebar katresnan

2 pikirane babagan "50 Wong Paling Sugih Ing Nigeria 2024"

  1. Salah sawijining sing menarik babagan dhaptar iki yaiku kira-kira setengah saka wong-wong mau minangka politisi utawa wis dadi pamrentahan, banjur kasugihane mundhak.

    Reply

Ninggalake Komentar