Wizkid vs Davido: Sapa Sing Luwih Sugih lan Luwih Berpengaruh?

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Akeh debat lan bantahan wis online ing platform sing beda-beda mbandhingake rong penyanyi berbakat iki sing wis entuk bathi ing industri musik. Penggemar lan pangguna media sosial ana ing debat "Wizkid vs Davido, sing paling sugih, sing duwe pengaruh luwih akeh, luwih akeh statistik, lsp.

Ing artikel iki, kita nggawe riset lan nerangake sapa sing duwe luwih akeh ing antarane rong selebriti musik kasebut. Cukup lungguh nalika kita mbukak kabeh kanggo sampeyan.

iklan

Ing bid kanggo njupuk sampeyan liwat sing lagi, lan apa padha worth, iku apik sampeyan duwe Brief ing biografi.

Uga mriksa: Cara Priksa Nomer Rekening Bank Nigeria kanthi cepet

Davido vs Wizkid, Sapa Sing Sampeyan Luwih Sugih

Biografi Singkat Wizkid

Wizkid minangka penyanyi lan penulis lagu Nigeria sing misuwur. Jeneng lengkape yaiku Ayodeji Ibrahim Balogun dene jeneng panggunge yaiku "Wizkid". Dheweke lair tanggal 16 Juli 1990. Dheweke miwiti karir nyanyi nalika umur sewelas (11) lan ora suwe, ing taun sing padha (2001), dheweke ngrilis album kolaborasi karo grup musik sing jenenge "The Glorious Five. ”. The Glorious Five minangka grup sing dibentuk lan sawetara kanca gerejane.

Wizkid nandatangani perjanjian rekaman karo Empire Mates Entertainment (EME) ing 2009. Dheweke dadi misuwur sawise ngrilis salah sawijining lagu kanthi irah-irahan "Holla at Your Boy". Kang banjur menangaké "Next Rated Award" ing Headies 2010.

Dheweke uga ngrilis sawetara single timbal saka album studio debut Superstar (2011). "Tease Me/Bad Guys", "Don't Dull", "Love My Baby", "Pakurumo" lan "Oluwa Lo Ni" uga dirilis minangka single saka album Superstar.

Ing taun 2012, Wizkid nandatangani perjanjian endorsement karo "Pepsi" sing regane $350,000.

Uga, ing taun 2013, dheweke nandatangani perjanjian endorsement karo "MTN" ing Mei lan karo "Guinness" ing Oktober, taun sing padha.

Ing Februari 2014, Wizkid dadi "Musisi Nigeria pisanan" sing duwe luwih saka siji yuta (1,000,000+) pengikut ing "Twitter". Sawisé iku, ing September 2014, dhèwèké ngrilis album kanthi irah-irahan dhéwé, kanthi jeneng "Ayo", sing uga dadi album studio sing nomer loro. Iki didhukung dening enem singel: "Jaiye Jaiye", "On Top Your Matter", "One Question", "Joy", "Bombay" lan "Show You the Money". Wizkid ninggalake EME sawise kontrake kadaluwarsa.

Ing taun 2015, dheweke dikandhakake ninggalake MTN kanggo kesepakatan 128 yuta naira karo GLOBACOM.

Ing 2016, Wizkid entuk pengakuan internasional sawise kolaborasi karo Drake ing hit global, "One Dance", sing entuk nomer siji ing dhaptar lagu ing 15 negara, kalebu Amerika Serikat, Inggris, Kanada, lan Australia. Iki nulungi karir musiké amarga kariré dadi luwih dhuwur lan dadi salah sawijining musisi paling sugih ing Afrika.

web:  Dr Deji Adeleke (Bapak Davido) Net worth

Ing Maret 2017, dheweke mlebu perjanjian multi-album karo RCA Records.

Ing tanggal 14 Juli 2017, dheweke ngrilis album studio kaping telune, kanthi judhul "Sounds from the Other Side" (SFTOS). Iki dadi debut label utama lan utamane rekaman sing dipengaruhi Karibia. SFTOS didhukung limang single: "Daddy Yo", "Sweet Love", "Come Closer", "African Bad Gyal" lan "Naughty Ride".

Dheweke dadi artis Afrobeats pisanan sing muncul ing Guinness World Records 2018 kanggo kontribusi kanggo "One Dance".

Ing Juli 2019, penyanyi bakat kasebut ngonfirmasi kesepakatan mega sing ditandatangani karo United Bank for Africa (UBA) minangka duta merek.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Dheweke duwe label rekaman sing diarani Starboy Entertainment

Katon ing kabeh kaca media sosial dheweke bakal ngluncurake album kaping papat, kanthi jeneng; Digawe ing Lagos' sing bakal dirilis tanggal 15 Oktober 2020.

AtlanticRide

WizKid kang Net worth

Wizkid duweni regane net kira-kira $20 yuta. Nalika nerangake properti, Wizkid diarani duwe omah gedhong N13 yuta ing Surulere, Lagos State, lan omah ing Lekki, negara bagian Lagos sing uga regane N68 yuta. Dheweke uga diarani duwe omah ing Amerika Serikat (AS) sing ana ing Los Angeles.

Penyanyi bakat 29-taun-lawas iku pacangan mobil endah lan ndarbeni armada mobil kalebu "Lamborghini Prime X2" worth N28 yuta lan "Porsche Panamera" worth N13 yuta. mobil sing diduweni yaiku "Hyundai Sonata", BMW, Bentley, lan Mercedes Benz.

Uga maca: Sapa Aktor Paling Sugih ing Nigeria?

iklan

pengaruh

iklan

Wizkid duwe basis penggemar gedhe ing platform media sosial. Dheweke duwe kira-kira 2.3 yuta pengikut ing Facebook, 11.2 yuta pengikut ing Instagram, lan 7.2 yuta pengikut ing twitter.

stats

  1. Wizkid diarani minangka musisi Afrika pisanan sing nggayuh 8 yuta pamireng saben wulan ing dhaptar lagu Spotify
  2. Dheweke uga dadi artis Nigeria pisanan sing entuk posisi No.1 ing iTunes World Chart.
  3. Dheweke uga diarani minangka seniman Nigeria pisanan sing nggayuh nomer 1 ing papan reklame Amerika Serikat (Hot 100)
  4. Dheweke dadi artis Nigeria pertama sing duwe rong lagu ing Billboard Amerika Serikat (Hot 100)
  5. Artis Afro-pop pisanan sing katon ing Guinness World Records.
  6. Artis Afrika pertama sing entuk jutaan tampilan ing YouTube sajrone wektu sing cendhak, yaiku kurang saka sedina (24 jam)
  7. Artis Nigeria pisanan sing judhul lan ngedol pertunjukan ing O20,000 Arena kanthi kapasitas 2, London.
  8. Wizkid diarani minangka musisi Afrika pisanan sing nggayuh 8 yuta pamireng saben wulan ing dhaptar lagu Spotify
  9. Dheweke uga dadi artis Nigeria pisanan sing entuk posisi No.1 ing iTunes World Chart.
  10. Dheweke uga diarani minangka seniman Nigeria pisanan sing nggayuh nomer 1 ing papan reklame Amerika Serikat (Hot 100)
  11. Dheweke dadi artis Nigeria pertama sing duwe rong lagu ing Billboard Amerika Serikat (Hot 100)
  12. Artis Afro-pop pisanan sing katon ing Guinness World Records.
  13. Artis Afrika pertama sing entuk jutaan tampilan ing YouTube sajrone wektu sing cendhak, yaiku kurang saka sedina (24 jam)
  14. Artis Nigeria pisanan sing judhul lan ngedol pertunjukan ing O20,000 Arena kanthi kapasitas 2, London.
web:  Top 11 Reliable Nigerian Web Hosting Companies Sampeyan bisa Pilih Saka

Biografi Singkat Davido

Davido minangka penyanyi Nigeria sing misuwur lan jeneng lengkap yaiku David Adedeji Adeleke, dene jeneng panggung yaiku Davido. Dheweke lair tanggal 21 November 1992. David iku penyanyi, penulis lagu, lan produser rekaman asal Amerika Serikat.

Dheweke sinau Administrasi Bisnis ing Universitas Oakwood sadurunge metu kanggo nggawe beat lan ngrekam referensi vokal.

Davido misuwur sawise ngrilis salah sawijining lagu kanthi irah-irahan "Dami Duro", yaiku singel nomer loro saka album studio debut sing dijenengi "Omo Baba Olowo" ing 2012. Sawise iku, enem single tambahan dirilis, kanthi judhul "Back When" , "Ekuro", "Overseas", "All of You", "Gbon Gbon", lan "Feel Alright".

Davido menang penghargaan Next Rated ing The Headies 2012.

Antarane 2013 lan 2015, dheweke ngrilis singel hit kanthi judhul "Gobe", "One of a Kind", "Skelewu", "Aye", "Tchelete (diartikake Goodlife)", "Naughty", "Owo Ni Koko", " Swara" lan "Dhuwit".

Ing Januari 2016, Davido ngumumake ing Twitter yen dheweke wis mlebu kontrak rekaman karo Sony Music, lan sawetara sasi sabanjure, dheweke ngedegake label rekaman "Davido Music Worldwide" (DMW), sing saiki dadi Dremo, Mayorkun, Yonda lan Peruzzi. mlebu.

Ing Juli 2016, Davido nandatangani perjanjian rekaman karo Sony RCA Records. Ing Oktober 2016, dheweke ngrilis 5-track EP Son of Mercy, sing didhukung dening single "Gbagbe Oshi", "How Long" lan "Coolest Kid in Africa".

iklan

Ing April 2017, Davido negosiasi maneh kontrak karo Sony amarga masalah kontrol kreatif lan ing taun kasebut dheweke ngrilis limang single kalebu "Yen" lan "Fall". "Yen" ngasilake aktivitas media sosial ing saindenging jagad nalika "Fall" dadi lagu pop Nigerian paling dawa ing sejarah Billboard.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Davido ngrilis album studio nomer loro kanthi jeneng "A Good Time" ing November 2019. Iki didhukung dening single sing dirilis sadurunge "If", "Fall", "Assurance", "Blow My Mind" lan "Risky".

Davido

Net Worth Davido

Kekayaan net Davido kira-kira $ 16 yuta. Nalika nerangake kepemilikan properti, dheweke duwe omah gedhong ing Lekki, Lagos State sing regane N140 yuta. Dheweke uga duwe omah liyane ing Atlanta, ing Amerika Serikat.

Nalika nerangake mobil, Davido diarani duwe armada mobil kalebu Porsche Carrera, Bentley Bentayga, Range Rover Sport, Toyota Land Cruiser, lan Chevrolet Camaro GS, lan sawetara liyane.

pengaruh

Davido duwe basis penggemar gedhe ing platform media sosial. Dheweke duwe 4.1 yuta pengikut ing Facebook, 17.6 yuta pengikut ing Instagram, lan 7.6 yuta pengikut ing twitter.

stats

  1. Wong Nigeria pertama sing entuk 2 yuta tampilan ing YouTube sajrone wektu sing cendhak, yaiku kurang saka sedina (24 jam)
  2. Dheweke dadi warga Nigeria pisanan sing nggayuh 10 yuta pengikut ing Instagram
  3. Dheweke dadi warga Nigeria pisanan sing duwe siji (1) yuta tampilan organik ing siji kiriman ing Instagram
  4. Umume ngetutake wong Nigeria ing kabeh platform media sosial kalebu Facebook, Twitter, lan Instagram.
  5. Artis Nigerian kanthi video YouTube sing ditonton paling dhuwur.
  6. Dheweke dadi artis Nigeria pisanan sing njaga posisi ing Billboards R&B/Hip-pop airplay 100 chart sajrone patang minggu.
  7. Dheweke uga dadi artis Nigeria pisanan sing nampa penghargaan BET ing panggung utama langsung.
web:  Ketemu kabeh anak Dangote (Jeneng, umur lan urip).

Perbandingan (Wizkid vs Davido)

iklan

Kanthi informasi ing ndhuwur, perbandingan antarane rong musisi Nigeria sing misuwur lan misuwur wis digawe gampang.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Wizkid vs Davido

Kekayaan bersih (Wizkid vs Davido)

Kanthi katrangan ing ndhuwur, katon kanthi jelas manawa Wizkid duweni regane $ 20,000,000, dene Davido $ 16,000,000. Tegese Wizkid luwih sugih tinimbang Davido kanthi $4,000,000

Pengaruh (Wizkid vs Davido)

Cara sing apik kanggo ngukur tingkat pengaruh saka rong seniman sing duwe bakat lan kondhang iki yaiku nggunakake kaca media sosial.

Mbandhingake basis penggemar gedhe loro musisi bakat iki ing media sosial, bisa dideleng kanthi jelas yen ing kabeh telung platform media sosial sing digunakake kanggo ngukur pengaruhe, Davido nduweni nomer paling dhuwur ing kabeh telung (3) platform media sosial. (Ing Facebook, Davido duwe 4.1 yuta pengikut, nalika Wizkid duwe 2.3 yuta pengikut, Ing Instagram, Davido duwe 17.6 yuta pengikut nalika Wizkid duwe 11.2 yuta pengikut, lan ing Twitter, Davido duwe 7.6 yuta pengikut, lan Wizkid duwe 7.2 yuta pengikut.)

Sampeyan bisa uga seneng: Carane miwiti bisnis unggas ing Nigeria

Statistik (Wizkid vs Davido)

iklan

Mbentuk stats ndhuwur lan Anugrah liyane kalebu ing biografi sing, Iku bisa rampung sing Wizkid wis statistik luwih saka Davido, lan generasi internasional wis mbantu wong akèh kanggo entuk iki.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Davido lan Wizkid

Wizkid lan Davido, sing luwih populer ing donya?

Saiki kita wis ndeleng kasugihan lan pengaruh Wizkid lan Davido. utamané ing Nigeria.

Pitakonan saiki, Wizkid lan Davido, sing luwih populer ing donya? Sapa sing duwe popularitas global?

Yen sampeyan kelingan banget, Wizkid wis ditampilake dening akeh seniman Amerika kalebu Beyonce sing maha kuasa. Wizkid lan Beyonce"Coklat Kulit Coklat” menang BET Award. Iki tegese akeh wong sing ngerti Wizkid ing jagad iki. Dheweke misuwur banget ing donya.

Nanging apa tegese Wizkid luwih populer tinimbang Davido? Davido wis ditampilake meek Mill - "Penggemar Mi", Chris Brown (Kaping pindho) -"Blow Kula Mind"Lan"Awak ngisor", Trey songz - "Kowe ngomong opo", Lan malah Nicki minaj - "Ora dingerteni". Dheweke mesthi populer.

iklan

Dadi kanggo mangsuli pitakon, Wizkid lan Davido, sapa sing luwih populer ing jagad iki?.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Jawaban iki, loro banget Popular lan Nuduhake bal sing padha lan beda. Sampeyan ora bisa manawa ngomong sing paling populer.

Yen sampeyan duwe panemu sing beda, tulung marang kita ing bagean komentar.


Nyebar katresnan

6 pikirane babagan "Wizkid vs Davido: Sapa Sing Luwih Sugih lan Luwih Berpengaruh?"

  1. Ana sing ngomong wizkid iku pelit nanging teka kanggo ndeleng

    Ana bedane sing jelas antarane dheweke lair nganggo sendok perak, dheweke berjuang kanggo entuk sendok perak, wong sing ora ngupayakake golek dhuwit ora ngerti regane.

    Reply
  2. Davido uga nuduhake awake dhewe
    Wizkid luwih sensitif malah teka kanggo singing kang paling apik uga sugih Dan davido
    Mung davido bantuan akeh kok wizkid hmmmm dina pelit kuwatir am

    Reply
  3. Wong sing ngirim iki minangka penggemar wizkid. Mulane aku ngomong ngono,
    Davido duwe luwih akeh pandherekipun lan paling views lan wis More collaborations karo seniman american saka wizkid carane kowe ngomong padha loro populer minangka kesimpulan tinimbang ngandika davido sing wis rampung ing stat lan paling sugih. Utawa jus nganakke sing loro duwe stat apik lan padha sugih.
    Aku dudu penggemar davido nanging yen aku ndeleng sing amis aku kudu ngerti yen aku ora duwe irung

    Reply

Ninggalake Komentar