Versi IP Lan Cara Kerja IP.

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan butuh panjelasan sing luwih apik babagan kabeh versi iP lan cara kerja IP? Yen ya, waca terus amarga artikel iki ana ing ambang kanggo nerangake kabeh versi Ip sing kasedhiya.

Alamat IP minangka sakumpulan nomer unik sing ngenali piranti liwat jaringan. Iku kaya sakumpulan aturan sing ngatur struktur data sing dikirim liwat internet utawa liwat jaringan lokal.

iklan

Kanthi mundhake panjaluk alamat IP, versi IP wiwitan ora nyukupi syarat kasebut, sing nyebabake versi IP sing luwih anyar.

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan cara kerja IP lan ngerti versi sing luwih apik, kiriman iki kanggo sampeyan.

Struktur IP

Alamat IP ditampilake ing sakumpulan papat digit. Alamat standar bisa 192.158.1.38. Saben nomer ing set kisaran saka 0 kanggo 255. Iki tegese total sawetara alamat wiwit saka 0.0.0.0 kanggo 255.255.255.255.

Sejatine, alamat IP dipérang dadi rong bagéan: X1. X2. X3. X4.

Saka X1 nganti X3 yaiku ID Jaringan, dene X4 minangka ID Host. 

ID jaringan

Iki saka X1. X2. X3. Bagean alamat kasebut ngenali jaringan tartamtu ing ngendi piranti kasebut. Iki tegese ing ngendi piranti duwe alamat 123. 456. 7. 89, 123. 456. 7. yaiku bagean saka alamat sing dadi ID jaringan. 

ID host

ID host minangka bagean saka alamat IP sing ora dijupuk dening ID jaringan. Iki ngenali piranti tartamtu sing disebut host. Kanthi conto alamat IP kita, 123. 456. 7. 89, ID host bakal dadi 89.

Versi IP

Ana rong jinis versi IP sing digunakake. Yaiku IPV4 lan IPV6

IPV4 (Internet Protocol Version 4)

Versi IP Lan Cara Kerja IP.

Iki minangka versi pisanan saka alamat protokol internet, lan minangka alamat sing paling akeh digunakake. IPV4 iki nggunakake dawa 32-bit sing dipérang dadi patang bagéan sing dikenal minangka oktet, saben ngemot 8 bit. Alamat iki wis ana wiwit taun 1981.

IPV6 (Internet Protocol Version 6)

Iki minangka versi paling anyar saka protokol internet. Alamat anyar iki diatur kanggo nyukupi kabutuhan alamat internet liyane. Iki digawe kanggo ngatasi masalah sing gegandhengan karo IPv4.

Cara kerja IP

Nalika surfing internet, sampeyan bisa nemoni masalah karo alamat sistem utawa sisih server nalika browsing web ana hubungane karo sambungan internet. Nanging, kepiye link digawe ing antarane mesin sampeyan lan ISP?

Bagean kiriman iki bakal mbantu sampeyan ngerti kepiye sistem disambungake.

Langkah-langkah carane sistem kita nyambung.

  • Langkah pisanan diwiwiti kanthi nyambungake sistem, smartphone, lan piranti jaringan liyane menyang piranti jaringan (wi-fi), sing ora langsung nyambungake piranti sampeyan karo internet.
  • The Penyedia Layanan Internet (ISP) tanggung jawab kanggo nyedhiyakake sambungan yen piranti kita ngakses internet liwat jaringan asal (ISP). Lokasi profesional, ing tangan liyane, nawakake jaringan liwat jaringan perusahaan.
  • Jaringan saiki menehi alamat IP sistem sampeyan.
  • Nalika sistem njaluk sambungan internet, ISP nangani panjalukan lan nggunakake alamat IP kanggo ngirim data sing dikarepake bali menyang sistem. ISP tanggung jawab kanggo menehi alamat IP menyang piranti sampeyan, sing uga miwiti sambungan internet menyang sistem kita.
  • Alamat sing diwenehake menyang sistem ora stabil. Alamat ganti saben sampeyan nggunakake jaringan kanggo ngakses internet. ISP tanggung jawab kanggo owah-owahan iki. Sampeyan uga bisa ngubungi ISP kanggo menehi sistem alamat IP alternatif.
  • Yen sampeyan lagi lelungan utawa ora nyambung menyang jaringan asal, sambungan internet sing digawe menyang sistem diwenehake dening jaringan sing beda (wi-fi umum, hotspot bandara, lan sapiturute), sing menehi sistem alamat sementara. diwenehi dening ISP saka jaringan lokasi.

kesimpulan

Alamat IP dipérang dadi ID jaringan lan ID host. ID host minangka bagean saka alamat IP sing ngenali piranti tartamtu, dene ID jaringan minangka bagean saka alamat sing dadi identitas jaringan tartamtu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

IP versi 4 lan versi 6 minangka rong versi utama IP. Saka wacana ing ndhuwur, aku yakin sampeyan wis ngerti kabeh versi IP lan cara kerja IP.

Maca uga: IP sampeyan wis diblokir sementara; carane mbukak blokir alamat IP sampeyan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar