30 Upah Minimum Paling Inggil lan Paling Inggil ing Donya

Nyebar katresnan

Temenan, ekonomi ing jagad iki wis ditangani kanthi serius amarga wabah pandemik Coronavirus anyar. Mula, yen sampeyan bakal nindakake perdagangan ing bagean liya ing jagad iki, sampeyan kudu maca artikel iki babagan negara-negara kanthi upah minimum sing paling dhuwur lan paling murah ing saindenging jagad.

Kanggo miwiti, upah minimum bisa paling apik diterangake minangka gaji paling murah utawa pambayaran upah minangka ijol-ijolan kanggo layanan sing diwenehake dening karyawan sing kudu dibayar dening majikan minangka pertimbangan kanggo karya sing ditindakake.

Sing paling penting, ing pungkasan abad pungkasan, umume negara-negara ing saindenging jagad wis ngenalake upah minimum lan mesthekake yen wis diatur kanthi bener supaya bisa nduwe pengaruh hukum marang para mungsuh.

Sampeyan bisa uga seneng: CARA NGOPI ING YORUBA kanthi Cara sing Bener (101)

Pangertosan Konsep Upah Minimum

Sawise campur tangan Organisasi Buruh Internasional (ILO) babagan implementasine upah minimum ing donya, luwih saka 90 negara nampa lan ngleksanakake selaras karo prinsip pedoman Organisasi Buruh Internasional.

Sawetara negara kasebut mbayar upah minimal sing luwih dhuwur dibandhingake karo mitrane sing ngluwihi aturan standar sing ditetepake dening Organisasi (ILO). Negara-negara miskin liyane kanthi ekonomi sing rapuh, industri sing luwih sithik lan kesempatan kerja sing sithik ora bisa nyukupi standar upah minimum ILO.

Lan mulane kita bakal ngrembug topik iki ing rong bagean. Bagean pisanan bakal ana ing negara-negara kanthi upah minimum paling dhuwur ing donya lan bagean liyane bakal ngurus dhaptar negara kanthi upah minimum paling murah ing donya.

Nanging sadurunge iku, dadi enlighten sing juragan, ing skenario paling awon, diwajibake kanggo mbayar jumlah pas sing ditetepake dening pemerintah minangka standar upah minimum saka negara tartamtu utawa luwih.

Tegese, majikan ora bisa mbayar kurang saka jumlah sing ditetepake pemerintah minangka upah minimum negara kasebut.

Dadi manawa sampeyan nindakake bisnis ing negara sampeyan utawa mikir arep migrasi menyang negara liya, penting sampeyan ngerti sawetara negara ing tingkat upah minimum ing donya.

Iki penting amarga minangka pelanggaran ilegal lan modal kanggo lembaga pemerintah utawa perusahaan swasta mbayar karyawan ing ngisor standar upah minimum.

Upah minimum sing diidinake dening hukum sing ngidini bisa disetel liwat resolusi, panitia bayaran, dewan kompensasi, pengadilan kerja modern, lsp.

Diwenehi informasi lan fakta ing ndhuwur, wis wektune kanggo ndeleng sawetara negara maju modern kanthi upah minimum paling dhuwur ing Donya.

Upah minimal paling dhuwur ing donya

Umumé, sampeyan kudu nyathet manawa akeh faktor sing dianggep nalika ngitung upah minimum ing negara kasebut.

Salah sijine yaiku biaya urip, mula, coba nimbang biaya urip ing negara tujuan sadurunge njupuk proyek upah minimum sing mbayar dhuwur.

Uga Waca: Carane ngucapake hello ing Igbo; lan akeh salam liyane Bener

1. LUXEMBOURG

Miturut riset anyar, Luxembourg minangka negara pisanan ing dhaptar negara kanthi upah minimum paling dhuwur ing donya. Upah minimal standar sing ditetepake dening negara yaiku $13.78 saben jam.

Ing Luxembourg, upah minimum standar mundhak 20% kanggo sawetara kelas individu (biasane 18 taun lan ndhuwur) sing diarani buruh trampil lan ing wektu sing padha mudhun 20-25% kanggo buruh remaja sing biasane ana ing antarane 17. nganti 18 taun.

2. AUSTRALIA

Upah minimum standar sing ditetepake dening pamrentah Australia yaiku US $ 12.10 saben jam lan iki ndadekake negara kasebut minangka struktur upah minimum paling dhuwur nomer loro kanggo para pekerja ing donya.

Pambayaran $12.10 saben jam kanggo para pekerja ing Australia minangka gaji asline sing digawa ing omah, tanpa kudu mbayar penghasilan reged sawise pajak.

Sing dikandhakake, ing Australia, majikan kudu mbayar upah minimum standar iki selaras karo prinsip pamrentahan negara, lan sapa wae sing standar kasebut bakal nemoni bebendune hukum.

3. FRANSI

Miturut panemuan, Prancis minangka negara katelu kanthi struktur upah minimum sing paling apik lan paling dhuwur ing donya. Ing Prancis, karyawan rata-rata entuk upah minimal ora kurang saka €9.88 saben jam. Lan yen dikira-kira, iki bisa nganti €1,498.47 saben wulan.

4. SELANDIA BARU

Selandia Anyar minangka salah sawijining negara ing donya kanthi ekonomi mandiri sing cocog karo para migran sing mapan lan uga dadi tujuan sing paling apik kanggo wong sing duwe bisnis sing golek padang rumput sing luwih ijo.

Rata-rata buruh ing negara iki nampa $10.10 saben jam minangka upah minimum. Mulane kabeh majikan kudu mbayar upah minimum standar iki utawa luwih saka kisaran sing wis ditemtokake.

Ing kana, Selandia Anyar seneng peringkat sing luwih apik ing babagan papan perlindungan sing aman dibandhingake karo negara-negara Uni Eropa liyane amarga biaya urip ing kana lan pajak sing relatif murah.

5. JERMAN

Tanpa mangu-mangu, Jerman wis rinci minangka pusat tenaga ekonomi Uni Eropa lan ora kaget yen negara kasebut minangka negara kaping lima sing mbayar upah minimum paling dhuwur ing donya.

Buruh rata-rata ing Jerman entuk $ 10.90 saben jam lan adhedhasar keaktifan lan nebus ekonomi negara kasebut, upah minimum saben jam kasebut cukup kanggo nuntun buruh rata-rata ing Jerman supaya bisa urip kanthi layak.

Iki amarga pamrentah Jerman misuwur amarga menehi akeh kesejahteraan lan keuntungan gratis kanggo kabeh wargane.

6. WILAYAH

Miturut Laporan Kebahagiaan Donya sing dirilis dening Perserikatan Bangsa-Bangsa, Walanda minangka negara nomer enem paling apik ing Donya sing mbayar buruh rata-rata kanthi upah minimum sing paling apik lan paling dhuwur.

Karyawan rata-rata ing Walanda nampa $50,670 minangka gaji taunan nalika dikira, lan upah minimal $5.78 saben jam.

Moreso, kabeh warga, lan pedunung Walanda seneng sistem pendhidhikan umum sing seimbang, prasarana sing nyukupi, perawatan kesehatan dhasar universal, lan liya-liyane, mula nggawe urip luwih gampang lan luwih kepenak kanggo sing entuk gaji rata-rata.

web: 25 Negara Paling Sugih lan Miskin ing Afrika (2021)

7. BELGIUM

Pamrentah Belgia uga gabung karo liga negara-negara kanthi upah minimum rata-rata sing diakoni lan standar kanggo para pekerja ing upaya kanggo ningkatake urip lan urip karyawan rata-rata.

Ing Belgia, upah minimum sing diakoni kanggo para pekerja yaiku $10.40 sajrone jam kerja, lan saben wulan, dheweke dibayar $1,673. Mula, kabeh majikan Belgia duwe kewajiban kanggo netepi peraturan upah kasebut. Sembarang majikan sing kejiret urip saka pegawene bakal ngadhepi tuntutan hukum ing negara kasebut.

Kajaba iku, karyawan Belgia sing umure luwih saka 22 taun entuk remunerasi sing rada ngluwihi upah minimum standar sing ditetepake pemerintah.

8. UNITED KINGDOM

Upah minimum Inggris lan struktur gaji cukup rumit. Magang saka 16 - 18 taun entuk $4.37 saben jam minangka upah minimal padha karo karyawan umur 19 taun.

Karyawan 18-20 taun nampa skala upah minimal $6.99 saben jam, buruh 21-24 taun entuk $8.80 saben jam lan kabeh karyawan liyane sing umure luwih saka 25 nampa $9.36 minangka upah minimal saben jam.

9. IRLANDIA

Irlandia minangka salah sawijining negara ing naungan Uni Eropa kanthi ekonomi sing luwih cilik, nanging rata-rata buruh ing negara kasebut nglumpukake $ 9.60 saben jam minangka upah minimal. Ayu, ta?

10. KANADA

Kanada minangka negara nomer 10 ing donya kanthi struktur upah minimum sing paling apik lan paling dhuwur ing donya. Dadi anggota Common Wealth sing diakoni, Kanada dianugerahi sawetara sumber daya alam.

Ing Januari 2016, upah minimum sing ditetepake dening pamrentah Kanada ana ing antarane kisaran C $ 10.85 - C $ 14 saben jam, menehi saben provinsi otonomi kanggo nemtokake upah minimum sing tepat kanggo mbayar buruh.

11. JEPANG

Ing Jepang, upah minimum kanggo buruh rata-rata yaiku 906 Yen saben jam lan yen diowahi dadi dolar, yaiku $8.36.

web: Dhaptar lengkap proyek pamrentah sing mbayar paling dhuwur ing Nigeria.

12. AMERIKA SERIKAT

Amerika Serikat ana ing peringkat nomer 12 ing dhaptar negara kanthi upah minimum paling dhuwur ing donya. Rata-rata buruh ing Amerika Serikat entuk $7.25 saben jam, sanajan upah minimal beda-beda ing saben negara.

13. KOREA SELATAN

Ing Korea Selatan, karyawan rata-rata nampa jumlah 6.84 saben jam minangka upah minimal lan yen dikira, saben buruh rata-rata entuk $19,880.75 minangka gaji taunan. Mangkono, ndadekake negara ing 13 negara ing dhaftar.

14. SPANYOL

Miturut World Population Review, 46,745,216 utawa sakiwa-tengené wong manggon ing Spanyol, lan upah rata-rata pegawe Spanyol sing ditetepake pemerintah yaiku $5.83. Yen dikira-kira, saben buruh Spanyol nduweni hak $14,289.76 saben taun minangka upah minimum.

15. PORTUGAL

Pungkasan ing dhaptar negara sing mbayar gaji karyawan paling dhuwur ing donya yaiku Portugal. Rata-rata, karyawan Portugis entuk $5.76 saben jam minangka upah minimal lan $9,584.72 nalika dikira saben taun.

Upah Minimum paling murah ing Donya

Sawise ngrembug babagan 15 negara paling dhuwur kanthi pembayaran upah minimum paling dhuwur ing donya, mula penting kanggo nyorot negara kanthi upah minimum paling murah ing donya.

1. MOROCO

Negara Afrika iki minangka salah sawijining negara ing donya kanthi bayaran upah minimum sing paling murah. Rata-rata, pegawai negeri Maroko entuk $ 310 saben wulan, dene karyawan swasta entuk upah minimal $ 265 minangka gaji saben wulan.

2. AFRIKA SELATAN

Kanthi luwih saka 50 yuta wong sing manggon ing Afrika Kidul, upah minimum negara kasebut kira-kira $277 saben wulan. Gaji iki sithik banget lan mlarat yen dibandhingake karo sing bisa ditemokake ing sawetara negara sing kasebut sadurunge.

3. IRAN

Sing nomer telu ing dhaptar negara sing mbayar gaji karyawan paling murah ing donya yaiku Iran. Upah minimal Iran yaiku $261 utawa kira-kira saben wulan lan nalika iku resmi diijolke menyang Dolar AS.

4. MALAYSIA

Ana akeh lowongan kerja ing Malaysia kanthi pikiran enom sing nggarap kesempatan kerja full-time. Mula, upah minimum sing bisa dipikolehi ing negara kasebut yaiku $243 saben wulan, sanajan sithik, nanging luwih apik tinimbang sing ditawakake sawetara negara.

5 Albania

Gaji minimal sing bisa ditemokake ing Albania minangka salah sawijining upah minimum sing paling murah kanggo negara Eropa. Pengusaha mbayar karyawan rata-rata $ 210 minangka gaji saben wulan. Jumlah kasebut ora cukup kanggo akeh buruh supaya bisa urip kanthi ati-ati.

6. Mesir

Thanks kanggo mata uang sing undervalued lan biaya urip sing murah, upah minimum sing ditampa rata-rata buruh ing Mesir yaiku $174 saben wulan.

7. ETHIOPIA

Minangka salah sawijining negara kanthi upah minimal paling murah ing donya, para majikan mbayar upah minimum $144 saben ing Ethiopia.

8. UKRAINE

Ukraina minangka negara sing njanjeni kalem dening pamrentahan lan korupsi sing ala. Nanging sanajan kahanan sing ora nyenengake, lan dadi salah sawijining Bangsa Eropa kanthi gaji paling murah, rata-rata Ukrainia nampa $ 140 saben wulan lan dheweke bisa njaga urip.

9 Pakistan

Upah minimum rata-rata ing Pakistan yaiku $113 saben sasi, saengga peringkat 9 ing dhaptar negara kanthi upah minimum paling murah.

web: Dhaptar Negara ing Ghana lan Ibukutha (Dhaptar sing dianyari 2021)

10. Kongo

Upah minimal sing bisa dipikolehi ing Kongo yaiku $100 saben wulan lan iki luwih apik dibandhingake karo sing ditawakake sawetara Negara Afrika liyane.

11. MAURITANIA

Upah minimal ing negara iki $68 saben sasi lan minangka kurang minangka gaji minimal iki, rata-rata karyawan ing negara sing sijine ing paling apik kanggo mesthekake yen padha mimpin urip prayoga karo kulawargané.

12. NIGERIA

Nigeria dibuwang dening politik bosok, korupsi, lan pamrentahan sing ala, nyathet salah sawijining upah minimum sing paling murah ing donya. Rata-rata, pegawai negeri federal entuk $ 79 saben wulan minangka gaji.

Upah Minimum paling dhuwur lan paling murah ing infografis Donya
Sumber: picodi.com

13 Venezuela

Ketidakstabilan mata uang Venezuela nggawe upah minimum angel banget kanggo ngitung. Ing tingkat ora resmi, upah minimum sing bisa ditemokake ing Venezuela saiki $20 saben wulan.

14. Bangladesh 19

Bangladesh teka sadurunge Kuba ing dhaptar negara kanthi upah minimum paling murah ing donya. Rata-rata, upah minimum sing dipikolehi ing Bangladesh yaiku $19 saben wulan.

15. KUBA

Miturut lapuran lan temuan, Kuba minangka negara kanthi upah minimum sing paling murah. Pegawe ing Kuba entuk gaji minimal 225 peso Kuba sing padha karo $9 saben wulan. Sanajan pamrentah negara nyedhiyakake saben karyawan Kuba kanthi bahan pangan gratis saben wulan.

web: 36 Negara lan Ibukutha ing Nigeria lan Gubernur 2021 Update

kesimpulan

Upah minimal diwenehake kanthi sengaja kanggo ngendhegake eksploitasi buruh dening para pemilik sweatshop sadurunge katon lan digunakake minangka cara kanggo mbantu kulawarga kanthi upah murah utawa penghasilan saben wulan supaya bisa urip kanthi wicaksana.

Ing kana, umume negara kanthi upah minimum paling dhuwur ing donya diwajibake nindakake iki miturut undang-undang tartamtu sing ditrapake ing negara kasebut, lan iki sing ora ana ing umume Negara-negara kanthi upah minimum sing paling murah ing donya. .


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar