10 universitas paling tuwa ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Ana akeh universitas ing Nigeria sing bagean gedhe diduweni lan dikontrol dening pemerintah. Sektor pendidikan tinggi kalebu universitas, politeknik lan institusi liyane.

Ana meh 170 universitas saiki loro universitas swasta lan pemerintah ing Nigeria. Dina iki kita bakal ngomong babagan 10 universitas paling tuwa ing Nigeria, kabeh universitas ing dhaptar diduweni lan dikontrol dening pemerintah lan universitas kasebut didegake ing antarane taun 40an lan 70an.

Sampeyan bisa uga seneng maca: Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Komunikasi Massa

Universitas paling tuwa ing Nigeria

1. Universitas Ibadan

The Universitas Ibadan didegaké ing taun 1948, biyèn dadi perguruan tinggi ing Universitas London nganti dadi perguruan tinggi independen ing taun 1962. Universitas kasebut diwiwiti kanthi program ing bidang Seni lan Ilmu Kedokteran, saiki ana macem-macem kursus ing 17 fakultas yaiku, Seni, Ilmu medis, kedokteran hewan, Teknologi, Ilmu Klinis, Pertanian, Ilmu sosial, kedokteran gigi, sumber daya alam sing bisa dianyari, ekonomi, lan liya-liyane.

Universitas Ibadan minangka lembaga penghargaan gelar paling tuwa ing Nigeria. Universitas iki nduweni 15 aula panggonan lan wis nyinaoni akeh wong sing misuwur ing masyarakat wiwit saka dokter medis, pengacara, pamenang nobel sastra, ahli matematika, lan liya-liyane.

UI minangka universitas paling tuwa ing Nigeria

2. Universitas Lagos

Universitas Lagos uga salah siji saka generasi pisanan lan universitas paling tuwa ing Nigeria, iku universitas riset umum lan didegaké ing 1962 ing Lagos. Universitas iki duwe telung kampus ing daratan uga udakara 15 aula kanggo omah siswa lan wis nglatih sawetara kapribaden ing Nigeria saka pamenang Nobel kanggo dokter, pengacara, lan liya-liyane.

Universitas Lagosis universitas lawas liyane ing Nigeria

3. Universitas Obafemi Awolowo

Universitas Obafemi Awolowo sing didegaké ing taun 1961 biyèn diarani Universitas Ife lan banjur diganti jeneng ing taun 1987 kanggo ngurmati Kepala Obafemi Awolowo. Universitas federal iki duwe total 9 aula kanggo omah. OAU wis nglatih macem-macem industri kalebu bisnis, teknologi, hukum lan liya-liyane.

Alumni ndandani enem bioskop kuliah ing OAU, nyumbang robot

4. Universitas Benin

Universitas Benin uga minangka universitas federal lan diadegake ing taun 1970, biyen dikenal minangka Institut Teknologi. Dumunung ing dalan Ugbowo Lagos, kutha Benin. Universitas iki duwe rong kampus, kampus Ugbowo lan kampus Ekehuan.

Universitas Benin nduweni 13 fakultas kalebu Seni, Ilmu Lingkungan, Pertanian, Pendidikan, Ilmu Kehidupan, Hukum, Manajemen, Farmasi, Ilmu Fisika, Ilmu Sosial, Ilmu Kedokteran, Pendidikan lan Teknik.

Universitas Benin - Ngarep | Facebook

5. Universitas Nigeria

Universitas Nigeria, Nsukka minangka universitas federal sing dumunung ing Nsukka, Enugu lan didegaké dening Nnamdi Azikiwe yaiku 1955. Universitas iki nduweni fakultas 15 lan departemen 102, nduweni papat kampus yaiku, Nsukka lan Enugu, Ituku - Ozalla, lan ABA.

UNN minangka universitas lawas liyane ing nigeria

Artikel terkait: Akademi Polisi Nigeria: Kabeh sing sampeyan kudu ngerti + Keperluan

6. Universitas Calabar

Universitas Calabar minangka salah sawijining universitas generasi nomer loro ing Nigeria sing ana ing Calabar, negara Cross River lan didegake ing 1975.

Universitas iki nduweni udakara 16 fakultas kalebu Ilmu Kedokteran Sekutu, Ilmu Kedokteran Dasar, Kedokteran Gigi, Kedokteran, Ilmu Manajemen, Pendidikan, Ilmu Sosial, Seni, Kebijakan lan Administrasi Umum, Hukum, Ilmu Biologi, Ilmu Fisika, Teknik lan Teknologi, Ilmu Lingkungan, Farmasi , Pertanian, kehutanan lan Manajemen Margasatwa.

 7. Universitas Maiduguri

Universitas Maiduguri minangka universitas federal sing dumunung ing negara bagian Borno ing Nigeria Timur Laut, didegaké ing taun 1975. Universitas iki duwé total 12 fakultas tetanèn, seni, kedokteran gigi, pendidikan, teknik, hukum, ilmu manajemen, farmasi, ilmu pengetahuan, ilmu sosial, lan kedokteran hewan.

Universitas iki uga nduweni populasi staf sing akeh. Universitas Maiduguri kaya universitas federal khas ing Nigeria duwe biaya kuliah sing murah supaya akeh warga Nigeria bisa mbayar. Universitas kasebut nawakake macem-macem gelar ing ilmu, ilmu sosial lan bidang studi liyane. Diakoni ing universitas iki relatif kompetitif. Universitas iki akeh bangunan sing apik, dalan sing apik, perpustakaan sing apik tenan, kekuwatan lan liya-liyane. Siswa bisa manggon ing njaba kampus utawa ing kampus.

UNIMAID minangka universitas paling tuwa liyane ing Nigeria

8. Universitas Ahmadu Bello

Universitas Ahmadu Bello dumunung ing Zaria, negara bagian Kaduna, didegaké ing taun 1962 lan duwé total 13 fakultas lan 82 departemen. Universitas Ahmadu Bello bisa diarani minangka salah sawijining universitas sing paling angel ditampa ing Nigeria amarga kompetitif lan duwe reputasi sing apik.

Akibaté, kabeh wong kepengin menyang kana. ABU uga menehi siswa asrama, perpustakaan sing apik, jaringan dalan sing apik, lsp. SPP lan biaya kaya umume universitas federal uga terjangkau kurang saka 70,000 naira.

ABU Zaria

9. Universitas Ilorin

Universitas Ilorin minangka universitas federal sing dumunung ing Ilorin lan didegaké ing taun 1975. Universitas Ilorin saiki ngemot 15 fakultas yaiku Seni, Ilmu Manajemen, Pertanian, Teknik lan Teknologi, Hukum, Kedokteran Hewan, Hukum, Ilmu Sosial, Ilmu Kedokteran Dasar. lan Ilmu Klinis, Komunikasi lan Teknologi Informasi, Ilmu Fisik, Ilmu Urip, Ilmu Lingkungan lan liyane. Biaya sekolah universitas generasi pertama iki ora ngluwihi 50,000 naira

Universitas Ilorin minangka universitas federal sing wis tuwa banget

10. Universitas Jos

Universitas Jos minangka universitas federal ing negara Plateau, didegaké ing 1975. Universitas Jos nawakake akeh program kalebu sarjana, pascasarjana, gelar master, doktor ing macem-macem bidang studi.

Universitas Jos minangka salah sawijining universitas paling tuwa ing Nigeria wis ngasilake akeh pengacara, dokter, insinyur lan liya-liyane. Sekolah nawakake akeh fasilitas kalebu perpustakaan, panggonan kanggo siswa, program devisa uga layanan administrasi.

UNIJOS nerusake 22 Januari - Resmi | Premium Times Nigeria

Ing antarane kabeh institusi pendidikan sing luwih dhuwur, universitas kasebut minangka sepuluh paling tuwa.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar