Universitas paling murah ing Nigeria lan biaya sekolah

Foto penulis
Ditulis dening George

 

Nyebar katresnan

Universitas paling murah ing Nigeria lan biaya sekolah

Apa sampeyan kuwatir nggunakake dhuwit sing akeh kanggo entuk gelar ing Nigeria? Utawa bisa uga sampeyan kepingin weruh, sepira sampeyan kudu entuk gelar sarjana ing universitas ing Nigeria.

Sampeyan ora piyambak amarga akeh wong uga mangu-mangu. Nggoleki krisis ekonomi lan kedadeyan liyane ing negara kasebut, akeh sing didorong kanggo takon, "yen ana universitas standar sing murah lan terjangkau ing Nigeria"

Universitas paling murah ing Nigeria lan biaya sekolah

Kabar apik lan jawaban kanggo pitakonan sing isih ana yaiku "Ya, ana Universitas ing Nigeria sing murah lan standar sing apik. Akeh mahasiswa sing wis nyerah kanggo entuk gelar kanthi mikir kudu mbayar gedhe kanggo entuk gelar.

Gelar Universitas ora mung kanggo wong sugih, nanging uga kanggo wong sugih lan miskin. Kanthi jumlah sing sampeyan bayar minangka biaya kuliah, sampeyan uga bisa nikmati standar pendidikan sing dhuwur, urip sosial, lan liya-liyane nalika ing kampus.

Kita ngerti manawa minangka mahasiswa, kepengin entuk diakoni ing Universitas Nigeria, sampeyan nimbang faktor kaya kasebut ing ndhuwur, lan mulane kita wis nggawa sampeyan dhaptar Universitas sing dipilih kanthi ati-ati ing Nigeria sing paling murah lan Biaya SPP.

Dhaptar Universitas umum ing Jerman sing gratis kuliah

Universitas Ibadan:

Universitas Ibadan minangka Universitas federal sing ana ing Ibadan, Oyo State, Nigeria lan minangka salah sawijining Universitas Paling Murah ing Nigeria. Iki minangka salah sawijining universitas sing paling bergengsi ing Afrika lan didegake ing taun 1948. Biaya kuliah mulai saka 20,000 - 35,000 gumantung ing departemen lan senadyan ragad kuliah iki kurang, padha isih njaga standar akademisi sing, padha uga salah siji universitas sing wis nomer paling dhuwur saka profesor Highly-dirating.

Ragad kuliahe ora ana sing dibandhingake karo standar akademik sing diwenehake marang siswa, amarga kajaba standar akademik, dheweke uga menehi akses menyang fasilitas olahraga, kebon zoologi, kebon botani, lan laboratorium standar.

Sampeyan bakal nyana universitas kanthi kualitas kasebut larang banget, nanging ora. Ragad wis digawe terjangkau kanggo kabeh.

Iki minangka situs web resmi sekolah. Sampeyan bisa entuk informasi luwih lengkap ing kene: https://www.ui.edu.ng/

Universitas Ahmadu Bello (ABU):

The Universitas Ahmadu Bello biyen dikenal minangka Universitas Northern Nigeria iku universitas riset pamaréntah federal dumunung ing Zaria, negara Kaduna, iku uga salah siji saka Universitas paling tuwa lan paling murah ing Nigeria, didegaké ing 1962. Kursus sing akreditasi lan uga nawakake kualitas lan pendidikan standar. . Ragad kuliah saka 27000 – 35000 Naira, sing uga gumantung ing fakultas nggawe institusi sing murah dibandhingake karo kualitas sing diwenehake. Dheweke duwe departemen lan fakultas sing beda-beda sing cocog karo pilihan sinau.

Universitas Pertanian Federal, Abeokuta (FUNAAB):

FUNAAB minangka Universitas federal sing ana ing Abeokuta, Ogun State, Nigeria lan salah sawijining Universitas Paling Murah ing Nigeria. Iki minangka universitas pertanian pertama ing Nigeria sing diadegake ing taun 1988. Iki minangka salah sawijining telung (3) universitas pertanian ing Nigeria. FUNAAB nglakokake tanggalan akademis kanthi cepet, lan biaya kuliah mulai saka 18,250 - 45,000 gumantung ing College lan departemen lan uga tingkat. Siswa sing pindhah menyang taun pungkasan cenderung mbayar luwih murah dibandhingake nalika pisanan mlebu ing universitas kasebut. Sanajan mangkono, dheweke isih menehi prasarana sing apik kanggo siswa kanggo sistem pembelajaran sing trep.

Related Artikel: Cara mriksa asil jamb online

Universitas Obafemi Awolowo (OAU):

Universitas Obafemi Awolowo minangka Universitas federal sing sadurunge dikenal minangka Universitas ile-ife lan didegake ing 1961 lan mapan ing ile-Ife, Osun State, Nigeria. Dheweke misuwur amarga kinerja lan standar akademik sing luar biasa. Ragad sekolah saka 19,000-58,000 uga gumantung saka fakultas lan kursus.

Universitas Lagos (UNILAG):

UNILAG minangka salah sawijining universitas sing paling populer ing Nigeria lan uga salah sawijining Universitas Paling Murah ing Nigeria. Iki minangka pusat riset pamaréntah federal sing ana ing Lagos State, Akoka, ing sisih kidul-kulon Nigeria.

Iki minangka salah sawijining universitas sing paling kompetitif nalika entuk diakoni lan uga duwe jumlah siswa sing akeh. Kampus utama Unilag dumunung ing Akoka, Yaba, Lagos State nalika Kampus Kedokteran kasebut diarani College of Medicine.

Iku sawetara kilometer saka kampus utama ing Idi-Araba, Surulere. Ragad kuliah saka 14,000-65,000 gumantung ing fakultas lan departemen contone mahasiswa medical mbayar luwih yen dibandhingake Colleges lan departemen liyane.

Universitas Murah Ing Eropa Kanggo Master Tanpa IELTS

Universitas Benin (UNIBEN):

UNIBEN diadegaké ing taun 1970 lan diwiwiti minangka lembaga teknologi. Dheweke uga duwe urip sosial sing apik tanpa mengaruhi standar akademik sekolah. Dheweke uga duwe akeh fakultas lan departemen sing cocog karo pilihan sinau.

Biaya sekolah UNIBEN beda-beda saka siji fakultas menyang fakultas liyane nanging beda-beda 12,000 – 50,000 Naira.

Universitas Nigeria, Nsukka (UNN):

Universitas Nigeria, Nsuka, salah sawijining Universitas sing pertama lan paling murah ing Nigeria. Iki minangka universitas federal sing ana ing Nsukka, Enugu State, Nigeria. Didegaké ing 1955 nanging resmi dibukak ing Oktober 7, 1960, dadi universitas otonom pisanan ing Nigeria. Iki uga minangka universitas hibah tanah pertama ing saindenging Afrika.

Ragad sekolah saka 40,000-71,000 Naira. Jumlah sing dibayar beda-beda saka siji fakultas lan departemen menyang liyane.

Universitas Bayero, Kano (BUK):

BUK uga minangka salah sawijining universitas paling populer ing Nigeria lan didegaké ing taun 1977. BUK diwiwiti minangka perguruan tinggi lan dijenengi Bayero University College nanging banjur diganti jeneng lan Nganyarke menyang Universitas Bayero, Kano.
BUK nduweni fakultas lan pusat riset sing beda-beda. Ragad kuliahe mulai saka 24,000-40,000 naira, sing uga beda-beda adhedhasar fakultas.

Universitas Abuja (UNIABUJA):

Universitas Abuja dumunung ing Federal Capital Territory, Abuja. Negara kasebut dikenal kanthi biaya urip sing dhuwur, nanging faktor iki ora mengaruhi biaya kuliah UNIABUJA, amarga biaya kuliahe mulai saka 39,000-42,000 Naira. Iki diadegake ing 1988, lan padha mbukak program pembelajaran konvensional lan jarak jauh.

Fakultas hukum kasebut nggawe Universitas luwih standar lan diakoni amarga duwe salah sawijining Dewan Perwakilan Mahasiswa (LAWSAN) sing paling Terorganisir ing Nigeria. Dheweke uga dikenal kanthi budaya sinau sing apik.

Universitas Teknologi Federal Akure (FUTA):

FUTA didegaké ing 1981 lan dumunung ing Akure, Ondo State, Nigeria, minangka salah sawijining Universitas Paling Murah ing Nigeria. Dheweke utamane spesialis ing kursus sing ana gandhengane karo teknologi lan beroperasi ing sekolah lan dudu fakultas, dheweke duwe (Pitu) 7 sekolah lan macem-macem departemen sing cocog karo pilihan sampeyan. Freshers padha mbayar 83,940 Naira kang kalebu tablet nalika stalite mbayar 13,560 naira.

Universitas Calabar (UNICAL):

Universitas Calabar minangka kampus Universitas Nigeria nganti 1975. Dheweke duwe lingkungan sinau sing kondusif. Dumunung ing Calabar, Cross River State, Nigeria. Ragad sekolah sing terjangkau lan saka 30,000-43,000 Naira. Jumlah sing dibayar dening siswa beda-beda gumantung saka fakultas.

Dianyari 25 Perusahaan Real Estate sing Bisa Dipercaya supaya Ora Nyuwek Sampeyan ing Nigeria

Kesimpulane

Yen sampeyan ngetutake kanthi temenan, sampeyan bakal weruh manawa umume Universitas Paling Murah ing Nigeria sing kadhaptar ing ndhuwur minangka institusi federal. Dhaptar kasebut luwih saka iki, nanging kita menehi sampeyan umume Sekolah sing duwe standar sing dhuwur lan dianggep duwe biaya kuliah sing dhuwur.

Universitas Murah liyane sing ora kadhaptar ing ndhuwur kalebu:

  • Universitas Federal Oye Ekiti (FUOYE)
  • Universitas Federal Lokoja
  • Universitas Federal Dutsinma
  • Universitas Federal, Gusau, Negara Bagian Zamfara
  • Universitas Federal, Kashere, Gombe State.
    Antarane liyane

Nyebar katresnan

2 pikirane babagan "Universitas Paling Murah ing Nigeria Lan Biaya Sekolah"

Ninggalake Komentar