Tips Top kanggo nambah kesehatan financial

Nyebar katresnan

Kesehatan finansial minangka istilah sing digunakake kanggo nggambarake kahanan finansial sing aman, bebas saka utang, lan bisa njaga gaya urip sing cocog karo kabutuhan. Penting kanggo kabeh wong, nanging bisa uga kritis banget kanggo wong sing duwe utawa nyoba mbangun karir ing sektor finansial. Ora preduli, sampeyan kudu nindakake kanthi maksimal nalika sampeyan navigasi. Akeh wong ing posisi sing padha wis nggunakake Alpha Brain supaya fokus laser-landhep. (Iki sawijining Kupon Alpha Brain kanggo miwiti.)

Kajaba iku, kesehatan finansial minangka aspek penting ing urip lan minangka perkara sing kudu ditindakake saben wong ing sawetara titik ing urip. Iku kalebu bisa nyukupi kabutuhan kayata pangan, papan, transportasi, sandhangan, kesehatan, lan liya-liyane, nyimpen dhuwit kanggo masa depan kayata biaya pensiun utawa kuliah, lan mbangun endhog supaya bisa urip mulyo nalika wis tuwa. .

Istilah "kebebasan finansial" wis digunakake ing budaya populer kanggo wektu sing suwe. Wis dadi tujuan kanggo akeh wong kanggo nggayuh kebebasan finansial lan urip ing impen. Sawetara wong mikir yen entuk kebebasan finansial ora gampang kaya sing dikira. Sawetara malah mikir yen ora bisa nggayuh tujuan kasebut sajrone urip. Nanging, sawetara wong bisa nggayuh tujuan kasebut lan dadi impen sing wis digawe.

Nalika kita ngomong babagan nggayuh kebebasan finansial, kita ngomong babagan duwe dhuwit sing cukup kanggo urip sing dikarepake tanpa kudu kerja 9-5 utawa berjuang karo utang. Dadi, sampeyan kudu netepake ing ngendi sampeyan lan kahanan kesehatan finansial saiki. Amarga yen sampeyan ana ing ambang nyuda utang lan bangkrut, sampeyan bisa uga ora duwe omah utawa kaliren. 

Yen sampeyan nggoleki sawetara cara sing bakal ningkatake kesehatan finansial, ing ngisor iki minangka tips paling apik sing bisa ditindakake. 

ningkatake kesehatan finansial

1.   Nglampahi kanthi cara sampeyan

Mbuwang kurang saka sampeyan entuk minangka cara sing apik kanggo ningkatake kesehatan finansial. Yen sampeyan mbuwang kurang saka sing sampeyan entuk, dhuwit sing isih ana bakal disimpen lan bisa digunakake kanggo kahanan darurat utawa kanggo nandur modal ing wilayah liyane ing urip sampeyan. Salah siji cara kanggo mesthekake yen sampeyan mbuwang kurang saka sing sampeyan entuk yaiku nglacak biaya lan golek cara kanggo nyuda biaya sing ora perlu. Sampeyan bisa nglacak biaya kanthi nyimpen kabeh paystubs - mangkono, yen sampeyan pengin ngetung kabeh income lan kurang expenses, iku luwih gampang. 

2.   Nggawe Rencana Tabungan

Langkah pisanan kanggo nggawe rencana tabungan yaiku nemtokake tujuan sampeyan. Contone, sampeyan bisa uga pengin nyimpen luwih akeh kanggo pensiun utawa nyimpen kanggo preian. Sawise sampeyan ngerti apa sing dikarepake, wektune kanggo nemtokake jumlah dhuwit sing kudu sampeyan simpen saben wulan lan nyiyapake akun tabungan. Yen tujuan sampeyan yaiku tuku barang ing mangsa ngarep, mula bisa uga kudu dilebokake ing dana darurat tinimbang disimpen khusus kanggo tujuan kasebut.

3.   Investasi income pasif

Investasi ing investasi penghasilan pasif minangka cara sing apik kanggo ningkatake kesehatan finansial. Dheweke bakal mbantu sampeyan nggawe aliran dhuwit sing bisa diinvestasi maneh menyang aset liyane utawa digunakake minangka aliran awis. Kajaba iku, investasi pasif income ora mung duwe bathi, nanging uga luwih gampang kanggo ngatur lan njaga.

4.   Tansah ngrancang kanggo kahanan darurat 

Kahanan darurat finansial kedadeyan kanggo kabeh wong lan penting kanggo ngrancang. Cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku mriksa kesehatan finansial. Pemeriksa kesehatan finansial bisa mbantu sampeyan ngenali kahanan saiki lan wilayah sing mbutuhake perbaikan. Sampeyan uga bisa mbantu nyiyapake rencana babagan carane nambah kesehatan finansial ing mangsa ngarep. 

Sampeyan uga kudu eling yen ana telung jinis darurat - medis, alam, lan finansial. Saben wong mbutuhake langkah-langkah sing beda-beda supaya bisa nyiapake kanthi tepat.

5.   Nggawe anggaran sing cocog karo kabutuhan sampeyan 

Proses penganggaran kalebu nyetel gol, prioritas mbuwang sampeyan, mbandhingake pilihan sing beda-beda, lan nggarap perencana finansial kanggo nggawe rencana sing pas kanggo sampeyan. Anggaran bisa mbantu ningkatake kesehatan finansial kanthi mbantu sampeyan urip ing sangisore dhuwit, nyimpen kanggo masa depan, lan mbayar utang.

Nyatane, nggawe anggaran sampeyan bisa kalebu ing sampeyan tumindake esuk. Sampeyan bisa nyathet kabeh barang sing kudu sampeyan tuku kanggo dina kasebut lan dhuwit sing diwenehake kanggo saben barang ing dhaptar kasebut. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nggawa dhuwit sing cukup kanggo dina kasebut.

6.   Priksa kredit 

Mriksa kredit sampeyan uga minangka cara sing apik kanggo ngawasi carane sampeyan ngatur dhuwit lan yen sampeyan tetep ing trek karo tujuan budgeting. Bisa mriksa kredit sampeyan ngidini sampeyan nggawe keputusan sing luwih apik babagan keuangan sampeyan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi mriksa skor kredit sing minangka langkah penting kanggo ningkatake kesehatan finansial. 

Skor kredit minangka ukuran babagan carane riwayat kredit kita wis diatur saka wektu. Iki uga digunakake minangka basis kanggo nemtokake tingkat kapentingan lan nemtokake kemungkinan disetujoni kanggo silihan, hipotek, lan wangun pembiayaan liyane. Cara sing paling umum kanggo mriksa skor kredit sampeyan yaiku nglamar laporan kredit taunan gratis saka saben telung biro kredit utama: Equifax, Experian, lan TransUnion.

Pancen, penting yen kita duwe urip finansial sing sehat amarga bakal mbantu kita nggayuh tujuan pribadi lan profesional. Kajaba iku, urip finansial sing sehat utamane ing jaman saiki perlu amarga kita ana ing jaman kanthi akeh kesempatan kanggo wong golek dhuwit. 

Sanajan kesehatan finansial minangka masalah sing ditindakake dening akeh wong, nanging ora gampang kanggo ningkatake kesehatan finansial lan akeh wong sing ora ngerti arep miwiti saka ngendi. Nanging kanthi pola pikir sing bener sing fokus ing tujuan urip, sampeyan bisa entuk titik ing urip sampeyan ing ngendi dhuwit ora dadi masalah lan pungkasane bebas finansial. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar