Tingkat Perceraian ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Berkah Okoro

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan ndeleng warta akhir-akhir iki? Tingkat pegatan ing Nigeria katon tambah akeh saben taun. Sanadyan kita bisa mbantah manawa ora setinggi negara-negara kulon, nanging tambah akeh amarga pegatan sing didaftar saben dinane. Artikel iki nerangake pegatan ing Nigeria lan alasan sing paling umum kanggo pegatan.

Yen sampeyan takon umume wong kenapa dheweke mikir yen ana tingkat pegatan sing dhuwur ing Nigeria lan negara-negara Afrika liyane, mesthine bakal ngubungake pengaruh Barat, lan liya-liyane. Iki amarga, nganti taun-taun pungkasan, wong Afrika nganggep perkawinan kasebut ora bisa dipecah. Dadi, ora preduli apa wae sing bakal ditindakake dening pasangan sing wis nikah ing hubungane, dheweke tetep tetep.

Sayange, tetep ora dadi solusi praktis saiki. Kenging punapa? Amarga saiki wis katon yen toleransi dadi tipis pungkasane. Dadi, tinimbang tumindak kanthi cepet amarga ora toleran, luwih becik lan luwih aman ditarik metu nalika loro pihak bisa, supaya bisa maju.

Tingkat Tinggi Perceraian ing Nigeria

Minangka tingkat divorce ing negara mundhak saben taun, iku bisa kanggo wonder apa pengadilan wis digawe iku supaya gampang kanggo dissolve marriage. Nah, ayo dideleng kepiye proses pegatan ing Nigeria.

Ing Nigeria, sadurunge nikah dibubarake ing pengadilan, pengadilan ngarepake Pemohon (sing njaluk pegatan) duwe alasan sing bisa dibenerake (alasan) kanggo pengin perkawinan kasebut rampung. Alasan Pemohon kudu tiba utawa tally karo latar kanggo divorce ing Undhang-undhang Perkawinan sadurunge pegatan bisa rampung.

Alasan kanggo divorce ing Nigeria minangka nderek:

  • Sing responden (mitra sing kudu mbela kasus dhewe ing kasus pegatan wangkal nolak kanggo consummate marriage.
  • Sing termohon wis laku jina wiwit nikah lan sing Pemohon ora bisa ditoleransi kanggo manggon karo responden.
  • Sing tergugat wis tumindak kaya mengkono wiwit nikah sing Pemohon ora bisa cukup samesthine kanggo manggon karo responden;
  • Yen tergugat ninggalake Pemohon paling sethithik sak taun sakdurunge diajukake petisi;
  • Sing pihak ing marriage wis dipisahake kanggo paling ora rong taun sadurunge ngajokake petisi, lan responden ora mbantah dekrit sing diwenehake;
  • Para pihak ing omah-omah wis pisah paling ora telung taun sakdurunge diajukake petisi;
  • Sing pihak liyane kanggo marriage wis gagal kanggo tundhuk karo dekrit utawa restitusi saka hak conjugal ditanggepi miturut Undhang-undhang iki kanggo periode ora kurang saka setahun;
  • Sing pihak liyane kanggo marriage wis absen saka Pemohon kanggo wektu kuwi lan ing kahanan sing alesan cukup kanggo nganggep pati responden ana.

Iku penting kanggo Wigati sing preduli saka latar, Nigeria kang pengadilan ora bisa dissolve marriage yen kurang saka rong taun. Nanging yen Pemohon nduduhake kasangsaran sing luar biasa lan kebejatan ing pihake, pengadilan bisa menehi cuti marang pemohon.

Pengadilan uga bisa menehi idin kanggo Pemohon ing marriage ing rong taun ing kasus ing ngisor iki:

  1. Penolakan sing bola-bali lan disengaja kanggo ngrampungake perkawinan;
  2. Jina wiwit nikah lan intoleransi ing sisih Pemohon; lan
  3. Rape, sodomi, utawa bestialitas.

Upamane pemohon bisa kasil mbuktekake samubarang alasan ing ndhuwur minangka alasan kanggo njaluk pegatan. Ing kasus kasebut, pengadilan biasane bakal ngetokake pesenan lan keputusan pengadilan marang responden.

Biasane, responden wis samesthine kanggo mréntahaké kasus. Nanging yen ora ana banding saka responden, pesenan kasebut dadi mutlak sawise telung sasi. Sawise dekrit dadi final, responden ora duwe hak kanggo mréntahaké kaputusan pengadilan. Ya, kuwi proses pegatan kanthi ringkes.

Sampeyan bisa uga mikir, "Sederhana banget, iki bisa uga sebabe tingkat pegatan dhuwur." Nanging sing bener iku luwih rumit tinimbang sing dikira wong akeh amarga ora ana sing bakal nikah sing ngarepake pegatan bakal rampung kanthi cepet tinimbang pernyataan sing definitif "... nganti mati kita pisah".

Alasan sing beda-beda bisa meksa pasangan kanggo milih pegatan minangka pilihan sing paling apik.

Alasan kanggo Divorce

1.   Lack saka Planning

Lack saka planning iku salah siji saka alasan ndhuwur kanggo tingkat dhuwur saka divorce ing Nigeria uga ing negara liyane. Sampeyan nemokake yen wong loro ketemu, lan sawise sawetara tanggal, arep nikah ing spur saka wayahe. Dheweke ora ngerti yen kedewasaan fisik ora kabeh sing dibutuhake kanggo omah-omah.

Umume wektu, pasangan ora emosional, psikologis, utawa malah intelektual kanggo ngadhepi tantangan sing bisa kedadeyan ing bebrayan. Wong rush menyang marriage lan ngarep-arep sing kabeh bakal bisa dhewe metu. Lan sayangé, ora kedadeyan kaya ngono.

Mulane, kita kudu ngidini wong ngrancang lan siyap, ora isin utawa meksa wong-wong mau supaya nikah. Nikah minangka institusi sing sampeyan tindakake nalika sampeyan siyap, dudu nalika dikarepake masyarakat.

2.   Ora Ana Pacaran

Pacaran yaiku wektu sadurunge nikah nalika pasangan sinau babagan kapribaden, kabiasaan, lan perspektif urip. Fase sharing iki penting banget kanggo umur bebojoan, nanging umume wong ora ngerti. Lan sanajan dheweke nindakake, dheweke ora nganggep serius.

Sawetara penyayang enom ngindhari proses iki, dene liyane pengin seneng-seneng sajrone wektu iki, ora mikir babagan masalah jangka panjang. Duwe pacaran sing entheng iku padha karo ora duwe.

3.   Masalah Kompatibilitas

Salah sawijining perkara sing kudu dipriksa sajrone pacaran yaiku kompatibilitas. Iki amarga ketertarikan fisik mung ora bisa njaga bebrayan. Mula, ngerti lan ngerti watak, kapinteran, lan kebiasaane pasangan iku penting sakdurunge nikah. Masalah kompatibilitas minangka salah sawijining alasan utama sing paling akeh kekawin ora tahan, lan tingkat pegatan ing Nigeria terus saya tambah.

4.   Kurang transparansi

Sawetara wong omah-omah karo pasangane tanpa ngandhani crita sing penting amarga dheweke pengin katon sampurna. Dheweke ndhelikake barang lan informasi sing dibutuhake sing bakal duwe akibat sing serius ing mangsa ngarep. Malah ana sing nganti ngapusi lan meres pasangane supaya nikah. Tanpa transparansi ing bebrayan, ora bakal tahan uji wektu.

5.   Bedane umur

Longkangan umur antarane saperangan alesan liyane umum kanggo divorce. Sanadyan kita pengin mbantah manawa umur mung nomer, ing kasunyatan, kita kabeh ngerti yen ana pangarepan sing ora bisa ditemokake ing hubungan kaya iki amarga bedane umur.

Contone, wong lanang umur seket nikah karo wong wadon umur rong puluhan bisa uga ora bisa ngetutake putrine sing mekar lan enom amarga dheweke wis tuwa, dene wong wadon umur patang puluhan nikah karo wong lanang umur rongpuluhan. bisa uga ora bisa ngandhut kaya sing dikarepake wong lanang. Ngerteni telat iki bisa nyebabake perkawinan lan pungkasane nyebabake pegatan.

6.   Kesalahan intelektual

Saben uwong mesthi butuh wong sing bisa menehi alesan babagan tingkat intelektuale. Iki babagan cara nalar tinimbang tingkat pendidikan saben pasangan ing bebrayan. Perkawinan bakal luwih apik yen pasangan bisa ngerti saben liyane kanthi sampurna. Mesthine ana sing cocog ing kapentingan lan pangembangan intelektual yen pasangan bakal tahan suwe.

7.   Infertilitas

Alasan umum liyane kanggo tingkat pegatan sing dhuwur ing Nigeria yaiku ora subur. Masalah infertilitas ing bebrayan bisa dadi rumit. Bisa uga wong lanang utawa wadon sing ora subur ing hubungan kasebut. Nanging, ing pirang-pirang negara Afrika, wanita biasane disalahake amarga ora duwe anak ing omah.

Infertilitas bisa kedadeyan amarga sawetara masalah medis utawa sawetara alasan liyane. Sawetara pasangan ora nuduhake informasi iki karo pasangan, nanging ndhelikake. Nanging, yen kahanan kasebut ditemokake, omah-omah kasebut pungkasane bubar.

8.   Pangarep-arep sing ora cocog

Wong omah-omah ngarep-arep pasangane dadi iki utawa sing, luwih utawa kurang, nanging pungkasane remuk ati lan frustasi yen ora kelakon. Dadi ing katresnan, paling pasangan enom lali sing partners sing ora diwajibake ing sembarang cara kanggo ketemu pangarepan. Dadi, yen pangarep-arep kasebut ora kawujud, mesthine perkawinan kasebut bakal gagal.

9.   Kejahatan

Infidelity uga minangka salah sawijining alasan umum pasangan pegatan. Perkawinan mesthine dadi hubungan eksklusif ing ngendi loro pihak kudu setya. Nanging yen siji partner cidra, iku meh pesti kanggo marriage kanggo nabrak.

10.   Gagal komunikasi

Kurang komunikasi minangka panyebab utama pegatan liyane. Nalika pasangan ora gelem ngomong utawa nglirwakake pentinge komunikasi ing hubungane, mesthine prakara cilik bakal tuwuh dadi masalah rumit sing bakal angel dirampungake.

11.   Penyalahgunaan Domestik

Panganiaya domestik uga wis nyumbang kanggo tingkat dhuwur saka divorce ing Nigeria. Perkawinan sing siji pasangan kadhemen, ora ngajeni, lan kasar marang wong liya ora bakal suwe. Nyatane, ora ana sing kudu disaranake nandhang perawatan sing ora manusiawi, larangan, diremehake, lan digebugi kanggo njaga bebrayan.

12.   Masalah Keuangan

Kaslametané bebojoan apa waé utamané gumantung saka cara wong lanang bisa ngurus kulawarga lan nyukupi kebutuhané. Lan dheweke butuh dhuwit kanggo nindakake.

Umume kekawin gagal amarga pasangan ora ngerti yen penting kanggo pasangan kanggo mbangun kapasitas finansial sing padhet. Padha aran iku mung kanggo wong. Ya, ora mung kanggo wong lanang sing bisa nyukupi finansial. Wong wadon uga kudu ekonomi sing apik supaya loro-lorone bisa narik sumber daya kanggo ngatasi tantangan finansial.

13.   Kebiasaan sing ora biasa

Perkawinan uga rusak amarga kebiasaan sing ora biasa. Kebiasaan kaya judi, mendem, ngrokok, lan tumindak beboyo liyane bisa ora bisa ditampa dening wong sing bebojoan. Sing paling penting, nalika pihak liya ora ngerti babagan iki.

Tingkat pegatan ing Nigeria bakal terus mundhak nganti individu lan masyarakat umume golek cara kanggo mesthekake yen alasan sing kasebut ing ndhuwur dibatalake ing perkawinan.

Nanging, ora ana sing kudu diwanti-wanti kanggo tetep ing perkawinan sing ora produktif utawa ora produktif kanthi alasan apa wae.

Tetep ing marriage dysfunctional kanggo nyimpen pasuryan iku apik minangka sijine piso ing gulu amarga sampeyan bisa pungkasanipun kepeksa nindakake soko ruam utawa, ing skenario paling elek, ilang urip. Nanging, pasangan kudu gelem kerja keras ing hubungane, sabar, sabar, lan ngupayakake apa wae. Pegatan kudu dadi pilihan pungkasan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar