Syarat Visa Malaysia: 2022 Pandhuan Lengkap

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Persyaratan visa Malaysia minangka syarat sing dikarepake sampeyan utawa sapa wae sing kepengin ngunjungi Malaysia. Yen sampeyan pengin ngunjungi Malaysia, artikel iki cocog kanggo sampeyan. Ing kene, sampeyan bakal diwenehi kabeh informasi sing dibutuhake babagan syarat visa Malaysia. Ora ketompo tujuan sampeyan arep menyang Malaysia, dadi kanggo pariwisata, bisnis, lan sekolah, kita bakal nuntun sampeyan.  

Sampeyan kudu ngerti manawa ora ana cara sampeyan bisa ngakses kanthi sah menyang Malaysia tanpa visa. Persyaratan visa Malaysia sampeyan bakal diterangake ing kene kanggo sampeyan. Sampeyan mung kudu menehi perhatian marang kabeh sing bakal diomongake ing artikel iki kanggo nuntun sampeyan. Ing kene, apa sing bakal kita deleng:

  • Apa sampeyan layak kanggo ngunjungi Malaysia?
  • Apa jinis visa sing dibutuhake kanggo ngunjungi Malaysia
  • Dokumen apa sing dibutuhake kanggo entuk visa Malaysia
  • Ragad aplikasi visa Malaysia
  • Carane njaluk visa Malaysia
  • nelusuri visa Malaysia
  • Suwene suwene sampeyan entuk visa menyang Malaysia?

iklan

Kaya sing dakkandhakake, nalika nerangake syarat visa Malaysiat atlanticride.com wis entuk mburi.

Macem-macem Jinis Visa Malaysia

Sadurunge sampeyan bisa ngomong babagan syarat visa Malaysia, sampeyan kudu ngerti macem-macem jinis visa kanggo ngunjungi Malaysia. Ing ngisor iki kapacak jinis visa Malaysia sing kasedhiya sing bisa sampeyan gunakake.

  • Visa kanggo panggonan permanen
  • Visa Malaysia kanggo ijin kerja
  • Visa nalika rawuh ing Malaysia
  • visa Malaysia eNTRI
  • Multiple visa visa
  • Visa mlebu tunggal menyang Malaysia

Saiki sampeyan wis ngerti jinis visa kanggo Malaysia, wektune sampeyan ngerti syarat-syarat kasebut.

Artikel terkait: Syarat Visa Jerman kanggo warga Nigeria. 2019 guide lengkap

Keperluan Visa Malaysia Kanggo Manggon Permanen

Visa ijin mlebu yaiku apa sing sampeyan butuhake yen sampeyan pengin tetep luwih suwe. Wektu sing luwih suwe menehi sampeyan kesempatan dadi penduduk permanen ing Malaysia. Ijin visa mlebu biasane diwenehake kanggo pasangan bojo warga Malaysia, profesional, lan investor uga.

Kanggo nglamar panggonan permanen ing Malaysia, sampeyan kudu manggon ing negara kasebut paling ora 5 taun. Yen sampeyan bojone warga negara Malaysia, sampeyan kudu manggon ing Malaysia suwene 10 taun. Sampeyan kudu nyatet sing panggonan permanen dudu hak sampeyan, nanging hak istimewa sampeyan seneng saka pamaréntah Malaysia.

Kanggo diwenehi visa ijin mlebu, sampeyan kudu kalebu salah sawijining kategori ing ngisor iki:

  • Sampeyan kudu dadi wong sing nduweni kualifikasi khusus utawa profesional
  • Yen Menteri Dalam Negeri Malaysia nandhakake yen diakoni sampeyan bakal ningkatake ekonomi Malaysia.
  • Garwane lan anak-anake sing kasebut ing ndhuwur, sanajan bocah-bocah kudu umur 6 taun
  • Ana uga papan ganti rugi khusus.

Persyaratan Visa Malaysia kanggo Ijin Kerja

Yen sampeyan pengin kerja ing Malaysia, sampeyan butuh a visa ijin kerja. Sampeyan kudu ngerti sadurunge yen aplikasi visa iki minangka proses sing dawa lan rumit. Tansah percaya yen sampeyan bakal diwenehi informasi sing paling apik ing www.atlanticride.com. Sampeyan bakal kepengin weruh manawa perusahaan Malaysia duwe jumlah tenaga kerja asing sing bisa ditindakake.

Sampeyan kudu ngerti manawa visa kanggo ijin kerja ing Malaysia suwene 6 wulan nganti 5 taun. Perusahaan sing nggarap sampeyan bakal miwiti proses kanggo ijin kerja sampeyan. Sampeyan uga penting kanggo ngerti yen visa ijin kerja ditindakake ing Malaysia. Nalika nerangake aplikasi visa ijin kerja, sampeyan kudu duwe sponsor ing Malaysia. Iki bakal nggawe kabeh luwih gampang kanggo sampeyan.

web:  Proyek ing Kanada Sing Gampang Digayuh

Sampeyan uga bisa ngunjungi situs web resmi urusan luar negeri Malaysia kanggo ngerti luwih lengkap babagan syarat visa Malaysia

Uga maca: Cara CFO bisa nyuda biaya perjalanan bisnis ing 2019

Visa Ijin Kerja sing beda ing Malaysia

Ana telung jinis visa ijin kerja sing ditanggepi dening pamrentah Malaysia. Ijin kerja sing kasedhiya kanggo sampeyan kalebu:

Visa ijin kerja profesional

Iki minangka jinis sing sampeyan gunakake minangka karyawan perusahaan asing nanging kerja karo perusahaan Malaysia. Biasane ditanggepi kanggo profesional lan ahli. Visa ijin kerja tartamtu iki tahan antarane 6 sasi nganti setahun.

Visa kerja temporal

Sampeyan kudu ngerti manawa iki utamane kanggo para pekerja trampil ing sektor manufaktur, konstruksi, lan pertanian. Ing kene, pass kasebut maksimal 2 taun yen sampeyan pengin nglamar.

Visa kanggo pass Employment

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki minangka visa sing bisa sampeyan gunakake yen sampeyan pengin kerja ing Malaysia kanthi keahlian khusus. Pass Employment iki paling sethithik 2 taun. Sampeyan kudu ngerti yen sadurunge bisa diterbitake, kudu disetujoni dening panitia ekspatriat.

apa sing Persyaratan visa Malaysia kanggo ijin kerja sampeyan

Dokumen ing ngisor iki dibutuhake kanggo sampeyan kanggo nglamar visa jinis iki:

  • Sampeyan kudu ngirim surat janjian saka formulir lan formulir aplikasi
  • Surat sing nuduhake sampeyan nampa janjian kasebut
  • Layang ijab kabul saking kamentrian dalem malaysia
  • Kuitansi asli pambayaran aplikasi sampeyan
  • Salinan passport sampeyan
  • Foto paspor sampeyan
  • Salinan CV lan kualifikasi liyane
  • Surat saka majikan sampeyan setuju kanggo mbayar gaji lan pajak uga
  • Laporan medis saka negara asal sampeyan lan disetujoni dening kementerian kesehatan ing Malaysia

Sampeyan uga kudu ngerti manawa syarat kasebut mesthi bisa diganti. Yakin yen kita ing www.atlanticride.com bakal tansah nganyari sampeyan. Langganan layang warta kita ing mburi kirim kanggo tetep gaul.

Bakal migunani banget kanggo sampeyan ngerti watesan sing ditindakake pamrentah Malaysia kanggo para pekerja asing. Sampeyan bisa mriksa artikel New York Times iki kanggo luwih akeh.  

Keperluan Visa Malaysia Kanggo Visa On Arrival

Sampeyan bakal seneng ngerti yen pamrentah Malaysia nyederhanakake aplikasi visa kanggo nambah pariwisata. Sampeyan bakal kepengin weruh manawa visa nalika rawuh minangka salah sawijining cara sing ditindakake. Visa nalika rawuh minangka ijin sing diwenehake nalika sampeyan teka ing Malaysia. Kerjane mung padha karo jinis visa liyane ing Malaysia.

iklan

iklan

Kanggo proses visa iki nalika rawuh, sampeyan kudu nemokake counter imigrasi ing bandara lan mbayar visa. Ing kana, dheweke bakal menehi cap paspor sampeyan supaya sampeyan mlebu Malaysia. Inggih, sampeyan mung bisa ngakses visa iki nalika rawuh yen sampeyan saka China utawa India. Kanthi visa nalika rawuh, sampeyan bisa tetep ing Malaysia maksimal seminggu.

AtlanticRide

Ketentuan kanggo nglamar visa nalika rawuh ing Malaysia

Ing ngisor iki minangka syarat sing kudu sampeyan lakoni kanggo entuk visa nalika teka ing Malaysia.

  • Sampeyan kudu teka saka Indonesia, Thailand utawa Singapura
  • Priksa manawa sampeyan duwe visa bener kanggo samubarang negara kadhaptar ndhuwur
  • Sampeyan kudu duwe paling ora $1000 kanggo nuduhake yen sampeyan bisa nyonggo dhewe
  • Ragad $100 dibayar kanggo proses visa nalika rawuh

Titik ngendi kanggo njaluk visa nalika rawuh ing Malaysia

Sampeyan bisa ngakses visa nalika rawuh nalika teka liwat darat utawa pesawat. Yen sampeyan teka liwat pesawat, visa nalika rawuh bisa diakses saka:

  • Bandara Internasional Kuala Lumpur 1 lan 2
  • Bandara Internasional Bayan Lepas, Pulau Pinang
  • Bandara Sultan Ismail Senai, Johor
  • Bandara Internasional Kota Kinabalu, Sabah, lan
  • Bandara Internasional Kuching, Sarawak
web:  GIG Motors Review. Apa apik utawa ala?

Yen sampeyan teka liwat wates tanah, sampeyan bisa njaluk visa nalika rawuh ing: Komplek Sultan Abu Bakar- Tuas

Dokumen sing dibutuhake kanggo visa nalika rawuh

Syarat visa Malaysia kalebu sampeyan kudu nampilake dokumen ing ngisor iki ing konter imigrasi.

1. Sampeyan kudu nampilake paspor kanthi wektu validasi paling sethithik 6 sasi

2. Tampilake visa perjalanan sing sah saka Singapura, Indonesia, utawa Thailand

3. Tiket bali menyang India utawa China

iklan

4.  Bukti sampeyan duwe $ 1000 kanggo rezeki sampeyan

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Keperluan Visa Malaysia Kanggo Visa eNTRI

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Visa eNTRI minangka alternatif sing luwih apik tinimbang visa nalika rawuh. eNTRI singkatan saka Electronic Travel Registration and Information. Iku mung bakal bantuan kanggo sampeyan yen sampeyan warga India. Program visa eNTRI dikembangake kanggo ningkatake hubungan bilateral antarane Malaysia lan India.

Sampeyan mung bisa nglamar visa eNTRI kanthi online lan kanthi biaya sing luwih murah tinimbang visa nalika rawuh. Minangka warga negara India, alasan ing ngisor iki bakal menehi katrangan kenapa visa eNTRI luwih apik tinimbang visa nalika rawuh.

  • Sampeyan bisa tetep nganti 15 dina ing Malaysia nganggo visa eNTRI, ora kaya visa nalika tekan seminggu.
  • Sampeyan bisa uga narik kawigaten yen sampeyan bakal nglampahi $40 kanggo ngolah minangka $100 kanggo visa nalika rawuh
  • Sampeyan mung bakal ngenteni 48 jam visa eNTRI.
  • Ora ana syarat kanggo visa kanggo Thailand, Indonesia, utawa Singapura
  • Sampeyan uga ora diwajibake ngliwati titik mlebu kaya visa nalika rawuh

Bisa uga kaya: Kompensasi Penerbangan Batal; Apa sing kudu ditindakake yen penerbangan sampeyan dibatalake

Sampeyan kudu ngerti manawa sawetara visa mlebu khusus kanggo wong sing teka kanggo bisnis utawa pemerintah. Iku valid liwat 3 sasi kanggo 1 taun. Warga negara China lan India uga bisa nglamar kunjungan sosial liwat sawetara visa entri. Yen sampeyan nggunakake visa iki, sampeyan ora bisa tetep luwih saka 30 dina saben entri, ora extension diijini.

Keperluan kanggo nglamar kanggo visa entri kaping pirang-pirang

  • Sampeyan kudu menehi bukti yen sampeyan duwe cukup dhuwit kanggo nyonggo sampeyan ing Malaysia
  • Tiket bali sampeyan uga kudu diwenehake kanggo verifikasi
  • Sampeyan ora diijini nglamar minangka grup wisata
  • Yen sampeyan saka China, regane RM30 nalika warga India mbayar nganti RM100

Keperluan Visa Malaysia Kanggo Visa Entri Tunggal

iklan

Visa mlebu siji menyang Malaysia iki ngidini sampeyan tetep ing negara kasebut maksimal 30 dina. Saben sampeyan mangkat lan mlebu maneh ing Malaysia, sampeyan kudu entuk visa siji mlebu anyar. Persyaratan visa Malaysia kanggo visa siji mlebu padha karo visa mlebu kaping pirang-pirang.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Syarat Umum Sadurunge Sampeyan Mlebet Malaysia

Supaya sampeyan bisa mlebu ing Malaysia miturut jinis visa sing kadhaptar ing ndhuwur, ana syarat tartamtu sing kudu sampeyan lakoni. Kondisi kasebut kalebu:

  • Babagan pisanan sing kudu sampeyan duwe yaiku paspor internasional sing sah. Paspor internasional sampeyan kudu valid paling ora 6 wulan sawise sampeyan mlebu ing Malaysia. Ing sawetara kahanan khusus, pamrentah Malaysia ngidini sampeyan ngirim dokumen nalika ngenteni paspor. Sampeyan bisa njaluk dokumen iki saka sembarang kedutaan Malaysia ing jaban rangkah.
  • Sampeyan kudu mbuktekake manawa sampeyan duwe dana sing cukup nalika sampeyan mlebu Malaysia. Iki nuduhake yen sampeyan bisa nyonggo dhewe kanggo wektu sing bakal ana ing Malaysia. Uga kudu ana tiket bali kanggo nggawa sampeyan mulih menyang negara sampeyan.
  • Yen sampeyan kalebu ing kategori narapidana, imigran ilegal, wong sing nular, lan wong sing ora bisa nyukupi awake dhewe. Sampeyan ora bakal diijini mlebu menyang Malaysia kanthi alasan apa wae.
  • Kertu rawuh utawa budhal sampeyan kudu rampung kapan sampeyan mlebu utawa metu saka Malaysia. Sampeyan kudu ngirim kertu iki karo paspor lan visa sawise sampeyan teka ing counter imigrasi.
  • Visa sing sah ora bisa dihindari kanggo mlebu menyang Malaysia. Visa sampeyan nuduhake yen sampeyan duwe idin saka pamrentah Malaysia kanggo mlebu lan tetep ing negarane. Malah karo visa sampeyan, imigrasi Malaysia ing titik entri duwe keputusan pungkasan supaya sampeyan bisa mlebu.
  • Yen tujuan sampeyan mlebu ing Malaysia yaiku kerja utawa duwe pendhudhuk permanen, sampeyan kudu dadi sponsor. Minangka profesional, perusahaan sing sampeyan kerjakake dadi sponsor sampeyan. Yen sampeyan wis nikah, pasangan sampeyan luwih apik kanggo dadi sponsor sampeyan.
web:  10 Agen Perjalanan Paling Ndhuwur Ing Nigeria Kanggo Nyetujoni Visa Sampeyan

Keperluan Visa Malaysia Lan Kabeh Sing Sampeyan Perlu

Ana dokumen sing kudu sampeyan duwe sadurunge sampeyan bisa ngetokake visa menyang Malaysia. Sampeyan kudu ngerti yen jinis visa nemtokake dokumen sing bakal dibutuhake kanggo ngirim. Yen sampeyan nglamar visa kanthi referensi, sampeyan butuh dokumentasi tambahan. Ana uga visa tanpa referensi sing bisa sampeyan gunakake tanpa mbutuhake dokumentasi tambahan.

Proses dokumentasi sing dibutuhake kanggo syarat visa Malaysia sampeyan wis kadhaptar sadurunge kanggo sampeyan.

Cara Ngirim Foto Sampeyan Kanggo Visa Malaysia

Syarat visa Malaysia kalebu sawetara spesifikasi babagan cara ngirim foto kanggo visa Malaysia. Sampeyan kudu nyatet spesifikasi foto ing ngisor iki:

  • Foto sampeyan kudu duwe latar mburi putih lan penting banget. Sampeyan ora kudu nglirwakake iki kanthi alesan apa wae.
  • Priksa manawa pasuryan sampeyan nutupi nganti 2/3rd saka foto
  • Sampeyan kudu eling yen tutup rai utawa sirah ora diidini. Sanajan, miturut alasan agama, bisa diidini.
  • Nalika sampeyan nganggo kacamata, priksa manawa ora nyebabake sorotan.
  • Sampeyan kudu ngerti manawa selfies lan gambar sing dipotong ora diidini. Iku kudu foto studio.
  • Foto sampeyan kudu ora luwih saka 3 sasi.

iklan

uga maos: 16 Cara Rahasia kanggo Book Penerbangan Murah Banget Nalika Lelungan

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sawetara Pitakonan sing Sering Ditakoni babagan Keperluan Visa Malaysia

Ayo dipikirake sawetara pitakonan sing bisa dipikirake babagan syarat visa Malaysia.

  • Apa aku kudu ngirim rincian bank nalika nglamar visa Malaysia?

Jawabane ya, sampeyan kudu ngirim salinan laporan bank nalika nglamar visa Malaysia. Iki minangka bukti yen sampeyan duwe simpenan sing cukup kanggo nylametake sampeyan ing Malaysia. Sampeyan kudu duwe minimal $1000 ing simpenan bank nalika nglamar kanggo visa nalika rawuh.

  • Kepiye carane mbayar visa Malaysia?

Iki minangka pitakonan sing apik banget kanggo sampeyan kudu takon dhewe. Sampeyan kudu nyoba sabisane supaya ora mbayar liwat pihak katelu. Iki supaya sampeyan ngindhari penipu sing ngaku-ngaku dudu. Yen sampeyan nglamar online, sampeyan bisa nggawe pembayaran kredit SIM, akun PayPal, utawa perbankan online. Kanggo aplikasi visa Malaysia manual, sampeyan kudu mbayar ing kedutaan Malaysia.

  • Apa umurku sadurunge bisa kerja ing Malaysia?

Supaya sampeyan diwenehi visa ijin kerja menyang Malaysia, sampeyan kudu luwih saka 27 taun. Yen sampeyan arep kerja ing sektor informasi lan teknologi, watesan umur dikurangi dadi 23.

  • Apa dokumen liyane sing dibutuhake kanggo visa siswa?

iklan

Yen sampeyan nglamar visa pelajar Malaysia, sampeyan bakal ngirim surat ditampa asli sekolah sampeyan ing Malaysia. Salinan cathetan sekolah sadurunge uga dibutuhake. Syarat visa Malaysia umum uga kalebu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Apa aku kudu duwe sponsor sadurunge nglamar ijin kerja?

Jawabane ya. Kaya sing wis diterangake sadurunge, sponsor penting banget nalika sampeyan nglamar visa ijin kerja ing Malaysia. Perusahaan sing makaryakke sampeyan paling apik kanggo dadi sponsor miturut hukum Malaysia.

Yen sampeyan mikir artikel iki migunani, elinga kanggo nuduhake ing media sosial kanggo ndeleng wong liya. Aja ninggalake komentar ing ngisor iki kanthi pitakon lan elinga langganan surat kabar supaya tetep dianyari.


Nyebar katresnan

3 pikirane babagan "Persyaratan Visa Malaysia: Pandhuan Lengkap 2022"

Ninggalake Komentar