Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah? Analisis Komprehensif (2023)

Nyebar katresnan

Bal-balan sekolah menengah saiki dadi salah sawijining acara olah raga sing paling akeh diikuti ing internasional. Ing musim gugur, mayuta-yuta wong Amerika nyelarasake kanggo nyenengake tim favorit. 

Nanging banjur, siji bisa wonder lan takon suwene ora game bal-balan SMA.

Game kasebut nyenengake amarga taruhan sing dhuwur. Iku angel kanggo nglirwakake pinunjul saka game bal-balan SMA, apa sampeyan nonton utawa ora.

Nekani game bal-balan SMA iku nyenengake, manawa sampeyan siswa, wong tuwa, utawa penggemar. Apa sampeyan tau mikir babagan suwene game bal-balan sekolah menengah? 

Artikel iki nyedhiyakake ringkesan umum babagan topik wacana: suwene game bal-balan SMA lan faktor sing bisa mengaruhi.

Faktor Sing Nemtokake Dawane Game Sepak Bola SMA

Sawetara faktor bisa mengaruhi suwene game bal-balan SMA. Dawane game bal-balan sekolah menengah bisa kena pengaruh ing ngisor iki:

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

1. Peraturan Game

Aturan lan kritéria kanggo game bal-balan SMA sing glethakaken metu ing rinci dening pesawat saka peraturan. Badan pangaturan sing beda-beda, kayata asosiasi atletik negara utawa organisasi olahraga interskolastik, nyetel aturan kasebut. 

Saben seprapat game bal-balan sekolah menengah suwene 12 menit. Wektu regulasi sakabèhé, kalebu wektu entek, bisa saka 48 nganti 60 menit.

2. Game telat

Ana sawetara sabab potensial kanggo telat sak game bal-balan SMA, kang bisa mengaruhi durasi game. 

Wektu tundha game bisa kedadeyan amarga cuaca sing abot, kalebu bledhek, badai gludhug, udan deres, utawa suhu sing dhuwur banget.  

Yen ana cedera parah marang pemain, dolanan bisa uga ditundha. Pemain bisa uga kudu diobati dening dokter utawa layanan darurat sadurunge game diterusake. 

Bisa uga ana wektu tundha singkat amarga penalti, konferensi wasit, lan review muter maneh.

3. Strategi nyerang lan pertahanan

Faktor liya sing nemtokake suwene game bal-balan sekolah menengah yaiku gaya lan rencana dolanan tim. Game cenderung luwih cepet nalika loro tim seneng pass, lan ora ana tim sing nggunakake huddle. 

Kosok baline, game sing nampilake klompok sing milih kontrol bal lan pelanggaran sing luwih alon lan abot bisa uga luwih suwe tinimbang rata-rata.

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

4. Manajemen Jam

Dawane game kadhangkala diputusake dening pelatih lan strategi kanggo nggunakake jam kasebut. 

Dawa game bisa kena pengaruh taktik kaya sengaja mbuwang interceptions kanggo alon mudhun jam. 

Iki uga bisa ditindakake kanthi sengaja mandheg kanthi cepet-cepet bal metu saka wates. 

Manajemen wektu minangka skill sing mbutuhake pertimbangan sing apik lan kesadaran situasional game. 

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

Sawetara faktor, kayata tingkat kompetisi, beda regional utawa liga, lan jangkah saka game, mengaruhi suwene game bal-balan SMA khas.

Game bal-balan sekolah menengah, kalebu setengah jam, kudu mlaku kira-kira rong nganti telung jam. Sanadyan iki krasa suwe, wektu kasebut bakal kaya kedhip mripat sajrone game taruhan dhuwur. 

Saben seprapat game bal-balan sekolah menengah biasane suwene 12 menit. Wektu regulasi sakabèhé antara 48 nganti 60 menit, kalebu wektu entek. Pertunjukan setengah jam sekolah menengah bisa nganti 10 nganti 20 menit.

Contone, pertunjukan halftime karo marching band biasane luwih suwe tinimbang sing ora ana. Iku amarga sawetara band sekolah menengah cukup kompetitif lan malah duwe pertunjukan sing ditindakake ing kontes. 

Mulane, game bal-balan sekolah menengah umume rada suwe tinimbang biasane. Nanging, an NFL game biasane maneh saka game bal-balan SMA, ngendi saben waktu lengkap 15 menit.

Uga, atlit ing sekolah menengah ora bisa dibandhingake karo pemain bal-balan NFL utawa kuliah. Amarga isih diwasa fisik lan mental, dheweke durung siap bersaing ing level sing padha karo atlit profesional. 

Wayahe Kunci Ing Game Sepak Bola Sekolah Menengah Kanggo Dideleng

Ana sawetara highlights saka game bal-balan SMA sing pembuangan ngirim ora kantun. Ana ing kahanan iki apik banget amarga bisa ngganti asil game kanthi drastis. 

Iku penting kanggo katon kanggo wayahe sing mengaruhi suwene a SMA game bal-balan langgeng.

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

Padha kalebu:

1. Lembur

Dolanan bal-balan SMA bisa mlebu lembur yen ana imbang ing pungkasan wektu regulasi. Saben tim ing bal-balan SMA diwenehi siji kepemilikan wiwit saka garis sepuluh yard. 

Periode lembur kapindho dimainake yen loro tim ngetung utawa yen ora ana tim sing ngetung. Pola iki bakal terus nganti pemenang wis ditemtokake. Nanging, saben tim nampa siji milik saka garis 25-yard ing College lan bal-balan NFL.

 Yen seri utawa wektu ekstra tanpa skor, wektu lembur ing ngisor iki bakal dimainake miturut aturan mati dadakan. Mulane, tim pisanan sing ngetung menang game kasebut, sanajan ing lapangan.

2. Setengah wektu

Ing pungkasan kuartal kaping pindho, tim bal-balan sekolah menengah njupuk istirahat sing dibutuhake kanggo jeda. Nalika game rampung, pemain bali menyang kamar lemari. Dheweke entuk udakara 10 nganti 20 menit setengah jam kanggo ngumpulake maneh lan ngrancang strategi serangan lan pertahanan ing babak kapindho. 

Kinerja halftime minangka faktor liya sing bisa nambah utawa nyepetake durasi game. Kanggo sawetara sekolah, paruh waktu ditindakake kanthi pertunjukan marching band, tim tari, utawa regu pemandu sorak. 

3. seprapat 

Quater minangka istilah sing dipigunakaké kanggo njlèntrèhaké salah siji saka papat babak sing padha ing game bal-balan sekolah menengah. Dawane padha karo tingkat bal-balan sing dimainake. 

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?
Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

Quarter ing bal-balan sekolah menengah yaiku total 12 menit. Nanging, bisa uga ana bedane cilik adhedhasar hukum liga utawa negara.

Kabeh tim bisa mbangun utawa mulihake momentum ing awal saben kuartal. Game bal-balan sekolah menengah kasusun saka 48 menit wektu muter nyata.

Apa Wektu sing Disaranake Kanggo Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

Ing ngisor iki dhaptar wektu sing disaranake kanggo dolanan bal-balan miturut Asosiasi Sepak Bola Pemuda AS, utamane digunakake kanggo dolanan bal-balan sing kompetitif. Wektu iki nggambarake suwene game bal-balan ing saben level.

Iki pesawat saka pedoman digawe kanggo njamin sing game padha dawa cocok lan pemain bisa tuwuh jumbuh. Iki kalebu:

1. Under-19

Biasane, dawa game adhedhasar ukuran pertandhingan bal-balan diwasa, sing dumadi saka rong babak 45 menit lan istirahat setengah menit 15 menit.

2. Under-16

Game U14 biasane dumadi saka rong babak 40 menit sing dipisahake kanthi istirahat setengah jam 15 menit.

3. Under-14

Game kanggo klompok umur iki dianjurake kanggo dipérang dadi rong halves 35 menit saben. Kajaba iku, rong setengah jam lembur 10 menit kasebut ing aturan Sepak Bola Pemuda AS.

4. Under-12

US Youth Soccer nyaranake loro setengah 30 menit saben kanggo pemain umur iki. Bisa uga ana rong babak 10 menit sajrone lembur. Nanging, iki digunakake sparingly ing tim bal-balan enom.

5. Under-10

Saben setengah saka game U10 biasane 25 menit, lan ana jeda setengah wektu kanggo kepelatihan lan owah-owahan pemain.

6. Under-8

US Youth Soccer nyaranake format papat seprapat, saben waktu suwene 12 menit kanggo tingkat umur iki. 

7. Under-6

US Youth Soccer nyaranake patang perempat 6 menit saben, tanpa lembur kanggo klompok umur iki.

Suwene Game Sepak Bola Sekolah Menengah?

Napa Game Sepak Bola Sekolah Menengah Dadi Suwe?

Sekolah menengah game bal-balan digambar metu amarga kabeh downtime antarane muter. Siji panjelasan yaiku pemain sekolah menengah mbutuhake istirahat luwih akeh tinimbang atlit profesional. 

Dheweke ora bisa bersaing ing level sing padha karo atlit profesional amarga isih berkembang fisik lan mental. Mulane, game kanthi waktu 12 menit kudu cukup suwe supaya bisa kompetitif lan nyenengake. 

Faktor contributing liyane iku jam uga mandheg luwih kerep ing game SMA saka ing NFL, kang faktor contributing. 

Jam mandheg ing NFL nalika pass ora lengkap utawa pemain dadi metu saka wates. Nanging, jam uga mandheg ing game sekolah menengah sawise touchdowns lan mudhun pisanan.

kesimpulan

Game bal-balan sekolah menengah minangka acara sing nyenengake sing nyawiji komunitas lan nyorot kerja keras lan pengabdian para atlit enom. 

Game bal-balan sekolah menengah bisa tahan rong nganti telung jam, gumantung saka sawetara faktor.

Dolanan bal-balan sekolah menengah bisa uga mung sawetara jam, nanging maknane tetep seumur hidup. Iki minangka bukti yen olahraga bisa nyawiji, menehi motivasi, lan menehi kesan kanggo pamirsa sajrone pirang-pirang taun. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar