Suwene dina Bisnis?

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan 9-5 proyek, dina kerja utawa dina kerja. Malah wong awam bisa nganggo tembung kaya iki nalika nggawe pesenan online utawa nindakake transaksi bisnis ing bank utawa kantor.  

Macem-macem negara, periode, sektor lan organisasi wis nyetel standar dhewe babagan apa sing cocog minangka dina bisnis. Sawetara wong-wong mau dipengaruhi agama sing mbutuhake dina gratis kanggo ibadah. Nyatane, jaman sadurunge wis nyathet dina istirahat sing padha karo apa sing diarani akhir minggu ing jaman iki.

Ing awal 1900, sawetara pabrik AS wis menehi buruh limang dina minggu kerja. Henry Ford wiwit menehi buruh Sabtu lan Minggu mati sawise revolusi Oktober kang ngritik elit kanggo menehi kahanan unfavorable kanggo buruh sing.

Nanging, ing taun 1940 Fair Labor Standard Act weruh Adoption saka rong dina akhir minggu lan 5 bisnis dina karo enactment saka 40hours minggu karya. Iki wiwit tetep dadi standar ing AS lan akeh bagean ing donya saiki.

Apa dina bisnis?

Dina kerja uga disebut dina kerja yaiku dina apa wae ing minggu kerja sing digunakake kanggo nggambarake nalika kegiatan bisnis biasa ditindakake. Iki biasane dimangerteni minangka dina tanggalan saka Senin nganti Jumuah, saka jam 9 nganti 5 sore wektu lokal, ora kalebu preian lan akhir minggu. Sembarang dina nalika pasar finansial mbukak kanggo dagang dianggep minangka dina bisnis ing sektor sekuritas.

Biasane ana 21 dina kerja ing 31 sasi tanggalan lan 18 dina kerja ing sasi tanggalan 29 dina. Nanging sawetara negara ngoperasikake minggu kerja 4 jam sing luwih nyuda dawa dina kerja sing kasedhiya ing sasi. Sawetara dina kerja uga bisa dadi 8 am - 4 pm utawa 8.30 am - 4.30 pm biasane kanthi istirahat siji jam utawa rong istirahat 30 menit, nanging liyane bisa uga luwih suwe utawa luwih cendhek.

AtlanticRide

3 Jinis dina bisnis

Sampeyan bisa uga wis biasa 9-5 dina kerja sing angel dipercaya manawa ana akeh jinis dina kerja. Ya, pancen ana akeh jinis dina kerja lan kita bakal ngrembug 3 ing ngisor iki. Terus maca. 

1. Dina bisnis terus-terusan 

Uga dikenal minangka dina kerja full-time, jinis dina bisnis iki mung duwe siji gangguan singkat kanggo istirahat lan biasane suwene wolung jam lengkap. Umume negara nindakake jinis dina kerja iki.

2. Pisah dina kerja

Dina bisnis jinis iki kalebu istirahat sing luwih suwe sing mbutuhake buruh mulih lan bali maneh. Istirahat bisa nganti 3 utawa 4 jam, mula karyawan kudu kerja wiwit jam 8 nganti jam 12 lan saka jam 4 sore nganti jam 8 sore kanthi istirahat 4 jam ing antarane. 

3. Shift jobs

Iki umum ing sektor sing ora nampung jeda kayata kantor keamanan lan rumah sakit. Kerja shift biasane dibagi dadi 3 kelompok saben 8 jam. Iki esuk, awan lan wengi. Para pekerja biasane ganti shift kajaba yen ana perjanjian khusus kanggo kerja permanen ing siji shift.  

Senadyan beda-beda ing jinis dina kerja sing kasebut ing ndhuwur, penting kanggo dicathet yen mung siji dina kerja sing bisa ana sajrone periode 24 jam, mula shift kerja dina 3 bagean ora padha karo 3 dina kerja utawa dina kerja pamisah. witjaksono setengah dina bisnis. 

Uga maca: Napa manajemen inventaris penting kanggo bisnis?

Napa dina bisnis penting? 

1. Padha penting kanggo karya

Dina bisnis biasane dina nalika karyawan kerja ing umume bisnis lan organisasi, mula dina bisnis penting amarga mbantu nggawe keseimbangan kerja-urip kanggo karyawan. Nalika karyawan bisa kerja sajrone dina kerja, dheweke bisa duwe wektu istirahat sing cukup ing dina akhir minggu.

2. Kanggo komunikasi karo lan invoice pelanggan

Ing keuangan, dina bisnis penting banget amarga dadi basis kanggo konvensi dina bisnis sing ngluwihi tanggal periode kapentingan menyang dina kerja yen tanggal kapentingan kasebut minangka akhir minggu utawa preian nasional.

Dina bisnis uga wektu paling apik kanggo komunikasi karo pelanggan supaya pelanggan bisa seneng wektu luang ing akhir minggu lan preian karo kulawarga lan kanca-kanca. 

3. Kanggo tujuan pajak

Pajak ing Amerika Serikat biasane diisi sadurunge tanggal tartamtu sing mesthi tiba ing dina bisnis.

4. Kanggo nggawe rencana mangsa ngarep

Sekolah, pamrentah lan macem-macem industri nggunakake dina bisnis kanggo nggawe rencana wektu utawa daptar tugas kanggo macem-macem kegiatan. Contone, sekolah mung bakal ndandani ujian lan ceramah ing dina kerja. 

AtlanticRide
Wigati kepiye dina Setu lan Minggu katon nganggo sorotan ijo kanggo nuduhake dina gratis ing conto daptar tugas iki.

5. Kanggo layanan kurir

Layanan kurir populer kanggo nggunakake dina bisnis. Dheweke nggunakake kanggo nemtokake suwene wektu sadurunge paket dikirim utawa teka. Umume perusahaan kurir nindakake bisnis mung ing dina bisnis, mula ngirim bingkisan biasane dilengkapi rincian babagan pirang-pirang dina kerja sing dibutuhake kanggo paket teka lan dikirim. 

Dawane macem-macem dina bisnis

1. Siji dina bisnis

Dawane dina kerja yaiku jam kerja sing ana ing dina kerja sajrone seminggu kerja. Iki bisa ing ngendi wae antarane Senin nganti Jumuah, Senin nganti Setu, Senin nganti Kamis utawa Minggu nganti Kamis gumantung saka wilayah kasebut. Uga, gumantung ing wilayah, jam kerja bisa beda-beda. 

Siji dina bisnis tegese dina sabanjure yen ora ana akhir minggu utawa preian nasional ing antarane. Contone, dina Senin, siji dina kerja saka Senin bakal dadi Selasa yen ora ana preian ing antarane. Ing vena sing padha, siji dina kerja wiwit dina Jumuah bakal dadi dina Senin sawise akhir minggu. 

2. Rong dina bisnis

Kanggo nemtokake kapan rong dina kerja, etung rong dina sawise dina tartamtu. Contone, rong dina kerja sawise Senin bakal dadi Rebo sing sabanjure. Dina sing tiba ing akhir minggu utawa preian ora kena diitung.

3. Telung dina bisnis

Kanggo ngetung 3 dina kerja, ngitung 3 dina berturut-turut sawise dina tartamtu. Contone, 3 dina kerja sawise dina Jumuah bakal dadi dina Rebo ing negara sing ana akhir minggu Setu lan Minggu.

5. Telung nganti limang dina kerja

3 nganti 5 dina kerja tegese dina antarane dina kerja kaping telu berturut-turut lan dina kerja kaping lima berturut-turut sawise dina tartamtu. Contone, 3-5 dina kerja wiwit dina Rebo bakal tiba ing dina Senin, Selasa lan Rebo minggu sabanjure.

6. Pitung nganti sepuluh dina kerja.

Kanggo nemtokake kapan pitu nganti sepuluh dina kerja, etung dina berturut-turut sawise dina tartamtu dikurangi akhir minggu lan preian umum. Kabeh dina antarane dina kaping 7 berturut-turut lan dina kaping 10 berturut-turut yaiku 7-10 dina kerja.

Contone, 7-10 dina kerja sawise Senin bakal dadi Rebo minggu sabanjure nganti Senin minggu ndhuwur.

Tanggalan 7-10 dina bisnis

kesimpulan 

Dina bisnis wis ana kanggo wektu sing suwe banget, nanging jagad iki wis ngalami tenaga kerja sing luwih global wiwit introduksi internet. Bisnis saiki bisa digunakake tanpa kudu mbedakake dina kerja saka akhir minggu, nanging ana sing mbukak operasi 24/7.

Kanthi pangembangan iki, bisa uga ing mangsa ngarep, konsep dina bisnis bakal punah amarga luwih akeh bisnis lan organisasi nggunakake opsi kerja sing luwih fleksibel. 

Uga maca: 17 Bisnis sing bisa diwiwiti sawise pensiun.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar