14 Skills Dhuwur Panjaluk Sing Bisa Mbantu Sampeyan Entuk Dhuwit Luwih

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Masyarakat dadi luwih cepet saben dina, lan ora aneh yen ana rasa kewalahan amarga iku. Biaya urip saya mundhak ing pirang-pirang papan, dene gaji rata-rata saben jam meh ora bisa urip. 

Iki ora ateges nambah penghasilan sampeyan ora mungkin. Nyatane, sampeyan mung kudu sinau sawetara katrampilan anyar.

Dina iki aku bakal ngenalake sampeyan babagan 13 katrampilan berpenghasilan dhuwur sing bisa mbantu sampeyan entuk luwih akeh ing taun 2021. 

1. Pemasaran Digital 

Ing istilah sing paling gampang, pemasaran digital nuduhake marketing produk utawa layanan online.

Iki kalebu kabeh saka iklan YouTube nganti corong klik.

Minangka karir, pemasaran digital bisa entuk bathi lan sinau kanthi gampang saka pirang-pirang kursus online. Padha ing kabeh panggonan. 

2. Investasi

Umume wong nganggep sampeyan butuh dhuwit ekstra kanggo nandur modal. 

Ing sawetara cara, iki bener - ora ana dana pager sing bakal nggawa sampeyan kanthi serius tanpa jutaan dolar. Nanging, sampeyan ora perlu liwat dana pager kanggo nggawe dhuwit ing investasi.

Aplikasi kaya Robinhood or EIFA nggawe dagang saham gampang banget. Malah duwe sumber daya kanggo mbantu sampeyan riset investasi.

Mesthi, pasar saham ora mung cara kanggo nandur modal. Prinsip tuku murah lan adol dhuwur bisa ditrapake kanggo sawetara aset, apa fisik utawa ora.

3 Panularan

Copywriting minangka praktik nulis konten pemasaran sing persuasif kanggo ngyakinake pamaca (utawa klien potensial) supaya bisa tumindak, apa iku mlebu petisi, ngeklik link video, utawa tuku produk. 

Katrampilan Dhuwur Panjaluk Sing Bisa Mbantu Sampeyan Entuk Dhuwit Luwih

Ana sumber daya sing ora kaetung (gratis lan mbayar) online ing ngendi sampeyan bisa sinau lan praktik seni copywriting.

Untunge, lapangan iki biasane ora mbutuhake gelar utawa sertifikasi, dadi yen sampeyan yakin karo kemampuan nulis, sampeyan bisa nggawe akun ing platform kaya Upwork utawa Panjarwa.com lan sampeyan lagi mati!

4. Insinyur Piranti Lunak

Insinyur piranti lunak bisa entuk dhuwit akeh, nanging iki minangka lapangan sing trampil.

Nanging aja nganti wedi. Sanajan umume insinyur piranti lunak duwe gelar, ana akeh insinyur piranti lunak sing sinau otodidak.

Sampeyan mung kudu milih a programming language lan nguwasani. Priksa manawa sampeyan maca program sing ditulis dening insinyur piranti lunak sing berpengalaman lan sukses kanggo njupuk akeh informasi sing bisa sampeyan lakoni. 

5. Desain Situs Web

Desain situs web pancen kaya apa - ngrancang situs web!

Bidang iki mbutuhake sampeyan sinau maca lan nulis coding web. Untunge (lan ora nggumunake), ana akeh tutorial lan kursus online sing bisa ditindakake. 

Bisnis anyar mbukak saben dina, lan kabeh butuh situs web. Ngerti carane nggawe lan njaga wong-wong mau ndadekake sampeyan aset terkenal kanggo sapa wae (kaya kula) sing ngerti banget bab iku.

6. Search Engine Optimization

Optimasi mesin telusur (SEO) yaiku proses ngapikake situs web kanggo nambah jumlah (lan jinis) lalu lintas sing ditampa.

Bisnis sing ngoptimalake situs kanggo mesin telusur asring duwe peringkat Google sing luwih dhuwur, katon luwih akeh ing asil panelusuran, lan pungkasane duwe bisnis luwih akeh (amarga luwih akeh wong ndeleng situs web). 

Sapa wae bisa sinau SEO liwat salah siji saka akeh kursus online ing Udemy utawa Skillshare. Iki minangka Katrampilan Dhuwur Panjaluk Sing Bisa Mbantu Sampeyan Entuk Dhuwit Liyane

Sapa wae bisa sinau SEO liwat salah siji saka akeh kursus online ing Udemy utawa Skillshare. Kadhangkala kursus-kursus kasebut gratis, sing nggawe dhuwit luwih akeh ing kanthong sampeyan.

7. Desain Grafis

Desain grafis sejatine minangka seni nggunakake gambar kanggo komunikasi sing migunani kanggo pamirsa sing ditargetake. Akeh wong sing kuliah kanggo sinau iki, nanging ora ateges sampeyan kudu ngaso urip sajrone patang taun. 

Desainer grafis penting kanggo bisnis, amarga branding minangka pusat kanggo mbantu dheweke tuwuh. Sing paling apik babagan lapangan iki yaiku sampeyan bisa kerja minangka freelancer lan njupuk proyek akeh utawa sithik sing dikarepake.

8. Afiliasi Pemasaran

Ing marketing afiliasi, sampeyan "afiliasi" karo bisnis lan pasar produk kanggo wong-wong mau. Minangka bali, perusahaan kasebut menehi ganjaran kanggo jumlah bisnis sing sampeyan lakoni. Iku cukup prasaja.

Dadi wiz marketing afiliasi butuh wektu. Iki bisa dadi lapangan sing nguntungake banget, sanajan.

9. Produksi Audio

Katrampilan iki ora mbutuhake sampeyan dadi musisi profesional, lan mesthi ora mbutuhake sampeyan duwe gelar utawa sertifikasi. Katrampilan produksi video lan audio digunakake ing endi wae online, lan nemokake pertunjukan uga ora angel banget. 

Sinau produksi audio mbutuhake sawetara piranti, piranti lunak, lan latihan, nanging luwih cepet sampeyan miwiti, luwih cepet sampeyan bakal bisa adol katrampilan sampeyan.

10. Ketrampilan Dagang

Apa sampeyan ngerti sistem pipa? Apa sampeyan bisa nggawe omah ing sedina tanpa cithak biru? Apa sampeyan bisa nggawe ulang ruang paling ngisor kanca supaya bisa nggawe guwa wong?

Katrampilan dagang beda-beda saka saben proyek, lan sinau siji bisa uga gampang kaya takon wong sing sampeyan kenal kanggo mulang sampeyan. Utawa, sampeyan bisa uga nimbang njupuk kursus ing wayah sore sawise kerja.

Ing pungkasan dina, sampeyan bisa uga entuk dhuwit luwih akeh nggarap proyek aneh nggunakake katrampilan perdagangan tinimbang sing ditindakake nalika umur sangang nganti lima. 

11. Ngomong Publik

kanthi 75% saka populasi duwe wedi ngomong umum, iku skill Highly terkenal.

Dadi pamicara umum sing apik bisa mbantu sampeyan entuk macem-macem pakaryan, saka pelatihan perusahaan nganti ceramah motivasi nganti mulang.

Public Speaking minangka skill penting kanggo sinau

Cara paling apik kanggo sinau public speaking yaiku kanthi nindakake. Atur acara ing perpustakaan lokal kanthi gratis, utawa aplikasi kanggo ngomong ing konferensi lokal. Praktek kanggo kanca lan kulawarga, lan ngomong kapan entuk kesempatan amarga sampeyan mung bakal nambah.

12. Adol

Apa adol liwat telpon utawa langsung, adol minangka salah sawijining katrampilan sing bisa ditransfer sing bisa diduweni. Kemampuan kanggo gawe uwong yakin wong liya kanggo menehi dhuwit minangka skill sing terkenal 

Sampeyan bisa sinau dodolan saka kursus online sing ora kaetung, liwat kuliah utawa universitas, utawa saka pengalaman langsung. Proyek sales level entry bakal ngajari sampeyan sawetara katrampilan dhasar sing bakal sampeyan lakoni sajrone karir sampeyan.  

13. Keamanan Cybers 

Cybersecurity minangka proteksi informasi digital. Panjaluk katrampilan cybersecurity saya mundhak, amarga jumlah wong sing ngakses internet saben dina saya tambah akeh.

Informasi liyane lan liyane kudu nglindhungi, lan sampeyan bisa dadi siji kanggo nglindhungi!

Sampeyan bisa mulang dhewe babagan praktik cybersecurity, utawa sampeyan bisa njupuk kursus kuliah. Salah siji cara, lapangan ngembangaken, supaya mlebu ing lantai dasar!

14. Analisis data

Analisis data minangka proyek sing dikarepake dhuwur liyane sing bisa sampeyan pilih. Amarga saben bisnis ngerti manawa nggawe keputusan sing didorong data minangka siji-sijine cara, bisnis kepengin nggunakake analis data lan mbayar kanthi apik kanggo ngirim data sing bisa ditindakake.

Sanajan sampeyan dudu analis data, nanging duwe semangat, ana sawetara kursus analisis data sampeyan bisa njupuk lan dadi analis data profesional ing wektu cendhak.

Ing artikel iki, kita nyusun dhaptar 7 kursus kacilakan analisis data sing bisa miwiti ing jalur karir analisis data.


kesimpulan

Sinau babagan katrampilan kasebut bisa ngowahi gaya urip lan ngowahi sangang nganti lima sing mboseni dadi karir sing nyenengake lan bermanfaat.

Yen sampeyan ngupayakake sawetara katrampilan ing ndhuwur, sampeyan mesthi bakal bisa ndeleng asil ing wektu kasebut.

AtlanticRide

Bio penulis

Adam marshall minangka panulis lepas khusus ing kabeh organisasi apartemen, real estate, lan saran kuliah. Dheweke saiki nggarap Tembaga Beech Grand Duke kanggo mbantu marketing online.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar