Sinau ing Swiss kanggo siswa internasional, Kabeh sampeyan kudu ngerti

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Misuwur amarga sistem pendhidhikan sing bergengsi, biaya kuliah sing murah, lan kualitas urip sing dhuwur, Swiss uga narik akeh siswa internasional amarga lanskap gunung sing apik banget. Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti sinau ing Swiss kanggo siswa internasional.

Pambuka kanggo Swiss

Swiss iku sawijining negara cilik ing Eropah Kulon-Tengah, mulet ing lereng lor lan kidul Alpen.

Swiss minangka persimpangan saka 4 wilayah budaya lan linguistik: Jerman, Prancis, Italia, lan Romansh. Senajan wong-wong utamané nganggo basa Jerman, identitas wong Swiss didhasari nilai-nilai tradisional sing dibentuk liwat pergolakan sajarah - wong Swiss ngapresiasi demokrasi lan sentralisme. nyiyapake sak perang lan supaya konflik bersenjata, lan utamané bangga saka Alpen.

AtlanticRide
Sumber gambar: unsplash.com

Swiss minangka salah sawijining negara paling maju ing donya, nduweni tingkat aset per kapita paling dhuwur (2010), lan GDP per kapita paling dhuwur nomer 8 ing donya (miturut IMF ing 2011). Negara kasebut ana ing antarane sing paling dhuwur ing jagad babagan transparansi pamrentah, kebebasan sipil, kualitas urip, daya saing ekonomi, pangembangan manungsa lan salah sawijining papan sing paling apik kanggo sinau kanggo siswa internasional.

Kutha Zürich lan Geneva minangka salah sawijining kutha paling dhuwur ing donya kanggo kualitas urip.

Ora mung nduwèni lanskap alam sing paling éndah ing donya, nanging Swiss uga misuwur amarga festival musik lan budaya sing misuwur, teater lan musium, lan olahraga kayata ski lan skating es. Spesialisasi Swiss sing misuwur ing donya uga jam tangan, coklat, lan keju.

web: Beasiswa Bill Lan Melinda Gate 2021

Kutha-kutha gedhe

Zurich

Ora mung kutha paling gedhe ing Swiss, nanging Zurich uga minangka salah sawijining pusat finansial utama ing donya - ing ngendi ana perusahaan internasional utama. Bangunan kuna lan modern intertwine lan madhep bukit ijo, Alpen legendaris, lan ijo Lake Zurich nggawe gambar nyengsemaken.

Basa utama ing kutha iki ing basa Jerman.

Loro universitas Swiss paling dhuwur sing ana ing Zurich yaiku ETH Zurich (Institut Teknologi Federal Swiss) lan Universitas Zurich.

Lausanne

Lausanne minangka tujuan sinau liyane ing Swiss kanggo siswa internasional. Dumunung ing jejere Lake Geneva ayu, Lausanne misuwur arsitektur abad tengah sajarah sawijining; gereja Gotik gedhe ing jantung, lan cedhak karo resor ski ...

Minangka komunitas gedhe sing nganggo basa Prancis ing Swiss, Lausanne uga digandhengake karo Olimpiade Donya, minangka papan kanggo Komite Olimpiade Internasional lan uga museum sing dikhususake kanggo Olimpiade. Iki uga dadi kutha tuan rumah Olimpiade Musim Dingin 2020.

Kutha wisata lan populasi mahasiswa sing akeh, Lausanne uga misuwur kanthi hiburan malam.

Universitas sing paling populer ing Lausanne yaiku Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne lan Universitas Lausanne.

Geneva

Jenewa dikenal minangka kutha diplomasi internasional kanthi akeh lembaga PBB lan organisasi non-pemerintah internasional sing ana ing kene. Ora mung iku kutha sing aman lan grapyak, nanging Geneva uga nduweni komunitas basa Prancis sing kuwat.

Universitas paling dhuwur ing Geneva yaiku Universitas Geneva.

Bern

Yen kita kudu nggunakake tembung siji kanggo njlèntrèhaké Bern, iku: santai. Kanthi dalan-dalan cobblestone sing apik banget lan sawetara bangunan sing umure 600 taun, distrik Old Town ing kutha kasebut diakoni dening UNESCO minangka Situs Warisan Donya.

Siswa ing Bern bisa bebas njelajah lanskap kene karo lumampah tilase, dalan dawa nduwurke tumpukan ing saubengé bukit lan gunung, utawa ngujo pemandangan wengi sange.

Kajaba iku, Bern nawakake siswa akeh museum lan galeri, kayata Pusat Seni Paul Klee modern.

Universitas Bern uga minangka sekolah paling dhuwur ing Bern.

basel

Dumunung ing sisih lor Swiss, ing tapel wates karo Prancis lan Jerman, Basel nawakake kesempatan sing gampang kanggo siswa internasional kanggo njelajah Eropa.

Kutha iki misuwur kanthi industri kimia lan farmasi lan uga dadi pusat budaya lan musik sing misuwur. Iki minangka omah saka Pusat Schola Cantorum Basiliensis, khusus ing musik liwat periode sajarah, saka Abad Pertengahan nganti jaman Baroque.

Universitas Basel sing misuwur uga minangka universitas paling tuwa ing Swiss.

Sistem universitas

Sistem universitas Swiss diklasifikasikake adhedhasar disiplin riset dhasar, seni lan ilmu terapan, lan pedagogi. Saben jinis sekolah nduweni tujuan tartamtu ing pendhidhikan, riset, lan inovasi Swiss.

Universitas (universitas)

Universitas Swiss nawakake program gelar ilmiah lan teoretis sing maju lan nyedhiyakake riset dhasar. Akeh program gelar sing ditawakake ing universitas tradisional iki, kalebu kamanungsan, ilmu pengetahuan, lan sawetara teknik.

12 universitas Swiss duwe sekitar 150,000 siswa.

Universitas Seni Terapan lan Ilmu (UASA)

Universitas ing seni lan ilmu terapan nyedhiyakake latihan ilmu profesional, nindakake riset terapan, lan ningkatake kolaborasi ing industri lan praktik. Sawetara program studi, kayata arsitektur, musik, teater, film, desain, lan ilmu kedokteran, mung ditawakake ing universitas kasebut.

Saiki ana wolung universitas seni lan ilmu terapan ing Swiss kanthi udakara 95,000 siswa sing mlebu.

Universitas Pedagogi (UTE)

Universitas pedagogi sing berorientasi praktis kayata pendidikan dasar, pendidikan menengah, pendhidhikan kanggo bocah cacat, utawa pendhidhikan terus kanggo guru.

Sakabèhé Swiss duwé udakara 20 sekolah pedagogi, narik udakara 21,000 siswa.

Cathetan siswa lan visa

Kanggo sinau ing Swiss, utamane minangka mahasiswa internasional, sampeyan kudu ngubungi universitas sing pengin disinaoni langsung kanggo nglamar. Kantor pengakuan internasional sekolah tansah siyap nulungi sampeyan proses aplikasi online lan masalah apa wae sing muncul.

profil diakoni

Kanggo ditampa ing universitas ing Swiss, sampeyan kudu umur 18 taun utawa luwih utawa duwe sertifikat saka universitas liyane sing padha. Sawetara sekolah mbutuhake siswa nyedhiyakake diploma sekolah menengah kanggo ngonfirmasi kelayakan kuliah.

Kajaba iku, sampeyan kudu menehi perhatian marang syarat basa kursus kasebut. Jerman, Prancis, lan Inggris minangka telung basa instruksi sing paling umum. Kadhangkala, sampeyan kudu njupuk tes basa utawa njaluk ngirim sertifikat basa.

Sawetara sekolah musik, teater, lan seni utama bisa uga ora mbutuhake pengalaman nanging bakal diadili saka bakat seni individu kasebut.

visa

Kanggo sinau ing Swiss, utamane minangka siswa internasional, siswa ing njaba EU / EFTA kudu nglamar visa mlebu jangka panjang (Visa D) ing Kedutaan Besar Swiss. Proses aplikasi visa bakal njupuk kira-kira telung sasi, supaya sampeyan kudu nyiapake dokumen lan prosedur kasebut kanthi teliti, supaya bisa nampa visa langsung sawise registrasi.

Ing 14 dina tekan Swiss, sampeyan kudu njaluk ijin panggonan lan saiki sawetara lengkap saka dokumen kayata passport, layang diakoni, financial bukti ... ing agensi akomodasi.

Kajaba iku, asuransi kesehatan minangka syarat wajib ing Swiss, dadi sampeyan kudu ngerti carane tuku asuransi kesehatan.

Tuition

Universitas Umum

Universitas umum Swiss didhukung cukup akeh, mula kuliah ing kene uga luwih murah tinimbang universitas Inggris utawa AS. Siswa sing teka ing Swiss kanthi ijol-ijolan ora kudu mbayar biaya kuliah.

Biaya kuliah rata-rata program pelatihan yaiku:

  • Sarjana lan Master: 1,600 EUR / taun
  • Dokter: 100 - 200 EUR / taun
  • Sawetara disiplin latihan kayata Farmasi bisa uga duwe biaya sing luwih dhuwur, nganti 16,000 EUR / taun

Universitas ing Fribourg, Lucerne, Neuchatel, St. Gallen, Zurich, lan Lugano duwe biaya siswa internasional sing beda karo siswa Swiss.

Universitas swasta

Universitas swasta ing Swiss duwe biaya kuliah sing cukup dhuwur, mulai saka 1,500 - 16,000 EUR / taun.

Swiss ngembangake akeh program PhD, negara iki ora mung duwe mahasiswa bergengsi lan proyek riset sing misuwur ing saindenging jagad nanging uga duwe kabijakan mbayar siswa lulusan minangka pribadi. pegawe ing kabeh profesi.

beasiswa

Pamrentah Swiss nawakake sawetara beasiswa kanggo siswa internasional adhedhasar kemitraan karo sawetara negara. Umume beasiswa kasebut dianugerahi kanggo pelamar lan peneliti lulusan. Sampeyan bisa mriksa informasi beasiswa lan nduweni hak kanthi ngubungi kedutaan utawa konsulat Swiss ing Vietnam.

Kajaba iku, sawetara Universitas uga duwe dhewe Beasiswa, kanthi dana saka 9,200 EUR nganti 13,700 EUR. Beasiswa jinis iki biasane ditrapake kanggo semester pisanan lan bakal diadili adhedhasar kinerja akademik pungkasan.

Sawetara universitas ndhukung siswa kanthi utangan nganti 11,000 EUR saben taun tanpa bunga.

Yen sampeyan sinau ing Zurich, sampeyan bisa njaluk dana saka dana persatuan kanggo mahasiswa internasional - kanggo mahasiswa sing wis rampung semester pisanan. Jumlah beasiswa dana bisa nganti 520 EUR / wulan, maksimal sepuluh semester.

Sasi

Standar urip ing Swiss cukup larang. Yen sampeyan ora apik ing budgeting banjur balancing biaya urip bakal dadi tantangan.

Anggaran rata-rata kanggo siswa yaiku saka 1,300 - 1,800 EUR / wulan kanggo nutupi kabeh jinis biaya kayata nyewa, panganan, transportasi, kuliah, lan kegiatan hiburan ... Yen sampeyan manggon ing Geneva utawa Zurich Biaya iki rada luwih dhuwur - sekitar 1,700 EUR / wulan.

Sampeyan bisa ngrujuk marang tingkat belanja rata-rata ing kutha-kutha utama kaya ing ngisor iki:

  • Geneva - udakara 1,650 - 2,500 EUR / wulan
  • Zurich - saka 1,650 - 2,200 EUR / wulan
  • Bern - udakara 1,600 EUR / wulan
  • Basel - saka 1,400 - 2,000 EUR / wulan

Sampeyan bisa ndeleng rincian standar urip ing Swiss kene.

Akomodasi: Biaya nyewa omah ing Swiss udakara 600 EUR / wulan, luwih dhuwur tinimbang rata-rata ing Eropa 300 EUR / wulan. Pilihan populer kanggo siswa internasional ing Swiss yaiku manggon ing asrama lan nyewa omah karo siswa liyane.

Uga Waca: Beasiswa Universitas Melbourne Isih Dibukak

Lowongan kerja

Siswa internasional bisa kerja nganti 15 jam saben minggu sajrone sinau lan diidini kerja full time sajrone preian. Nanging, sampeyan kudu nglaporake masalah kerja menyang panguwasa imigrasi sing relevan. Siswa non-EU / EFTA mung diidini kerja nem wulan sawise ndhaptar.

Sawise ngrampungake program sinau, sampeyan diidini tetep kerja suwene 6 wulan. Yen sampeyan cukup beruntung duwe proyek sing apik lan stabil, sampeyan bakal diwenehi visa kerja resmi.

Kanggo ngupayakake informasi paling anyar babagan sinau ing luar negeri ing Swiss, sampeyan bisa ngunjungi situs web universitas sing sampeyan minati lan langsung hubungi sekolah kasebut.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar