Cara Sinau Spanyol sajrone 3 wulan lan Dadi Penerjemah

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Kanggo kabeh sing kedadeyan, ana alesan. Ora ana kedadeyan tanpa alesan. Elinga yen hukum Fisika sing nyatakake yen obyek sing ngaso bakal tetep ngaso nganti ana sing ngobahake lan bakal tetep obah nganti ana sing mandheg. Apa Newton utawa Einstein sing nyebarake hukum kasebut? Aku ora peduli. Ing ngisor iki yen sampeyan pengin sinau Spanyol ing 3 sasi, kudu ana alesan.

Sampeyan bisa uga kepingin weruh yen sampeyan pancene mbutuhake alesan kanggo sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Percayaa yen aku ngomong, sampeyan iya. Sampeyan butuh alasan kasebut supaya cukup motivasi.

Kaya sing wis dingerteni, ora ana sing salah yen butuh setaun utawa rong taun kanggo sinau basa anyar nanging ing sawetara kasus, sampeyan mung ora duwe wektu. Sampeyan ngerti yen wis dadi penting kanggo sampeyan sinau basa kasebut ing wektu sing paling cendhak.

Ya, kita ngomong babagan carane sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Sampeyan kudu nglipur yen akeh wong wis nindakake ing wektu sing luwih cendhek supaya ora babar blas mokal. Bisa dadi rumit nanging bisa ditindakake.

Sing luwih penting alasan sampeyan, luwih akeh motivasi sampeyan.

Aku wis ngliwati akeh karya lan akeh tips babagan carane sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Sawetara wong-wong mau bener-bener bisa digunakake kanggo sampeyan lan liyane bisa uga ora. Sing luwih penting, sawetara malah bakal ngidini sampeyan sinau babagan basa liyane. Sawetara, ora kabeh.

Ayo kula ngelingake sampeyan; bakal dadi angel lan sampeyan pengin sampeyan butuh wektu luwih suwe kanggo nindakake iki. Apa ora, sampeyan bisa yen sampeyan duwe wektu. Nanging yen sampeyan ora, tetep karo lan elinga yen wektu angel ora langgeng nanging wong angel.

Sinau Spanyol kanthi cepet

Inggih, ayo kita langsung menyang iki. Ora butuh ilmu roket kanggo nindakake; iku mung mbutuhake prasetya kanggo nggayuh kaunggulan.

Uga maca: Dhaptar lengkap Universitas gratis kuliah ing Kanada sing bakal menehi sampeyan diakoni

Tips Cara Sinau Basa Spanyol Ing 3 Wulan

Sijine dhewe ing panggonan sing ora ana sing nganggo basa sampeyan

Menarik, ta? Apa prospek ana ing panggonan sing ora ana wong sing nganggo basa sampeyan wedi? Inggih, iku kudu. Sejatine prakara iku ora gampang. Nanging yen sampeyan pengin sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan, iki minangka salah sawijining perkara sing kudu ditindakake.

Kanggo wong Nigerian, bakal angel pindhah menyang papan sing ora digunakake basa utawa Inggris ing Nigeria. Sampeyan bisa uga mbutuhake sampeyan lelungan metu saka negara. Aku ora ngerti yen sampeyan duwe sumber daya kanggo iku. Yen sampeyan nindakake, iki bakal dadi bonus tambahan nanging yen ora, santai, tips liyane sing bakal dituduhake isih bakal nggawa sampeyan ngliwati garis finish.

Elinga yen teknologi ndadekake kabeh kelangan lan bisa. Dadi, sampeyan uga kudu ngeksploitasi pilihan kasebut sadurunge miwiti nggoleki ing papan sing ora digunakake basa sampeyan. Coba plugin kanggo Chrome kanggo terjemahan basa liya.

Sinau sawetara Latin bakal nggawe sampeyan apik nalika nyoba kanggo sinau basa Spanyol in 3 months

Iku muni absurd? Muga-muga ora, nanging yen sampeyan ngrasa, sampeyan bisa uga bener. Maksudku, kepiye carane aku bisa ngandhani sampeyan sinau basa liya supaya bisa sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan? Inggih, sampeyan bakal ngerti apa iku penting kanggo nindakake sakcepete.

Sampeyan bakal setuju karo aku manawa akeh basa (kalebu Spanyol) duwe akeh tembung sing asale saka basa Latin lan Yunani. Iki minangka kawruh umum ing sinau basa. Sampeyan bisa uga nemokake beda ing ejaan nanging sampeyan isih ngerti.

Yen sampeyan wis sinau basa Latin lan ngerti struktur grammar lan asal saka akeh tembung, sampeyan bakal luwih gampang sinau basa asing liyane. Sampeyan bisa nyoba metu.

Sampeyan bisa seneng Dhaptar Bioskop Paling Top ing Lagos lan Alamat lan Rega

Sampeyan bakal nggawe kesalahan, mung nampa iku minangka normal

Wong sing cerdas biyen kandha yen ora gagal, mula sampeyan ora nyoba. Yen sampeyan ora nindakake apa-apa, sampeyan ora bakal nggawe kesalahan nanging implikasi yaiku sampeyan ora tuwuh, sampeyan ora sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Sampeyan bakal nemokake rong tingkat kesempurnaan sing beda; akurasi lan fluency.

Loro-lorone dibutuhake supaya sampeyan bisa nguwasani basa manca. Fluency yaiku kemampuan kanggo ngucapake tembung-tembung saka basa kasebut kanthi bebas nanging akurasi kalebu ngucapake kanthi bener. Akeh wong sing luwih prihatin babagan akurasi amarga dheweke ora pengin wong ngguyu utawa katon bodho. Sayange, sing bakal kelakon ing dalan.

Mula, tampa kasunyatan kasebut lan kendel njaluk wong mbenerake sampeyan nalika ngomong. Coba gunakake kelancaran sampeyan dhisik lan akurasi sampeyan bakal tindakake. Nalika sampeyan nggawe imbangan sing tepat ing antarane kelancaran lan akurasi sampeyan, mula sampeyan wis siap. Sing paling penting, aja lali yen basa minangka katrampilan sing sampeyan sinau lan kesalahan minangka bagean saka proses kasebut. Klik kene kanggo informasi luwih lengkap babagan sinau basa Spanyol.

basa spanyol...

Melu ing kelas basa individu

Kanggo umume wong, njupuk kelas basa ditindakake kanthi klompok. Kelas kelompok biasane nyenengake nanging ora bisa dibandhingake karo apa sing bakal sampeyan entuk ing kelas individu. Ide iki duwe loro. Mesthi, kawruh umum yen kawruh bakal biaya wektu lan sumber daya. Sampeyan kudu elinga. Iku bakal menehi sampeyan kesempatan kanggo dadi dhewe lan sinau bab sing perlu.

Kabar apik yaiku sampeyan ora bakal mbuwang akeh banget babagan iki. Sing bener. Iku gumantung carane sampeyan gelem kanggo pindhah babagan. Yen sampeyan ngunjungi situs kaya italki.com, sampeyan bakal nemokake pribumi sing bisa mbantu sampeyan nggunakake Skype ing 5 dolar saben jam.

Sampeyan kudu ngramu gol SMART ing liyane kanggo sinau basa Spanyol in 3 months

Kita duwe tujuan lan duwe tujuan kanggo nggayuh tujuan kasebut. Ing kasus iki, tujuane sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Nanging kita ora bisa nggayuh tanpa nyetel gol tartamtu. Goals minangka cara cilik lan prekara sing kudu ditindakake lan ditindakake supaya bisa nggayuh tujuane.

Saiki, target sampeyan kudu SMART. SMART mung tegese Spesifik, Bisa Diukur, Bisa Digayuh, Relevan lan Pas wektune. Nalika sampeyan duwe gol nggunakake SMART, iku meh sampurna.

Kanggo nggayuh tujuan sampeyan, tujuan sampeyan kudu spesifik. Kanthi spesifik, tegese ora ana samar-samar. Sampeyan kudu nggawe dheweke cetha lan jelas. Dheweke uga bakal bisa diukur. Mesthine ana cara kanggo nggayuh tujuan kasebut. Mesthine ana cetakan biru sing bakal nuntun sampeyan.

Ing babagan attainability, sampeyan sing tanggung jawab. Yen sampeyan nemtokake, sampeyan bakal entuk. Ing teori, gol sampeyan bisa digayuh nanging gumantung banget marang sampeyan. Maneh, sampeyan uga bakal nangani relevansi tujuan sampeyan banjur dilebokake ing wektu sing apik lan sampeyan bakal sukses.

Ngumpulake materi sing dibutuhake kanggo nggampangake proses sinau

Sampeyan ora bisa sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan tanpa duwe bahan sing cocog kanggo sinau. Sanajan sampeyan jenius, sampeyan isih butuh bahan tartamtu supaya bisa ngudi kawruh.

Kanggo nindakake tugas sing katon angel iki, sampeyan kudu ngumpulake bahan-bahan sing dibutuhake kanggo sinau. Materi tartamtu menehi sampeyan keunggulan ing upaya sampeyan dadi penutur basa Spanyol sing lancar lan akurat.

Langkah pisanan yaiku ngerti cara sing paling apik kanggo sinau kanggo sampeyan. Iku penting banget.

Sampeyan bisa tuku kursus Spanyol online, sampeyan bisa ndhaptar kelas lan program, tuku bahan liyane kayata buku-buku, pamaca sing dinilai, kamus, lan jurnal kanggo tembung anyar. Kabeh materi iki bakal mbantu sinau nanging mung bakal kelakon yen sampeyan menehi wektu lan sikap sing tepat.

Sampeyan kudu latihan

Tanpa latihan, ora bisa nguwasani apa wae. Dadi, ya, sampeyan kudu latihan lan latihan lan latihan.

Iki ora brainer. Sampeyan kudu nggunakake saben kesempatan kanggo latihan seni nganggo basa sing sampeyan sinau. Sampeyan mung bakal luwih apik yen sampeyan nggawe akeh kesalahan lan entuk koreksi.

Ora ana wektu tartamtu kanggo latihan. Dipercaya kula, sampeyan kudu nindakake ing endi wae. Nalika mangan, latihan, nalika mlaku; laku, nalika ndedonga; laku, nalika sampeyan pengin woo tresna Panjenengan; laku.

Sinau basa Spanyol

Sampeyan mbutuhake kecemplung budaya

Luwih becik njupuk pesawat sabanjure menyang negara sing nganggo basa Spanyol yen sampeyan pengin sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Nanging, aku ngerti manawa anggaran sampeyan ora ngidini sampeyan nindakake. Inggih, kabeh pangarep-arep ora ilang. Sampeyan bisa nggawa negara sing nganggo basa Spanyol menyang sampeyan yen sampeyan ora bisa pindhah menyang negara kasebut.

Iki sing diarani minangka immersion budaya; iku babagan nyiyapake lingkungan sampeyan supaya padha karo sing bakal dibukak yen sampeyan duwe dana. Iku muni absurd? Iku bisa ditindakake. Aku bakal nuduhake sampeyan.

Kanggo siji, sampeyan kudu dadi pacangan (salah siji saka kabutuhan utawa passion) musik sing. Njaluk lagu Spanyol ora dadi masalah saiki. Ana mung akeh banget.

Gegandhengan banget karo musik yaiku kasunyatan manawa sampeyan uga nonton film. Dadi akeh wong sinau basa anyar liwat film. Ana film Spanyol nang endi wae nanging sampeyan isih bisa ndeleng Hollywood favorit lan film liyane ing Spanyol. Sampeyan mung kudu nyetel setelan sampeyan.

Pungkasan, sampeyan bisa njupuk kecemplung metu saka omah. Nggoleki organisasi lan klub utawa kelompok sing komunikasi ing Spanyol. Sampeyan disaranake gabung siji. Tau krungu bab mitra basa? Temokake siji lan coba kerep ketemu supaya sampeyan entuk kesempatan kanggo latihan katrampilan basa.

Teknologi iku kancamu, gunakake

Kanthi teknologi, malah sing ora mungkin katon banget. Kanthi teknologi, dipercaya kula; kasempatan kanggo nggayuh tujuan kita bakal tambah. Teknologi bisa ngrusak lan mbiyantu ing wektu sing padha. Iku nganti sampeyan ngerti apa sing arep kanggo apa karo.

Coba bayangake apa sing bisa ditindakake dening teknologi.

Kanthi PC lan telpon, kabeh saiki katon bisa. Sampeyan tansah nganggo telpon supaya sampeyan bisa tansah duwe wektu kanggo mbukak liwat siji materi utawa liyane ing penak.

Luwih, sampeyan bisa ngundhuh akeh app sing bisa mbantu sampeyan nguwasani basa lan mbantu latihan sampeyan kapan lan ing ngendi wae sampeyan pengin.

Sampeyan bisa ngakses sawetara materi sing apik ing YouTube sing bakal mbantu nggoleki. Skype bisa nyedhiyakake mitra basa virtual sing bakal seneng nulungi bokong sampeyan. Ana SMLL (pembelajaran basa media sosial) sing bisa menehi kontribusi kanggo ngupayakake sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan.

Rungokake lan priksa manawa sampeyan takon sinau basa Spanyol in 3 months

Seni ngrungokake minangka katrampilan sing apik nanging ora bakal migunani yen sampeyan ora ngerti apa sing diomongake. Yen sampeyan seneng, duwe kuping gedhe kaya godhong klapa, sampeyan bakal entuk manfaat banget yen sampeyan ora ngerti apa sing dibahas lan nalika sampeyan ora ngerti, sampeyan ora bakal sinau basa Spanyol ing 3 sasi.

Mulane, sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan bisa melu obrolan. Pitakonan yaiku; kepiye carane sampeyan nindakake?

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti pentinge menehi perhatian. Ngrungokake menehi sampeyan babagan sèket persen utawa luwih saka basa Spanyol utawa basa manca liyane. Dadi, sampeyan mung kudu ngrungokake kanthi ati-ati lan lali babagan apa sing bakal diomongake lan utamane, kepiye sampeyan bakal ngomong. Sampeyan njupuk sawetara bab kayata idiom (pribumi), colloquialism, lan kriya phrasal.

Bakal kelakon yen ana tembung lan frasa sing sampeyan ora ngerti; Aku pengin sampeyan ora wedi. Aja isin takon wong apa tembung kasebut. Nalika sampeyan lagi omong-omongan, nyuwun supaya dheweke mbaleni tembung kasebut utawa malah nerangake yen sampeyan ora ngerti apa sing diomongake.

Iku bakal becik kanggo mangan lan toko ing basa Spanyol

Nalika sampeyan wis sinau basis, minangka bagéan saka laku, sampeyan kudu toko mangan ing basa Spanyol. Elinga, sampeyan pengin sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan, mula papan sing sampeyan mangan lan toko nawakake setelan sing apik supaya sampeyan bisa ngomong basa kasebut.

Wong-wong ing toko bisa uga pengin ngalih maneh menyang basa Inggris utawa basa liyane sing dianggep sampeyan luwih kepenak, nanging sampeyan kudu ngeyel. Aksen sampeyan bisa uga ora apik nanging ora masalah. Sampeyan bakal sinau akeh saka wong-wong mau. Sing luwih penting, bakal menehi kapercayan sing apik babagan upaya sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan lan sampeyan bisa numpak saka kono.

Kabeh trik lan tips kanggo sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan

Gunakake mnemonik kanggo nggedhekake memori

Sampeyan kudu kreatif lan kalkulatif yen sampeyan duwe kesempatan sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Salah sawijining perkara sing bisa ditindakake yaiku nggarap mnemonik. Mnemonik mbantu siswa ngelingi sesuatu. Ana tembung sing mung bakal sampeyan kelingan nalika sampeyan wis bola-bali kapapar.

Nanging, mnemonik bakal mbantu kabeh wong, sanajan sampeyan duwe kemampuan retensi sing sithik. Bakal butuh wektu nanging efektif banget lan sampeyan bisa nguwasani. Iku babagan nyritakake crita lucu babagan tembung kasebut utawa nulis geguritan cendhak.

Mesthi, nindakake iki kabeh wektu bisa tumindak nglawan tujuane, mula kita menehi saran supaya sampeyan nggunakake memrise.com. Iki minangka sumber gratis sing bakal nulungi sampeyan kanthi akeh mnemonik. Link iki bakal nyritakake babagan mnemonik yen sampeyan isih pengin sinau luwih akeh.

Ngerteni tembung sing paling kerep digunakake dhisik; iki bakal mbantu sampeyan sinau Spanyol ing 3 sasi

Saben basa duwe dhaptar tembung sing umum banget. Inggris, Prancis, Jerman lan liyane kabeh duwe tembung sing kerep diucapake. Spanyol uga ora beda. Saiki, yen sampeyan sinau tembung kasebut lan ngapalake luwih dhisik, dheweke bakal nuntun pangerten babagan tembung liyane lan bisa mbantu sampeyan sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan.

Aku arep nuduhake data statistik. Bakal nerangake maksudku luwih apik. Apa sampeyan ngerti yen ing basa Inggris, 65% kabeh sumber daya lan materi sing ditulis digawe mung 300 tembung. Spanyol ora adoh. Neng kene hlo dhaftar 1000 paling kerep tembung Spanyol. Iki digawe saka tembung sing ditemokake ing film lan acara TV Spanyol umum. Dheweke dijupuk saka 27.4 yuta tembung. 1000 tembung iki nggawe 80-90 persen komunikasi verbal Spanyol. Mung nyoba kanggo master wong.  

Temokake sarana kanggo ngobrol karo penutur asli Spanyol

Sanajan ora apa-apa kanggo njupuk kelas sinau basa, iki dudu babagan cara sing paling efektif kanggo sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Struktur kelas tegese sampeyan ora bakal bisa latihan wicara amarga gegayutan karo obrolan spontan saben dina.

Mulane, disaranake sampeyan njupuk kelas karo wong asli. Yen sampeyan ndeleng wong offline, sing bakal apik nanging ana akeh sing online lan sampeyan bakal apik. Yen sampeyan njupuk siji jam saben dina kanggo 3 sasi, sampeyan mesthi bakal sinau Spanyol ing 3 sasi. Ing ngisor iki proses sing kudu ditindakake sadurunge ngomong karo pribumi.

Sampeyan wis samesthine kanggo Pick munggah tingkat dhasar saka basa nggenepi Duolingo. Iki menehi dhasar kanggo mbangun basa. Sawise iki, sampeyan kudu ngeling-eling dhaptar tembung sing kerep digunakake sing kita gunakake lan sampeyan bisa entuk pangerten sing dibutuhake babagan carane bisa digunakake ing basa kasebut. Kanthi iki, sampeyan bisa miwiti obrolan sanajan ana ing cara dhasar. Banjur, sampeyan bisa nerusake lan ngomong karo pribumi lan sampeyan bakal ngrampungake saka kono.

Iki pribumi sing wis pengalaman nuntun sampeyan bakal nggawe kabeh prabédan. Coba metu Dicepetake Spanyol dening Master of Memory, kanggo sampeyan kepelatihan pribadi utawa pilihan liyane sing sampeyan seneng.

kesimpulan

Ing ndhuwur minangka sintesis tips saka wong sing wis nuntun wong sinau basa Spanyol sajrone 3 wulan. Sampeyan bakal katon ing siji sing bisa kanggo sampeyan diwenehi budget lan wektu sampeyan bisa nindakake kanggo iku. Kabeh iku ana ing tanganmu. Apa aku kudu sampeyan ngerti iku bisa kanggo sinau Spanyol ing 3 sasi lan akeh wong wis rampung. Sampeyan bisa nindakake iku.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar