Thrill of the Chill: Pandhuan kanggo Olahraga Musim Dingin

Nyebar katresnan

Umume papan ing donya ngalami suhu sing luwih adhem, udan, salju, lan cuaca sing luwih angel nalika musim dingin. Nanging, uga nggawa macem-macem olahraga sing ora kasedhiya ing musim liyane. Kegiatan musim dingin iki minangka masalah gedhe lan bisa nylametake sasi sing ora nyenengake. Yen sampeyan ora ngerti olahraga musim dingin, kalebu definisi, metode, papan, lan syarat partisipasi, waca kanggo entuk kabeh kawruh sing dibutuhake. 

Sampeyan ora perlu dadi atlit Olimpiade kanggo seneng olahraga sing ngompa jantung ing cuaca sing adhem - ana akeh pilihan sing menehi latihan sing nyenengake tanpa preduli saka pilihan sampeyan kanggo salju utawa es. Sekelompok latihan kasebut migunani kanggo latihan silang lan gampang ing sendi.

AtlanticRide

Olahraga Musim Dingin Paling Populer

Kanggo wong sing durung nate nindakake, nyilem menyang jagad olahraga musim dingin lan kabeh tambahan sing mewah (perkakas, adat istiadat, metode, lan kasenengan) bisa uga nyenengake lan medeni. Waca pandhuan sing migunani ing ngisor iki yen sampeyan anyar babagan ide maneuver obyek sing dipasang ing sikilmu supaya bisa maju kanthi cepet lan mudhun ing gunung lan bakal mlebu ing jagad iki. Lan yen sampeyan rumangsa cukup yakin, lunga ndhaftar ing Betika karo opsi totoan olahraga mangsa luar biasa sawijining. 

Snowboard

Amarga snowboarding bisa ditindakake minangka olahraga serius utawa minangka hobi, iku pilihan sing apik. Ing kasus apa wae, sampeyan bisa uga butuh sawetara jam karo pakar kanggo sinau dhasar. Nggawe snowboarding minangka kulawarga minangka ide sing apik. Kanggo sing looking for adrenaline rush, iku bisa exhilarating, nanging yen sing dudu bab sampeyan, sampeyan bisa tansah Kepala kanggo lereng pamula.

Ski gunung

Senajan ana sawetara podho antarane snowboarding lan ski, loro olahraga sing tanggung beda. Duwe kemampuan kanggo ski bakal nggawe preian luwih nyenengake! Sampeyan bisa miwiti mencet lereng ing sawetara panggonan vacation saliyane kanggo kasunyatan sing iku apik olahraga njupuk munggah. Kaya snowboarding, sampeyan bakal mbutuhake sawetara pawulangan sadurunge nemtokake sepira serius sampeyan pengin nindakake kegiatan iki: apa sampeyan pengin nindakake kanggo seneng-seneng utawa kompetitif?

Es Skating

Nalika sampeyan bisa uga wis ngeweruhi, ana nyekel cilik karo ski lan snowboarding: salju prasyarat. Yen ora, kegiatan kasebut bakal dadi pilihan sing apik kanggo olahraga musim dingin. Ora saben wong manggon ing panggonan sing musim salju nggawa salju saben taun. Ice skating, mulane, minangka pengganti sing apik banget. Sanajan gelanggang es ing njaba mbukak khusus ing musim dingin, gelanggang es ing njero ruangan mbukak ing saindhenging taun, dadi sampeyan ora kudu ngempet ing sasi sing luwih adhem. Sampeyan bisa nyoba tangan ing bab sing luwih angel, kayata skating tokoh, yen sampeyan pengin. Ice skating bisa dadi hobi sing nyenengake. 

Ice Hockey

Kanada minangka papan lair saka olahraga cepet lan kontak dhuwur sing dikenal minangka hoki es. Ana telung periode ing game, saben rong puluh menit. Durasi game kasebut kira-kira rong setengah jam, kalebu istirahat 10 nganti 20 menit ing antarane wektu, mandheg amarga ciloko, lan review muter. Enem pemain bisa dadi ing es bebarengan kanggo saben tim: siji kiper utawa goaltender lan limang skaters ing macem-macem posisi. Saben pemain duwe helm, sarung tangan, tongkat, sepatu roda, lan piranti pelindung ing sangisore jersey. Padha gelut kanggo gol karo puck ing es. 

Sledding

Sledding minangka kegiatan musim dingin sing nyenengake sing mbutuhake peralatan utawa kemampuan sethithik. Kabeh sing dibutuhake yaiku bukit sing ditutupi salju lan sled. Njupuk kulo mudhun slope agawé dening mlumpat ing sled lan push mati. Aja lali nganggo sandhangan sing anget, pilih lereng sing lembut lan aman, lan nggatekake alangan apa wae. Seneng kegiatan iki minangka kulawarga utawa karo kanca-kanca dianjurake banget.

Olimpiade Mangsa lan Craze Iku

Saben patang taun, macem-macem olahraga dianakake ing Olimpiade Musim Dingin, kabeh diwatesi kanggo kompetisi ing salju utawa es. Supaya bisa saingan kanggo medali Olimpiade, atlit bisa melu ing limalas acara beda, wiwit saka snowboarding kanggo ski.

  • Ski ski
  • biathlon
  • Bobsled
  • Ski Cross-Country
  • curling
  • Gambar Skating
  • Ski Gaya Bebas
  • Ice Hockey
  • Sled
  • Gabungan Nordik
  • Skating kacepetan trek cekak
  • balung
  • Mlumpat ski
  • Snowboard
  • Speed ​​Skating

Napa dhaptar olahraga kanggo Olimpiade Mangsa cilik banget dibandhingake karo Olimpiade Musim Panas? Alesan utama iki yaiku biaya sing dhuwur. Macem-macem peralatan khusus, uga lereng, gelanggang es, lan produksi salju, dibutuhake kanggo olahraga Olimpiade. Ora akeh papan sing nduweni fasilitas kanggo ndhukung olahraga njero ruangan lan ruangan, lan nambah luwih akeh olahraga bisa nggawe pilihan luwih winates.

Ora ana Olimpiade Musim Dingin sing luwih kompetitif lan nyenengake tinimbang sing ana ing Beijing ing taun 2022. Iku angel banget kanggo ngetutake udakara 3,000 atlet sing makili 91 negara ing 109 acara sing kalebu 15 disiplin. Laporan nyatakake yen rata-rata 11.4 yuta wong nonton upacara kasebut. Ing paralel, ana 2.5 milyar interaksi ing platform media sosial Olimpiade. Statistik iki nduduhake manawa ana kemungkinan sing ora ana sing bakal kejawab acara ing saindenging jagad.

Bali menyang Roots

Kira-kira 250 atlit saka 16 negara sing beda-beda bersaing ing 16 acara sing beda nalika debut Olimpiade mangsa ing taun 1924, sing dianakaké ing Chamonix, Prancis. Mung tokoh skating mbukak kanggo wanita (kang 11 kompetisi). Bobsled, hoki, curling, ski lintas negara, patroli militer, gabungan Nordic, ski jumping, lan skating kacepetan ana ing antarane acara liyane. Sepuluh ewu wong mbayar kanggo rawuh apa sing banjur disebut Winter Sports Week, lan iki dianggep sukses ageng. Amarga iki, Komite Olimpiade Internasional mutusake kanggo ngganti jeneng Olimpiade Musim Dingin 1926 dadi Olimpiade Musim Dingin Olimpiade.

maksud

Kaping pisanan, tujuan Olimpiade Musim Dingin yaiku nggunakake olahraga kanggo ngembangake pemahaman lan perdamaian global. Game kasebut uga ngarep-arep bisa ningkatake kesehatan lan aktivitas fisik sing luwih apik ing antarane wong-wong saka kabeh umur kanthi olahraga musim dingin. Olimpiade menehi kesempatan unik kanggo wong-wong kanggo nyekseni para atlit kasebut ing tumindak lan gumun karo kemampuane amarga olahraga musim dingin asring khusus lan ora bisa diakses sacara umum. Iki uga nyumbang kanggo nampilake kabeh tujuan olahraga musim dingin ing saindenging jagad uga negara asal para atlit. Pendekatan iki ningkatake pariwisata kanthi narik kawigaten wong kanggo ngunjungi lokasi kasebut lan nemokake luwih akeh babagan cara urip lan pemandangan lokal.

Carane Seneng Olahraga Musim Dingin nganti maksimal: Tips

Nalika melu ing olahraga mangsa bisa agawé, safety kudu tansah pisanan. Nganggo piranti sing pas, kayata kacamata, helm, lan sawetara lapisan sandhangan anget. Ngombe banyu sing akeh, lan istirahat biasa kanggo santai lan rehidrasi. Elingi cuaca lan nggatekake instruksi safety utawa tandha saka panguwasa. Kanggo nyilikake risiko ciloko lan sinau teknik sing tepat, diwiwiti kanthi bimbingan profesional utawa pelajaran. Kajaba iku, tansah lelungan ing kelompok utawa karo kanca nalika melu ing olahraga mangsa kanggo nambah safety.

Gear sing tepat

Apa wae olahraga musim dingin sing sampeyan pilih, manawa sampeyan duwe peralatan sing pas lan cocog. Senajan peralatan kanggo olahraga mangsa bisa larang, nimbang tuku barang bekas utawa nyewa peralatan kanggo akhir minggu. Cukup manawa kanggo njaluk saran saka pro ing prakara kayata dawa skate ski utawa hoki, boots, bindings, lan tokoh utawa ukuran boot. Sing paling penting, nalika melu olahraga kaya ski lan snowboarding, tansah nganggo helm.

Jupuk alon-alon

Elinga yen sampeyan ora nyoba kanggo menang medali Olimpiade ing olahraga mangsa apa wae sing arep kanggo njupuk bagéyan ing. Mulai alon yen sampeyan wis ora aktif fisik kanggo sisih paling. Tambah tingkat kegiyatan mboko sithik, lan priksa manawa sampeyan nganggo piranti pelindung sing pas.

Ngapikake Bentuk Panjenengan

Kita kabeh ngerti yen fitness iku luwih saka mung bobot; iku uga bab kekuatan, kacepetan, lan toleransi. Olah raga kanthi rutin bisa nambah prekara kasebut tanpa dipikirake bobote wong. Wiwit olahraga mangsa mbutuhake imbangan, iku bakal migunani yen sampeyan arep kanggo mbukak utawa lumaku kanggo tetep ing wangun. Kanggo nambah keluwesan, yaiku kabutuhan olahraga liyane, sampeyan bisa uga mutusake kanggo latihan yoga.

Tansah Warm Up

Amarga otot sing tegang, aliran getih sing mudhun, bantalan spasial sing diganti, lan faktor liyane, sifat musim dingin sing sensitif marang kadhemen mbutuhake pemanasan sing luwih jero. Priksa manawa pemanasan supaya bisa ngoptimalake kinerja lan nyuda kemungkinan cedera. Kanggo nambah suhu awak, sampeyan kudu anget. Aja mulet nalika sampeyan kadhemen. Nalika suhu mudhun, mulet ing kadhemen ora bakal menehi keuntungan sing padha karo babagan tradisional; Samsaya Awon, malah bisa duwe efek ngelawan lan mundhakaken kamungkinan ciloko (galur, elongation, luh). Yen bisa, pilih sing ringkes, dinamis, lan aktif tinimbang meksa dhewe.

Hidrasi

Cathetan: ing kadhemen, kita kerep kelangan rasa ngelak. Ing sisih liya, dehidrasi dicepetake kanthi ambegan ing hawa adhem lan njaga suhu awak. Mulane, penting kanggo tetep terhidrasi sadurunge, sajrone, lan sawise ngleksanani fisik kanggo nyegah penurunan kinerja. Paling apik kanggo ngombe saben sepuluh nganti limalas menit. Tujuane kanggo 300-500 mililiter gaweyan saben jam, saenipun nalika mlaku. Kanggo usaha sing tahan luwih saka siji nganti siji lan setengah jam ing kadhemen, ngombe gaweyan uga bisa dianggep. Awak mbutuhake luwih akeh karbohidrat ing suhu sing luwih adhem. Dadi, minuman kasebut kudu ngemot karbohidrat sing luwih dhuwur.

Sinau Etiket Olahraga Sampeyan sing Ditrapake

Saben pemain kudu sinau aturan sanajan sadurunge mlaku ing gunung kasebut amarga olahraga sing mbebayani. Elinga yen sadurunge bali menyang dalan, sampeyan kudu ngawasi wong sing ana ing bukit sing duwe hak dalan. Yen sampeyan tiba, priksa manawa ora ana sing ditinggal supaya ora ana sing nabrak utawa kesandhung. Nalika nerangake olahraga mangsa, isih ana ton saka peraturan tambahan lan tradhisi dadi menowo. Iki bisa ditemokake dikirim ing kabin lan lokasi liyane sing welcome pemain lan newbies.

Priksa Kahanan Cuaca

Sanajan katon cukup jelas, priksa cuaca sadurunge metu saka omah. Contone, sampeyan bisa kesel lan cilaka awak yen es. Ora kanggo sebutno, aja metu nalika (saestu) adhem banget! Umumé, luwih wicaksana kanggo tetep ing njero nalika suhu mudhun ing ngisor 5 ° C kajaba sampeyan profesional utawa duwe tujuan tartamtu. Ora preduli cuaca, olahraga ing omah kadhangkala bisa dadi cara sing apik kanggo nambah kabugaran (kardio, Pilates, lsp.)! Nggawe wangun, mbangun otot, utawa mung ngeculake uap kanthi nyaman ing omah sampeyan. Atur rutinitas olahraga sampeyan karo iklim!

Future saka Winter Sports

Dampak saka owah-owahan iklim ing olahraga mangsa wis dianggep "nguwatirake" dening Presiden IOC Thomas Bach. Winter Games dijadwal kanggo Milan lan Cortina d'Ampezzo ing 2026; nganti saiki, akeh salju wis meh dijamin ing wilayah iki. Sayange, ana wektu tundha siji taun ing alokasi hak hosting 2030 Winter Games. Para politisi lan masarakat umume saya kurang seneng dadi tuan rumah Olimpiade. Kajaba iku, ana masalah nemokake papan sing dijamin salju cukup ing wulan Februari. Sapa sing pengin mbuwang milyaran dolar pajak kanggo mbangun trek bobsleigh lan luge, lereng ski lintas negara, lan fasilitas liyane sing bakal ditinggalake utawa mung bisa ditindakake kanthi akeh karya lan biaya operasi sing larang?

Masalah, mesthi, ngluwihi acara atletik profesional. Salah sawijining sektor ekonomi sing paling sensitif cuaca, industri pariwisata musim dingin, ngadhepi tantangan saka kenaikan suhu lan salju sing jarang. Amarga mangsa mangsa sing luwih cendhek lan luwih sithik lokasi ing saindenging jagad, olahraga musim dingin saiki luwih rentan kanggo masalah pasokan lan permintaan sing lawas. Akeh wong saiki luwih angel mbayar liburan ski ing resor sing isih urip, lan masalah emisi saka lelungan udara internasional uga mbatesi kemampuan wong kanggo lelungan adoh kanggo olahraga.

Resor olahraga musim dingin kuwatir babagan masa depan amarga cuaca entheng sing nyebabake akeh wilayah sing biasane kebanjiran salju ing wektu iki. Para ahli prédhiksi manawa ing taun-taun mbesuk, owah-owahan iklim bisa uga duwe pengaruh gedhe ing ski pass lan nginep ing wayah wengi, utamane ing papan sing luwih murah, adhedhasar proyeksi konsensus babagan variabel iklim. Salajengipun, nggawe salju bisa uga ora cukup kanggo njaga aliran pariwisata amarga, sanajan bisa nyuda kerugian finansial sing ana gandhengane karo musim salju sing ora ana salju, ora ana daya kanggo nyegah tren sistemik jangka panjang menyang musim dingin sing luwih anget. 

Jumlah dina mangsa karo suhu ngisor rata-rata wis suda, lan munggah ing suhu global ndadekake udhara luwih anget. Garis salju surut, tegese kanggo nemokake salju, sampeyan saiki kudu munggah gunung sing luwih dhuwur tinimbang sadurunge. Mangsa ski samesthine bakal terus cendhak saka dawa saiki. 

kesimpulan

Ndhuwur kabeh, elinga yen melu olahraga musim dingin kaya aman kaya nyopir mobil. Sampeyan ora kudu kuwatir babagan kacilakan yen sampeyan ngerti kabeh peraturan lan wis nguwasani katrampilan dhasar kanggo ski lan snowboarding. Coba safety pribadi lan gunakake piranti pelindung, kayata kneepad lan helm. Nanging uga nemokake cara kanggo menehi kontribusi kanggo safety wong ing sekitar sampeyan. Melu olahraga musim dingin pancen nyenengake, lan kanthi latihan sing cukup, sampeyan bisa dadi atlit profesional.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar