15 sekolah asrama paling larang ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Kaya klise lawas "yen pendidikan larang, coba ora ngerti." Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan sekolah asrama sing paling larang ing Nigeria.

Nalika statement ing ndhuwur bisa uga bener kanggo sawetara ombone, iku penting kanggo nyatakake yen pendidikan luwih akeh tinimbang mbusak ora ngerti saiki.

iklan

Iki minangka pondasi penting sing bisa dibangun kanggo ngakses kesempatan sing luar biasa, mbukak kunci potensial lan entuk kaluhuran.

Sayange, umume sekolah ing Nigeria ora duwe apa sing dibutuhake kanggo menehi kesempatan sing apik kanggo bocah-bocah.

Sekolah asrama paling larang ing Nigeria

Dimaklumi manawa dhaptar sekolah asrama paling larang ing Nigeria iki ora diatur kanthi urutan tartamtu.

1. Dina Waterman College

Day Waterman College minangka salah sawijining sekolah asrama sing paling dhuwur lan larang ing Nigeria ing ngendi kawruh nasional lan internasional kena pengaruh kanggo para siswa.

Dadi sekolah asrama co-educational, Day Waterman College minangka sekolah sing dibangun kanthi tujuan lan nduwe sekitar 500 siswa sing dijaga.

Day Waterman College menehi nilai apik kanggo bocah-bocah lan nawakake fasilitas sinau sing paling canggih.

DWC dibangun ing 35 hektar lan dumunung ing Desa Asu, cedhak banget karo Abeokuta, Negara Bagian Ogun, Nigeria. Iku kurang saka siji jam drive adoh saka Lagos.

Minangka salah sawijining sekolah asrama paling larang ing Nigeria, biaya kuliah Day Waterman College dikira-kira N3.5 yuta utawa ing kana.

2. Meadow Hall School, Lagos

Salah sawijining pondok pesantren sing paling larang sing bisa ditemokake ing dharatan Lagos yaiku Hall Meadow.

Tanpa prejudis, sekolah kasebut minangka salah sawijining sekolah swasta paling dhuwur ing Nigeria sing nyedhiyakake pendhidhikan berkualitas kanggo para siswa.

Dadi institusi co-pendidikan lan swasta, Meadow Hall School didegaké 2002 lan wis dadi salah siji sing paling apik ing negara wiwit iku.

Ing Meadow Hall, skema kerja terpadu sing digawe saka Kurikulum Nigeria lan Kurikulum Nasional Inggris ditawakake.

Misi sekolah yaiku nggedhekake bocah-bocah sing apik banget sing bakal ngupayakake lan nggayuh potensi paling dhuwur ing urip. Sekolah kasebut ngisi biaya sekolah sekitar N3 yuta.

3. Grange School, Lagos

Sekolah Grange minangka sekolah asrama lan sekolah swasta liyane ing Nigeria sing dibangun kanthi sengaja kanggo bocah-bocah sing sugih.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sekolah kasebut beroperasi minangka co-educational, non-profit, Kurikulum Nasional Inggris, lan sekolah mandiri kanggo bocah-bocah kabeh umur.

Sekolah Grange dibangun ing lemah sing apik ing dharatan Lagos lan dumunung ing Area Reservasi Pemerintah (GRA), Ikeja.

Kajaba iku, populasi sekolah kira-kira ana 430 siswa sing manggon ing kelas Resepsi nganti Kelas 6.

Kanthi luwih saka 326 siswa ing tahap menengah sekolah kasebut. Sekolah kasebut diarani ngisi sekitar N3 yuta minangka biaya kuliah saben siswa.

4. Loyola Jesuit, Abuja

Kajaba iku, Loyola Jesuit College (LJC) minangka salah sawijining kulawarga sekolah Jesuit ing saindenging jagad sing diduweni dening Society of Jesus Abuja, Nigeria ing Afrika.

iklan

iklan

Sekolah kasebut minangka sekolah menengah asrama swasta, co-educational sing dikelola ing tradisi Jesuit.

Sekolah LJC nyedhiyakake lingkungan sinau sing kondusif kanggo para siswa kanggo nambah sinau. Siswa Loyola Jesuit mbayar sekitar N3 yuta.

5. Sekolah Hill Crest, Abuja

Sejatine, Puncak Bukit dibangun kanthi sengaja kanggo menehi pandangan Kristen (ing konteks pendhidhikan) marang para siswa.

Sekolah kasebut ngupaya ngembangake individu lan nglatih supaya dadi bagian sing aktif lan penting ing komunitas.

Dadi salah sawijining sekolah asrama sing paling larang ing Nigeria, para siswa mbayar N2 - 3 Million minangka biaya sekolah.

6. Sekolah Internasional Inggris, Lagos

Sekolah iki wis dadi salah sawijining institusi pendhidhikan gaya Inggris sing misuwur ing Nigeria.

Sekolah Internasional Inggris ngladeni siswa Nigeria lan siswa manca lan kanthi mangkono menehi pendhidhikan kanthi nilai tambah kanggo dhuwit.

Kajaba iku, sekolah kasebut minangka sekolah dina lan asrama kanthi kos-kosan sing manggoni kira-kira sapratelo saka populasi sekolah saiki.

iklan

BIS uga nawakake kost Mingguan bebarengan karo asrama lengkap lan menehi swasana kulawarga sing kabeh siswa dikenal lan dihargai.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing sekolah, siswa disiapake kanggo ujian internasional kaya IGCSE, Cambridge International Examinations (CIE) etc. Wong tuwa mbayar N4 yuta saben anak minangka ragad sekolah kene.

7. Sekolah Senior Inggris Lekki

Iki minangka sekolah Asrama Inggris pisanan ing Lagos, Nigeria. Tujuan sekolah kasebut yaiku ngidini siswa nemokake lan ngembangake bakate.

Sekolah kasebut kepengin nyedhiyakake lingkungan sing cocog ing ngendi para siswa bakal dibantu nemokake potensial akademik ing olahraga, sinau lan pangembangan pribadi.

Sekolah Lekki British International ngisi N4 yuta utawa kira-kira saben siswa.

8. American International School, Lagos

iklan

AISL minangka sekolah internasional sing ana ing Lagos, Nigeria kanthi komunitas sing luar biasa lan ndhukung.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sekolah kasebut nawakake program prasekolah nganti kelas 12, lan siswa lulus kanthi diploma SMA Amerika Serikat.

Miturut konfirmasi sabanjure saka sekolah, biaya SPP udakara 4.5 yuta.

9. Dowen College, Lekki

Ngomong babagan sekolah paling larang ing Nigeria, Dowen College, Lekki ora bisa ditekanake.

Sekolah kasebut ana ing 18 Adebayo Doherty, Lekki Phase 1 Lagos Nigeria lan biaya sekolah udakara N2 yuta utawa luwih.

10. Charles Dale Memorial International School, Port Harcourt

iklan

Sekolah iki minangka sekolah co-educational, multi-budaya lan swasta sing ana ing Port Harcourt, River State Nigeria. Ragad sekolahe udakara N2 yuta.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

11. Greensprings School, Lagos State

Ing urat sing padha, Sekolah Greensprings minangka sekolah swasta liyane lan salah sawijining sekolah paling larang ing Nigeria sing nawakake dina lan asrama.

Sekolah kasebut minangka co-educational, lan nawakake kurikulum nasional lan internasional kanggo para siswa. Ragad sekolah kurang luwih N3 yuta.

12. American International School, Abuja

Uga salah sawijining sekolah sing paling larang lan apik ing Nigeria sing terintegrasi karo Kurikulum Nasional Amerika lan Nigeria.

Populasi sekolah udakara 700 lan ngisi sekitar N4.5 yuta saben siswa minangka biaya kuliah.

13. Roemhics International School, Ilorin

iklan

Kajaba iku, Sekolah Internasional Roemhics minangka sekolah dhasar lan menengah co-pendidikan sing nawakake dina lan asrama.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sekolah kasebut ana ing Ilorin, negara bagian Kwara lan mbayar sekitar N2 yuta minangka biaya kuliah.

14. Sekolah Menengah Corona, Agbara

Mulane, Sekolah Menengah Corona minangka sekolah asrama, co-educational, lan swasta sing ana ing Agbara, Negara Bagian Ogun.

Sekolah ngisi luwih saka N2.5 yuta minangka biaya kuliah.

15. Atlantic Hall, Epe Lagos.

Atlantic Hall uga minangka salah sawijining sekolah asrama sing paling apik lan paling larang ing Nigeria. Sekolah kasebut ngisi luwih saka N2 yuta saben siswa minangka biaya kuliah.

iklan

Nuli mulih

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Informasi ing ndhuwur babagan sekolah asrama paling larang ing Nigeria ditulis sawise nindakake riset ekstensif.

Nanging, kita ngajak sampeyan browsing situs web sekolah kanggo informasi sing dianyari lan tambahan.


Nyebar katresnan

1 mikir babagan "15 sekolah asrama paling larang ing Nigeria"

Ninggalake Komentar