Pentinge ngerti dhewe | 8 alasan kanggo ngerti sapa sampeyan

Foto penulis
Ditulis dening Esosa

 

Nyebar katresnan

Sampeyan kudu ngerti sapa sampeyan lan bisa ngerti dhewe. Ngerti nilai sampeyan, lan uga ngerti ing kahanan apa sampeyan duwe potensi kanggo tuwuh, minangka prioritas kanggo pemilik bisnis. Aku bakal nuduhake yen sampeyan duwe alat sing tepat, kabeh bisa.

Nanging sadurunge aku nuduhake sampeyan pentinge ngerti dhewe, sampeyan uga kudu ngerti makna sejatine ngerti dhewe.

Apa tegese ngerti sapa sampeyan?

iklan

Kanthi kesadaran diri, akeh sing nunggang kemampuan sampeyan kanggo ngerti dhewe. Yen sampeyan ngerti sapa sampeyan, sampeyan bisa duwe kapercayan luwih akeh babagan hubungan, arah karir, lan keputusan sing sampeyan lakoni ing saben dinane. Amarga sampeyan ngerti dhewe, sampeyan ora nggawe alesan kanggo ora tumindak.

Amarga gampang mikir "Aku ora ngerti awakku dhewe," kiriman blog iki nduweni tujuan kanggo mbantu ngganti kanthi njelasake persis apa kesadaran diri, apa tegese duwe tingkat kesadaran sing luwih dhuwur, lan kepiye carane tekan kono.

Dadi, "ngerti awake dhewe" mung ngrasakake awake dhewe. Apa tegese? Iki tegese 100% positif yen sampeyan minangka wong sing nggawe keputusan sing paling apik. Supaya sampeyan tansah jujur ​​lan tanggung jawab. Sampeyan mantep lan bisa dipercaya.

Ngerti dhewe iku penting banget, yaiku apa postingan iki. Ing ngisor iki sebabe penting kanggo ngerti dhewe.

1. Konsisten nggawe keputusan

Pengambilan keputusan sing jelas minangka salah sawijining perkara sing nuduhake sampeyan ngerti sapa sampeyan lan tujuan sampeyan kanggo masa depan. Iki nuduhake sampeyan bisa nyetel prioritas lan ngrancang tindakan sing kudu ditindakake kanggo nggayuh tujuan sampeyan. Iku uga nuduhake yen sampeyan ngerti dhewe uga cukup kanggo milih saka sawetara saka sudhut opsi, dene indecision bisa nuduhake yen sampeyan ora ngerti apa sing paling penting kanggo sampeyan.

2. Kawruh dhiri ningkatake kapercayan kita

Nyambung karo awak dhewe minangka cara sing apik kanggo nambah kapercayan sampeyan. Sampeyan ngerti, ngerti yen sampeyan ana ing ndhuwur urip kanthi perbaikan diri lan ngerti jinis wong sing pengin mbantu sampeyan nglawan keraguan. Ngerti dhewe minangka impene wong, nanging kepiye carane bisa santai nalika ngerti apa sing kudu ditindakake?

Kemampuan kanggo ngerti lan ngerti dhewe minangka perasaan gaib sing ngisi kesadaran, nambah pemberdayaan lan mbantu sampeyan tuwuh minangka manungsa lan pemilik bisnis.

Malah sawijining panaliten nemokake yen "wong sing duwe kawruh dhiri sing kurang lan moderat luwih rentan kanggo depresi tinimbang wong sing duwe kawruh dhiri sing dhuwur." Dadi, ing babagan kesehatan lan wutah kecerdasan emosional, luwih akeh sampeyan ngerti babagan sampeyan, luwih dhuwur kecerdasan emosional sampeyan.

Sampeyan kudu ngerti sapa sampeyan

3. Kawruh dhiri yaiku sinau kanggo mratelakake kanthi bebas

Ngerti dhewe tegese sinau kanggo ngekspresiake dhewe kanthi bebas. Kemampuan kanggo nyebut dhewe kanthi bebas uga minangka tandha yen sampeyan duwe saben panca indera sampeyan. Yen sampeyan ora bisa nyebut dhewe, iku nuduhake yen sampeyan ora bisa nggunakake panca indera sampeyan kanthi efektif.

Kawruh dhiri yaiku ngerti sapa sampeyan, apa sing nggawe sampeyan obah, apa sing sampeyan senengi, lsp. Iku asale saka nemtokake cara sampeyan mikir lan ngrasakake babagan macem-macem topik lan pengalaman ing urip.

Apa sejatine nilai sampeyan? Apa sampeyan seneng nuduhake, utawa luwih, apa sampeyan ngurmati privasi? Kepiye sampeyan ndeleng kekancan lan kekancan? Ngerti dhewe bakal mbukak mripatmu kanggo ndeleng apa sing disenengi lan sing ora disenengi.

4. Ngerti dhewe bakal mbantu ngatasi rasa wedi.

Kanggo ngatasi rasa wedi, sampeyan kudu duwe tingkat kawruh tartamtu. Nalika nyoba ngatasi rasa wedi, akui yen sampeyan wedi. Sampeyan bisa nemokake kabeh alasan sing kudu ditindakake, nanging sing ngalangi sampeyan yaiku kekurangan kawruh babagan awake dhewe.

5. Sampeyan cultivate sesambetan sehat.

Ngerti dhewe mbantu sampeyan nggawe hubungan sing sehat. Yen sampeyan bisa ngerteni emosi, pilihan, lan tujuan sampeyan ing urip, wong liya bakal luwih gampang ndeleng kuwalitas kasebut ing sampeyan uga. Iki bisa mbantu mimpin kanggo sesambetan sehat karo kanca lan partners romantis.

6. Sampeyan entuk wutah pribadi

Ngerti dhewe ndadékaké kanggo wutah pribadi. Yen sampeyan ngerti sapa sing sampeyan, sampeyan bisa nggawe pilihan apik adhedhasar kabutuhan lan kepinginan dhewe tinimbang apa wong liya mikir sing paling apik kanggo sampeyan.

Amarga kanthi nggawe pilihan sing apik, sampeyan tuwuh minangka individu lan dadi luwih sukses kanggo nggayuh apa sing dikarepake saka urip.

7. Sampeyan Bakal Nemokake Pakaryan sing Sampeyan Seneng lan Nindakake Apik

Yen sampeyan ngerti jinis tugas apa sing menehi motivasi lan menehi semangat, banjur nalika golek kerja utawa ngganti karir, sampeyan bakal bisa fokus ing pakaryan sing cocog karo kekuwatan lan kapentingan kasebut.

8. Ngerteni awake dhewe minangka salah sawijining ciri saka sikap seneng lan sehat

Ora ana sing luwih penting tinimbang sinau babagan cara kerja lan bisa njaga keseimbangan lan kajelasan mental, sanajan ngadhepi kasusahan.

Penemuan dhiri kudu dadi salah sawijining prioritas sing paling dhuwur minangka wong-lan mesthine kudu dadi apa sing sampeyan usahakake. Mulane sampeyan kudu menehi perhatian menyang bagean sabanjure, ing ngendi sampeyan bakal sinau carane ngerti dhewe.

Carane ngerti sapa sampeyan

Ana akeh cara kanggo mangerteni pribadine, lan aku yakin sampeyan wis duwe paling siji utawa loro. Nanging kepiye carane bisa luwih ngerti awake dhewe? Kita ora tansah duwe wektu kanggo mikir babagan urip lan apa sing kita lakoni, mula angel ngerti awake dhewe kaya sing dikarepake. Ngerti dhewe butuh gaweyan, mula aku wis nyathet limang cara kanggo ngerti sapa sing luwih apik.

1. Praktek kesepian bakal mbantu sampeyan ngerti sapa sampeyan

Yen sampeyan minangka wong sing berjuang kanggo ngerti dhewe lan ngerti ngendi sampeyan pas karo rencana gedhe, banjur laku kesepian.

Akeh banget kita ora tau piyambak. Kita duwe smartphone sawayah-wayah, sing bisa ngrusak kemampuan kita kanggo nyambung menyang tingkat sing luwih jero karo wong liya lan awake dhewe. Apa ora nyoba sawetara wektu piyambak? Iku bakal ngganti urip sampeyan.

Sampeyan ora kudu dadi pertapa sing manggon ing alas kanggo nglatih kesepian. Sampeyan bisa nindakake ing comfort saka ngarep dhewe kanggo nyambung maneh karo dhewe lan bisa ing dandan poto.

2. Ngerteni bedane sapa sampeyan lan sapa sing dikarepake.

Mbedakake sapa sampeyan lan sapa sing dikarepake bisa mbantu sampeyan luwih ngerti awake dhewe. Ngerteni dhewe minangka wong sing kompleks ngluwihi bisa nerangake "sapa sampeyan" utawa "saka ngendi sampeyan arep". Iki babagan entuk akses menyang pikiran subconscious lan sadar kanggo mbantu perbaikan diri.

3. Ngerti kapercayanmu sing sejati

Apa kapercayanmu sing sejati? Bayangna urip tanpa ngerti jawabane. Sampeyan bisa uga nggumunake manawa kapercayan sejati sampeyan mengaruhi cara sampeyan mikir, sesambungan karo wong liya, tumindak, lan ngerti awake dhewe. 

Yen sampeyan nggunakake cara iki kanggo ngerti dhewe, Aku kudu sampeyan kanggo nulis dhaptar bab sing pracaya. Aja nyakup perkara sing sampeyan yakini amarga tekanan sosial. Iki cukup gampang kanggo nindakake.

Sampeyan mung bisa menehi wektu dhewe lan banjur nulis bab-bab sing ana ing pikiran sampeyan babagan tema topik sing sampeyan pilih. Sawise sawetara wektu, sampeyan kudu duwe sawetara kapercayan sing nggambarake sampeyan paling apik.

4. Ngakoni prestasi sampeyan

Pangakuan duwe akeh pengaruh kanggo sampeyan lan usaha sampeyan. Pengakuan minangka faktor pendorong regane dhiri, kapercayan, lan motivasi. Kita uga bisa njlèntrèhaké pengakuan minangka ‌penghormatan sing asring dituduhake marang wong liya kanthi matur nuwun kanggo kerja keras. Dadi, kenapa ora ngakoni dhewe supaya bisa luwih ngerti awake dhewe? 

5. Ngerti karepmu

Ngerti passion sampeyan bisa mbantu sampeyan luwih ngerti dhewe. Yen sampeyan ngerti passion, sampeyan bakal luwih sukses ing urip. Sampeyan uga bakal bisa luwih fokus ing gol ing urip.

Sampeyan mesthi pengin kerja lan ora sengit karo pakaryan kaya wong sing ora duwe karep kanggo apa sing ditindakake. Akeh wong sing seneng banget uga rumangsa luwih kepenak ing urip lan rumangsa duwe tujuan urip.

Kadhangkala kekurangan pangerten dhewe bisa nyebabake masalah. Iki bisa uga bener ing kabeh aspek urip sampeyan. Sampeyan kudu ngerti sapa sampeyan supaya sampeyan ora cetho babagan keputusan lan pilihan sampeyan. Yen sampeyan ora ngerti dhewe, ing ngisor iki sing bakal kelakon:

Kadhangkala sampeyan bisa uga rumangsa dudu awake dhewe, utawa sampeyan uga mikir sapa sampeyan. Iki bisa kedadeyan yen sampeyan ora ngerti awake dhewe kaya sing kudune.

Wong sing paling penting ing urip sampeyan yaiku sampeyan, mula sampeyan kudu ngerti sapa wong kasebut lan apa sing dikarepake. Yen sampeyan ora ngerti sapa wong kasebut, iki artikel sing pas kanggo sampeyan.

ngerti sapa sampeyan

1. Sampeyan dadi ora marem karo urip

Nalika sampeyan ora ngerti dhewe, dadi angel kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan. Yen kabutuhan kasebut ora bisa dicukupi, mula ana pengaruh negatif ing urip sampeyan lan wong ing saubengé. Awak lan pikiran sampeyan bakal ngandhani apa sing penting kanggo wong-wong mau, nanging yen sampeyan ora ngerti, dheweke bakal dadi ora marem.

2. Sampeyan ora bakal bisa seneng pengalaman

Sampeyan bisa duwe wektu paling apik ing urip sampeyan nindakake apa wae, nanging amarga kurang kawruh babagan awake dhewe, ora ana gunane kanggo sampeyan.

Iki bisa nyebabake kekosongan emosional ing urip sampeyan sing bisa uga ana kabungahan. Iku uga bisa mimpin kanggo getun liwat kesempatan boroske. Iku apik kanggo duwe pengalaman, nanging siji-sijine cara sing bakal migunani yaiku yen sampeyan ngerti dhewe.

3. Sampeyan dadi pushover

Yen sampeyan ora ngerti dhewe, sampeyan ngganti sapa sing sampeyan adhedhasar karo sing saiki. Rasa awak dhewe dadi pecah. Kanthi ora ngerti dhewe, sampeyan ora ngerti nilai-nilai sampeyan, kekuwatan lan kelemahane, apa sing sampeyan seneng lan ora seneng, apa sing nggawe sampeyan seneng lan apa sing ora.

Sejatine, nalika sampeyan ora ngerti dhewe, sampeyan bakal angel banget kanggo mutusake amarga wong liya bisa kanthi gampang mbujuk sampeyan nindakake perkara sing bisa uga ora apik kanggo sampeyan.

Ngerti dhewe bakal menehi alesan kanggo tetep apa sing penting kanggo sampeyan. Sampeyan bakal dadi pushover. Sampeyan bakal ngidini wong liya mlaku liwat sampeyan. Sampeyan bakal ngidini samubarang ing urip sampeyan sing nyabotase rasa seneng sampeyan amarga pancen apik banget, trep, utawa gampang banget.

4. Sampeyan sengit kasepen

Dadi piyambak minangka kualitas sing angel diukur, nanging mesthi ana sing dikarepake ing siji titik utawa liyane ing urip. Kita pengin dadi piyambak - ora amarga kita ora pengin sosialisasi, nanging amarga kita pengin fokus kanthi lengkap ing tugas sing bakal ditindakake. Nalika ana akeh definisi babagan apa tegese sepi.

Kanggo sawetara wong, tegese bisa ilang ing pikirane dhewe tanpa input saka wong liya. Kanggo wong liya, iku kemampuan kanggo dadi piyambak lan saestu santai. Kanggo wong liya, iki wektu kanggo fokus ing awake dhewe tanpa gangguan. Dadi yen sampeyan sengit karo kesepian utawa wedi seneng karo perusahaan sampeyan dhewe, mula ana masalah. 

Nalika wong takon babagan sapa sampeyan, apa sing sampeyan critakake? Apa sampeyan ngandhani wong-wong mau babagan pakaryan sampeyan, utawa sampeyan ngandhani bab-bab sing nggawe sampeyan menarik? Apa sampeyan ngandhani babagan prestasi sampeyan, utawa sampeyan ngandhani apa impen sampeyan?

Iku apik kanggo ngerti sapa sampeyan minangka wong. Lan luwih apik yen wong liya ngerti sapa sampeyan. Sampeyan ora mung wong sing ana. Sampeyan pengin katon minangka individu sing unik lan khusus-individu sing pantes ditresnani dening wong liya.

Yen ana wong sing ora ngerti sapa dheweke, kepiye dheweke bisa tresna marang awake dhewe? Kepiye carane bisa ngrasakake awake dhewe? Kepiye carane bisa nggayuh impen? Kepiye carane bisa dadi cukup menarik kanggo wong sing tresna?

Yen sampeyan ngerti sapa sampeyan minangka wong, luwih apik sampeyan bakal bisa nggawe urip impen sampeyan. Lan amarga kabeh kita pengin urip sing luwih apik lan versi sing luwih apik saka awake dhewe, ngerti dhewe bisa dadi penting kanggo nggayuh tujuan kasebut. Ana akeh lapisan kanggo dandan dhiri lan kawruh dhiri. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar