Top Rappers Ing Inggris: 13 Amazing UK Rappers Nggawe Ombak

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Rapper Inggris wis akeh kontribusi kanggo industri hip-hop, lan iki salah siji saka wektu paling misuwur ing sajarah musik hip-hop. Wiwit taun 1980-an, rapper Inggris wis berkembang akeh, lan uga gaya musik hip-hop modern lan inti saka musik hip-hop lawas.

Saben dasawarsa, adegan hip-hop Inggris wis berkembang ing njaba AS lan entuk perhatian akeh wong ing saindenging jagad.

Sajrone 40 taun kepungkur, gerakan genre rap ing Inggris didorong dening owah-owahan budaya diaspora India Kulon lan Afrika.

Kajaba iku, kemajuan teknologi, owah-owahan tren ing musik klub, lan rasa tahan banter sing dibutuhake sanajan ana skeptisisme saka media lan industri musik mainstream. Yen sampeyan pengin ngerti babagan sejarah budaya Inggris, sampeyan kudu ngerti babagan rapper.

padha: Top 15 Rapper Kanada Paling Kondhang Taun 2022

Artikel iki nyorot 13 seniman rap Inggris sing wis mindhah budaya maju lan ninggalake tandha langgeng, apa kanthi nggawe aliran anyar, popularizing gaya produksi anyar, utawa nendhang mudhun lawang ing industri lan nggawe dalan anyar kanggo wong liya kanggo tindakake.

13 rapper Inggris paling dhuwur

1. Lady Leshurr

Lady Leshurr minangka salah sawijining rapper Inggris sing nggawe ombak ing industri kasebut

Nalika Queens Speech 4 dening Lady Leshurr pungkasane digatekake ing taun 2015, mula lega. Nalika iku, dheweke wis nggawe musik kanthi energi sing padha paling sethithik enem taun, lan saksi mata ujar manawa dheweke wis dadi masalah gedhe ing cyphers kutha asale paling ora limang taun sadurunge.

Bakat dheweke ora nate ditakokake. Dheweke unggul ing game rap; muni kaya dheweke lair ngidoni dinamit, lan dheweke kerja keras. Nanging ora koyone dheweke entuk bantuan sing dibutuhake saka industri sing ora ngerti babagan wanita sing pinter kanthi logat Birmingham.

Ora mung dheweke kudu apik ing musik, nanging dheweke uga kudu nglampahi setaun kanggo ngrancang carane mbangun bisnis dhewe meh saka awal.

Lady Leshurr nyedhaki generasi sing biasane krungu musik ing YouTube, lan dheweke menehi adegan rap Inggris kanthi dosis humor sing dibutuhake. Tenacity dheweke inspirasi, lan kasunyatan sing dheweke nindakake karo eseman lan ngguyu nggawe malah luwih apik.

2. Badai

Stormzy

Rapper Inggris iki luwih dikenal kanthi jeneng panggung, Stormzy. Dheweke wis dadi pimpinan ing adegan hip-hop lokal kanthi bakat, katrampilan, lan kreatifitas. Wong-wong memuji dheweke amarga katrampilan gaya bebas sing kuwat lan ketukan grime.

Ing 2014, seri gaya bebas "Wicked Skengman" entuk akeh perhatian. Sawise gaya bebas entuk dheweke weruh, dheweke ngetokake EP pisanane, "Dreamers Disease," lan menangake MOBO Award kanggo Best Grime Act. Wiwit iku, dheweke wis ngetokake akeh single, album, lan proyek karo artis liyane.

Ing 2015, dheweke dadi nomer 3 ing Radio 1 "BBC Introducing top 5." Loro-lorone album studio, "Gang Signs & Prayer" lan "Heavy Is the Head," ditunggu-tunggu. Dheweke metu ing 2017 lan 2018.

Ora mung dheweke nggawe musik, nanging uga kerja kanggo mungkasi rasisme lan nguatake wong kulit ireng ing Inggris.

3. Skepta

Skepta

Dheweke minangka salah sawijining wong pisanan ing adegan hip-hop Inggris. Dheweke mbantu hip-hop tuwuh lan menehi gagasan rapper enom kanggo musik liyane. MC, rapper, lan penulis lagu sing bakat iki dadi DJ.

Dheweke banjur pindhah menyang rapping lan prodhuksi karo anggota kru liyane. Dheweke dadi salah sawijining sing miwiti grup Boy Better Know ing taun 2005. Artis wis ngetokake limang album studio sing apik: "Greatest Hits" ing 2007, "Microphone Champion" ing 2009, "Doin' It Again" ing 2011, "Konnichiwa". "ing 2016, lan "Ignorance Is Bliss" ing 2017.

Skepta uga wis nggawe akeh mixtape, kayata "Joseph Junior Adenuga" (2006), "Been There, Done That" (2010), "Community Payback" (2011), lan liya-liyane. Artis wis menang Penghargaan MOBO kaping pindho, NME Award sapisan, lan Mercury Prize sapisan kanggo kontribusi penting kanggo musik.

4. Wiley

Wiley minangka salah sawijining rapper Inggris sing nggawe ombak

Godfather grime, detak jantung musik, lan duta sing paling banter, bangga, lan paling sembrono, mesthine wis nindakake luwih akeh kanggo genre kasebut tinimbang wong liya. Wiley mulang Dizzee Rascal nalika isih enom, lan uga mbantu Pay As U Go dadi populer ing njaba genre kasebut.

Swara Eski Wiley sing mentahan lan ritmis sing luar biasa, mula dheweke dikenal minangka "Bocah Eski", dideleng dening akeh minangka bagean penting saka swara grime.

Ketukan awal isih mengaruhi produser grime penting lan seniman eksperimen kaya Zomby lan Kode9. Dheweke isih dadi penulis lagu paling misuwur ing genre kasebut.

Dheweke ora peduli yen dheweke ngidoni ing pawon ing Instagram utawa ing panggung nalika ana ewonan penggemar. Wiley punika grime.

5. Stevie Hyper D

Stevie Hyper D

Stevie Hyper D ngganti cara rap ditindakake. Dheweke dadi salah sawijining sing pertama nggunakake gaya obrolan kaping pindho manic. Gaya iki digawe populer dening rapper dancehall kaya Peter King ing taun 1980-an.

Kadhangkala, dheweke bakal rap munggah stream konsonan liwat beat, liwat 170 BPM break lan muntahake James Bond utawa Batman lagu tema. Dheweke bakal ngganti iki karo siji-liners sing nelpon kanggo penyelundupan.

Karya paling apik Hyper D ora tau ing lagu-lagu sing dilebokake ing vinyl. Dheweke uga tilar donya enom, mung 30 taun, amarga serangan jantung. Sampeyan bisa krungu wong ing kaset ngelem, ngendi sampeyan bisa Pick munggah ing vibe kang.

Nyalurake energi sewu penari, nyuarakake energi kasebut lan nggawe luwih kuat tinimbang siji wong sing kudu bisa. Legenda sejati.

6. Mbak Dinamit

Mbak Dinamit

Carane akeh MC saka loro ing lemah lan utama musik Inggris wis ngandika wis ngganti pemandangan rap? Ora akeh. "Pop-garage" njupuk alih tangga lagu nalika garasi UK bawah tanah Ms. Dynamite ngetokake "Boo!" metu ing 2001.

Iki nambahake swara dancehall sing reged menyang genre sing tambah manis ing detik. Iku mbantu dheweke njaluk mlebu menyang label utama Polydor, nanging warisan paling nyengsemaken song iku isih banger klub 17 taun mengko lan bisa krungu ing jubin Karawitan kabeh liwat UK.

Nanging, Dynamite katon dilalekake, kaya akeh sejarah garasi Inggris. Dheweke nggawe pengaruh ing industri rap nalika awal taun 2000-an.

Dheweke dikenal minangka rapper manteb ing ati, articulate, lan pinter politik sing nggawe ombak kanggo budaya Inggris ireng ing pemandangan didominasi dening MC lanang sing terus njupuk piyambak ing sikil.

Ms. Dynamite wis akeh hits, kaya ragga-garage klub trek Ramp saka 2002, 10 ndhuwur hits Dy-Na-Mi-Tee and It Takes More, lan grimy bass banger Wile Out, kang digawe karo DJ Zinc ing 20

7. Mike Skinner

Mike skinner

Dheweke dadi Martin Parr musik amarga dheweke nemokake kaendahan ing saben dinten. Mike Skinner minangka MC sing nggawa budaya kelas buruh pinggiran kutha.

Lagu-lagu The Streets sing ora nyenengake, nyepelekake awake dhewe, lan bisa ditemokake ing awal taun 2000-an, sawise UKG lan budaya raved wis mati. Kanthi swara "The Streets," Skinner njupuk gambar saben dina lan disuguhake karo secangkir teh, rong gula, lan aksen Brummie.

Kanggo akèh wong, iki pisanan krungu swara Inggris saka njaba London rapping ing radio.

Tansah setya ndhukung bakat anyar, Skinner wis mbantu miwiti karir Kano, Ghetts lan Murkage Dave. Dheweke uga mbukak lawang kanthi gaya kanggo seniman sing ora biasa kaya Jimothy Lacoste lan rapper konvensional kaya Profesor Green lan J Hus, sing nyatakake The Streets minangka pengaruh utama.

8. Lisa Mercedes

Lisa Mercedes

Lisa Mercedez ora anyar babagan iki, sanajan dheweke wis entuk perhatian luwih akeh. MC sing lair ing Jamaika, London, mung siji-sijine anggota Stylo G Warning Crew nalika dheweke gabung ing 2005. Dheweke cepet nuduhake yen dheweke dadi pemain sing kuwat lan pasukan sing kuat ing mic.

Amarga ketrampilane, Mercedez wis kerja bareng karo seniman kaya Beenie Man, Stefflon Don, lan Plan B sajrone pirang-pirang taun. Dheweke wis nuduhake manawa dheweke bisa nyuwek-nyuwek ketukan rasa dancehall, kaya nalika dheweke nutupi lagu pengeboran Headie One "Ngerti Luwih" utawa nalika dheweke ngetokke ketukan grime Preditah lawas kanthi bar "bashment".

drive Lisa Mercedez, uga kekarepan kanggo nyoba iku anyar lan ngganti swara dancehall klasik, ndadekake iku bisa kanggo seniman wadon kanggo berkembang ing pemandangan UK dancehall dina.

padha: 7 Rapper Paling Cepet ing Donya

9. AJ Tracey

AJ Tracey

Rapper iki saka Ladbroke Grove West London, lan dheweke seneng ngalih ing antarane hip-hop umur anyar, pengeboran Inggris, jebakan, rereged, ruang dansa cilik, lan garasi.

Rapper kasebut tresna karo hip-hop nalika umure nem taun, lan nalika diwasa, dheweke ngupayakake katrampilane. Rapper wis ngetokake total rong album studio, rong mixtapes, siji album kompilasi, enem EP, lan rong puluh papat bangers sing luar biasa sajrone karire.

Album studio pisanan, sing diarani "AJ Tracey," metu ing 2019. Diterusake karo "Game Flu," sing dadi perwakilan taun iki lan metu ing April.

10. Pening Rascal

Dizziee Rascal

Dizzee Rascal minangka salah sawijining wong pisanan sing nggawe musik kasar lan agresif, sanajan isih enom. Dheweke mlebu bisnis musik nalika dheweke paling apik.

Dheweke dadi tukang gawe masalah lan inovator sing apik tenan. Ing taun 2003, Boy in the Corner nulungi dheweke ngluwihi lingkungan E3 Dizzee, sing dienggo bareng karo pionir adegan liyane kaya Wiley lan Slimzee.

Dizzee nyebar swara menyang bawana liyane. Dheweke menangake Mercury Prize lan banjur plakat platinum kanggo iki.

Luwih angel mikirake rapper sing durung dipengaruhi dening Dizzee tinimbang mikirake wong sing duwe. Tinie Tempah, Stormzy, lan Novelis, lan liya-liyane, wis menehi penghargaan kanggo "Bow's best."

Sawetara lagu ing albume duwe irama kaya rap, utamane singel nomer loro, "Fix Up Look Sharp." Boy In Da Corner bangga nuduhake sisih mentahan lan hinted ing mangsa genre-mixi

11. Headie One

Headie Siji

Headie minangka salah sawijining seniman hip-hop bawah tanah sing paling apik. Dheweke entuk puncak karir kanthi kerja keras lan dedikasi.

Mixtape pisanane, "The One," entuk akeh perhatian amarga sawetara lagu kasebut ana ing UK Singles Chart. Dheweke ana ing grup pengeboran sing kondhang ing Inggris sing diarani OFB.

Artis kasebut uga misuwur amarga nindakake karya apik karo rapper liyane kaya RV, DAVE, lan liya-liyane. RV punika fellow rapper saka OFB, lan wis sijine metu telung mixtapes karo grup.

Dheweke duwe total pitung mixtapes, sing papat dadi duweke. "Edna," album studio, minangka album perak.

12. Thai alon

Thai alon

Rapper iki lair saka Tyron Kaymone Frampton lan minangka salah sawijining rapper paling populer ing donya. Dheweke minangka seniman sing ngeyel nglebokake sensasionalisme politik ing musike.

Penggemar dheweke tetep karo dheweke amarga dheweke duwe tembung sing apik lan bisa nuduhake akeh emosi.

Tyron wis menangaké penghargaan NME lan wis nominasi kanggo sawetara liyane ing UK karo mung loro album studio lan sawetara proyèk play lengkap.

Rapper cerdas iki kanthi "savvier" minangka salah sawijining sing paling apik amarga dheweke yakin banget. Iku sing paling ndadekake dheweke lan basis penggemar sing cepet berkembang.

13. Simz cilik

Simz cilik

Munggah ajeg Little Simz minangka seniman independen lan tanpa kompromi ndadekake dheweke dadi salah sawijining swara sing misuwur ing rap Inggris. Sadawane dalan, Kano, Wretch 32, lan Kendrick Lamar wis menehi dhukungan.

Aliran sing gampang lan tulisan sing cetha ndadekake dheweke dadi salah sawijining MC sing paling nyenengake ing Inggris, lan produksi dheweke uga dadi kekuwatan sing kudu dianggep. Dheweke bisa menehi rap grime utawa soulful ing dina tartamtu, kang skill sing ora teka watara banget asring.

Dampake ing adegan kasebut jelas. Saliyane dadi rapper, dheweke wis nggawe festival dhewe, Welcome to Wonderland, ing Roundhouse sajrone rong taun kepungkur, menehi kesempatan kanggo Junglepussy lan Rapsody kanggo tampil.

Simz kanthi bangga tetep fokus kanggo nggayuh visi, nglanggar pangarep-arep lan nggawe ruang dhewe ing industri sing ora seneng karo seniman wanita sing ora netepi aturan kasebut.

Liyane final

Senajan rapper Inggris duwe sajarah dawa makarya karo rappers ing AS, rappers iki wis nggawe UK pasar paling dihormati kanggo hip-hop ing kabèh Eropah, uga ing donya liyane.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar