Apa Keuangan minangka Stem Major?

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Apa finance minangka stem major? Iki minangka salah sawijining pitakonan sing dikarepake wong ing sawetara dina kepungkur.

Dadi yen sampeyan minangka bagean saka wong-wong sing wis mbantah argumentasi ing salah siji arah, artikel iki bakal menehi pitutur marang kowe apa sing paling cendhak saiki.

iklan

Nanging sadurunge, ayo goleki kanthi cepet babagan apa STEM.

Apa Arti STEM?

Apa tembung STEM ora anyar kanggo umume wong, nanging isih ana wong sing ora ngerti singkatan utawa apa tegese.

Mula, akronim STEM yaiku Science, Technology, Engineering, lan Math. Cukup prasaja, ta?

Ya wis. Nanging kanthi prasaja lan gampang kaya makna STEM, klasifikasi kasebut kadhangkala bisa dadi aneh.

Kaya sing kita alami saiki. Saben uwong sibuk mbantah apa pembiayaan minangka jurusan stem utawa ora.

Kayane aneh lan angel klasifikasi kursus utawa mata pelajaran sing kalebu STEM.

Apa kita bisa kategori keuangan minangka STEM utama?

Tanpa mangu-mangu, ana bantahan sing apik lan ngyakinake ing salah siji arah. Sampeyan mung kudu njaga pendirian sampeyan dhewe.

Kayata saiki, sistem formal, luwih asring tinimbang ora, nganggep keuangan lan akuntansi minangka bagean saka gelar Ilmu, Teknologi, Teknik, lan Matematika.

Sanajan gumantung banget karo program kasebut, sawetara departemen pamrentah federal ngakoni gelar finansial minangka STEM utama kanggo tujuan resmi.

Apa Keuangan STEM Mayor?

Jawaban iki kanggo pitakonan sing nggumunake iki ora bakal luwih dihargai tanpa analisa sethithik.

Cukup, ora ana garis demarkasi antarane STEM lan sawetara program keuangan.

Apa sing nduweni kualifikasi minangka STEM gumantung. Kita wis nimbang peraturan pemerintah federal ing wektu liyane kanggo nggawe kasus.

Lan kita bisa ndeleng ing MIT ing ngendi sawetara program gelar jurusan keuangan dianugerahi.

Iki tegese keuangan diakoni sacara resmi dening pamrentah minangka gelar STEM.

Apa maneh, DHS wis ngumumake kanthi umum manawa program gelar keuangan MIT dianggep minangka STEM.

Apa keuangan minangka jurusan STEM?

Dadi apa sing kudu kita ucapake? Keuangan kasebut ora bisa dadi kategori ing Ilmu, Teknologi, Teknik lan Matematika?

Ya, kita ora bisa ora setuju karo kiriman sampeyan yen keuangan ora STEM kanthi bener diarani.

Amarga yen wong bisa njupuk wektu kanggo mriksa ton program gelar jurusan keuangan, mesthine bakal nemokake asil sing campuran.

Sawetara asil gelar finansial resmi diakoni minangka gelar STEM, lan akeh liyane sing ora.

Nanging, yen kita bisa njupuk wektu kanggo alesan masalah iki uga, sawetara tren bakal muncul.

Bagéyan saka tren kasebut yaiku gelar finansial bakal dianggep luwih cepet STEM.

Iki amarga jumlah kursus matematika lan teknologi sing disinaoni ing program kasebut mesthi bakal mengaruhi klasifikasi kasebut.

Alasan kenapa keuangan dudu jurusan STEM

Sampeyan bakal setuju yen ora kabeh program gelar nampa klasifikasi sing padha, lan iki ndadékaké pitakonan: apa finance minangka utama stem?

Ya, ana rong argumen sing kuat lan sah kanggo nelpon keuangan minangka STEM utama.

Argumentasi kasebut yaiku:

1. Manajemen Regulasi

Salah sawijining argumentasi babagan keuangan minangka jurusan STEM dumunung ing konten utama lan aplikasi program gelar pembiayaan.

Tegese, komponen utama keuangan kalebu sinau lan ngerti peraturan sing cocog.

Iku ora sing matématika utawa ilmiah ing alam, lan iku ora ing sembarang cara padha karo bidang teknologi utawa engineering.

Ing babagan keuangan, sampeyan bakal dikenalake karo sawetara hukum Federal, negara bagian, lan lokal uga peraturan keuangan lan pajak.

Saiki, yen sampeyan mbandhingake keuangan iki karo kursus kaya jurusan fisika, sampeyan bakal ngerti manawa jumlah matematika lan ilmu pengetahuan ora bisa dibandhingake.

Iki minangka sebab utama kenapa akeh wong ora percaya utawa nganggep keuangan minangka gelar STEM, preduli saka apa sing wis dakkandhakake nganti saiki.

2. Fakultas Bisnis

Saliyane argumen ing ndhuwur nglawan keuangan minangka jurusan utama, sing paling kuat yaiku carane sekolah diklasifikasikake.

Gelar keuangan, akuntansi, manajemen bisnis, lan liya-liyane dikelola ing sekolah ing sangisore kuliah bisnis.

Sauntara kuwi, ana perguruan tinggi ilmu pengetahuan lan teknologi, perguruan tinggi teknik, lan liya-liyane kabeh kapisah lan beda karo perguruan tinggi bisnis ing ngendi keuangan.

Umume gelar matematika lan teknologi dikelola dening sekolah kasebut.

Dadi, yen kabeh universitas ora bisa nganggep utawa ngakoni akuntansi utawa keuangan dadi bagean saka gelar STEM, apa maneh sing kita ucapake?

Alasan kenapa keuangan minangka jurusan STEM

Rong argumen sing ditindakake babagan keuangan minangka gelar STEM pancen bener. Nanging isih ana rebuttals kanggo wong-wong mau.

Ana sing bisa digodha takon yen jurusan keuangan nyakup topik non-STEM, kenapa pamrentah ngakoni minangka program STEM?

Kok ngono? Jawaban iki bisa diringkes dadi telung poin sing beda. Iki kalebu:

1. MATEMATIKA

Sentimen, kabeh kursus sing ana gandhengane karo keuangan cukup jero ing matematika lan pitungan.

Iki minangka perkara sing ora umum ing kabeh program gelar. Sampeyan ora bisa nemokake kursus matematika ing ilmu Politik, sosiologi, Filsafat, lsp.

Nanging yen sampeyan entuk studi pascasarjana, matematika babagan keuangan bakal - malah luwih rumit.

2. KODE

Mayoritas pendhudhukan ing kana kalebu, paling ora, coding cilik. Keuangan uga minangka bagean saka tren iki.

Iku ora brainer sing sawetara karya finance bisa duwe akeh nomer, titik data, petungan, lan liyane.

Sanajan coding ing keuangan bisa uga ora rumit kaya sing bakal dialami siswa jurusan ilmu komputer, nanging kanthi iki, keuangan bisa cocog karo klasifikasi STEM.

3. Teknologi

Undhang-undhang Pengejaran STEM Akuntansi nggawe argumen khusus iki. Profesional ing bidang kasebut dijangkepi bisa kerja bareng karo teknologi.

Ana pirang-pirang piranti lunak finansial sing kasedhiya ing conto ahli akuntansi lan keuangan.

Tanpa ado maneh, keuangan pas karo payung STEM amarga sawetara program gelar mesthi bakal berorientasi STEM tinimbang liyane.

kesimpulan

Ora ana gunane kanggo mbantah manawa keuangan minangka jurusan STEM utawa ora, analogi ing ndhuwur oke lan ngyakinake kanggo salah siji sisih.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar