7 Proyek Sing Sampurna Kanggo Penyayang Kewan

Nyebar katresnan

Kadhangkala kaya jarak antarane passion lan karir dadi jembar. Sawetara kita duwe kemewahan kanggo nindakake apa sing kita tresnani lan nggawe urip saka iku. 

Biasane, iku salah siji-utawa kahanan ngendi sampeyan kurban passion kanggo golek urip utawa kosok balene.

Nanging, ora mokal kanggo ngowahi apa sing sampeyan tresnani dadi tugas saben dina, kaya sing bisa ditindakake. Ing Amerika dina iki, bab 20 persen saka populasi sing kerja rumangsa semangat karo pakaryane. Ora akeh, nanging tegese sampeyan bisa nindakake apa sing sampeyan tresnani.

Kanggo penyayang kewan, koyone ora akeh pilihan kanggo nggarap kewan. 

Ing kirim iki, kita bakal nuduhake proyek sing nawakake keterlibatan langsung karo kewan. Kita bakal ngrembug babagan sing mbutuhake pendidikan lan sertifikasi tersier lan sing ora mbutuhake. 

Proyek Sing Sampurna Kanggo Penyayang Kewan

web: Karir ing mangsa ngarep sing kudu sampeyan pikirake

1. Karya Veteriner

Iki ora-brainer. Mbokmenawa bab pisanan sing bakal sampeyan pikirake yaiku karir ing kedokteran hewan.

Nanging ora saben penyayang kewan kepengin dadi dokter kewan utawa bisa dadi siji. Sing penting, karya Veterinary minangka lapangan sing jembar sing ngluwihi mung dadi dokter kewan. 

Ayo goleki sawetara pakaryan ing karya Veterinary sing bisa uga cocog kanggo sampeyan:

Dokter Hewan

Vets minangka dokter medis khusus babagan obat kewan. Dheweke diagnosa, nambani, lan ngurus kewan sing beda-beda, saka jaran nganti kucing lan uga ula utawa kadal.

Dokter Gigi Hewan

Iki bisa dadi kejutan. Kéwan ora tansah duwe karesikan dental sing paling apik. Lan amarga iki, dheweke ana risiko ngalami masalah dental sing abot. Lan dokter gigi dokter kewan sing ditangani.

Asisten Dokter Hewan

Pendidikan formal ora perlu kanggo dadi asisten dokter kewan. Sejatine, sampeyan bakal nindakake tugas sing gampang ing kantor dokter kewan. 

Tugas sampeyan bisa uga kalebu: 

  • Njupuk ing kéwan lara
  • Janjian pesenan
  • Ngramut cathetan
  • Ngawasi lan ngrawat kewan

Perawat Veteriner

Minangka perawat utawa teknisi dokter kewan, sampeyan luwih melu ing perawatan medis utama kewan miturut arahan dokter kewan sing dilisensi.

2. Nylametake kewan

Proyek sing Sampurna kanggo Penyayang Kewan yaiku nylametake kewan

Kanggo penyayang kewan, karir nylametake kewan cukup nyenengake. Iki minangka wilayah sing maneka warna, lan sampeyan bisa nggarap kabeh jinis kewan lan nggawe prabédan ing urip kanca-kanca sing wulu.

Salah sawijining peran ing nylametake kewan yaiku nggarap tim penyelamat utawa petugas kontrol kewan. Iki minangka peran sing tantangan sing kalebu nanggapi kasus penyalahgunaan, pengabaian, utawa mbebayani manungsa. 

Sampeyan uga bisa kerja ing papan perlindungan utawa minangka penasihat adopsi.

Kaya asisten dokter kewan, kerja nylametake kewan ora mbutuhake pendhidhikan tersier. Sawetara pengalaman nangani kewan minangka plus, lan sawetara pengusaha bisa nuntut.

Nanging, iki minangka salah sawijining wilayah sing sampeyan bisa sinau ing lapangan kerja.

3. Petugas Konservasi

Ayo ngomong sampeyan seneng dadi polisi, nanging sampeyan luwih seneng kewan. Inggih, sampeyan bisa loro.

Sampeyan mung kudu entuk kerja minangka petugas konservasi, sing uga dikenal minangka sipir game, trooper satwa, utawa ranger alas.

Sejatine, sampeyan bakal dadi pejabat penegak hukum sing tanggung jawab kanggo perlindungan satwa.

Kanggo miwiti, sampeyan butuh gelar ilmu kewan utawa konservasi lingkungan. Saka ing kono, sampeyan kudu ndhaptar program latihan lan lulus negara ujian PNS.

4. Kewan Kewan

Yen sampeyan wis nate mikir dadi peternak, iki kabar apik: iki minangka usaha sing ora ana wektu sing dibayar. Sampeyan bisa entuk dhuwit nalika ngrawat lan ternak kewan.

Pemuliaan kewan minangka karir langsung sing fokus ing pengalaman tinimbang pendidikan. Nalika gelar ing babagan ilmu kewan bakal migunani, iku dudu syarat.

Kanggo miwiti karir minangka peternak, pilih spesies sing dadi spesialisasi. Bisa uga kucing, asu, utawa jaran. Sampeyan banjur kudu latihan tangan. Nggarap peternak sing berpengalaman minangka cara paling apik kanggo miwiti.

5. Pet Groomer

Pedhot pet

Yen sampeyan luwih seneng nglampahi dina karo kanca-kanca wulunen saka lungguh ing kantor, apa ora nyoba dandan pet?

Lan ora, dandan ora kudu dadi sisih nalika sampeyan pengin dhuwit cepet. Iku proyek serius sing bisa dadi karir.

Pamilik pet utawa klinik nyewa groomers kanggo ngresiki kucing lan asu. Pendhidhikan formal biasane ora dadi syarat kanggo dadi groomer profesional, nanging pengalaman sadurunge. 

Sampeyan kudu melu latihan ing sekolah dandan utawa kerja karo tukang cukur sing berpengalaman kanggo sinau tali.

6. Pelatih Kewan

Apa sing sampeyan butuhake kanggo dadi pelatih kewan beda-beda gumantung saka kewan sing sampeyan spesialis. 

Biasane, ijazah SMA sampeyan cukup babagan pendidikan. Nanging, sampeyan butuh latihan lan sertifikasi kanggo miwiti kerja minangka pelatih asu utawa jaran profesional.

Kanthi kewan laut utawa eksotis, sampeyan butuh gelar biologi laut utawa ilmu kewan kanggo miwiti level entri lan entuk pengalaman.

7. Aquarist

Apa sampeyan tresna kewan laut? Mbokmenawa duwe fishbowl sing nyoba kanggo njupuk karo sampeyan nang endi wae?

Mbok menawa sampeyan seneng dadi aquarist.

Aquarist minangka individu sing dilatih sing ngurus kewan laut ing akuarium. Iku upgrade saka fishbowl, mung cara luwih rumit.

Sampeyan bakal tanggung jawab kanggo ngawasi kesehatan lan safety saka macem-macem spesies kewan ing pager. Ngresiki kewan, nonton diet, lan nyiapake kanggo pameran uga minangka bagean saka deskripsi proyek aquarist.

Pakaryan minangka aquarist bisa dadi level entri utawa posisi senior, gumantung saka pendidikan lan pengalaman formal.

8. Pet Blogger

Tau mikir dadi blogger pet? Iki sejatine karir sing sah lan ora angel banget lan uga duwe bathi.

Langkah pisanan dadi blogger pet yaiku nemokake niche sampeyan.

Kaping pisanan, goleki passion sampeyan. Nemokake niche sampeyan minangka kunci kanggo sukses karo proyek iki. Iku bedane antarane dadi blogger pet sing sukses lan dadi keajaiban siji-hit.

Kanggo miwiti, sampeyan bisa takon dhewe pitakonan iki: Kewan apa sing daktresnani? Apa jenis kewan sing aku duwe? Apa jenis urip sing padha mimpin? Apa dheweke beda karo umume pets wong liya kanthi cara sing bakal menehi pengalaman sing ora ana tandhingane kanggo para pamaca?

Yen sampeyan duwe pets sing unik utawa sing duwe crita sing menarik, sampeyan bisa uga bisa nggawe pasar dhewe minangka wong sing sampurna kanggo nulis pengalaman sampeyan karo dheweke.

Banjur njaluk nulis. Sampeyan bisa njupuk isyarat saka blog pet kaya Apa sing bisa dipangan kucing sing darmabakti kanggo cat pangan utawa todocat.com sing darmabakti kanggo kabeh pets, utamané asu lan kucing.


kesimpulan

Apa ana proyek ing ndhuwur sing katon kaya sampeyan?

Ya, kiriman iki ora nutupi setengah saka apa sing ana. Ana akeh kesempatan kanggo wong sing seneng nggarap kewan.

Sampeyan mung butuh pengalaman, pendhidhikan sing tepat, lan semangat kanggo kesejahteraan kewan kanggo miwiti.

Pengarang bio:

AtlanticRide

Adam marshall minangka panulis lepas sing duwe spesialisasi ing kabeh organisasi apartemen, real estate, lan saran kuliah. Dheweke saiki nggarap Grove ing Cheney kanggo mbantu marketing online.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar