Lowongan kanggo College Dropouts

Foto penulis
Ditulis dening Uzoamaka Ezenobi

 

Nyebar katresnan

Eddy mandheg kuliah amarga lara lan terus-terusan metu-metu klinik. Ing sawijining wektu, kabeh penghasilane wong tuwa wis entek kanggo nylametake nyawane. Sawise pulih, ora ana dana sing cukup kanggo ngrampungake dheweke kuliah, mula dheweke dadi salah sawijining wong sing putus sekolah. 

Skenario ing ndhuwur lan liya-liyane bisa dadi macem-macem alasan sing bisa nyebabake sapa wae sing metu saka kuliah. Bisa uga amarga masalah finansial, tantangan kesehatan, lan liya-liyane. Apa wae alasane, aja kesusu, iki dudu pungkasane urip. Sukses ing urip ora mung kanggo wong sing wis rampung kuliah. Ayo dipikir apik ing wong kaya Steve Jobs, Mark Zuckerberg, lsp sing putus kuliah durung bisa nggayuh kaluhuran. 

iklan

Apa sampeyan nggoleki pekerjaan kanggo putus kuliah? Mangkene macem-macem kesempatan sing bisa sampeyan jelajahi, sampeyan mung kudu ndeleng papan sing bener lan duwe bimbingan sing bener. Ing ngisor iki ana macem-macem proyek sing bisa ditindakake tanpa sertifikat kuliah. 

11 Proyek kanggo College Dropouts

1. Fotografer

Apa sampeyan duwe passion kanggo fotografi? Yen ya, banjur dadi karir. Iki mbutuhake kreatifitas lan manungsa waé kanggo rincian ing bagean sampeyan. Sampeyan bisa nyebut kreatifitas ing gambar iki bisa menehi karya kualitas paling apik. Sampeyan kudu bisa ngowahi gambar lan supaya padha duwe kualitas dhuwur, kanthi cara iki, sampeyan ora bakal kekurangan klien. Ing jaman saiki, kamera digital gampang diakses lan luwih murah tinimbang nalika wiwitane diciptakake. Dadi yen sampeyan duwe dana, sampeyan bisa entuk kamera digital lan banjur dadi mentor sing apik babagan fotografi. Proyek iki mung bisa ditindakake kanthi sertifikat sekolah menengah.

Gambar iki nuduhake fotografer karo alat kerjane njupuk sawetara gambar.

2. Miwiti Proyek Passion Panjenengan

Salah sawijining cara paling gampang kanggo entuk dhuwit yaiku miwiti proyek passion. Kanggo sawetara wong, iki ngadhepi karir musik utawa maju lan nggawe lagu-lagune online platform streaming kaya Spotify. Wong liya bisa uga mutusake kanggo ngadhepi pakaryan kaya nggawe furnitur nalika wong teknologi bakal terus nggawe ide dadi aplikasi lan situs web.

web:  Universitas paling murah ing Nigeria lan biaya sekolah

Lulus kuliah ora ateges ora bakat, utawa malah kurang bakat tinimbang wong liya, mung ateges sampeyan ora lulus kuliah. Dadi apa ora miwiti proyek passion lan nggawa menyang fruition? Facebook lan Microsoft dibangun saka semangat dening putus sekolah.

3. Mekanik Otomotif

Mekanika otomotif mriksa mesin, uga bagean mekanik lan listrik, kendaraan. Dheweke mutusake sistem sing mbutuhake pangopènan utawa perbaikan. Mekanik mobil uga nindakake pangopènan preventif kanggo ndawakake umur kendaraan.

Sanajan ora mbutuhake gelar, sampeyan isih bisa maju ing lapangan iki kanthi sinau kanthi nindakake lan makarya kanthi bimbingan mekanik sing luwih berpengalaman. Sampeyan bisa nerusake karir minangka mekanik otomotif kanthi spesialisasi ing jinis kendaraan tartamtu. Sawijining dina sampeyan bisa tuwuh duwe bengkel mekanik dhewe.

Mekanik otomotif ndandani mobil.

4. Supir Truk

Sanajan sampeyan kudu entuk lisensi nyopir komersial, sawetara majikan bisa mbayar sampeyan kanggo ngrampungake latihan iki yen sampeyan duwe komitmen kanggo makarya paling ora setaun.

Minangka sopir truk, sampeyan bisa seneng-seneng ing dalan sing amba, ngujo sesawangan, lan njelajah negara nalika ngrungokake musik favorit. Lan sing paling apik yaiku mung ijazah SMA sing dibutuhake kanggo iki, kudu dicoba kanggo putus sekolah.

Gambar iki nggambarake sopir truk sing lagi mlaku.

5. Wakil Penjualan

Perwakilan penjualan minangka tenaga penjualan sing terus kontak karo pelanggan. Dheweke entuk dhuwit kanthi adol produk utawa layanan perusahaan menyang pelanggan. Kanggo dadi wakil dodolan, sampeyan kudu mimpin, kompetitif, lan bisa kerja kanthi apik ing tekanan. Sampeyan uga kudu dadi persuasif lan dadi pamireng sing apik sing bisa menehi perhatian kanthi tliti babagan rincian. Minangka lulusan kuliah, yen sampeyan seneng ketemu wong saben dina, kenapa ora nimbang peran karir iki?

gambar wakil sales nyimpulake kesepakatan dodolan karo salaman.

6. Massgae Therapist

Terapi pijet yaiku sing nggunakake tangan kanggo ngapusi otot klien lan jaringan alus liyane ing awak. Dheweke uga nggunakake teknik terapi fisik kanggo mbantu wong sing lara kronis lan masalah liyane. Profesi kasebut saya misuwur ora mung amarga karir sing nguntungake nanging uga amarga bisa ditindakake minangka karir full-time tanpa kudu kuliah. 

web:  Dhaptar perusahaan konstruksi ing Nigeria

Kajaba iku, ora ana syarat khusus kanggo proyek iki kajaba dadi komunikator sing apik lan pamireng sing apik sing bisa ngerti kabutuhan klien lan ngrampungake kanthi cocog. Iki minangka kesempatan karir sing apik sing bisa digoleki wong sing putus sekolah.

Tukang pijet ngurut awak kliene kanggo ngilangi rasa lara.

7. Penulis freelancer

Amarga sampeyan bisa nulis babagan macem-macem topik sing bisa sampeyan atur, freelancing minangka karir sing nyenengake. Pakaryan iki mung mbutuhake sampeyan bisa nulis, cepet, lan bisa nyukupi tenggat wektu, apa tegese sampeyan pengin nulis asmara utawa sampeyan luwih seneng nggawe esai teknis kanggo koran. 

Sampeyan uga bisa nulis kanggo blog lan situs web. Siji bab sing apik babagan freelancer yaiku bisa kerja kanggo klien sing beda ing wektu sing padha. Sing penting yaiku kualitas karya lan kemampuan kanggo ngrampungake tenggat wektu.

8. Petugas Pembuangan Sampah

Iki minangka wong sing ngumpulake, nambani, lan mbuwang sampah. Proyek iki ora mbutuhake gelar sarjana. Dheweke bisa kerja ing fasilitas daur ulang, nawakake layanan remediasi, nindakake pompa septik, utawa nindakake tugas sing ana gandhengane karo sampah. Personil pembuangan sampah bisa maju ing profesi iki kanthi sinau teknologi lan metode paling anyar babagan manajemen sampah.

Gambar iki nuduhake petugas pembuangan sampah sing nindakake tugase mbucal sampah.

9. Sommelier

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

A sommelier minangka pramugari anggur. sing kerja ing restoran sing apik lan ing industri perhotelan. Sommeliers bisa mbantu sampeyan milih anggur sing cocog kanggo mangan utawa acara kanthi ngerti anggur sing kasedhiya ing restoran ing lan ing dhaptar anggur. Sommelier uga dilatih ing ngicipi anggur, milih anggur, lan kawruh babagan panganan.

Sanajan sampeyan kudu duwe semangat kanggo proyek iki, ora ana gelar sarjana sing dibutuhake kanggo iki. Sampeyan mung kudu semangat babagan anggur sing apik lan kabeh. Yen sampeyan kepengin banget babagan iki, sampeyan bisa nglampahi kabeh urip minangka sommelier.

10. Agen Asuransi

Agen asuransi minangka salesperson sing tanggung jawab kanggo entuk klien anyar lan njaga sing saiki kanthi adol produk asuransi. Kanggo mbantu klien milih solusi sing paling apik kanggo kabutuhan, sampeyan kudu ngerti macem-macem jinis rencana sing ditawakake organisasi minangka agen asuransi. Ijazah sekolah menengah minangka pendidikan minimal sing dibutuhake kanggo dadi agen asuransi.

web:  Apa Industri Dasar minangka Path Karir sing Apik? 20 Top Peluang Karir Industri dhasar

11. Broker Real Estate

Minangka makelar real estate, sampeyan bakal duwe wewenang kanggo ngoperasikake perusahaan sampeyan dhewe lan mbantu para pelanggan tuku, adol, nyewakake, lan tuku properti omah lan komersial. Broker bisa tumindak minangka wakil panuku utawa bakul, mbantu negosiasi syarat sing paling apik. Keperluan pendidikan minimal yaiku diploma sekolah menengah utawa sing padha, lan syarat lisensi unik negara sampeyan kudu dikonfirmasi.

12. Petugas pemadam kebakaran

Kanggo gabung kudu pemadam kebakaran, kabeh sing dibutuhake yaiku ijazah SMA. Petugas pemadam kebakaran nduweni peran kritis ing safety umum. Dheweke kudu duwe kabugaran mental lan fisik sing tepat kanggo ngatasi darurat apa wae. Wong-wong iki nyopir truk pemadam kebakaran lan kendaraan darurat liyane. 

iklan

iklan

Sawise ana wabah geni, dheweke dijaluk mbantu mateni geni lan nylametake wong-wong sing bisa kepepet ing njero bangunan kasebut. Minangka mahasiswa putus sekolah, yen sampeyan seneng nulungi wong, mula sampeyan bisa gampang cocog karo peran iki. Iku peran sing mbutuhake passion kanggo proyek.

Gambar petugas pemadam kebakaran sing nyoba mateni geni.

13. plumber

Minangka tukang ledeng, mayoritas wektu sampeyan bakal digunakake kanggo nemokake pipa bocor, ndandani bocor kasebut, utawa ngganti pipa sing wis lawas utawa rusak. Sampeyan bisa uga dadi wong sing nyelehake saluran pasokan banyu ing omah utawa bisnis sing anyar. Tugas liyane bisa uga kalebu nginstal mesin cuci piring, adus, jamban, lan sistem pembuangan sampah. 

Nalika nggarap saluran banyu, sampeyan bakal kerep ana ing lokasi sing sempit. Tenaga kerja fisik dibutuhake ing wilayah kerja iki amarga nginstal saluran banyu mbutuhake sampeyan nyusup ing ngisor bangunan, ngangkat obyek gedhe, lan nyelehake awak ing postur sing kikuk.

Deloken sisan: 17 Kursus Udacity Paling Apik kanggo Sinau Pemrograman

kesimpulan 

Daftar iki ora entek amarga ana sewu siji kesempatan kerja kanggo putus kuliah. Ora masalah yen sampeyan duwe sertifikat kuliah utawa ora. Sing paling penting yaiku semangat babagan karir kerja sing sampeyan pilih. Duwe sertifikat senajan apik ora njamin sukses ing urip. Luangake wektu kanggo mikir babagan tujuan, katrampilan, lan nilai-nilai, banjur sing paling penting tindakake karep sampeyan sadurunge milih. Coba samubarang proyek iki, sapa ngerti sampeyan bisa entuk proyek sing apik.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar