Pros lan Cons Sponsorship Fiskal

Nyebar katresnan

Sponsor fiskal wis entuk popularitas sing akeh amarga bisa menehi keuntungan kanggo individu, kelompok, lan bisnis tanpa kudu nggawe nirlaba. Ngerteni pro lan kontra saka sponsor fiskal bakal luwih gampang kanggo nemtokake manawa iku dalan sing cocog kanggo sampeyan lan tujuan sampeyan.

Sponsor Fiskal
Rapat penasihat bisnis Asia kanggo nganalisa lan ngrembug kahanan ing laporan keuangan ing ruang rapat. Konsultan Investasi, Konsultan Keuangan, Penasihat Keuangan lan konsep akuntansi

Artikel perkawis:

Apa Sponsor Fiskal?

Biasane, yen wong, grup, utawa bisnis pengin nindakake aktivitas sing bebas pajak, kudu nggawe organisasi nirlaba. Iki bisa njupuk wektu lan dhuwit. Solusi kasebut, ing sawetara kasus, yaiku entuk sponsor fiskal.

Ana sawetara model sponsor fiskal sing bisa digunakake kanggo ngoperasikake proyek amal. Loro sing paling umum kalebu "Komprehensif" lan "Hubungan Grant Pre-Approved".

Komprehensif minangka model ing ngendi aset, kewajiban, lan aktivitas sing dibebasake kabeh disimpen ing sponsor fiskal (wis diadegake minangka organisasi nirlaba).

Hubungan hibah sing wis disetujoni minangka model ing ngendi proyek kasebut bisa ditindakake minangka entitas kapisah sing didanai dening sponsor fiskal.

Preduli saka model sing dipilih, sumbangan bisa digawe kanggo proyek sing disponsori kanthi fiskal. Iku kabeh rampung ing arah saka tax-exempt sponsor fiskal - paling umum sing operasi ing bagean 501(c)(3) saka Internal Revenue Code. Sumbangan kasebut minangka dana sing diwatesi supaya dikhususake kanggo proyek kasebut.

Mlaku nirlaba bisa dadi tantangan amarga owah-owahan aturan IRS. Sampeyan kudu ndeleng carane menehi kuitansi kanggo donor, carane ngatur acara penggalangan dana, lan carane nampa sumbangan ing-kind. Kabeh bisa dadi akeh banget kanggo wong sing ora duwe pengalaman nglakokake organisasi nirlaba - lan mulane sponsor fiskal digoleki.

Pros lan Cons Sponsorship Fiskal
Finance

Pros Sponsorship Fiskal

Ana sawetara pro sponsor fiskal - lan asring dadi gampang kanggo nggawe acara amal kanthi cepet.

Yen ana panyebab sing cedhak lan disenengi ing atimu, kayata wong sing tiwas amarga penyakit tartamtu utawa kepinginan kanggo nulungi klompok wong tartamtu, sampeyan bisa ngumpulake dana lan njaluk sumbangan sing bisa disudo pajak. Pilihan sampeyan yaiku nyiyapake perusahaan nirlaba utawa nggunakake sponsor fiskal.

Nalika sampeyan nyiyapake sponsor fiskal, bisa ditindakake kanthi luwih cepet.

Sponsor fiskal nyedhiyakake sawetara dhasar:

  • Layanan administratif
  • Accounting
  • Kapabilitas penggalangan dana
  • Layanan hukum

Iki mbebasake wektu lan dhuwit saka kudu nindakake perkara kasebut dhewe.

Sampeyan uga duwe kemampuan kanggo nggoleki kontribusi sing bisa disudo pajak. Iki tegese bakal luwih gampang sampeyan entuk wong sing bakal nyumbang - lan luwih akeh bisnis bisa menehi dhuwit luwih akeh amarga ngerti yen bisa disudo pajak.                                             

Pros uga bakal gumantung apa sampeyan duwe sponsor lengkap utawa sing melu hubungan hibah sing wis disetujoni. Ing conto sing terakhir, sampeyan bakal bisa njaga kontrol proyek kasebut tinimbang nyerahake menyang sponsor. Sponsor fiskal bakal mbiayai hibah sing wis sampeyan sarujuk - lan yen sampeyan milih nindakake penggalangan dana, sampeyan bakal dadi agen sponsor fiskal.

Kekurangan Sponsor Fiskal

Sampeyan kudu ngerti macem-macem kontra sing ana gandhengane karo sponsor fiskal. Nalika sawetara cons bisa dirembug, liyane mung minangka bagean saka entuk sponsor - lan risiko sing ana gandhengane.

Salah sawijining perkara pisanan sing kudu dingerteni yaiku sampeyan kudu nyerahake kontrol proyek kasebut. Utamane kanthi pengaturan sponsor fiskal sing komprehensif, proyek sampeyan saiki bakal ditangani dening organisasi nirlaba.

Yen sampeyan ora pengin menehi kontrol lengkap, sampeyan bisa uga pengin ngerteni apa organisasi nirlaba gelem nimbang model hubungan hibah sing wis disetujoni. Sampeyan bisa gain sawetara kontrol, nanging ora bakal nyedhiyani sampeyan karo meh minangka akeh keuntungan.

Kontra liyane sing kudu sampeyan lakoni yaiku golek sponsor. Iki bisa dadi proses sing dawa. Akeh organisasi nirlaba sing ora ngerti dadi sponsor fiskal, mula dheweke ora gelem nanggung risiko kasebut. Akeh sponsor duwe masalah sing cukup kanggo nemokake sukarelawan kanggo mbukak proyek dhewe, mula bisa uga ora gelem ngatur proyek sampeyan.

Conto gedhe liyane sing kudu sampeyan pikirake yaiku ora ana nirlaba sing bakal nindakake iki amarga kebecikan atine. Sponsor fiskal diwenehake kanthi ragad - biasane persentase sing disepakati saka apa sing sampeyan bisa ngumpulake dana. Ragad rata-rata yaiku 10 persen, sanajan bisa nganti 25%. Gumantung saka jumlah penggalangan dana, iki bisa dadi jumlah dhuwit sing bisa diwenehake.

Rembugan Apa Entuk Sponsor Fiskal minangka Model sing Tepat kanggo Sampeyan

Sponsor fiskal bisa nggawe urip luwih gampang - yen sampeyan duwe sponsor fiskal sing siap nulungi sampeyan lan menehi hasil sing bener karo sampeyan.

Sampeyan pengin njelajah pilihan babagan apa sponsor fiskal bakal menehi keuntungan sing dibutuhake. Asring, organisasi nirlaba cilik bisa diwiwiti sajrone sawetara minggu amarga aplikasi sing disederhanakake (Formulir 1023 EZ). Yen sampeyan duwe wong sing gelem nangani aspek administratif, akuntansi, lan hukum nirlaba kanggo sampeyan, bisa uga dadi cara sing luwih gampang.

Nemokake sponsor fiskal, ngrampungake aplikasi sponsor, lan nyetujui model lan rincian sing bakal sampeyan gunakake bisa dadi tantangan lan butuh wektu.

Amarga ana akeh pilihan, penting kanggo ngerti sebabe sampeyan pengin sponsor fiskal. Coba sawetara aspek beda:

  • Kelengkapan proyek sampeyan
  • Pinten sampeyan ngarep-arep kanggo penggalangan dana
  • Pira wong sing sampeyan ndhukung proyek sampeyan

Yen sampeyan wis netepake rincian kasebut, sampeyan bisa nimbang manawa sampeyan kudu nyerahake persentase biaya sampeyan menyang sponsor fiskal kanggo njupuk proyek sampeyan.

Rembugan opsi sampeyan karo tim legal. Sampeyan bisa nggawe luwih gampang kanggo ngatasi risiko lan mesthekake yen sampeyan entuk jangkoan nirlaba sing dibutuhake supaya sampeyan bisa maju kanthi tujuan sampeyan.

By:

Matt Casadona nduweni gelar Sarjana Ilmu Administrasi Bisnis, kanthi konsentrasi ing Pemasaran lan bocah cilik ing Psikologi. Dheweke saiki dadi editor kontribusi kanggo 365 Tips Bisnis. Matt hasrat babagan marketing lan strategi bisnis lan seneng urip San Diego, lelungan lan music.AtlanticRide


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar