Poon Hill Trek ing November lan Desember

Foto penulis
Ditulis dening Roshan

 

Nyebar katresnan

Kanggo sing nggoleki perjalanan sing cendhak lan gampang, trek gunung Poon bakal dadi tujuan sing sampurna ing Nepal. Iki minangka petualangan singkat ing trek konservasi Annapurna, saben taun ewu turis ngunjungi trek kasebut. Dadi, trek gunung Poon ing wulan November lan Desember uga bisa ditindakake. Iki malah rute trekking sing paling gampang diakses saka segi kesulitan.

Wiwit Nopember, cuaca bukit Poon wiwit luwih adhem kaya negara liya ing Nepal. Puncak bukit iku trek dhuwur ngisor, supaya ora njaluk unbearably kadhemen-kaya Annapurna lan trek base camp Everest. Kajaba iku, sampeyan ora bakal kena penyakit altitude ing trek iki.

AtlanticRide
Bukit Poon

iklan

Sajrone trek iki, kemungkinan udan kurang, lan sampeyan bakal entuk pemandangan sing apik banget lan ora ana alangan ing lingkungan sekitar. Nanging, Poon trek ing November lan Desember sawetara trekkers sadawane dalan. Supaya sampeyan bisa entuk wektu sing nyenengake kanggo ngalami lingkungan kanthi nyenengake trek kasebut.

Sing paling dhuwur ing trek iki yaiku 3210m saka permukaan laut. Dadi suhu lan cuaca gunung Poon entheng. Ora bakal ana bedane antarane suhu awan lan wengi.

Kajaba iku, pendakian esuk menyang bukit Poon nawakake pemandangan sunrise sing spektakuler ing kisaran Himalaya. Ing kene sampeyan bisa nikmati pemandangan Annapurna lan Dhaulagiri sing nggumunake.

Cuaca Poon Hill Trek ing November lan Desember 

Nopember lan Desember minangka salah sawijining wektu sing sampurna lan apik kanggo trek ing bukit Poon. Ing trek iki, sampeyan bakal nemokake trekker domestik lan internasional ing trek kasebut. 

Sawise musim panas, curah udan mudhun sacara signifikan ing trek gunung Poon. Ing wulan November sampeyan bakal krasa rada adhem ing wayah wengi lan esuk. Nanging, sampeyan ora perlu nyandhang sandhangan nalika lumaku ing wayah awan. 

Ing trek gunung Poon ing Nopember presipitasi 6mm. Suhu bakal rada mudhun amarga musim dingin dadi pojok. Nanging sampeyan bakal seneng lelungan amarga cuaca sing nyenengake nalika mlaku ing trek kasebut. Iki minangka wektu sing cocog kanggo trek ing bukit Poon. 

Desember iku sasi wiwitan mangsa mangsa. Sawetara panggonan sajrone wektu iki suhu bakal mudhun ing ngisor titik beku. Nanging bakal kelakon ing wilayah Himalaya sing luwih dhuwur ing wilayah base camp.
Musim musim dingin uga minangka kesempatan sing paling murah ing trek wilayah bukit Poon. Dadi, sampeyan ora perlu kuwatir babagan udan, lan perjalanan sampeyan ora bakal ngrusak kahanan cuaca sing ala.
Ing Desember, ana kemungkinan cilik kanggo nutupi mega ing gunung-gunung ing saubengé.
Kajaba iku, ing trek gunung Poon umume omah teh duwe perapian, ing ngendi sampeyan bisa anget awak.
Yen sampeyan seneng cuaca sing adhem, sampeyan duwe pengalaman sing apik ing wilayah Himalaya sing ditutupi salju.
Ing mangsa trek mangsa sampeyan kudu tetep pikiran ing kahanan cuaca atos. Dadi sampeyan kudu nggawa sandhangan sing anget, sampeyan kudu nggawe awak luwih anget ing njero. Sampeyan kudu nggawa jaket, kaos, celonone sing anget nalika musim dingin.

web:  Trek Base Camp Everest ing Juli

Durasi Trek Bukit Poon lan Rute

The Trek gunung poon bisa rampung 5-10 dina suwene. Iku bakal gumantung ing jangkah lumampah lan trekking trek sampeyan milih. Suwene uga beda-beda saka ngendi sampeyan pengin menyang titik wiwitan trek. Dadi, bakal gumantung ing pigura wektu sampeyan. 

Rute Trek Poon Hill / Opsi Rute 1

Dina 01: Tekan ing Kathmandu 1340m

Dina 02: Drive kanggo Pokhara 830m, 6/7 jam drive 

Dina 03: Drive menyang Nayapool (1070m) lan trek menyang Ulleri (1900m), ½ jam drive lan 5-6 jam mlaku.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Dina 04: Trek menyang Ghorepani (2860m) saka Ulleri, mlaku 5 jam 

Dina 05: Pendakian esuk menyang Bukit Poon (3210m) lan trek menyang Tadapani (2640m), mlaku 5 jam

Dina 06: Trek menyang Ghandruk (1951m), mlaku 4 jam 

Dina 07: Trek menyang Nayapool lan drive bali menyang Pokhara, 5 jam mlaku lan setengah jam drive

Dina 08: Mabur bali menyang Kathmandu, 25 menit penerbangan 

iklan

iklan

Dina 09: departure 

Rute Trek Poon Hill / Opsi Rute 2 

Dina 01: Rawuh ing Kathmandu 

Dina 02: Drive kanggo Pokhara (860m), 200KM 6-7 jam drive 

Dina 03: Drive menyang Nayapool (1070m) lan trek menyang Ghandruk (1951m) 5-6 jam mlaku 

Dina 04: Trek menyang Ghorepani (2860m) 7-8 jam mlaku

Dina 05: Esuk munggah menyang Poon Hill (3210m) lan trek menyang Ulleri (1900m) lan drive menyang Pokhara

Dina 06: Drive bali menyang Kathmandu 

iklan

Dina 07: departure 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

AtlanticRide
Pemandangan Sunrise Saka Bukit Poon

Kauntungan saka trek gunung Poon ing wulan November lan Desember 

Kurang Krupuk 

Ing mangsa puncak ing musim gugur lan musim semi, rute trek Poon Hill kluruk para trekker. Amarga akeh, sampeyan ora bisa nemokake trekking sing tentrem, lan umume omah-omah teh kesusu.

web:  Bioskop paling apik ing Port Harcourt Kanthi Nilai Nyata Kanggo Dhuwit

Nalika trekking menyang bukit Poon ing November lan Desember, sawetara trekker ing sadawane trek trek minangka salah sawijining kaluwihan sing signifikan. Supaya sampeyan bisa nikmati pemandangan alam sing nyenengake lan luwih akeh wektu kanggo njelajah kaendahan trek kasebut. 

Yen sampeyan nggoleki jalur trekking sing tentrem, iki bakal dadi wektu sing cocog kanggo ngalami keunikan.

Pemandangan Alam lan Pegunungan sing nyenengake 

iklan

Nopember lan Desember minangka wulan garing kanthi curah hujan sing sithik. Amarga saka cuaca stabil lan suhu Moderate nawakake unobstructed views saka gunung. Sajrone wektu kasebut, sampeyan ora bakal nandhang kesulitan lan nikmati pemandangan alam lan gunung sing apik banget. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kurang Resiko saka Altitude Sickness 

Trek bukit Poon minangka perjalanan sing paling dhuwur 3210m, yaiku perjalanan sing luwih murah. Trek kasebut diwiwiti saka Nayapool 1070m banjur sampeyan bakal mboko sithik menyang papan sing luwih dhuwur.  

Umumé, lelungan sing luwih dhuwur diwiwiti saka 3000m saka permukaan laut lan trek gunung poon sing paling dhuwur yaiku 3210m saka permukaan laut. 

Dadi, trek gunung Poon ing elevasi ngisor ora masalah penyakit ketinggian

Cocog kanggo kabeh jinis Trekkers 

Trek gunung poon bisa dadi becik kanggo pamula lan pengalaman. Sampeyan bisa trek karo kulawarga lan kanca-kanca, kabeh klompok umur ing November lan Desember. 

iklan

Iki minangka jalur trekking sing gampang lan moderat, lan ora mbutuhake katrampilan teknis kanggo trek kasebut. Nanging sampeyan kudu menek luwih saka 3000 langkah, kang bagean tantangan trek ing-antarane Tikhedhunga kanggo Ghorepani. Nanging, latihan sethithik bisa migunani kanggo mlaku ing jalur trekking iki. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Ing sisih liya, jalur trekking dijaga kanthi apik lan papan tandha sing tepat ing sadawane jalur trekking. Sampeyan kudu mlaku watara 5-6 jam dina, sing gampang ditindakake kanthi lelungan.

Akomodasi lan layanan 

Ing jalur trekking bukit Poon, ana akeh omah teh kanggo lelungan. Jalur trekking sing kurang rame ing wulan November lan Desember, tegese sampeyan bakal entuk akomodasi kanthi cepet. Kajaba iku, sampeyan bisa milih akomodasi sing dikarepake. Omah teh nyedhiyakake layanan akomodasi lan panganan sing paling apik amarga duwe sawetara trekker lan luwih akeh wektu kanggo ngurus. Sampeyan bisa duwe fasilitas kanggo ngisi daya baterei lan layanan internet tanpa biaya lan ora perlu ngenteni pangan kanggo dangu. Dheweke nyedhiyakake layanan sing tepat wektu.

web:  Keperluan Aplikasi Visa Amerika: Kabeh sing sampeyan kudu ngerti (2022)

Daftar Paket kanggo Trek Bukit Poon 

Nalika miwiti trip, sampeyan kudu ati-ati ing dhaftar packing sawijining. Sampeyan kudu ngatur peralatan trekking miturut musim trekking sing sampeyan pilih. Nanging trek gunung Poon ing Nopember lan Desember wiwit wektu sing luwih adhem, mula sampeyan kudu nggawa sandhangan sing anget. 

Trek ing dataran ngisor ora luwih adhem, nanging papan sing luwih dhuwur ing wilayah Himalaya saya suwe saya adhem. Kita ora bisa prédhiksi kahanan cuaca ing trek wilayah Himalaya. Dadi sampeyan kudu nggawa lapisan sandhangan kanggo owah-owahan cuaca sing digunakake. 

iklan

Punika dhaptar packing kanggo trek Poon Hill ing November lan Desember.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Sawetara pasang celana hiking
  • Sawetara pasang celana yoga
  • Sepasang sepatu njaba
  • Kaos kaki kanggo saben dina
  • T-shirt kanggo saben dina
  • Gulung gulu
  • Jaket Bulu
  • Cangkang udan
  • kamera
  • Gendul banyu
  • Tas ransel cilik utawa fanny pack
  • Bubuk umbah-umbah
  • Penghangat tangan
  • Tylenol
  • Telpon + Charger
  • Headphone
  • Towels

Sawetara Tip kanggo Trek Poon Hill ing November lan Desember 

  • Miwiti lelungan ing wayah esuk amarga dina-dina saya suwe ing trek musim dingin.
  • Nganggo prau trekking sing nyaman 
  • Mlaku alon-alon lan istirahat cukup. Aja kesusu nalika mlaku-mlaku ing trek wilayah Himalaya.
  • Nindakake lapisan sandhangan anget 
  • Njupuk peralatan lan peralatan trekking miturut musim trekking. Aja lali nggawa sleeping bag.
  • Ngombe banyu sing akeh supaya awak tetep hidrasi
  • Sampeyan bisa uga nandhang penyakit altitude, mula tetep elinga amarga sampeyan bakal lali nalika mlaku ing hawa adhem. 
  • Nggawa sepindah, lan sampeyan bisa cilaka ing trek. Kita ora gampang nemokake layanan rumah sakit ing desa-desa sing adoh. 
  • Nggawa akeh awis lokal, amarga sampeyan ora nemokake layanan ATM bebarengan trek, etc.  
kesimpulan

Bukit Poon minangka salah sawijining trek sing paling misuwur ing wilayah Annapurna. Iki nomer loro sawise trek Kalapatther wilayah Everest. Ing kene sampeyan bisa ndeleng panorama 360 pemandangan puncak gunung Annapurna lan Dhaulagiri. 

Uga, sampeyan duwe kesempatan kanggo nemu budaya lan tradhisi etnis sing beda-beda sajrone trek kasebut. Trek gunung Poon ing wulan Nopember lan Desember minangka wektu sing cocog, nanging alesan trekking liyane ngalami kahanan cuaca sing atos nalika musim dingin. 

Iki kabeh trek gunung poon minangka perjalanan sing apik banget kanthi persiapan sing sithik bakal mbantu sampeyan nggawe perjalanan sampeyan ora bisa dilalekake lan petualangan ing wulan November lan Desember. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar