Ndhuwur 10 Politeknik paling apik ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Berkah Okoro

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan pengin ngerti politeknik ing Nigeria sing dirating paling apik? Artikel iki nampilake 10 politeknik paling apik ing Nigeria sing kudu dipikirake nalika milih ing ngendi sampeyan pengin miwiti lelungan pasca-sekunder.

Minangka lulusan sekolah sing isih enom, bisa uga angel mutusake ing ngendi arep ndhaptar: politeknik utawa universitas? Mungkin amarga karep masyarakat, kita asring duwe pola pikir sing salah siji universitas utawa ora liya.

iklan

Dadi ayo gawe luwih gampang. Pilihan sampeyan kudu adhedhasar karir sampeyan looking kanggo nguber. Yen profesi sampeyan mbutuhake sinau terapan, contone, bangunan omah, desain interior, lan desain fashion, banjur politeknik sing paling cocok kanggo sampeyan.

Iki amarga politeknik nggabungake sinau jero sing ditemokake ing universitas kanthi latihan katrampilan berbasis teknologi.

Ana udakara 40 institusi politeknik ing Nigeria, sing diduweni swasta lan pemerintah. Sampeyan bisa milih mlebu politeknik sing diduweni pribadi yen sampeyan duwe finansial, nanging umume siswa milih politeknik federal amarga kemampuane.

Deleng dhaptar politeknik paling apik ing Nigeria sing misuwur ing antarane para pelamar.

Politeknik paling apik ing Nigeria

1.  Universitas Teknologi Yaba

Yaba College of Technology (YABATECH) minangka politeknik federal ing Yaba, Lagos. Iki minangka salah sawijining politeknik pertama lan paling apik ing Nigeria. Iki diadegaké ing taun 1947.

Politeknik paling apik ing Nigeria

Yabatech, ing antarane institusi pisanan sing ngembangake pusat kewirausahaan, dadi luwih populer ing antarane para pelamar. Wis dijenengi politeknik paling apik kaping telu berturut-turut. YABATECH duwe pusat e-learning sing mbukak, jarak, lan fleksibel lan kampus satelit ing Epe.

2.  Politeknik Auchi

Kaya Yabatech, Politeknik Auchi (AUCHI POLY) minangka salah sawijining politeknik terkemuka ing negara kasebut. Iki minangka salah sawijining papat politeknik pisanan ing Nigeria. Didegaké ing taun 1963 minangka perguruan tinggi teknis, banjur diowahi dadi politeknik ing taun 1973.

Politeknik Auchi minangka politeknik federal sing dumunung ing Edo State, Nigeria. Wis dadi benteng kanggo sinau sing luwih dhuwur sing darmabakti kanggo ngajar lan riset keunggulan wiwit diwiwiti.

3.  Politeknik Federal, Ilaro

Politeknik Federal, Ilaro (ILAROPOLY) minangka salah sawijining politeknik federal sing wis entuk reputasi institusi klasik, ngajar lan nglatih siswa. Mula, iki minangka salah sawijining politeknik paling apik ing Nigeria.

Politeknik iki diadegaké kanthi sah tanggal 25 Juli 1979, lan dibukak kanggo umum ing November taun kasebut. Amarga pengaruh pendhidhikan sing apik banget, IlaropPoly nate dianugerahi Politeknik Paling Apik ing Nigeria, Politeknik Paling Dipengini Calon Jamb, lan Politeknik Paling Apik ing Afrika Kulon.

Iku siji-sijine Politeknik sing wis njaga kalender akademik sing pinter sajrone luwih saka sepuluh taun.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

4.  Politeknik Federal, Nekede

Politeknik Federal, Nekede (FPNO) minangka politeknik federal sing dumunung ing Nekede, wilayah pamaréntahan lokal Owerri West, Negara Bagian Imo.

Iki diadegaké déning pamaréntah Negara Imo minangka College of Technology, Owerri, ing situs sementara ing premis Government Technical College ing 1978 sadurunge pindhah menyang lokasi saiki ing Nekede.

Tanggal 7 April 1993, Politeknik dadi lembaga pamaréntah federal lan dijenengi Politeknik Federal, Nekede.

5.  Universitas Politeknik Ibadan

iklan

iklan

Politeknik, Ibadan (Poly Ibadan) iku sawijining politeknik ing Ibadan, Negara Bagian Oyo, Nigeria. Iki diadegake ing 1970 lan wis ngasilake lulusan sing wis menehi kontribusi sing signifikan kanggo pangembangan sosial lan ekonomi negara lan liya-liyane.

Minangka salah sawijining politeknik paling apik ing Nigeria, Poly Ibadan nawakake macem-macem kursus singkat khusus sing ditargetake kanggo ningkatake kompetensi kejuruan para pekerja teknis lan komersial lan menehi kesempatan kanggo klompok spesialis kanggo nampilake kemajuan paling anyar babagan pengetahuan lan teknik.

Iki minangka institusi sing menehi kesempatan kanggo pangembangan kreatif lan riset ing wilayah sing cocog karo piwulang, industri, lan komunitas bisnis umume.

6.  Politeknik Negeri Lagos

 Politeknik Negeri Lagos (LASPOTECH) didegaké ing 1977 dening Pamrentah Negara Bagian Lagos minangka institusi tersier pisanan sing diduweni Negara Lagos, College of Science and Technology. Nanging ing taun 1986, Pamrentah Negara Lagos ngganti jeneng institusi Politeknik Negeri Lagos.

Ing taun 2021, gubernur negara bagian, Babajide Sanwolu, ngowahi institusi kasebut dadi universitas (Universitas Sains lan Teknologi Negara Lagos). Minangka institusi pendidikan sing luwih dhuwur, LASPOTECH, saiki LASUTECH, wis setya unggul ing pamulangan, sinau, riset, lan layanan masyarakat. Wis markas utama ing Ikorodu, Lagos, Nigeria.

7.  Politeknik Negeri Osun.

Osun State Polytechnic (OSPOLY) didegaké minangka kampus satelit Politeknik, Ibadan (POLY IBADAN), ing 1981. Nanging, ing Oktober 1992, iki diangkat dadi institusi lengkap. Iki diadegake kanggo nglatih para pekerja tingkat menengah ing bidang Ilmu, Teknik, Studi Lingkungan, Teknologi Informasi lan Komunikasi, Manajemen, lan Studi Keuangan.

iklan

8.  Politeknik Federal, Oko

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Politeknik Federal, Oko dumunung ing Oko, Pemerintah Lokal Orumba Utara, Negara Bagian Anambra. Iki diadegake ing 1979 minangka College of Arts and Science sing dirancang kanggo nyiapake calon kanggo ujian Sertifikat Umum Pendidikan (GCE) ing tingkat biasa lan lanjut.

Amarga popularitas lan narik luwih akeh lulusan sekolah, Pamrentah Negara Anambra ngowahi institusi kasebut dadi College of Arts, Science, and Technology ing tanggal 28 Juni 1980. Ing taun 1985, institusi kasebut kanthi resmi diadegake minangka Politeknik Negara Anambra, Oko.

Nanging, nalika Pamrentah Federal njupuk alih Politeknik ing taun 1993, banjur dijenengi Politeknik Federal, Oko. Kampus utama ana ing Oko, kanthi tambahan kampus ing Ufuma lan Atani.

Dina iki, Politeknik Federal Oko minangka salah sawijining politeknik paling apik ing Nigeria lan salah sawijining institusi sing paling misuwur ing antarane calon Ujian Matrikulasi Tersier Bersatu (UTME).

iklan

9.  Politeknik Imo

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Imo State Polytechnic minangka politeknik federal liyane sing wis nyumbang banget kanggo sistem pendidikan ing Nigeria. Iki minangka salah sawijining politeknik paling apik ing Nigeria sing wis misuwur ing antarane para pelamar.

Iki diadegaké ing 1978 minangka Michael Okpara College of Agriculture, Umuagwo, nanging dianyari status politeknik ing 2007, ganti jeneng dadi Politeknik Negara Imo, Umuagwo.

Tanggal 3 November 2021, dewan akademisi Politeknik nganakake rapat kanggo mindhah kampus Umuagwo menyang kampus Omuma, Orlu, lan Mbano miturut arahan pemerintah negara bagian Imo.

Miturut arahan lan keputusan ing ndhuwur, manajemen Politeknik ngarahake kabeh sekolah / departemen supaya pindhah menyang kampuse.

iklan

10.  Politeknik Kaduna

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Politeknik Kaduna(KADPOLY) lair amarga mbutuhake lembaga teknis ing Nigeria Lor. Iki diadegaké minangka Institut Teknis Kaduna ing taun 1956. Nanging, nalika Pamaréntah Federal njupuk alih institusi kasebut ing taun 1991, lembaga kasebut dijenengi Politeknik Kaduna.

Institusi kasebut diadegake kanggo nyedhiyakake macem-macem instruksi, pelatihan, lan riset babagan teknologi, ilmu pengetahuan, perdagangan, lan program pelatihan kamanungsan lan ing layanan kanggo pegawai negeri Nigerian.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar