Pira dhuwit Disney donya saben dina?

Nyebar katresnan

Arang banget kanggo nemokake wong sing durung tau krungu babagan jagad Disney, amarga titan industri iki kondhang amarga akeh film, karya media, atraksi, lan liya-liyane ing saindenging jagad.

Yen sampeyan wis tuku tiket taman Disney World kanggo kulawarga, sampeyan bakal ngerti yen larang. Lan ing antarane akeh taman tema sing dioperasikake perusahaan ing saindenging jagad, Walt Disney World mung siji.

Nanging sampeyan wis tau kepingin weruh carane akeh Disney donya nggawe ing dina? Ngelingi akeh perkara sing kudu ditindakake kaya staf sing mbayar lan persediaan kanggo pesen. Dadi sawise mbukak biaya kasebut, pinten bathi sing isih ana ing jagad Disney ing pungkasan taun?

Ing artikel iki, rincian finansial saka jagad Disney bakal dibahas. Saiki ayo padha nyilem!

Pira Apa Disney World Nggawe Dina?

Carane akeh Disney donya ndadekake dina

Saben taun, Disney World ngasilake milyaran revenue kanggo bisnise, sing kalebu macem-macem kategori revenue ing laporan keuangan. Disney entuk dhuwit saka barang, layanan streaming, film, lan media liyane

Kanggo ngerteni sepira regane jagad Disney, kita kudu ndeleng tokoh resmi Perusahaan Walt Disney.

Ing laporan taunan taun fiskal 2021, jagad Disney ngasilake total $67.4 milyar lan bathi taunan $7.766 milyar. Yen sampeyan mbatesi, sampeyan bakal ngerti manawa dheweke entuk $ 184.7 yuta saben dina lan entuk bathi $ 21.28 yuta saben dina.

Kuartal fiskal pisanan 2022 entuk rekor revenue $ 7.234 milyar kanggo Disney parks pengalaman lan produk divisi saka Walt Disney World Company. Iki tegese nalika $7.234 milyar dibagi sajrone 90 dina pungkasan, rata-rata penghasilan rata-rata $80.38 yuta saben dina.

Bob Chapek, CEO perusahaan, nglaporake "rekor revenue lan penghasilan operasi ing taman lan resort domestik kita" lan "wiwitan sing kuat banget kanggo taun fiskal."

Iki nuduhake paningkatan sing signifikan babagan laporan penghasilan Disney saka taun sadurunge, sing nuduhake yen Disney entuk $ 7.766 milyar ing revenue kanggo periode kasebut. Nyebar ing kategori akeh pengalaman lan produk taman, ora mung properti Disney World, sing bakal ngasilake rata-rata $21.28 yuta saben dina ing taun 2021.

Saiki kanthi biaya lan kerugian taman ditutup, Walt Disney World entuk bathi udakara $ 6 yuta saben dina. Mulane iku jumlah prayoga dhuwit.

Maca uga Kepiye carane Gopuff entuk dhuwit? Model Revenue Gopuff

Kepiye Disney World Nggawe Dhuwit?

Logo donya Disney

Saka dolanan lan rasukan nganti film lan acara TV, Disney minangka lambang sejati ing macem-macem industri. Nanging, taman hiburan Disney asring ana ing ndhuwur dhaptar sing kudu dikunjungi wisatawan lan warga amarga menehi akeh kesenengan lan kesenengan kanggo sapa wae sing mampir.

1. Skala Luwih

Tujuan Disney World kanggo ngasilake kabeh kanthi skala sing luwih gedhe yaiku faktor utama sing nyumbang kanggo penghasilan gedhe. Ora ana taman tema liyane ing donya sing bisa mbayangake duwe jutaan pengunjung sekaligus kaya sing bisa ditindakake taman Disney. Dikira 150 yuta wong saben taun ngunjungi macem-macem taman Disney, dadi taman hiburan paling sibuk ing donya.

Pesaing paling cedhak karo Disney babagan nggambar turis yaiku bisnis Inggris, Merlin. Jumlah sakabèhé tamu ing taman tema kuwi kira-kira setengah saka Disney. Margin bathi gedhe Disney ora diragukan amarga cara operasi kasebut.

2. Watak Gaib

Kanthi karakter animasi sing apik banget, Disney wis bisa ngrebut pikiran saben bocah ing jagad iki sajrone pitung dekade kepungkur. Kabeh karakter kartun lan film sing kondhang bisa ditemokake ing saindhenging taman hiburan Disney World. 

Kemampuan Disney World kanggo ngalahake pesainge meh ajaib. Umume kasus, bocah-bocah iki biasane milih kanggo kulawargane papan kanggo seneng-seneng.

Yen sampeyan ngerti yen Mickey, Minnie, Cinderella, lan karakter Disney kondhang liyane nunggu sampeyan ing Disney World, ing ngendi sampeyan bakal golek hiburan? Taman hiburan kasebut nduweni mupangat amarga bisa nyambung karo film lan animasi sing kondhang.

Kanggo bocah-bocah, iku kaya lelungan liwat alam fantastis impen. Mula, Disney World ora nate ngalami masalah entuk bathi sing signifikan.

3. Tiket Taman

Disney World ngasilake luwih saka $ 1 yuta saben dina saka mung dodolan tiket. Disney World minangka salah sawijining situs wisata paling populer ing planet iki, kanthi rata-rata pengunjung saben taun 58 yuta pengunjung.

Sampeyan bisa ndeleng kepiye biaya mlebu nggawa akeh dhuwit kanggo taman kasebut yen sampeyan nganggep manawa tiket rata-rata luwih saka $ 100.

nggawe nyata

4. Nggawe Iku Nyata

Gagasan Disney World yaiku nggawe kabeh dadi nyata. Taman, gunung, alas, lan fitur liyane ora mung ana kanggo pertunjukan. Pengunjung luwih percaya marang dongeng amarga pendekatan sing nyata iki.

Malah pagelaran 3D ing taman tema kalebu wewangen sing cocog karo gambar ing layar. Wong krasa banyu netes ing awak yen udan ing film. Kajaba iku, saben karakter lan acara obah kanthi acak. Amarga ora bisa prédhiksi tumindak kasebut kanthi bener, wong nganggep tumindak kasebut luwih nyenengake. Iku uga mbenerake wong mbuwang dhuwit luwih akeh ing Disney World.

5. Toko oleh-oleh

Toko hadiah Disney World minangka generator penghasilan sing signifikan kanggo bisnis kasebut. Toko-toko adol macem-macem barang sing ana gandhengane karo taman hiburan lan sawetara film Disney sing kondhang.

Kajaba iku, toko-toko kasebut diselehake kanthi cara sing strategis banget ing kabeh papan metu sing populer supaya ora ana sing kelangan. Kajaba iku, sawetara toko hadiah ngedol DVD film Disney sing kondhang.

6. Resor

Sanajan akeh pengunjung tetep ing situs kasebut, Disney uga ngasilake jumlah sing dihormati kanthi nempatake pengunjung ing resor.

Iki duweni potensi ngasilake jutaan dolar kanggo Disney saben taun, apa ditambahake menyang paket utawa dituku kanthi mandiri.

Hotel Disney sing cedhak karo monorel cukup larang; Suites ing Grand Floridian bisa pindhah liwat $ 3,000 saben wengi! – nggawe gampang kanggo ngerti carane resorts supaya stream revenue Disney booming.

7. Panganan lan Omben-omben

Taman tema Disney World ora ngidini pengunjung nggawa panganan ing njaba. Lelungan menyang taman tema uga mbutuhake wektu akeh. Akibaté, wong wiwit ngelih lan ngelak, lan banjur pindhah menyang panganan ing toko taman Disney World.

Sumber pendapatan sing dipercaya kanggo Disney yaiku adol panganan lan omben-omben menyang turis. Kajaba iku, barang panganan luwih murah tinimbang ing papan liya. Amarga ora ana alternatif ing latar taman, akeh sing ora mikir mbayar ragad tambahan.

8. Hiburan Ditetepake

Disney World wis nggawe sawetara inovasi terobosan kanggo nggawe maneh ide hiburan. Padha terus mundhakaken bar kanggo hiburan. Kanggo ndeleng fitur-fitur anyar sing ditambahake, akeh wong sing ngunjungi taman kasebut. Iki uga dadi sabab saka sukses finansial pinunjul saka taman tema.

Taman hiburan ora ana maneh muter roller coaster langsung sawise Disney World. Ing dataran tinggi Utah ing Taman Nasional Bryce Canyon, Taman Disney kalebu sepur tambang sing mlayu. Ing taman hiburan ing Disneyland Park, para penggemar film Disney bisa uga tansah ngelingi adegan sing paling populer saka film favorit.

9. Jaringan Media

Jaringan media Disney kalebu merek lan jaringan Disney, ESPN, FX, Fireform, lan National Geographic. Dheweke uga duwe 8 stasiun televisi domestik lan merek ABC kanggo siaran televisi. Nanging, Disney duwe 50% kapentingan ing A + E Television Networks. Akibaté, Disney entuk dhuwit tambahan liwat iklan, biaya afiliasi, lan biaya lisensi distribusi.

kesimpulan

Perusahaan Walt Disney minangka perusahaan media lan hiburan sing misuwur ing Amerika Serikat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Disney ngasilake bathi sing dihormati saka taman ing Florida lan sumber liyane. Ora preduli sepira regane jagad Disney sajrone sedina. Kabungahan sing digawa menyang mayuta-yuta bocah lan wong diwasa ing saindenging jagad ora ana regane.

 

 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar