9 Perusahaan Paling gedhe ing Afrika Kidul Miturut Kapitalisasi Pasar Ing 2023

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Perusahaan paling gedhe ing donya adhedhasar kapitalisasi pasar kerja ing macem-macem sektor pasar, kayata teknologi, layanan komunikasi, energi, siklus konsumen, lan layanan finansial. 

Perusahaan nggunakake kapitalisasi pasar, yaiku nilai kabeh saham ing pasar, kanggo nemtokake regane perusahaan.

Bursa Saham Johannesburg minangka bursa saham paling gedhe ing Afrika, kanthi JSE ndhuwur 40 duwe kapitalisasi pasar luwih saka 180 milyar Rand (10.4 milyar dolar).

Kapitalisasi pasar total JSE kalebu ing antarane 20 paling dhuwur ing donya. Tujuan ijol-ijolan kasebut yaiku kanggo mbantu para investor lan perusahaan saka saindenging jagad entuk akses menyang pasar modal ing Afrika. 

Ing 2023, JSE wis nutupi limang pasar finansial: Ekuitas, Obligasi, Keuangan, Komoditas, lan Derivatif Tingkat Bunga.

Sampeyan uga kaya: Saham Kanggo Diwaspadai nganti 2022

Apa Kapitalisasi Pasar?

Kapitalisasi pasar minangka jumlah sing dikandhakake pasar saham yen perusahaan iku worth. Iki minangka nilai pasar kabeh saham sing isih ana.

Kanggo ngerteni kapitalisasi pasar perusahaan, sampeyan kudu nambah jumlah saham sing pinunjul kanthi nilai pasar saiki saka siji saham. 

Kapitalisasi pasar = rega saham saiki x jumlah total saham sing beredar

Perusahaan bisa dipérang dadi telung klompok adhedhasar kapitalisasi pasar: kapital gedhe, tutup tengah, lan kapital cilik.

Kapitalisasi pasar asring digunakake kanggo nemtokake sepira gedhene perusahaan lan banjur mbandhingake kinerja finansial karo perusahaan liyane kanthi ukuran sing beda-beda.

Adhedhasar kapitalisasi pasar, iki sawetara perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul.

9 Perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul

1. Nasper 

Naspers minangka perusahaan multinasional Afrika Kidul sing ngurusi layanan internet, teknologi, lan multimedia. Perusahaan iki diadegak√© d√©ning WA Hofmeyr ing taun 1915 lan duw√© markas ing Cape Town. 

web:  12 CARA kanggo pindho dhuwit IN NIGERIA

Perusahaan kasebut nduweni kapentingan ing ritel online, penerbitan, lan investasi modal usaha. Minangka bagéan saka struktur kepemilikan silang, pemegang saham utama Naspers yaiku anak perusahaan investasi sing kadhaptar ing Walanda, Prosus, sing duwe udakara 49% saka induke.

Ing Januari 2023, Naspers tansaya larang $ 40.16 Milyar ing pasar. Adhedhasar kapitalisasi pasar, Naspers saiki dadi perusahaan paling larang nomer 427 ing donya.

Naspers minangka salah sawijining perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul adhedhasar Market Cap.

2. Anglo American Platinum

Anglo American Platinum Limited, sing nggawe kira-kira 38% saka pasokan platinum taunan ing donya, minangka produser platinum paling gedhe ing donya.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Umume operasi grup kasebut ana ing sisih lor lan lor-wétan Johannesburg, sing ana ing Afrika Kidul.

Ing Januari 2023, Anglo American Platinum regane $ 23.131 Milyar ing pasar sing rada mudhun saka sasi sadurunge.

Platinum Anglo Amerika

3. Rand pisanan

Perusahaan iki minangka salah sawijining institusi finansial paling gedhe ing Afrika Kidul. Nawakake produk lan layanan perbankan, asuransi, lan layanan pelanggan ritel, komersial, perusahaan, lan sektor publik. Perusahaan iki didegak√© ing 1838 lan kadhaptar ing JSE lan bursa saham Namibia.  

Klompok iki kerja ing Afrika Kidul lan pitung negara penting Afrika liyane: Botswana, Namibia, Swaziland, Lesotho, Zambia, Mozambik, Tanzania, Ghana, lan Nigeria.

Ing Januari 2023, FirstRand regane $ 21.07 Milyar ing pasar adhedhasar tutup pasar. Iki ndadekake FirstRand minangka perusahaan paling larang regane kaping 798 ing donya.

Rand pisanan

4. MTN Group 

MTN Group Limited, sing biyen diarani M-Cell, minangka perusahaan telekomunikasi seluler multinasional Afrika Selatan sing makarya ing pirang-pirang negara ing Afrika lan Asia. Iki didegak√© ing 1994 lan duwe kantor pusat ing Johannesburg. 

Ing 2020, MTN duwe 280 yuta pelanggan, sing ndadekake operator jaringan seluler paling gedhe ing Afrika lan nomer wolu paling gedhe ing donya. Siji-pihak saka income perusahaan asalé saka Nigeria, ngendi iku pangsa pasar watara 35%.

Ing Januari 2023, MTN Group regane $ 13.74 Milyar ing pasar. Adhedhasar kapitalisasi pasar, MTN Group saiki dadi perusahaan paling larang nomer 1154 ing donya.

MTN minangka salah sawijining perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul kanthi Kapitalisasi Pasar.

5. Grup Bank Standar

Standard Bank diwiwiti minangka The Standard Bank of South Africa, sing minangka cabang saka British Overseas Bank.

web:  Top 5 Bank Kuwat Ing Nigeria

Bank iki digawe ing 1862 nalika politisi Afrika Selatan John Paterson bebarengan karo klompok pengusaha, miwiti bank ing London. Ing wiwitan, iki diarani Standard Bank of British South Africa. Ing taun 1863, bank dibukak ing Port Elizabeth, Afrika Kidul. 

Ora suwe sawise dibukak, dheweke gabung karo sawetara bank liyane, kalebu Bank Komersial Port Elizabeth, Bank Colesberg, Bank Kaffrarian Inggris, lan Bank Fauresmith, dadi bank Standar.

Ing Januari 2023, nilai pasar Standard Bank Group yaiku $ 16.51 Milyar. Iki ndadekake Standard Bank Group minangka perusahaan paling larang nomer 1007 ing donya, adhedhasar kapitalisasi pasar.

Standard Bank

6. Grup Vodacom 

Vodacom Group Limited minangka perusahaan komunikasi seluler ing Afrika Kidul lan Kulon. Nduwe luwih saka 55 yuta pelanggan sing nggunakake swara, olahpesen, data, lan layanan konvergen. 

Perusahaan iki didegak√© ing Afrika Kidul ing taun 1994 nalika Telkom Afrika Kidul lan Vodafone kerja sama. Saiki duwe jaringan ing Tanzania, Republik Demokratik Kongo, Mozambik, lan Lesotho. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Iki uga nglayani pelanggan bisnis ing luwih saka 32 negara Afrika, kayata Nigeria, Zambia, Angola, Kenya, Ghana, Pantai Gading, lan Kamerun.

Ing Januari 2023, Vodacom regane $ 12.73 Milyar ing pasar. Miturut kapitalisasi pasar, Vodacom saiki dadi perusahaan paling larang nomer 1222 ing donya.

Vodacom

7. Bank Mandiri  

Capitec Bank minangka bank cilik ing Afrika Kidul. Bank iki didegak√© ing 2001 dening Jannie Mouton, Michiel Le Roux lan Riaan Stassen. Ing wulan Agustus 2017, bank kasebut nduwe pelanggan ritel nomer loro ing Afrika Kidul, kanthi 120,000 akun anyar dibukak saben wulan. 

Ing Januari 2023, Capitec Bank rega saham $ 12.98 milyar ing pasar kanthi tutup pasar. Iki ndadekake Capitec Bank minangka perusahaan paling larang nomer 1202 ing donya.

Bank Capitec

8. Sasol

Sasol Limited minangka perusahaan sing adhedhasar ing Sandton, Afrika Kidul sing nggarap energi lan bahan kimia. Perusahaan iki diwiwiti ing taun 1950 ing Sasolburg, Afrika Kidul. 

web:  Wizkid vs Davido: Sapa Sing Luwih Sugih lan Luwih Berpengaruh?

Iki adhedhasar metode sing ditindakake para ahli kimia lan insinyur Jerman ing awal taun 1900-an. Saiki, Sasol nggawe bahan bakar cair, bahan kimia, nuklir, batu bara, lan listrik. Uga ngembangake lan adol teknologi, kayata teknologi bahan bakar sintetik.

Ing Januari 2023, Sasol regane $ 10.64 Milyar ing pasar. Miturut kapitalisasi pasar, Sasol saiki dadi perusahaan paling larang nomer 1403 ing donya.

Sasol

9. Lapangan Emas

Gold Fields Limited, sing biyen dikenal minangka The Gold Fields of South Africa, minangka salah sawijining perusahaan pertambangan emas paling gedhe ing donya.

Perusahaan kasebut kadhaptar ing Bursa Saham Johannesburg (JSE) lan Bursa Saham New York. Iki adhedhasar ing Johannesburg, Afrika Kidul. Ing taun 1998, aset emas Gold Fields of South Africa Limited lan Gencor Limited digabung dadi perusahaan.

Cecil Rhodes miwiti perusahaan ing 1887 nalika miwiti Gold Fields of South Africa Limited. Ing taun 2019, Gold Field minangka produser emas paling gedhe nomer wolu ing donya.

Ing Januari 2023, Gold Fields regane $ 10.71 Milyar ing pasar. Miturut kapitalisasi pasar, Gold Fields saiki dadi perusahaan paling larang nomer 1397 ing donya.

Goldfields minangka salah sawijining perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul miturut kapitalisasi pasar.

Liyane final

Sawetara perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul uga sawetara paling gedhe ing kabèh bawana, lan padha worth akèh dhuwit. Iki tegese perusahaan kasebut luwih gedhe lan regane luwih akeh tinimbang ekonomi sawetara negara.

Perusahaan paling gedhe ing Afrika Kidul saiki biasane ana ing industri keuangan, teknologi, lan energi. Wektu bakal nemtokake manawa para pemain dhuwur iki bisa tetep ing ndhuwur, lan industri liyane bisa teka kanggo nyoba njupuk papan kasebut.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar