Wigatosipun Nilai Moral wonten ing pagesanganipun Siswa

Foto penulis
Ditulis dening James

 

Nyebar katresnan

Anak-anak minangka masa depan peradaban kita, lan kabutuhan kanggo ngatur proses pembangunan karakter minangka tanggung jawab utama kita. Istilah-istilah kaya kejahatan, korupsi, ora jujur, piala, lan turpitude minangka sawetara asil sing paling umum sing muncul saka laku jina. Kenging punapa kurikulum pendhidhikan modern kedah ngrembakaken proses pamulangan ingkang nengenaken nilai-nilai moral?

“Respect kanggo awake dhewe nuntun moralitas kita; Ngajèni wong liya ndhikte tata krama. "Pernyataan dening Lawrence Stern perlu dipetik ing kene kanggo mangerteni pentinge nilai moral lan ngapa kudu diwulangake nalika isih enom.

iklan

Apa sing sampeyan pikirake kudu dadi pedoman sing mbantu wong nggawe keputusan lan milih dalan sing bener? Mesthine, ing blog iki, kita bakal nyoba ngrembug babagan nilai moral tartamtu lan maknane. Tulisan iki dimaksudake kanggo nyakup sawetara aspek penting sing kudu dingerteni wong tuwa lan guru babagan pembentukan karakter positif ing siswa.

Dadi, sampeyan kudu maca iki yen sampeyan isih bocah sing golek cahya dhewe utawa sampeyan dadi wali kuwatir babagan masa depan bocah sampeyan.

Apa nilai moral?

'Nilai,' 'Nilai apa?' Mesthine, pitakonan iki wis dibahas kanthi intensif dening para filsuf nganti pirang-pirang abad. Konstituen utawa karakteristik penting manungsa sing menehi inspirasi kanggo tumindak lan prilaku bisa kasebut minangka nilai.

Nilai nemtokake sifat inti saka individu lan cara sistem kapercayan bisa digunakake.

Sakumpulan prinsip tartamtu sing perlu kanggo nuntun sampeyan njupuk keputusan tartamtu ing urip dikenal minangka nilai. Sistem kapercayan lan nilai-nilai kasebut nyoba nyengkuyung sampeyan nggawe persepsi babagan perkara sing bener lan salah. Nilai kaya kasetyan, wani, empati, lan kejujuran penting banget kanggo nemtokake kahanan lan tumindak kanthi bener.

Nilai moral paling apik bisa digambarake minangka laku, pakulinan, lan kabecikan sing nyoba kalebu individu ing masyarakat. Prilaku sing bisa ditampa sacara sosial minangka bagean integral saka manungsa, lan sipat kasebut universal ing meh kabeh budaya, agama, lan komunitas.

Makna nilai moral ing urip siswa

Siswa ing tahap awal ngadhepi akeh tantangan kaya krisis identitas, keraguan diri, lan owah-owahan pribadine. Bedane antarane nurture lan alam yaiku sing nuduhake kabeh proses pangembangan bocah. Sawetara karakteristik sing ana ing alam, nanging sawetara kudu digawa munggah ing siswa.

Ing sekolah-sekolah, bocah-bocah sinau pelajaran pertama babagan urip, lan penting kanggo institusi supaya bisa ngetrapake nilai-nilai etika supaya bisa tanggung jawab lan tanggung jawab kanggo urip lan marang masyarakat.

Nilai moral, yen dikembangake ing awal bocah, ningkatake:

  • Nilai-nilai kasebut mbantu siswa mbedakake sing bener lan sing salah.
  • Iki ngidini pangembangan pribadine lan mbangun karakter sing kuat.
  • Iku mbentuk sikap lan nyoba kanggo berkembang idea saka urip ing wong.
  • Nilai moral uga nylametake saka pengaruh negatif sing bisa ana ing wangun apa wae.
  • Iku mbantu wong-wong mau mbangun hubungan lan ningkatake gagasan welas asih, kerjasama, loman, lan kesetaraan.
  • Iki menehi inspirasi kanggo ngadhepi tantangan lan nahan dheweke ing kahanan sing tantangan.
  • Pungkasan ing dhaptar iki, nilai-nilai moral mbantu dheweke ngunggahake rasa percaya diri lan positif.

Nilai moral khusus sing kudu diwulangake marang siswa

1. Kepiye:

Saben manungsa pantes diajeni, ora preduli umur utawa status sosial. Siswa kudu ngelingake kasunyatan kasebut ing tahap awal. Minangka nilai moral integral, rasa hormat ndadekake dheweke ngerti lan ngujo prabédan sing muncul saka kasta, agama, etnis, perspektif, umur, lan kapercayan. Iki minangka faktor penting kanggo mbangun hubungan profesional lan sosial sing sehat.

2. Syukur:

Kasedhiya kanggo ngaturake apresiasi lan panuwun marang apa sing wis diwenehake ing urip iki. Anak-anak ing umur enom kebak aspirasi, nanging dheweke ora ngerti arah sing bener sing ngarah menyang pilihan lan pilihan sing bener. Prilaku Thanksgiving ngormati nilai sumber daya sing kasedhiya kanggo dheweke lan mbantu dheweke ngembangake sikap optimis ing urip.

3. Nuduhake:

Salah sawijining nilai inti lan sing dibutuhake banget ing wektu iki, ya, nuduhake minangka praktik tanpa pamrih, lan ningkatake kamanungsan kanthi nyata. Para wong tuwa lan tutor kudu ngapresiasi budaya nuduhake ing bocah-bocah lan nyengkuyung supaya bisa nuduhake barang-barange karo kanca-kanca, kanca, lan sedulur. Nuduhake mung minangka sarana kanggo ngurus wong sing sampeyan tresnani utawa wong sing butuh.

4. empati:

Ana bedane sing signifikan antarane istilah simpati, apatis, lan empati. Ing siswa, penting kanggo ngembangake sikap empati sing ngidini dheweke metu saka zona sing mandhiri.

Kemampuan sing ngidini sampeyan ora mung ngerti pengalaman lan perasaane wong liya, nanging uga tumindak kanggo dheweke nemtokake makna empati sing tepat. Sejatine, anak sampeyan kudu bisa ngrasakake rasa seneng saka rasa seneng wong liya lan rasa lara sing dialami wong liya. Wong sing empati dadi sawetara pimpinan global sing paling apik.

5. Kesetaraan dan Keadilan:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kesetaraan nuduhake perlakuan sing padha marang individu ing babagan kesempatan, hak, lan status. Iki nduweni peran penting kanggo ngilangi gagasan supremasi. Apa sebabe siswa kudu diwulang nilai-nilai kaya kesetaraan lan keadilan? Antarane alasan paling optimal kanggo iki yaiku kabeh nilai liyane sing kasebut ing ndhuwur saling gegandhengan lan dadi bagean integral saka umume. Kesetaraan lan keadilan kalebu sakumpulan nilai sing paling dhasar sing nyoba nerangake bedane antarane adil & ora adil, adil & ora adil, lan bener & salah. Sampeyan mung kudu nggawe conto ing ngarepe wong-wong mau sing mulangake ide sing tepat babagan kesetaraan lan keadilan kanthi praktis.

Kajawi nilai-nilai ingkang sampun kasebat wonten ing nginggil, keberanian, nrima, loman, tanggel jawab, gotong royong, welas asih, ngendhaleni dhiri, saha tabah ugi mujudaken nilai moral ingkang dhasar ingkang kedah dipunwulangaken dhateng siswa.

Kadospundi anggenipun nanemaken nilai-nilai ingkang kados makaten ing para siswa?

Nilai-nilai moral wigati tumrap pangembangan karakter positif ing siswa, lan tutor lan wong tuwa padha tanggung jawab kanggo nyedhiyakake praktik sinau sing kompeten ing antarane siswa. Pangembangan karakter minangka proses sing dawa lan ora bisa ditindakake ing wektu sing cendhak, utamane nalika sampeyan ngatasi jiwa sing paling rapuh. Nanging, tips tartamtu sing dibahas ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan nggawe ide sing dikembangake kanthi apik babagan carane ngembangake nilai kasebut ing bocah sampeyan.

Coba praktekake nilai-nilai moral kasebut ing urip sampeyan supaya luwih ngerti maknane sing sejatine sadurunge diwulangake marang bocah-bocah. Bocah-bocah sinau kanthi cepet saka wong sing dikagumi. Dadi, coba dadi panutan.

Tugas sing ana gandhengane karo pangembangan pribadi uga bisa dadi pilihan sing apik kanggo guru. Tugas online mbantu siswa supaya bisa ngrembug babagan subjek kasebut kanthi cara sing luwih apik.

iklan

iklan

Cara sing praktis nanging nyenengake kanggo nuduhake pengalaman pribadhi lan crita sing relevan karo bocah bisa mbantu dheweke ngerti kabeh gagasan sing ngubengi nilai moral. Crita sadurunge turu babagan kejujuran, nuduhake, kebecikan, lan integritas bisa nggawe owah-owahan sing penting kanggo anak sampeyan.

Coba nambah rasa percaya diri lan ngajeni tumindake supaya bisa ngugemi nilai-nilai moral sing disinaoni saka lingkungane.

Cara maju:

Kepribadian sing ora bisa ditemtokake yaiku wong sing nggawe pilihan adhedhasar nilai moral lan sistem kapercayan sing kuat. Perkembangan moral bocah ing umur enom tetep ana ing saindhenging urip lan ngidini dheweke nggawe pilihan sing bener.

Nyoto yen nurturing bisa ngilangi sawetara sipat bawaan saka pribadine manungsa sing bisa nurunake ing wektu angel. Strategi sing diteliti kanthi apik adhedhasar pangembangan moral ing bocah-bocah kudu ditekanake kanggo ngembangake generasi sing kebak individu sing kuwat lan ora bisa diganggu.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar