Negara kanthi Pasukan Polisi Paling Apik ing Donya kanthi Peringkat 2024

Nyebar katresnan

Nemtokake pasukan polisi paling apik ing donya gumantung ing macem-macem kritéria kayata efisiensi, hubungan masyarakat, latihan, panggunaan teknologi, lan tingkat resolusi kejahatan. Negara-negara kanthi chsrscterisric iki kalebu Inggris, Kanada, Jepang, Italia, lsp.

Negara-negara kasebut diakoni amarga tingkat kejahatan sing sithik, tingkat kepercayaan umum sing dhuwur, pelatihan lanjutan, lan panggunaan teknologi sing efektif. Jepang, umpamane, kacathet amarga pendekatan pusat komunitas lan statistik kejahatan sing sithik banget.

Pasukan polisi Skandinavia dipuji amarga transparansi lan keterlibatan komunitas. Kangge, Jerman lan Kanada dikenal amarga layanan polisi sing efisien, terlatih, lan profesional.

Saben conto kasebut unggul ing macem-macem wilayah, nggambarake pendekatan lan prioritas sing beda-beda saka penegak hukum ing saindenging jagad.

Yen sampeyan wis nimbang arep menyang pasukan polisi, utawa sampeyan kudu bantuan saka pasukan polisi. Tulisan saka kiriman iki bakal menehi pencerahan kanggo sampeyan. 

Pasukan Polisi Paling Apik ing Donya karo Negarane 

1. INGGERIS

Metropolitan (Skotlandia Yard Police)

Source: AP News

Pasukan polisi ing Inggris rangking banget ing dhaptar kita Pasukan Polisi paling apik ing Donya. Departemen Polisi Metropolitan, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling gedhe ing saindenging jagad, wis ngluwihi kanthi ngluncurake kampanye kanggo nambah kawruh umum karo nomer darurat polisi. 

Kampanye iki nduweni tujuan kanggo mesthekake yen akeh wong sing ngerti carane nggayuh layanan darurat sing diadegake kanggo mbela negara ing wektu krisis. 

Polisi Yard Skotlandia Inggris, asring dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing donya, duwe stasiun ing kabeh kutha-kutha utama lan nglayani akeh wilayah sing adoh. Kanthi cara kasebut, keamanan dijamin ing saben wilayah.

Sistem kepolisian Inggris tetep ora owah saka model sing diadegake dening Sir Robert Peel. Pasukan polisi Inggris nggunakake taktik sing dikenal minangka "policing fleksibel," sing mbutuhake operasi kanthi persetujuan masyarakat umum. 

Ing Inggris, polisi minangka rakyat, lan rakyat minangka polisi. Petugas ing kene nduweni standar transparansi lan akuntabilitas sing luwih dhuwur tinimbang mitra ing negara liya. 

Minangka tambahan penafian, dheweke dudu organisasi paramiliter utawa politik. Dheweke minangka pasukan polisi sing paling mbukak ing saindenging jagad. 

Polisi Inggris ngumumake asil rekaman kejahatan lan kepiye cara ngatasi wilayah tartamtu. IPCC, utawa Komisi Pengaduan Polisi Independen, ngawasi polisi lan nyelidiki keluhan yen perlu.

Dibandhingake karo sistem liyane, sing digunakake kanggo merekrut petugas polisi ing Inggris kalebu sing paling apik. 

Iki mesthekake yen saben polisi sing mentas dicetak bisa nindakake nganti pirang-pirang taun sawise sekolah lan persiapan. 

Disiplin sing dileksanakake lan dipromosikan sajrone latihan iki bisa dibandhingake karo pasukan liyane sing dilatih kanthi taktik sing kita kenal. 

Pasukan polisi saka Inggris dianggep paling profesional lan terlatih ing donya.

2. KANADA

Royal Canadian Mounted Police (RCMP)

Source: Imaginaire

Peringkat pasukan polisi paling dhuwur ing negara-negara kasebut ing posisi nomer loro ing RCMP. Latihan polisi ing Kanada isih ndhuwur rata-rata sanajan ora nemoni skenario sing ana gandhengane karo perang kaya negara liya. 

Kaya sing ditindakake Paris sawetara taun kepungkur, dheweke nyiapake kanggo kahanan sing ora dikarepake. Polisi Kanada wis miwiti lan nyiapake amarga urip ora bisa ditebak. 

Tinimbang "crita sing digawe-gawe" babagan karya polisi warna mawar, dheweke ngedegake perguruan tinggi pelatihan ing ngendi para perwira bisa melu program pembangunan khusus sing luwih maju. 

Petugas trainee kudu duwe sikap sing realistis nalika nindakake tugas tinimbang macet nalika wektune yen dheweke ngandhani kanthi jujur ​​apa sing dibutuhake ing lapangan.

RCMP, kaya kabeh agensi polisi paling dhuwur ing donya, kudu ngrampungake latihan praktis saliyane instruksi akademik. 

Perwira polisi senior lagi nindakake tugas nalika latihan lapangan rada sithik. Tinimbang diwenehi conto utawa skenario sing wis ditemtokake, dheweke nampa pengalaman "ing sisih kerja," sing luwih nyiyapake kanggo masa depan.

Wis luwih saka siji abad, Royal Canadian Mounted Police (RCMP) wis dadi lembaga penegak hukum utama. 

RCMP mbutuhake individu saka macem-macem latar mburi sing mimpin banget lan nduweni kualitas kepemimpinan sing apik. 

Amarga kru sing trampil, RCMP kondhang ing saindenging jagad. Pasukan polisi iki kalebu sing paling apik ing donya. 

Royal Canadian Mounted Police (RCMP) wis entuk pakurmatan internasional amarga reputasi lintang. 

Amarga latihan sing apik banget, lembaga penegak hukum liyane kerep njaluk RCMP kanggo nglatih petugase, nuduhake kepemimpinan sing kuat ing lapangan.

3. WILAYAH

Royal Marechaussee, The Gendarmerie

Source: FIEP

Disiplin lan latihan polisi Walanda dhuwur banget. Pasukan iki minangka polisi paling kooperatif sing wis dakdeleng. 

Polisi Walanda duwe struktur organisasi sing luar biasa kanthi unit sing diposisikan lan disusun kanthi strategis. 

Layanan Polisi Daerah Pusat dadi mayoritas unit kasebut. Komisaris Walanda ngoperasikake saben unit kasebut. 

Menteri Kehakiman Walanda njamin angkatan bersenjata beroperasi kanthi bener lan tertib. 

Malah pasukan polisi paling apik ing donya ngadhepi tugas saben dinane, lan petugas ing unit kasebut kudu siyap nindakake.

Polisi Walanda pancen trampil nganti maksimal. Dheweke wis nampa latihan khusus kanggo ngatasi akeh kahanan. 

Apik banget yen dheweke wis nuduhake kesatuan lan bisa kerja minangka tim kanggo nggayuh tujuan sing padha. Padha bisa katon ing lurung-lurung ing paling saka Walanda lan rada katon. 

Tujuan utamane yaiku waspada, nonton apa wae sing amis, lan mandheg sadurunge diwiwiti.

4. FRANSI

Polisi Nasional Prancis

Source: Quora

Polisi Nasional Prancis mlebu ing nomer papat ing dhaptar kita. NPF dianggep minangka salah sawijining pasukan polisi paling dhuwur ing donya lan pasukan elit liyane. 

Pembantaian sing paling luar biasa ing sejarah Prancis bakal kedadeyan. Rata-rata perwira polisi ora dilengkapi kanggo nglucutake senjata, nangani kahanan sing bisa ngrusak kabeh kutha, lan bisa mbebayani atusan utawa ewu jiwa. 

Amarga alasan kasebut, Prancis nggawe unit penegak hukum luwih dhisik, nyedhiyakake sumber daya sawise latihan.

Nalika nerangake uneg-uneg saka karusakan kayata iki, contone, pasukan meriam Prancis utawa kertu ace Gendarmerie Nationale. 

Ing Kamentrian Pertahanan, dheweke dadi pasukan Angkatan Darat Prancis. Diundang kanggo nindakake ing tingkat paling dhuwur ing unit taktik khusus ing kahanan sing angel banget. 

Contone, serangan teroris lan kahanan penting liyane sing bisa ditemoni Prancis ing sembarang wektu.

Dheweke tanggung jawab kanggo nyediakake dhukungan lemah lan dhukungan udara, nyetel lan nyetel tim kanthi taktik sing disiapake kanggo nanggapi prentah. Kajaba iku, kanggo nindakake pakaryan tanah tartamtu kanggo nyuda oposisi, lsp. 

Padha duwe kauntungan paling pinunjul nalika lagi siyaga, kang tegese padha siyap kanggo counterattack karo akeh mekanisme pertahanan, keahlian, lan latihan ing sisih lan ing panjalukan bangsa, nanging ing arah lan disetujoni saka Kamentrian Pertahanan Prancis.

Cara tradisional, pasukan polisi kotamadya Prancis wis dilatih kanggo nangani kejahatan sing relatif cilik, kayata kacilakan mobil, nyolong cilik, mugging, kasus wong ilang, lan denda sing cepet. 

Nanging saben regu ing pasukan polisi sing tanggung jawab kanggo mesthekake yen pakurmatan bangsa ditolak ajeg saliyane pasukan polisi kasebut ing ndhuwur. 

Gendarmerie Nationale lan Polisi Kotamadya, Prancis, duwe pasukan taktis, sing tanggung jawab kanggo nindakake tugas sing rada beda karo loro liyane. Pasukan taktis Prancis minangka jinis pasukan sing béda-béda, dilatih kanggo ndhukung sing dikarepake.

5. JEPANG

Polisi Nasional Jepang

Source: Japan Times

Polisi Jepang dilatih ing garis sing padha karo militer AS. Jepang lan AS duwe pasukan polisi sing paling apik. 

Akar saka akademi kepemimpinan utama Jepang bisa dilacak wiwit taun 1960-an nalika iklim politik lan sosial negara kasebut kurang saka ideal. 

Sampeyan bisa yakin manawa para perwira sing luwih tuwa wis latihan sing ketat ing pasukan lan yen dheweke bakal menehi kawruh marang perwira sing luwih enom, para perwira sing luwih anyar bakal diwulangake bab wewenang lan komitmen kanggo tugas sing wis diwulangake.

Kurikulum latihan polisi minangka salah sawijining sing paling apik lan paling lengkap ing donya. Meh kabeh aspek penegakan hukum lan pencegahan kejahatan ditangani.

Perjalanan "Joe rata-rata" menyang jajaran agensi polisi sing paling terlatih ing donya. Cabang-cabang Kepolisian Nasional Jepang ing ngisor iki mbukak kanggo pria lan wanita kanggo latihan.

Departemen Umum, sing tanggung jawab babagan Keuangan lan Mahasiswa

Divisi Pelatihan Administrasi Kepolisian, sing mulang saben rekrut ngatur manajemen dokumen, telpon darurat, lsp.

Divisi Pelatihan Polisi kanggo Keamanan Umum mesthekake yen prosedur standar kanggo nglindhungi masyarakat saka cilaka ditindakake.

Departemen Pelatihan Kepolisian Komunitas, nglayani wong-wong sing paling butuh bantuan polisi.

Divisi Pelatihan Investigasi Kriminal nganakake investigasi sing jero ing meh kabeh jinis kasus, nganti penjahat sing disalahake ing kasus sing diselidiki bakal dikutuk yen dheweke kejiret.

Divisi Pelatihan Kejahatan Terorganisir pasukan polisi Jepang tanggung jawab kanggo ngawasi Yakuza, klompok mafia Asia sing misuwur kanthi reputasi brutal. 

Yen sampeyan ora duwe guts kanggo nindakake tugas mbebayani iki, karir minangka perwira polisi ing Jepang bisa uga rampung sadurunge malah diwiwiti.

Kanthi populasi luwih saka 100 yuta, Divisi Lalu Lintas Jepang wis siyap banget kanggo nangani tingkat nesu dalan, kacilakan, kemacetan, lan tumpukan kendharaan sing kondhang ing negara kasebut. 

Iki beda banget karo polisi lalu lintas ing negara liya ing njaba Asia lan Amerika. Salah sawijining penegak hukum utama, Divisi Polisi Keamanan, ngurusi permusuhan, rampokan bank, lan kemungkinan mati saben dina.

Bagean militer liyane sing dihormati yaiku Divisi Pelatihan Instruktur, kaya dokter, pengacara, polisi, akuntan, lan meh kabeh liyane. 

Anggota profil dhuwur ing masyarakat ngliwati kawruh sing ora diapresiasi lan ninggalake pendhidhikan sing berharga saka Guru utawa Dosen. 

Mangkono uga, para perwira Jepang sing dilatih kanthi taktik ngandelake dheweke dadi pejabat hukum sing tangguh, kuwat lan kuwat.

Saben masalah ing wilayah keahliane ana ing sangisore divisi sing diatur kanthi strategis iki.

Pusat Riset lan Pelatihan khusus uga nyelidiki kejahatan finansial, kalebu pencucian dhuwit, penipuan, lsp. 

Polisi Jepang uga nyiapake warga sing ngerti teknologi kanggo kerja ing divisi Cybercrime, ing ngendi dheweke neliti lan nuntut pelanggaran kayata cyberbullying pornografi bocah. 

Hukum hak cipta, peretasan, lan liya-liyane nglindhungi undhuhan konten sing ora sah. Pasukan polisi Jepang minangka sing paling galak lan paling dilatih. 

Bisa ngetrapake sistem manajemen krisis kanggo para korban bencana alam kaya lindhu lan kahanan bencana kaya kerusuhan polisi, lan liya-liyane, minangka conto sing apik banget kanggo ngluwihi tugas. 

'Kobans' minangka sub-kantor cilik sing nyebar ing saindhenging Jepang sing nyambungake panelpon menyang langkah keamanan sing paling cedhak lan paling trep. Iki minangka bagéan saka pasukan polisi Jepang sing ora biasa lan efektif banget nggunakake 'Kobans'.

6. ITALIA

Mafia Italia

Source: News Vanguard

Penangkapan loro Boss Mafia sing paling mbebayani lan kasar, sing wis ndhelik ing jero gunung sing tandus, bisa ditindakake dening divisi "Anti-Mafia Italia" saka Polisi Nasional Italia, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling apik. pasukan polisi ing donya. 

Saben perwira ing donya, lan sapa wae sing ngandhani Mafia, ngerti yen hak istimewa saka kekuwatan lan pengaruh ngidini dheweke nindakake tumindak kejam kanggo entuk meh kabeh sing dikarepake. 

Kalebu sukses karusakan saka mungsuh lan kulawarga lugu minangka mbales tumindak salah.

Sanajan organisasi Mafia kabeh durung diadili, 'Capos - Prajurit Mafia liyane isih bebas.  

Kulawarga perwira sing nindakake panelusuran lan penangkepan wong-wong Mafia kabeh isih urip lan sehat amarga cara sing profesional, cerdas, lan ngati-ati banget nalika nindakake pakaryan. 

Pasukan Polisi Italia, sing dianggep minangka salah sawijining pasukan polisi paling apik ing donya, kalebu 300,000 perwira sing ditugasake ing limang pasukan polisi nasional lan lima lokal. 

Iki minangka pasukan polisi sing paling penting ing Uni Eropa. Keamanan saben komunitas bisa maksimal kanthi konsentrasi polisi sing padhet.

kesimpulan 

Saben anggota kepolisian nduweni tanggung jawab kanggo nglindhungi masyarakat kanthi ngetrapake hukum lan mungkasi kegiatan kriminal. 

Artikel iki nyathet pasukan polisi paling apik ing donya adhedhasar faktor kalebu kualitas penegak hukum, keamanan nasional, lan faktor liyane sing relevan. 

Saben pasukan Polisi wis ditingkat miturut latihan lan kinerja nganti saiki. Mula, sampeyan bebas nggunakake kothak komentar kanggo pitakonan utawa pengamatan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar