10 panggonan paling apik kanggo manggon ing Nairobi

Foto penulis
Ditulis dening Emeka Eregbu

 

Nyebar katresnan

Ana akeh pinggiran kutha ing Nairobi, sawetara sing bisa uga ora aman kanggo manggon. Artikel iki fokus ing 10 panggonan paling apik kanggo manggon ing Nairobi, adhedhasar jarak cedhak karo sekolah lan transportasi, kasedhiyan fasilitas kesehatan lan pusat blanja uga akses menyang banyu lan listrik.

Nairobi minangka ibukutha Kenya lan omah kanggo kira-kira 4.3 yuta wong ing sensus 2019 miturut Wikipedia. Dumunung ing pinggir tlaga Victoria. Kanggo iklim, iklim khatulistiwa sedheng lan lembab kanthi rong musim: musim garing sing adhem saka November nganti Juni lan musim udan panas saka Juli nganti Oktober. 

iklan

Wilayah umum ditondoi dening bukit, lereng, lembah, lan dataran sing cedhak karo dataran tinggi. Kutha iki minangka metropolis sing rame karo sawetara pinggiran kutha. Iki uga minangka tujuan wisata, kanthi akomodasi massal, olahraga, lan fasilitas hiburan.

10. Upper Hill lan Upper Hill Estate

Gunung ndhuwur metropolis

Upper Hill minangka pinggiran kutha ing tengah Nairobi. Dumunung ing sisih kidul-wétan Central Business District (CBD) Nairobi. Iki minangka papan kanggo sawetara kedutaan lan institusi kayata Komisi Tinggi Inggris.

Pinggiran kutha utamane kalebu omah-omah murah sing wis suwe saya suwe. Wilayah kasebut nduweni akses apik menyang fasilitas pendidikan dhasar, menengah, lan dhuwur. Upper Hill nduwe properti gedhe kanthi jeneng sing padha karo sawetara omah lan apartemen. Omah-omah kasebut duwe fasilitas urip sing apik banget lan regane beda-beda, gumantung saka lokasi ing properti kasebut.

9. Bukit Ngisor

Lower Hill nduwe macem-macem toko, restoran, lan pub. Uga nduweni akses gampang menyang Komplek Majelis Nasional lan Pusat Bisnis Distrik, uga sawetara universitas lan institusi riset paling tuwa ing wilayah Afrika Timur. Iki ndadekake panggonan sing populer banget kanggo manggon karo profesional, mahasiswa, lan diplomat enom sing kerja ing Nairobi.

8. Pusat Kutha Nairobi

Pusat Kutha Nairobi

Nomer Wolung ing dhaptar 10 papan sing paling apik kanggo manggon ing Nairobi yaiku Pusat Kutha Nairobi. Kutha iki minangka pinggiran kutha ing tengah Nairobi. Dumunung cedhak karo Central Business District (CBD) lan dadi tuan rumah sawetara bisnis lan institusi gedhe. Ana mall ngendi sampeyan bisa njaluk barang biasa kaya ring paseduluran kanggo panyiapan banget serius kaya bank lan hotel.

Pinggiran kutha iki dikembangake ing sekitar taman tengah lan tingkat kejahatan relatif kurang. Ana akeh ekspatriat sing manggon ing kene amarga jarak transportasi umum, toko, restoran, lan sekolah. Iki ndadekake NCM dadi pilihan sing apik kanggo ekspatriat sing kerja ing Kenya.

Uga ana sawetara fasilitas liyane kayata hotel, outlet hiburan kayata omah film, lan papan dolanan ing njero ruangan kanggo bocah-bocah. Omah-omah kasebut wis suwe saya dhuwur, kanthi rega sing luwih dhuwur saben meter persegi tinimbang pinggiran kutha liyane ing Nairobi.

7. Westlands

Westlands minangka pinggiran kutha ing Nairobi. Umume dikuwasani dening wong Kenya sing sugih sing entuk manfaat saka standar urip sing dhuwur ing kene. Ing wilayah kasebut ana sawetara pusat perbelanjaan, sing biasane diisi wong nalika akhir minggu lan preian. Ana uga akeh sekolah lan rumah sakit sing cedhak karo wilayah kasebut.

Westlands

Omah-omah kasebut ora murah, nanging kualitas urip apik banget dibandhingake karo pinggiran kutha liyane ing Nairobi. Westlands duwe kantor polisi dhewe uga sawetara perusahaan keamanan.

Lingkungan kasebut bisa diakses liwat Uhuru Highway (Kenyatta Avenue), salah sawijining dalan sing paling sibuk ing kutha.

6. Perumahan Dagoretti lan Dagoretti Utara

Dagoretti Housing Estate lan Dagoretti North minangka pinggiran kutha sing ana ing tapel wates kidul-wetan Nairobi. Iki minangka papan kanggo Pasar Dagoretti sing jembar, sing akeh banget populasi saka macem-macem suku bangsa.

Wilayah iki cedhak banget karo sekolah lan fasilitas liyane. Penggemar nunggang jaran bakal gampang tuku jaran saka Pasar Kuda Dagoretti sing trep, yaiku sepuluh menit berkendara saka Perumahan Dagoretti. Omah-omah kasebut umume bangunan bata lan mortir, kanthi mayoritas omah dikuwasani dening wong kelas menengah.

Sampeyan bisa uga kaya 32 panggonan paling apik kanggo ngrameke ulang tahun kaping 21

5. Muthaiga

Muthaiga minangka pinggiran kutha ing tengah Nairobi, Kenya. Wis sawetara saka real estate paling larang ing negara. Muthaiga minangka salah sawijining pinggiran kutha paling tuwa ing Nairobi lan cedhak karo kantor pemerintah, sekolah, lan fasilitas liyane ndadekake banget populer karo anggota masyarakat elit. 

muthiga

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Muthaiga dumunung cedhak banget karo lapangan golf, sing mung kasedhiya kanggo digunakake dening anggota. Dadi yen sampeyan nggoleki wilayah sing paling dhuwur lan sampeyan duwe dhuwit, iki bisa uga dadi papan kanggo sampeyan 

4. Wetan

Eastlands minangka pinggiran kutha ing sisih wétan Nairobi. Iki dianggep minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo manggon ing Nairobi. Wilayah kasebut minangka papan kanggo sawetara pusat blanja lan pusat hiburan sekolah kayata bioskop lan teater. Omah-omah kasebut akehe bata lan lesung, sing mayoritas dikuwasani dening wong kelas menengah.

Kutha iki nduweni populasi akeh wong saka macem-macem kelompok etnis, kanthi pendhudhuke nduweni latar belakang sosial-ekonomi sing beda-beda. 

3. Gigiri

Gigiri

Salah sawijining populasi ex-pat paling gedhe ing Afrika ditemokake ing Gigiri. UNEP, UN-Habitat, lan sawetara kedutaan sing makili negara kalebu Amerika Serikat, Swedia, Italia, Turki, Brasil, Norwegia, lan Argentina manggon ing kana. Ing lingkungan iki uga ana Sekolah Jerman, Akademi Rosslyn, lan Sekolah Internasional Kenya.

Salah sawijining lingkungan paling aman ing Nairobi, Gigiri duwe kantor polisi dhewe lan entuk manfaat saka patroli polisi biasa 24 jam. Mall Pasar Desa, Pusat Perbelanjaan Gigiri, lan Pusat Warwick mung sawetara panyiapan kelas atas lan papan hiburan sing ana ing Gigiri. Rumah Sakit Nairobi lan fasilitas medis paling dhuwur liyane ana ing cedhake lan mung adoh.

iklan

2. Karen

iklan

Akeh politikus Kenya, kalebu Raila Odinga lan DP William Ruto, nyebat papan iki minangka omah. Lingkungan sing kondhang amarga populasi Eropa sing akeh banget, wewatesan karo Alas Ngong lan papan Pacuan Pacuan Kuda Ngong. Omah-omah ing kene pancen apik banget lan larang regane.

Rumah Sakit Nairobi lan Rumah Sakit Karen, loro fasilitas medis utama ing Kenya, uga ana ing omah kasebut. Brookhouse, Banda Nairobi Waldorf School, Light International School, lan Hillcrest International mung sawetara institusi bergengsi ing Karen.

1. Ridgeways

Sadurunge Muthaiga, ing sadawane dalan Kiambu, yaiku lingkungan Ridgeways, sing dadi papan kanggo kebon Taman lan perkebunan Thome.

Ana pusat komersial modern ing sacedhake, uga omah kanthi bentuk bungalow lan flat, sawetara kanthi kolam renang lan papan sing kapisah.

ridgeways

The Windsor Golf lan Country Clubs, kang cedhak, kondhang kanggo sesawangan nggumunke lan lapangan golf angel. Sanajan ana transportasi umum sing bisa dipercaya ing tetanggan, lalu lintas, utamane ing jam sibuk, dadi kuwatir.

Uga Waca: Panggonan paling apik kanggo manggon ing Dallas, Tx

Kesimpulan

Ana akeh tetanggan liyane ing Nairobi sing ora kadhaptar ing ndhuwur, nanging aku mikir sing iki Stand metu minangka panggonan paling apik kanggo manggon ing Nairobi. endi sing dadi favoritmu? Bebas bae kanggo komentar ing ngisor iki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar