Panggonan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia (Pendapat Ilmiah)

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Sadurunge nliti papan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia, penting kanggo nyatakake yen Swedia minangka negara paling apik nomer 9 ing donya dening USnews.

Peringkat iki adhedhasar skor dhuwur sing dijupuk kanggo kualitas urip, ngatasi masalah sosial, lingkungan bisnis sing menarik, lsp.

Ing Swedia, luwih saka 10.2 yuta wong duwe akses menyang pendidikan, keamanan, kesehatan, lan fasilitas sosial liyane sing gratis lan berkualitas.

Negara kasebut uga ana ing ndhuwur dhaptar kanggo ekspatriat sing nggoleki padang rumput sing luwih ijo ing negara anyar.

Ing Swedia, ekspatriat seneng keseimbangan kerja-urip, kualitas lan standar urip sing luwih dhuwur, budaya kerja sing fleksibel, lan liya-liyane.

Yen sampeyan kuwatir babagan basa, luwih trep yen wong Swedia seneng nganggo basa Inggris kanthi nyaman minangka basa kaloro.

12 panggonan paling apik kanggo manggon ing Swedia kanggo Expatriates

Tanpa wektu tundha maneh, kita bakal nimbang kutha lan kutha paling apik kanggo manggon ing Swedia minangka expat sing nimbang akeh perkara.

Panggonan paling apik kanggo manggon ing Swedia

Ayo miwiti…!

1. Stockholm

Sampeyan bakal setuju karo kula sing Stockholm iku salah siji saka panggonan paling apik kanggo manggon ing Swedia tanpa prasangka, minangka ibukutha negara.

Stockholm nduweni tampilan aerial sing nggumunake kanthi pirang-pirang bangunan kanthi warna sing padhang lan tanpa wujud sing diubengi banyu.

Minangka ibukutha negara, Stockholm dumunung ing pesisir wétan Swedia kanthi 1.5 yuta jiwa. Iki minangka papan sing apik kanggo para imigran kanggo miwiti urip anyar.

Pungkasan, Stockholm nduweni iklim sing ramah lan minangka salah sawijining kutha paling resik ing donya. Iki minangka omah kanggo perusahaan teknologi utama lan bisa uga "Lembah Silikon Eropa".

2. Gothenburg

Gothenburg minangka papan liya sing menarik kanggo manggon ing Swedia. Dumunung ing pesisir kulon negara kanthi luwih saka 600 ewu penduduk.

Minangka kutha sing maneka warna, mayoritas populasi Gothenburg nduweni latar mburi manca. Nanging, diskriminasi ora ana.

Kajaba iku, Gothenburg duwe pelabuhan paling gedhe ing Skandinavia lan uga duwe pusat transportasi barang.

Minangka ekspatriat sing seneng seni, Gothenburg nawakake rekreasi sing apik banget, budaya sing luar biasa, lan gaya urip seni sing padha karo Stockholm.

Secara ekonomi, iki nduweni sejarah kerah biru sanajan kerah putih ing teknologi lan keuangan terus berkembang saben dinane.

3. Malmo

Sabanjure ing dhaptar yaiku Malmö. Dumunung ing pesisir kidul-kulon Swedia lan kutha paling gedhe nomer telu ing negara kasebut kanthi pendhudhuk luwih saka 316K.

Kutha Malmo sing éndah kira-kira 400 mil ing sisih kidul Stockholm lan kanthi mangkono, menehi tutup salju sing kurang kanthi suhu sing luwih anget.

Sanajan industri pelayaran ing Malmo ora aktif kaya sadurunge, nanging isih tetep dadi sambungan transportasi sing penting.

Liwat pelabuhan Malmo, siji bisa gampang nyabrang menyang Kopenhagen, Norwegia, lan bisa digayuh kanthi nyebrang jembatan anyar 10 mil.

Kajaba iku, proyek konstruksi lan transportasi Blue-collar tetep umum ing Malmo, nanging kutha iki uga ngembangake industri teknologi kanthi cepet.

Nyatane, Malmo dadi populer amarga ana markas IKEA.

Miturut taksiran, kira-kira 7 perusahaan anyar wiwit operasi ana saben dina. Kutha iki uga nawakake seni, rekreasi, budaya, lan gaya urip sing padha.

4. Uppsala

Apa sampeyan nggoleki papan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia kanggo miwiti urip anyar? Yen ya, banjur menyang Uppsala.

Uppsala minangka kutha sing luar biasa kanthi luwih saka 160K warga. Dumunung mung 45 mil sisih lor Stockholm.

Dadi kutha religius, Uppsala minangka papan panggonan Gréja Swedia. Iki uga dadi omah kanggo universitas paling tuwa ing Skandinavia.

Universitas Uppsala didegaké ing 1477, lan iki minangka sing pisanan ing wilayah kasebut.

Wilayah bersejarah ing Uppsala dumunung ing sisih kulon lan ing kana ana Gréja Swedia, Universitas Tertua, lan musium.

Nalika sisih wétan Uppsala minangka pemukiman modern lan komersial kutha.

Sing paling penting, kutha Uppsala minangka pimpinan ing bioteknologi, lan akeh warga nggunakake sepur 40 menit mudhun menyang Stockholm kanggo kerja.

Intine, rega sewa ing kutha bersejarah Uppsala luwih terjangkau dibandhingake karo sewa ing Chicago.

Lan luwih terjangkau tinimbang rega ing Stockholm lan iki nerangake kenapa akeh wong sing manggon ing Uppsala nalika papan kerja ing ibukutha.

Yen sampeyan bakal kerja ing kana minangka expat, gaji sing kasedhiya sawise pajak ing Uppsala yaiku $3,000 saben wulan, sing bisa diatur.

5. Vasteras

Kajaba iku, Vasteras minangka papan liyane sing luwih apik kanggo manggon ing Swedia. Kutha iki nduweni luwih saka 128K pendhudhuk lan dumunung watara 60 mil ing sisih kulon ibukutha.

Vasteras dumunung ing pusat geografis Swedia sing apik banget lan disambungake menyang Segara Baltik liwat Lake Malaran.

Tanpa mangu-mangu, Vasteras wiwitane didegaké minangka pemukiman Viking lan minangka salah sawijining kutha paling tuwa ing Swedia.

Minangka prakara kasunyatan, ing kwartal lawas saka kutha, sampeyan bakal weruh Wells kuna, Viking kuburan mounds, lan gréja lawas.

Sacara industri, Vasteras minangka kutha sing rajin kanthi lipatan perusahaan sing ngasilake baterei lithium-ion lan bagean jaringan listrik voltase dhuwur.

Kajaba iku, kutha iki uga ngasilake bahan bakar nuklir lan bagean sing ana gandhengane karo pembangkit listrik tenaga nuklir.

Pembangkit listrik utawa panas paling gedhe ing Swedia dumunung ing Vasteras lan biaya urip ing kana rada dhuwur sanajan isih terjangkau.

6. Orebro

Manggon ing Orebro, Swedia minangka imigran sing golek padang rumput sing luwih ijo ora ala. Iki minangka salah sawijining pusat komersial negara.

Kutha tartamtu iki misuwur kanthi iklan "Robot Valley." Iki amarga minangka omah kanggo akeh perusahaan robot sing misuwur ing donya.

Orebro wis luwih saka 120K residents lan kutha dumunung ing bab 60 mil luwih saka kulon Vasteras nyambungake menyang Segara Baltik liwat Hjälmaren Lake.

Patut, lokasi pusat Orebro wis dadi hub misuwur kanggo perusahaan kapal transportasi, lan ndandani peralatan transportasi.

Kutha iki uga duwe ekonomi sing beda karo pemain utama ing real estate, bagean truk, pangolahan ternak, perbankan, lsp.

Rega sewa ing Orebro terjangkau, biaya keperluan, panganan, lan barang-barang umum liyane padha ing watesan rata-rata.

Gaji rata-rata - sawise pajak - ing Orebro yaiku $ 3,100 / wulan lan rasio penghasilan-kanggo-sewa mung 21%.

7. Linking

Kutha Linkoping, dumunung watara 125 mil kidul-kulon Stockholm, menyang tengah Swedia. Lan ana udakara 11 ewu warga.

Linkoping minangka papan kanggo katedral Gréja Swedia, Domkyrka.

Ing Linkoping, pemain utama ing industri komersial kalebu pesawat Saab, Motorola, perusahaan piranti lunak, perusahaan teknologi medis, Motorola, Toyota, lsp.

Kaya Stockholm, kutha Linkoping uga nawakake rekreasi, seni, budaya, lan gaya urip sing apik. Biaya urip terjangkau.

Lan rega sewa ing Linkoping terjangkau dibandhingake karo Orebro. Kahanan cuaca lan iklim ing kana uga apik.

8. Helsingborg

Dhaptar papan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia ora bakal rampung tanpa kalebu Helsingborg.

Kutha ayu Helsingborg wis 110K residents, lan dumunung ing pojok kidul-kulon Swedia, mung bab 40 mil drive ing sisih lor Malmo.

Helsingborg minangka salah sawijining kutha paling tuwa ing Swedia, lan kutha kasebut bisa dilacak nganti 1085.

Saiki, kutha Helsingborg digabungake karo bangunan komersial modern lan struktur bersejarah sing ndadekake tampilan domestik.

Ing tengah kutha ana benteng abad tengahan sing umure 600 taun. Dalan blanja pejalan kaki utama ing Helsingborg diarani Kullagatan.

Kullagatan iki minangka dalan blanja pejalan kaki pisanan lan paling penting ing kabeh Swedia. Klasik, bener?

Ing urat sing padha, Helsingborg dumunung watara 2.5 mil saka pesisir Denmark kanthi feri sing mlaku 24 jam saben dina kanggo ngusir wong ing antarane negara kasebut.

Organisasi bisnis utama ing Helsingborg kalebu IKEA, telpon Spectronic, permen karet Nicorette, Toko penjahit online, banyu mineral Ramlösa, kopi Zoegas, lsp.

Struktur gaji rata-rata - sawise pajak - gaji ing Helsingborg yaiku $ 3,100 lan padha karo sing bisa ditemokake ing Uppsala, Orebro, lan Linkoping.

9. Eskilstuna

Apa minangka mahasiswa, imigran, utawa penjelajah, Eskilstuna minangka kutha liyane sing apik banget kanthi pemandangan sing apik ing Swedia sing bisa sampeyan lakoni.

Kutha sing apik iki duwe luwih saka 107K warga sing urip kanthi seneng lan dumunung ing udakara 70 mil sisih kulon Stockholm, ing sebrang tlaga Vasteras.

Kutha Eskilstuna minangka papan kanggo wong Swedia sing nganggo basa Finlandia. Sanajan ana wong Swedia sing nganggo basa Inggris ing kana.

Eskilstuna biyen dadi kutha penghasil baja paling gedhe ing Swedia nalika Revolusi Industri.

Dina iki, kutha iki isih penting minangka pusat industri. Organisasi bisnis utama kalebu Volvo, kunci lan kunci Assa, perusahaan stainless Outokumpu, lsp.

Apa maneh, Eskilstuna minangka omah kanggo salah sawijining rumah sakit paling gedhe ing Skandinavia sing nduwe sekitar 3000 karyawan.

10. Jonkoping

Senajan Jonkoping iku sawijining kutha karo bangunan apik tenan, Panggonan iki dudu kutha utama ing Swedia yen sampeyan are looking for kemewahan.

Kutha Jonkoping karo 97K residents lan dumunung ing bab 80 mil kidul Linkoping, tip kidul Lake Vattern.

Kutha iki dumunung ing cedhak pusat geografis Swedia, lan ing persimpangan alam kanggo sawetara rute perdagangan liwat darat utawa banyu.

Secara historis, lokasi Jönköping wis dadi regane lan wis dirusak dening pasukan mungsuh ing pirang-pirang kesempatan.

Nanging saiki, kutha Jonkoping terus dadi salah sawijining pusat logistik perdagangan Nordik.

Sawetara perusahaan bisnis utama kaya Elkjøp, IKEA, Electrolux, Husqvarna lan liya-liyane kabeh duwe gudang pusat ing kana.

Towm uga duwe pusat konvensional sing sibuk banget sing ngatur acara bebarengan eSports paling gedhe ing donya.

Ora mung kuwi, uga nganakake konvensi lan acara paling gedhe sing dikhususake kanggo kehutanan industri.

11. Solna

Ing taun-taun pungkasan, kutha sing tentrem ing Solna wis dipilih minangka kutha paling apik kanggo manggon ing Swedia.

Thanks kanggo kesempatan kerja sing terus berkembang lan cedhak karo ibukutha, Stockholm.

Solna nduweni tarif pajak perusahaan sing paling murah utawa paling murah ing negara kasebut lan iki wis narik akeh industri sajrone pirang-pirang taun.

Dadi, nggawe tingkat tenaga kerja lan kesempatan kerja dadi apik banget. Lan elinga, Stockholm uga minangka rute sing gampang.

Dumunung ing sisih lor Stockholm, Solna nduweni akses menyang kabeh kali, tlaga, pulo, lan pesisir sing ndadekake wilayah kasebut dadi apik kanggo para pecinta alam.

Kajaba iku, ana taman gedhe lan apik tenan ing kutha, pusat rekreasi, pesisir, taman nasional, restoran sing apik banget karo masakan sing apik, lsp.

Dadi yen sampeyan nggoleki lingkungan sing tenang lan tentrem sing kasedhiya kanthi kabeh kesempatan kanggo manggon ing cedhak ibukutha, mula Solna minangka papan kanggo sampeyan.

12. Umeå

Panggonan liya sing apik kanggo manggon ing Swedia sing bakal menehi urip anyar yaiku Umeå. Kutha iki apik banget kanthi cuaca sing apik.

Kutha Umeå misuwur minangka pusat regional Swedia Lor. Yen sampeyan seneng olahraga musim dingin lan lanskap sing dramatis, mula iki minangka papan sing paling apik kanggo urip.

Umeå dumunung ing sisih lor saka Stockholm, panggonan iku tansah kadhemen lan becik banget kanggo ice Hockey, ice skating, ski, snowboarding, etc.

Ing Umeå, ora ana cahya sing akeh nalika musim dingin, nanging dina-dina musim panas asring nggawa pasangan musim semi sing ayu kanthi jam awan sing dawa.

Kutha iki minangka papan sajarah lan budaya kanthi akeh museum lan restoran sing apik ing kana.

Ana sekolah sing luar biasa lan ana universitas sing ana ing pesisir.

Pandangan Umeå ing sisih kulon nggawa Teluk Bothnia lan sisih wétan yaiku tlaga, gunung, kali, lan alas.

kesimpulan

Para ekspatriat terus pindhah menyang Swedia amarga padha ngrasakake keseimbangan kerja-urip, kualitas lan standar urip sing luwih dhuwur, budaya kerja sing fleksibel, lan liya-liyane.

Kajaba iku, ana kutha-kutha sing nggumunake lan gedhe kanthi tentrem ing Swedia, nanging sing kasebut ing ndhuwur minangka papan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia kanggo miwiti urip anyar.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar