10 panggonan nongkrong paling apik ing Calabar sing Sampeyan Ora Bakal Percaya

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Calabar ibukutha negara Cross River Nigeria, iku apik banget, iku dianggep salah siji kutha paling ayu ing Nigeria. Calabar nduwe salah sawijining papan nongkrong paling apik ing Nigeria. Sadurunge nerusake, kene sawetara budaya lan sejarah babagan Calabar. 

Calabar minangka salah sawijining pusat perdagangan paling tuwa ing Afrika Kulon. Iki misuwur amarga pasar perdagangan budak ing awal abad kaping 19 lan awal abad kaping 20. Saiki, wis dadi pusat budaya ing Nigeria kanthi festival Calabar sing dianakake saben taun lan akeh liyane.

iklan

Calabar nduwe area 406 kilometer lan sing ndunungi 605,000 jiwa ing taun 2021 (kira-kira).

Yen sampeyan manggon ing Calabar utawa arep ngunjungi, kene sawetara panggonan hangout sing apik sing kudu sampeyan kunjungi. 

Dadi wong lanang njupuk wektu kanggo maca lan ninggalake komentar ing kothak komentar sawise maca.

web: 17 Panggonan Fun Paling Apik Kanggo Hangout Ing Accra

Dhaptar 10 panggonan hangout paling apik ing Calabar.

1. Resor Gunung Obudu: 

Gunung Obudu minangka salah sawijining papan nongkrong paling apik ing Calabar. Dumunung ing PMB 1037 Obanliku Local Government Area, Sankwala. Gunung Obudu uga dikenal minangka peternakan sapi Obudu. Gunung Obudu minangka lanskap sing apik banget lan apik kanthi swasana sing lembut kanthi awan lan lembah ing saubengé.

Gunung Obudu minangka salah sawijining papan nongkrong paling apik ing Calabar.

Nawakake turis suhu sing apik lan anget, amarga cuaca sing nyenengake Ana macem-macem kamar ing gunung Obudu, kayata kamar standar kamar eksekutif, gubug kanggo setelan presiden. Gunung Obudu minangka salah sawijining tujuan wisata sing paling apik lan paling apik ing Afrika.

web:  Bioskop paling apik ing Port Harcourt Kanthi Nilai Nyata Kanggo Dhuwit

2. Taman Nasional Cross River: 

Taman Nasional Cross River minangka papan nongkrong liyane ing Calabar. Dumunung ing Cross River State, Nigeria. Taman iki dipérang dadi rong bagéan, Okwangwo lan Oban. Okwangwo (didegaké taun 1991) nalika Oban (didegaké ing taun 1988).

Taman Nasional Cross River minangka papan nongkrong liyane ing Calabar

Taman nasional Cross River nduweni salah sawijining alas udan paling tuwa ing Afrika lan wis diakoni minangka macem-macem "titik panas". Ana 16 spesies primata ing taman kasebut. Taman iki minangka papan sing bisa dituju lan ndeleng akeh wong barang-barang alam kayata kewan, sumber, lan liya-liyane.

web: Panggonan Paling Fun Kanggo Hangout Ing Lagos Nigeria + Videos

3. Museum Nasional Calabar: 

Museum nasional minangka papan sing apik lan apik kanggo nongkrong ing Calabar, dumunung ing Ekpo Eyo drive, kutha Adipati Calabar. Museum nasional iki dirancang lan dibangun ing Glasgow dening master kolonial ing taun 1884 kanggo konsul Hewett lan banjur dadi jog pisanan pamaréntahan nalika Calabar isih ibukutha Nigeria.

Museum nasional apik ing Calabar

Iki minangka papan kanggo memorabilia saka perdagangan budak. Museum kasebut ngemot artefak unik lan warisan sejarah. Nalika njelajah museum sampeyan bakal ditampilake tampilan chattels sing digunakake wong Eropa nalika jaman kolonial. . Museum Nasional Calabar mbantu sampeyan sinau babagan sejarah leluhur kita.

4. Gereja Kutha Adipati 

Gréja Duke Town dianggep minangka salah siji saka gréja paling tuwa ing Nigeria, lan uga sambungan pisanan saka wong Calabar lan Kristen. Gréja kasebut dumunung ing dalan Eyamba no.13, kutha Adipati Calabar.

Gréja PCN Duke Town

Gréja iki diresmikaké déning misionaris Lutheran ing abad kaping 19, gereja iki dibangun ing sangisoré advokasi Pdt. Hope M. Waddell. Konstruksi bangunan kasebut apik banget. Pengunjung bisa nikmati pemandangan kutha saka bukit dhuwur gereja.

web:  15 Forbes Perusahaan Jet Pribadi Paling Apik Kanggo Nyewa Jet Pribadi [2022 Dianyari]

5. Air Terjun Agbokim: 

Iki minangka grojogan sing dumadi saka pitung kali sing mudhun ing tebing sing nyedhiyakake pitung grojogan sing ngadeg. Grojogan Agbokim dumunung ing wilayah pamaréntahan lokal Etung ing negara bagian Cross River Nigeria.

Air Terjun Agbokim Kab

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Grojogan Agbokim minangka papan nongkrong sing apik lan apik kanggo para turis lan uga dadi papan kanggo istirahat kanthi tentrem saka urip kutha.

web: 10 Creative lan Fun panggonan hangout ing Port Harcourt

5. Pusat Rehabilitasi Bor: 

Pusat rehabilitasi pengeboran minangka adytum satwa. Dumunung ing Calabar Cross River State Nigeria. Iki dibangun ing 1991 dening Peter Jenkins lan Lisa Gadsby kanggo nahan pengeboran, primata Afrika sing kaancam.

Pusat Rehabilitasi Bor

Pusat rehabilitasi nahan lan validasi kesinambungan spesies primata sing kaancam. Iki digunakake kanggo mulihake pengeboran karo anggota spesies lan papan sing aman kanggo primata. Pusat rehabilitasi pengeboran misuwur minangka salah sawijining pembiakan primata sing kaancam paling sukses ing donya. Iki minangka salah sawijining papan sing paling nyenengake ing Calabar.

6. Kwa Falls: 

Grojogan Kwa minangka grojogan sing nggumunake. Dumunung ing taman nasional Cross River, 25 kilometer sisih lor dalan Calabar Offiong Ekang.

iklan

Grojogan Kwa minangka grojogan sing nggumunake

iklan

Banyu alam mili liwat watu lebur ing alas udan sing lembab. Banyu kasebut diterangake kanthi tangga 234 langkah mudhun menyang papan turu saka grojogan mendhung.

7. Tinapa resort: 

Tinapa resort minangka bisnis intermix lan papan istirahat. iki diadegaké déning pamaréntah Crossriver. Tinapa resort dumunung ing Cross River. Resor Tinapa minangka papan sing paling dhuwur kanggo tuku barang lan layanan tugas. Iki minangka papan nongkrong sing luar biasa ing Calabar.

web:  18 Restoran Murah Nanging Mewah ing (Pulo Victoria) sing bakal nggumunake sampeyan
Tinapa resort

Uga nduweni bangunan sing apik banget lan hotel mewah, studio produksi, bioskop, klub malam, lan taman bertema banyu. Tinapa resort punika panyiapan donya-set ngendi pengunjung lan turis bisa entuk manfaat saka wholesales lan retails aktif uga wektu istirahat.

web: 25 Panggonan Fun ing Lekki kanggo hangouts sing wis ora krungu

8. Stadion Uj Esuene, Calabar: 

Stadion Uj Esuene iku stadion serba guna. Dumunung ing 8 Calabar, Pangkalan Angkatan Laut, Calabar, stadion iki biasane digunakake kanggo bal-balan lan uga stadion asal Calabar rover lan sadurunge Dolphins FC.

Stadion Uj Esuene, Calabar

Yen sampeyan pacangan bal-balan lan sampeyan tetep ing Calabar sampeyan bakal ilang yen sampeyan durung mlebu ing stadion Esuene sawetara pertandhingan sing dimainake Ing piala donya ing ngisor 17 iki dianakake ing stadion ing 2009. Stadion iki dibangun ing 1977.

9. Pulo Tortuga, Calabar: 

TPulo ortuga minangka papan nongkrong unik ing Calabar. Pulo Tortuga minangka papan sing tenang kanggo nongkrong sawise ngulandara liwat kutha Calabar sing ayu sanajan ora kaya populer kaya papan liya ing Calabar, nanging minangka papan sing apik kanggo nongkrong karo sampeyan lan kulawarga. 

Pulo Tortuga minangka papan nongkrong unik ing Calabar

Kesimpulan 

iklan

Ing artikel iki, aku wis nyoba nuduhake sampeyan 10 nongkrong paling apik ing Calabar yen sampeyan arep ngunjungi Calabar, sampeyan kudu njelajah kabeh papan sing apik iki. Aku seneng nongkrong ing kursus pusat rehabilitasi pengeboran iku penting lan panggonan primata kaancam bakal punah, care. Dadi wong lanang yen sampeyan seneng karo artikel iki, tinggalake komentar ing bagean komentar.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar