9 Panggonan Amazing ing Kairo ngendi sampeyan bisa seneng Spring Sun

Foto penulis
Ditulis dening James

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan ngerti yen ing taun 2010, Mesir ngasilake 84.4 milyar dolar saka pariwisata mung miturut Badan Pusat Mobilisasi lan Statistik Umum (CAPMAS)? Dadi yen sampeyan nggoleki papan sing apik ing Kairo kanggo nikmati Srengenge Musim Semi, terus maca artikel iki.

Kutha Mesir kuna minangka papan sing apik banget kanggo ngunjungi, ora preduli saka ngendi sampeyan teka. Apa sampeyan teka saka Abu Dhabi menyang Kairo utawa saka New York kanggo Kairo ora nyuda pengalaman. 

iklan

Selebriti kayata aktor Amerika, produser, lan sutradara Steven Seagal, Usher, Sylvester Stallone, Jason Derulo, Alicia Keys lan Kulawarga, lan Melanie Trump kanggo sebutno nanging sawetara saiki wis nyerbu Kairo kanggo preian.

Apa maning ulang tahunmu utawa sampeyan mung pengin pindhah lan ngendhokke, ana akeh panggonan ngendi sampeyan bisa nongkrong lan seneng cuaca spring ayu. Sampeyan ora kudu mbuwang akeh. Iki minangka papan sing paling apik kanggo nglampahi musim semi karo pasangan utawa piyambak

1. Piramida Giza

Salah pitung keajaiban jagad iki bisa ditemokake ing jero kutha, ing tapel wates antarane ara-ara samun Sahara lan lembah Nil. Sanajan sampeyan wis ndeleng prekara-prekara kasebut ing televisi kaping pirang-pirang, ndeleng wong-wong mau bakal tetep nggumunake. 

Aktor, produser, lan sutradara Amerika Steven Seagal ngunjungi piramida karo bojone. Dheweke diterangake minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Kairo, sing diarani "ajaib manungsa".

Mbokmenawa minangka salah sawijining situs arkeologi sing paling misuwur lan pinunjul ing donya, Piramida minangka bagéyan penting saka sajarah lan budaya Mesir kuna, utamané ing babagan agama lan mitologi.

Pengunjung ing wilayah iki bisa ndeleng Great Sphinx, patung rock ukiran gedhe banget ing bukit cedhak Piramida Giza. Sphinx nduweni awak singa lan sirah manungsa, kanthi awak singa diukir saka watu gamping lan endhas manungsa diukir saka granit.

Piramida Giza dibangun ing dinasti kaping 4, luwih saka rong atus taun sadurunge digawe kanggo dadi kuburan kanggo Giza. 

2. Sungai Nil

Bakal pancen edan kanggo ngunjungi Mesir ing musim semi tanpa ndeleng Kali Paling dawa ing donya. Ing mratelakake panemume pribadi, panas saka spring bakal wektu paling apik kanggo nglampahi wektu watara Nil.

Saka satwa sange, sampeyan bakal weruh ing Sunrise kanggo Kayaking kanggo nglangi ing Kali, ana pancen ora kekirangan fun aktivitas kanggo melu dhewe ing.   

Nil dawane luwih saka 60 mil lan minangka landmark sajarah sing penting. Kali iki metu saka Tlaga Nasser lan mili ngliwati kutha Qena, Luxor, Aswan, lan Kairo sadurunge tekan ing Segara Mediterania. Dawane total kira-kira 6,650 kilometer (4,130 mil).

3. Maspero

Kali Nil sing nggumunake minangka papan liyane sing apik banget ing Kairo, manawa dideleng saka bank utawa prau, mesthi dadi pemandangan sing apik banget lan lokasi sing apik kanggo nikmati srengenge musim semi. Kali Nil uga minangka salah sawijining wilayah sing paling rame ing Kairo, kanthi para nelayan narik iwak metu saka banyu, wong nglangi, lan wong-wong mung seneng-seneng ing papan sing tenang iki.

Antarane papan ing Kairo sing bisa dikunjungi yaiku Maspero. Maspero ana ing Downtown Cairo, ing sisih tengen Kali Nil. Akibaté, situs iki populer kanggo pengunjung lan warga lokal sing pengin nglampahi wektu istirahat ing tlaga. Ana akeh apartemen sing dilayani kanthi pemandangan Kali Nil, restoran, lan kafe ing sacedhake ing ngendi sampeyan bisa nikmati panganan lan omben-omben Mesir sing apik banget karo kanca utawa kulawarga.

4. Lapangan Tahrir

Tahrir Square minangka alun-alun tengah ing Kairo, Mesir. Alun-alun iki wis dadi panggonan kanggo protes gedhe, kalebu utamane ing 25 Januari 2011 sing nggerakake perlawanan rakyat marang presiden Hosni Mubarak lan pamrentahane.

Ing Januari 2013 Tahrir Square minangka papan protes nyebar marang kudeta militer sing nggulingake presiden Mohamed Morsi. Sawetara wartawan "The New York Times" nggambarake minangka hubungane jaman anyar ing aktivisme Mesir.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing mangsa panas 2013, Tahrir Square nyekseni demonstrasi gedhe-gedhe protes Presiden Morsi ngrebut kekuwatan absolut. Yen iki jenis bab sampeyan, banjur iki bakal dadi panggonan apik tenan ing Kairo kanggo sampeyan mriksa metu.

 5. Masjid/Universitas Al-Azhar

Universitas Al-Azhar minangka universitas pisanan ing donya, didegaké watara 970 Masehi. Iki minangka salah sawijining masjid paling gedhe ing Mesir lan minangka salah sawijining universitas paling tuwa ing donya. 

Dumunung ing distrik Islam Kairo ing Manshiyat Naser, sing misuwur kanthi arsitektur lan bangunan sing apik.

Mesjid Al-Azhar nduweni plataran gedhe, sing diubengi dening bangunan watu. Pelataran kasebut dihiasi karo banyu mancur kuno, uga kolom kuno lan rincian arsitektur liyane.

Masjid Agung al-Azhar dibangun nalika jaman Fatimiyah (973 – 1171 M). Ing njero masjid iki, sampeyan bakal nemokake sawetara kamar bersejarah sing wis digunakake suwene 1,500 taun kepungkur kanggo nginep upacara agama sing beda-beda.

iklan

iklan

Wonten ing salebeting mesjid menika kathah upacara ingkang dipuntindakaken, antawisipun sholat lan waosan Al-Quran.

Masjid Al-Azhar minangka papan sing apik kanggo para pengunjung sing kepengin sinau babagan agama Islam. Iki uga minangka papan sing apik kanggo para pengunjung kanggo njelajah Kairo, amarga nawakake latar mburi sejarah sing menarik.

6. Toko Khan el-Khalili

Khan el-Khalili minangka turis wisata, salah sawijining bazaar lan papan ing Kairo . Jeneng kasebut tegese "Khan (secara harfiah: "istana") Guwa", amarga bazaar sing ditutupi iki biyen dadi karavanserai sing gedhe kanggo para pedagang lelungan lan kewan.

Dina iki, iku salah siji saka wisata utama ing Mesir njupuk kauntungan saka perasaan asli lan gaya arsitektur unik, kang ngalami évolusi liwat sawetara abad. Toko-toko ing Khan el-Khalili adol barang-barang saka kabeh Mesir, akeh barang-barang antik, uga oleh-oleh lan kerajinan.

Ana sing kanggo saben wong. Saka rempah-rempah kanggo perhiasan, saka souvenir kanggo lukisan, saka piranti musik kanggo wewangen, lan malah trik sulap! Panggonan iki uga minangka conto sing apik babagan cara kerjane ing Kairo. 

Entri paling gampang menyang wilayah Khan el-Khalili yaiku saka Al-Azhar Street, langsung ing sebrang dalan saka Masjid Al-Azhar. Yen sampeyan pancene nggoleki papan sing paling apik ing Kairo, iki minangka salah sawijining.

7. Museum Kesenian Islam.

Museum iki penting banget. Ana macem-macem pameran ing museum iki, kalebu Cairo Geniza, koleksi buku sing digabung nalika wong Yahudi dipeksa ninggalake Mesir ing abad kaping 19.

Cairo Geniza minangka koleksi buku Yahudi, akeh sing ditulis nganggo basa sing saiki wis arang katon maneh. Uga ana macem-macem jinis seni lan artefak Islam ing museum kasebut.

iklan

Ana uga barang-barang saka Afrika Islam lan Afrika Lor lan Timur Tengah, sing penting banget kanggo negara-negara Timur Tengah. Kajaba iku, uga ana macem-macem pameran arsitektur Islam, sawetara sing bubar dibalèkaké déning pamaréntah Mesir.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

8. Taman Al-Azhar

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki dianggep minangka salah sawijining taman sing paling apik ing Kairo. Wiwit dibangun ing taun 2005, iki wis dadi titik kumpul kanggo akeh wong ing Kairo sing pengin seneng-seneng.

Ing taman iki sampeyan bisa nindakake akeh perkara kayata mlaku-mlaku, jogging, utawa malah njupuk kulo romantis karo penting liyane; Wis akeh dalan sing disambungake menyang macem-macem wilayah ing ngendi sampeyan bisa nemokake restoran lan warung kopi.

Taman iki uga dianggep minangka papan sing penting kanggo ketemu karo kulawarga lan kanca-kanca amarga uga dadi papan sing akeh fotografer manten.

 9. Masjid Muhammad Ali 

Masjid Muhammad Ali minangka masjid bersejarah sing ana ing Kairo. Mesjid iki dikenal kanthi jeneng masjid "Miracle" amarga isih tetep ngadeg kanthi struktur asline kanthi utuh sawise luwih saka 50 taun ngabdi marang masyarakat tanpa perbaikan utawa pemugaran sing signifikan.

iklan

Iki amarga upaya Duta Besar Tunisia lan stafe sing ngentekake wektu lan tenaga kanggo nindakake iki nalika manggon ing Mesir ing taun 1983.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Masjid Muhammad Ali minangka salah siji saka rong masjid ing donya sing ngemot kolom sing diukir tangan ing njaba, beda karo tradhisi Islam ing njaba.

Kesimpulan ing Panggonan Amazing ing Kairo kanggo seneng Spring Sun

Mesir iku sawijining negara ayu karo akèh panggonan apik kanggo ndeleng, karo panggonan ing Kairo kanggo ndeleng ndhuwur dhaftar. Saben uwong kudu ngunjungi Mesir paling ora sepisan sajrone urip amarga bakal dadi salah sawijining lelungan paling apik sing wis sampeyan lakoni.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar