16 Panggonan Fun Kanggo Dolan maring ing Ibadan + Sing Apa Lan Pinten Biaya

Foto penulis
Ditulis dening John

 

Nyebar katresnan

Ana akeh papan sing nyenengake kanggo ngunjungi ing Ibadan sing bisa nongkrong, main game, njupuk foto lan sinau babagan budaya lan sejarah wong Ibadan. Untunge, regane sithik banget kanggo ngunjungi papan-papan kasebut supaya sampeyan ora perlu mbuwang bank nalika ngunjungi.

Ibadan minangka ibukutha negara Oyo lan kutha paling padhet nomer telu ing Nigeria sawisé Lagos lan Kano. Dumunung ing wilayah South West Nigeria. Jeneng kasebut diciptakake saka tembung "Eba odan" sing artine "pinggiran padang rumput".

Ibadan iku sawijining kutha kuna lan sajarah ngandika iku dibangun minangka camp perang kanggo warriors teka saka Ife, Oyo, lan Ijebu. Umume didunungi dening wong-wong saka suku Yoruba lan dikenal minangka pangkalan militer sing tuwuh nganti ndominasi wilayah Yoruba kanthi militer, ekonomi, lan politik.

Kutha iki nduweni populasi kira-kira enem yuta wong, dadi negara non-prodhuksi minyak paling gedhe nomer loro tinimbang Lagos. Kutha iki misuwur kanthi asil pertanian kalebu Singkong, Kakao, Kayu, Karet, lan minyak sawit.

Pendhudhukan utama pendhudhuk kalebu; Pertanian, Layanan Umum, Perdagangan, lan Artisanry. Kutha Ibadan uga nduweni panggonan-panggonan unik sing bisa dadi papan wisata.

Fun panggonan kanggo nyumerepi ing Ibadan

Akeh sing ngerti kutha Ibadan kanggo gendheng coklat lan struktur lawas nanging pracaya kula nalika aku ngomong ana liyane kanggo Ibadan saka mung.

Kutha Ibadan nduwèni sajarah sugih sing kapenuhan crita para prajurit Yoruba kuna, perang sing ditaklukaké, intrik, lan ngungsi saka penindasan. Begjanipun, minangka pengunjung utawa penduduk, Tetep ing Ibadan bisa nyenengake minangka sajarah kutha gedhe iki.

Uga maca: Top panggonan kanggo ngunjungi ing Nigeria

Kanthi dhaptar papan sing nyenengake kanggo nongkrong ing Ibadan, sampeyan bisa yakin manawa sampeyan bakal duwe wektu sing nyenengake.

1) Menara Bowers

panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan

Ing puncak Oke Are Hill dumunung ing Igbo Agala, gunung paling dhuwur ing kutha iki dumunung ing menara sing dhuwuré 60 kaki, sing diarani Bowers Tower. Iki dirancang dening Taffy Jones lan dijenengi miturut penduduk Inggris pisanan sing uga dadi komisaris perjalanan interior Yoruba Land Captain Bower ing taun 1936.

Menara peringatan Bowers minangka salah sawijining monumen paling gedhe ing kutha Ibadan. Iki dibangun kanggo ngurmati Kapten Robert Lister Bower. Ngadeg ing ndhuwur menara 60 kaki iki menehi tampilan narik ati saka kutha Ibadan.

Puncak menara bisa ditaksir liwat tangga. Tekan ing ndhuwur menara, sampeyan bisa ndeleng panorama Universitas Ibadan, UCH, lan kanthi pemandangan sing cetha, sampeyan bisa ndeleng gerbang tol ing dalan Lagos- Ibadan. Iki mesthi minangka papan sing nyenengake ing Ibadan lan mesthi bisa dideleng.

Udakara 47 undhak-undhakan spiral ndadékaké gedhong gedhé iki lan duwé loro lawang mlebu. Saka ndhuwur menara, siji bisa appreciate tampilan jembar kutha, kaya omah Cocoa, rumah sakit College Universitas, pasar Dugbe, Agodi Kebon, Lagos Ibadan tol lan mesthi gendheng coklat teken.

Menara Bowers sing misuwur dadi menara pengawas, nalika jaman penjajahan. Iku mbisakake para pengawal lan prajurit bisa mirsani apa sing kedadeyan ing kutha saka sudut pandang.

Lokasi lan ragad mlebu

Menara iki dumunung ing Oke Are Rd, 200285, Ibadan, Nigeria lan mbukak saka 9 am nganti 5 sore. Biaya udakara 200 Naira kanggo mlebu. Siji bisa mutusake kanggo piknik utawa nggawe konten media sosial nalika ngrasakake tampilan.

Uga maca: 17 Panggonan Fun Paling Apik Kanggo Hangout Ing Accra

2) Kebon Agodi

panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan

Sacara sah dikenal minangka Agodi zoological lan botanical gardens, Agodi lenggah ing sikil saka bukit Mokola lawas. Iki digawe ing 1967 Kanggo dina sing nyenengake lan macem-macem kegiatan sing apik tenan, Taman Agodi minangka papan sing kudu ditindakake. Taman kasebut nduweni arena piknik sing sampurna kanthi vegetasi sing subur sing bakal nggawe sampeyan santai.

Salajengipun, punika gadhah area nglangi grand lan prau kembung karo kang siji bisa nglampahi sawetara wektu ngambang ing banyu. Kajaba iku, taman kasebut nduwe sawetara atraksi liyane sing njamin kunjungan sampeyan nyenengake.

Antarane liyane, kebon binatang mini, taman banyu, lan wahana kanggo bocah-bocah minangka bagean saka kegiatan sing nyenengake sampeyan lan bocah-bocah. Apa piknik ing pinggir tlaga, ngunjungi kebon binatang, utawa njupuk gambar sing lucu, Agodi Kebon mesthi nyedhiyakake papan sing nyenengake ing Ibadan.

Yen sampeyan wong sing seneng alam, ambune kembang sing manis, kicau manuk, lan aura tentrem sing digawa menyang taman Agodi, sampeyan bakal seneng ndeleng.

Sawetara kegiatan nyenengake sing bisa ditindakake kalebu

  • Piknik. Siji bisa teka piyambak utawa karo kulawarga lan kanca-kanca. Suasanane apik kanggo piknik.
  • Njupuk gambar utawa nggawe video.
  • Njupuk foto pre-wedding.
  • Kumpul lan kumpul cilik.
  • pihak Taman lan
  • Relaksasi sing santai utawa santai sawise dina sing suwe.

Lokasi lan ragad mlebu

Kebon Agodi dumunung ing sadawane Parliament Rd, Mokola Hill 200285, Ibadan, Nigeria. Iki mbukak ing saindhenging minggu kajaba dina Minggu. Sampeyan bisa ngunjungi taman Agodi wiwit jam 10.00 nganti 8.00 ing dina minggu, nanging taman kasebut ditutup sawise jam (9.00) ing dina Jumuah lan Setu.

Entuk mlebu menyang kebon gratis nanging sampeyan bisa uga kudu mbayar layanan lan fasilitas sing digunakake ing kebon.

web: Top 10 resorts pantai ing Lagos

3) Omah Kakao

omah coklat

Rampung ing taun 1965 lan diduweni dening Wemabond estates, anak perusahaan saka grup perusahaan Odua, omah coklat minangka bangunan sing ana ing Ibadan.

Dhuwuré 105 mèter lan dumadi saka 26 crita. Iki dibangun kanthi asil saka komoditas kaya karet, Kakao, lan katun ing Nigeria Kulon. Ing sasi Januari 1985, bangunan kasebut kobong dening geni, nanging wiwit direnovasi lan dibukak kanggo komersial.

Bangunan iki tau paling dhuwur ing Afrika Kulon lan biyèn disebut "Awon ogbe" tegesé "omah petani". "Pencakar langit", omah perusahaan utama, lan lantai pungkasan wis dilindhungi undhang-undhang kanggo museum Odua lan hall of fame.

Lokasi lan ragad mlebu

Kakao house dumunung ing wilayah Dugbe, Ibadan, lan unmistakable. Sanajan bangunan kasebut digunakake kanggo tujuan komersial, wong bisa ngunjungi museum lan hall of fame minangka turis.

4) Aula Mapo

Aula Mapo

Balai Mapo minangka bale kutha gaya kolonial ing Kutha Ibadan. Dumunung ing ndhuwur bukit Mapo lan ditugasake dening Kapten Ross nalika jaman kolonial ing taun 1929.

Iki dirancang lan dikontrak dening Insinyur Robert Jones, lan pambangunane butuh patang taun (1925-1929). Nduwe arsitektur Inggris kuno lan dimodelake miturut balai St George ing Liverpool, Inggris.

Balai Mapo minangka landmark penting kanggo penduduk asli Ibadan lan katon saka macem-macem wilayah kutha. Bangunan iki direnovasi ing 2006 lan ditugasake dening Olusegun Obasanjo, mantan presiden Nigeria tanggal 6 September 2007.

Balai kasebut minangka papan acara politik utawa sosial ing kutha. Wis dadi papan kanggo penobatan sawetara Obas. Kajaba iku, balai kasebut dadi museum ing ngendi relik-relik sing digunakake kanggo nahan para pengungsi ing jaman kolonial. Isine gambar Obas sing kepungkur lan saiki.

Mapo bale ngomong bab warisan budaya sugih. Dumunung sawetara menit adoh saka bale iku kraton Olubadan saka Ibadan lan patung Oluloye lan stasiun sepur Dugbe. Balai kasebut saiki dikelola dening perusahaan properti pemerintah lokal Ibadan.

Siji bisa njupuk foto utawa video, rencana wedding utawa ngunjungi situs kanggo tujuan pendidikan.

Lokasi lan ragad mlebu

Balai kasebut dumunung ing sisih tuwa kutha Ibadan. Pintu utama madhep dalan Ogunmola, madhep Mapo Road. Ora ana biaya kanggo mlebu Mapo Hall. Priksa manawa ijin sing tepat dijupuk saka penjaga.

5) IITA Forest Reserve Ibadan

IITA minangka salah sawijining papan sing paling nyenengake ing Ibadan

The Institut Pertanian Tropis Internasional (IITA) minangka siji-sijine alas kutha sing dilindhungi ing wilayah South West ing Nigeria. Diadegake ing taun 1967, kanthi tujuan ningkatake kualitas panganan tropis.

Hutan cadangan IITA minangka hamparan Tanah sing dirancang lan dilestarekake kanggo ningkatake keanekaragaman hayati. Hutan cadangan dibedakake ora mung kanggo hiburan nanging uga pendidikan.

IITA nduwe macem-macem kewan kalebu 200 spesies manuk, luwih saka 100 spesies kupu, luwih saka 400 spesies tetanduran, 48 spesies mamalia uga luwih saka 20 spesies reptil. Nomer iki mung sing wis diamati lan direkam.

Iki minangka lembaga pelatihan lan riset kanggo siswa lan profesional riset Pertanian lan dikelola dening departemen Manajemen Sumber Daya Alam. Nduweni landscaping alam, alas alas, wolung tlaga, blumbang, rawa, lan lahan pertanian.

Salajengipun, aside saka kesempatan apik tenan kanggo mirsani kéwan langka lan dilindhungi, cadangan nawakake sawetara fun lan hiburan.

Kanthi inisiatif sekolah alas, pengunjung bisa nemu kegiatan khusus sing nyenengake kaya kemah, nonton manuk, piknik, lan hiking ing sekitar kebon botani, tlaga, lan alas.

Salajengipun, sampeyan bisa muter golf, pindhah biking lan melu ing sawetara fishing, Umume spesies tanduran saiki ing cadangan uga ayu lan medicinal. Minangka bukti saka aktivitas sing kasedhiya, IITA Forest Reserve minangka papan sing nyenengake kanggo nongkrong ing Ibadan.

Mangsa udan minangka wektu paling apik kanggo lelungan amarga alas wis mekar. Sajrone periode iki, vegetasi sing subur luwih dihargai lan manuk migran sing langka sing tetep ana ing kana sanajan bisa dideleng.

Fasilitas kasebut uga duwe hotel lan restoran ing ngendi program utawa konferensi cilik bisa diatur kanthi ijin sing cukup saka manajemen.

web: Panggonan Paling Fun Kanggo Hangout Ing Lagos Nigeria + Videos

Lokasi lan ragad mlebu

Alas kasebut dumunung ing dalan Oyo, antarane Ojoo lan kutha Muniyan, Ibadan, Negara Oyo. Iki nyebar luwih saka 350 hektar lan mbukak kanggo sapa wae sing pengin ngunjungi, nanging sampeyan kudu mbayar layanan kaya hotel, restoran, lan kegiatan liyane ing alas. 

6) Taman Hiburan Trans

Taman hiburan Trans minangka salah sawijining papan sing nyenengake ing Ibadan.

Sanajan lawas, iki minangka taman sing nyenengake ing Ibadan. Iki uga disebut "Trans Wonderland". Nduwe tema wonderland lan asring diarani minangka "Donya Disney" ing Nigeria. Pramila ana ing dhaptar papan sing bisa dikunjungi ing Ibadan kanggo hangout.

Iki minangka taman sing nduweni akeh wahana lan roda sing nyenengake. Ana macem-macem kegiatan kanggo nggawe sampeyan nglipur lan mesthekake sampeyan duwe dina sing nyenengake. Kajaba iku, taman iki nduweni akeh kegiatan kanggo bocah-bocah.

Wigati dicathet yaiku es krim ing papan kasebut. Iki nyedhiyakake panganan sing enak sing bakal nambah pengalaman. Salajengipun, pekarangan sing wis dipotong kanthi apik nyedhiyakake papan istirahat ing ngendi sampeyan bisa santai ing pekarangan sing lembut, lan nikmati suasana. Iki bisa nggawe sampeyan kroso seger banget lan invigorated.

Taman hiburan iki dibukak tanggal 29 Nopember 1989. Duwe game merry-go-round, Ferris wheel, roller coaster, roda panorama, kursi rantai mabur, kapal naga, stasiun ruang angkasa, kursi basket, mobil bemper listrik, lan liya-liyane.

Siji bisa ngatur piknik, njupuk gambar lan mung hawa anyep. Iku uga banget loropaken anak. Pete kang bar, ajang banget kacathet kanggo unwind lan seneng-seneng uga dumunung ing taman ngendi sampeyan bisa duwe cemilan cepet lan ngendhokke . Paling apik kanggo ngunjungi ing akhir minggu nalika kulawarga teka karo anak-anake.

Lokasi lan ragad mlebu

Taman hiburan Trans dumunung ing dalan Sango Ojoo, Negara Bagian Ibadan Oyo. Kanthi biaya 500 naira, sampeyan bakal bisa mlebu ing papan kasebut. Biaya tambahan bisa uga ditindakake nalika numpak ing taman.

7) Museum Nasional Ibadan

Museum Nasional Ibadan

Museum Nasional Kesatuan Nasional Ibadan dibukak tanggal 12 April 2002. Sampeyan ora bisa ngomong babagan panggonan sing bisa dikunjungi ing Ibadan tanpa nyebutake panggonan iki.

Sapa wae sing pengin sinau babagan sejarah Yoruba bakal kepenak, sawise ngunjungi museum kasebut. Iki minangka salah sawijining papan sing paling populer ing Ibadan. Museum iki nduweni papat galeri sing ngemot artefak budaya sing akeh banget. Yaiku:

  • Galeri Unity
  • Galeri masquerade
  • Galeri tembikar lan
  • Galeri Yoruba.  

Galeri Unity minangka papan kanggo obyek sing diklumpukake saka macem-macem wilayah negara. Iki kalebu alat musik kaya gong, gambang, kendang, lan liya-liyane. Sampeyan uga bisa nemokake obyek liyane ing kana kaya manik-manik lan kerajinan liyane.

Galeri Masquerade ngemot klambi topeng lan kostum roh saka kabeh Nigeria. "mmanwu" Timur lan "egungun" Kulon uga ditampilake kalebu topeng sing dianggo "roh".

Galeri tembikar ngemot koleksi mangkok lan piring keramik. Tuladhanipun inggih menika Kula.

Galeri Yoruba nduweni peninggalan tanah Yoruba kuno lan nggambarake warisan budaya sing sugih banget. Sawetara artefak sing ana ing kono kalebu ukiran lawang lan panel lawang, drum siji sirah, regalia saka Kepala lawas, etc.

Siji bisa ngunjungi galeri iki kanggo njupuk kelas sejarah, ngapresiasi karya seni liyane sing apik utawa mung ngujo warisan budaya nalika njupuk foto sing apik banget.

Lokasi lan ragad mlebu

Museum nasional dumunung ing sadawaning Area Alesinloye, Ibadan, Oyo. Kanggo entuk akses menyang fasilitas kasebut, biaya tiket mlebu 500 naira dibutuhake kanggo wong diwasa.

8) Universitas Ibadan Zoological Garden

Kebun binatang UI

Taman zoologi Universitas Ibadan dibangun ing taun 1948, dening departemen Zoologi Universitas Ibadan. Iki minangka papan pendidikan, konservasi, lan perlindungan kewan lan pariwisata.

The kebun binatang UI iku panggonan kang apik kanggo nongkrong. Nawakake kesempatan kanggo ndeleng macem-macem kewan lan spesies ing urip nyata ora kanggo sebutno koyo sumilir kang njobo ing alam.

Taman zoologi nampung macem-macem kewan kalebu macem-macem spesies manuk, mamalia, lan uga reptil. Sawetara kewan sing bisa ditemokake ing kana kalebu Singa, Burung Unta, Babi, Alligator, Jerapah, Monyet, Kura-kura, lan Unta. Kajaba iku, ana akeh kegiatan sing bisa ditindakake nalika ngunjungi kebon binatang.

Kaping pisanan, ana papan piknik sing apik ing ngendi sampeyan bisa santai lan mangan ing alam. Kajaba iku, sampeyan bisa ngatur dolan, motret, ngrekam video, main game, lan nyambungake karo kaendahan lan kaendahan alam. Pancen kunjungan menyang Zoo UI bakal nggawe sampeyan seger lan ngerti babagan satwa.

Ana uga toko ing saubengé kebon binatang yen ana wong luwe. Pemandangan kasebut uga cocog kanggo piknik amarga ana wit-witan gedhe sing menehi iyub-iyub.

Lokasi lan ragad mlebu

Kebon binatang UI dumunung ing sadawane Appleton Road, Universitas Ibadan, Oyo State, lan mbukak 7 dina seminggu saka 8:00 am-6:30 pm. Kanggo entuk mlebu, wong diwasa kudu mbayar ragad mlebu 500 Naira lan tambahan 200 naira yen pengin njupuk gambar.

Sampeyan bakal dikenani biaya 1000 naira yen sampeyan butuh pemandu wisata lan 1000 yen sampeyan nggunakake kamera profesional kanggo njupuk foto profesional.

9) Irefin Palace Oyo

Istana Irefin minangka salah sawijining papan sing nyenengake ing Ibadan.

Istana iki dibangun luwih saka 200 taun kepungkur dening Ba'ale Irefin. Utamane dipanggoni dening siji prajurit klan Irefin sing dumadi saka prajurit sing kuwat banget. Nerangake banget dianjurake ing dhaptar panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan.

Iki dumadi saka 120 kamar lan saiki dipanggoni dening kulawarga Irefin. Iki minangka monumen sajarah lan uga mulang akeh babagan sejarah tanah Yoruba.

Istana iki dibangun mung nggunakake lendhut lan kayu sing ndadekake wong gumun amarga bangunan kasebut isih ngadeg sawise luwih saka rong abad.

Lokasi lan ragad mlebu

Dumunung ing sadawane dalan Beere Ibadan lan mbukak saben dina saka 9:00 am-6:00 pm.

Siji bisa ngunjungi kanggo nyawang lan uga kanggo tujuan pendidikan. Akeh gambar sing bisa dijupuk uga.

10) Bukit Oke-Ibadan

Iku landmark sajarah kuna ing kutha Ibadan lan bagéan saka sajarah inti saka wong Ibadan. Biyèné dikenal minangka bukit Eleleye, Oke Ibadan uga minangka salah sawijining panggonan sing bisa dikunjungi ing Ibadan.

Miturut sejarah kuna, bukit kasebut manggoni dewa sing dikenal minangka "Oke-Ibadan" sing nglindhungi wong nalika perang. Bukit punika taksih dipun kurmati déning masarakat Ibadan. Iki dianggep minangka sumber persatuan lan perlindungan ing antarane wong-wong Ibadan.

The "Festival Oke-Ibadan” uga ana ing gunung iki. Swasanane saka pucuking gunung iku endah banget. Lanskap kutha lan bangunan bisa digambarake.

11) NTA (WNTV) Ibadan

AtlanticRide

Didegaké ing taun 1959, iki minangka stasiun televisi pisanan ing Afrika ing sangisoré pimpinan Obafemi Awolowo. Sadurungé dikenal minangka Televisi Nigeria Kulon lan saiki Otoritas Televisi Nigeria.

Bangunan lan piranti komunikasi lawas, sing digunakake nalika stasiun diwiwiti, isih ana, kanggo lelungan. Stasiun televisi uga duwe museum, sing manggoni obyek-obyek sing menarik lan narik kawigaten.

12) Palms shopping Mall Ibadan

panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan

Ngunjungi papan tanpa blanja? Ora. Blanja iku wajib. Palms City Mall Ibadan dibangun ing taun 2014 dening properti Persianas lan minangka salah sawijining pusat blanja paling gedhe ing kutha kasebut. Nduwe sawetara pusat blanja, perusahaan panganan cepet, toko, lan macem-macem hiburan liyane.

Sampeyan bisa lunga karo kanca-kanca kanggo nonton film, nongkrong, toko kaca, utawa tuku barang sing nyenengake nalika njupuk foto.

Lokasi lan ragad mlebu

Pusat blanja kasebut dumunung ing sadawane MKO Abiola Way, Oluyole 200273, Ibadan. Sampeyan ora mbutuhake ragad mlebu, nanging yen sampeyan bakal blanja, priksa manawa sampeyan kudu nggawa dhuwit utawa kertu debit.

13) Klub Rekreasi Ibadan

panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan

Klub rekreasi Ibadan didegaké ing taun 1902 lan banjur dikenal minangka Klub Éropah Ibadan. Iki minangka klub kabeh-Inggris. Ing taun 1950, jeneng kasebut diganti dadi klub rekreasi Ibadan.

Klub kasebut dilengkapi lapangan tenis pasir lan tar, kolam renang, meja biliar, lan lapangan squash. Ana restoran lan bar mini ing ngendi sampeyan bisa ngombe utawa mangan nalika sampeyan keluwen. Ana uga bagean panggangan ing ngendi sampeyan bisa tuku iwak lan pitik barbekyu.

Lokasi lan ragad mlebu

Dumunung ing GRA, Ibadan North, Oyo. Iki minangka lingkungan sing aman lan sampurna kanggo olahraga utawa mung nyawang, nanging sampeyan kudu mbayar kanggo nggunakake fasilitas ing klub kasebut.

14) Ibadan Polo Club

AtlanticRide

Polo minangka game sing dimainake kanthi nunggang jaran sing kadhangkala diarani 'hockey horseback'. Wis sesawangan apik lan sampurna kanggo muter utawa nonton polo lan hosting acara.

Sampeyan uga bisa santai karo kulawarga lan kanca-kanca ing kene. Iki minangka lingkungan sing aman banget lan bisa dadi sampurna kanggo sosialisasi utawa lelungan. Iki uga minangka papan kanggo turnamen polo sing dianakake ing Ibadan.

Lokasi lan ragad mlebu

Klub polo Ibadan dumunung ing 1, Leutemock Cantonment Close, ing Eleyele Road, Oyo. Kanggo dadi anggota klub, sampeyan kudu mbayar jumlah 405,000 Naira kanthi biaya nganyari maneh taunan 80,000 Naira. Kulawarga militer lan polisi mbayar 110,000 Naira.

15) Taman Nasional Oyo Tua

 

panggonan kanggo ngunjungi ing Ibadan

Dijenengi "Oyo ile" Oyo lawas. Taman iki nduweni rong cadangan, Upper Ogun lan Oyo Ile, nanging gabung ing taun 1952 dadi cadangan game lan banjur dadi taman nasional.

Sawetara spesies satwa ing taman kalebu monyet patas, kebo, waterbuck, bushbuck, antelope Roan, warthog, duiker Grimm, duiker, Colobus monkey, Green monkey, lsp.

Taman iki uga ngemot bendungan jurang Ikere lan kaendahan liyane sing bisa dideleng. Kali Ogun, Owu, Owe ngubengi alas kidul, dene kali Tessi, ngirid sisih Lor alas.

Ana akeh spesies iwak sing bisa dideleng ing kali lan akeh spesies manuk sing bisa dideleng uga dadi papan sing sampurna kanggo lelungan, nonton manuk, mancing, lan mesthi njupuk gambar.

Lokasi lan ragad mlebu

Taman iki dumunung ing sisih lor Oyo lan narik biaya nalika mlebu taman kasebut.

16. Gunung Oke-Ado.

Sanajan ora ana ing kutha Ibadan, Gunung Oke-Ado gampang diakses saka Ibadan. Ana ing komunitas sing diarani Ado-Awaye. Saiki yen sampeyan jinis petualang, iki minangka papan sing apik kanggo ngunjungi.

Gunung iki disiram karo geografi unik sing nggumunake sing ndadekake 2-4 jam mendaki menyang puncak mesthi worth iku. Salah sawijining atraksi sing ndadekake Gunung Oke-Ado minangka papan sing nyenengake ing Ibadan yaiku kesempatan kanggo ndeleng Lake sing digantung.

Sing nggumunake, ing saindenging jagad mung ana 2 tlaga sing digantung. Siji ing USA lan liyane tengen kene ing gunung Oke-Ado. Mulane, yen sampeyan ana ing Ibadan, sampeyan ora bisa kantun kesempatan iki kanggo ngunjungi pemandangan unik kaya iki.

Oke ado gunung

kesimpulan

Kaya sing wis dingerteni, ana akeh papan sing nyenengake ing Ibadan. Panggonan kasebut nyedhiyakake pendhidhikan, kasenengan, motivasi, rejuvenasi, lan istirahat. Kaendahan saka pengalaman dhewe ora bisa ditutup kanthi lengkap.

Ibadan iku sawijining kutha ayu lan ana dadi akeh panggonan kanggo ngunjungi ing Course Tetep ana. Kajaba saka kesenengan lan istirahat, sampeyan bakal luwih ngerti babagan budaya Yoruba, lan sejarah wong Ibadan.

Kita kudu ujar manawa ndeleng pancen percaya. Mulane apa ora njupuk langkah kanggo mriksa metu sawetara iki lan akeh liyane macem pengalaman sing kutha Ibadan nawakake?

Priksa manawa ninggalake komentar ing ngisor iki.


Nyebar katresnan

11 pikirane babagan "16 Panggonan sing Nyenengake Kanggo Dikunjungi ing Ibadan + Sing Bisa Ditindakake Lan Pira Biaya"

Ninggalake Komentar