Sapa Pendeta Paling Sugih ing Donya? (Deleng Top 20 Dianyari)

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Akeh wong sing ujar manawa Afrika dadi pandhita sing paling sugih ing donya, nanging apa iki bener? Kita bakal nemokake ing artikel iki sing mung mangsuli pitakon - sapa pandhita paling sugih ing donya?

Tanpa mbuwang-mbuwang wektu, ayo padha miwiti nanging elinga yen kita bakal miwiti saka sing paling cilik nganti paling sugih.

Sapa Pendeta Paling Sugih ing Donya?

iklan

Mangkene dhaptar:

20. Yusuf Pangeran

Net worth: USD $ 5 yuta

Dheweke dadi pandhita, penginjil lan penulis. Joseph Prince saiki dadi pastor senior ing New Creation Church ing Singapura, sing dadi salah sawijining gréja paling gedhé ing Asia. Dheweke dadi salah sawijining pendiri gereja sing ana ing taun 1983. Karya pelayanan wis nggawa dheweke menyang macem-macem papan lan wis martakake ing macem-macem negara kalebu Australia, Inggris Raya, Kanada, Amerika Serikat, Norwegia lan Afrika Kidul.

19. TD Jakes

Net worth: USD $ 20 yuta

Dipuja banget kanggo piwulange, TD Jakes minangka uskup Amerika. Kajaba iku, dheweke dadi produser film lan penulis. Dheweke dadi uskup ketua Potter's House, sawijining gereja non-denominasi ing Amerika Serikat.

Uskup TD Jakes wis pastor sawetara gréja kang kalebu Greater Emanuel Temple of Faith, Higher Ground Tansah Abounding Majelis. Dheweke gabung karo Potter's House ing taun 1996 nanging sadurunge, dheweke nggawe organisasi penerbitan sing tanggung jawab kanggo nerbitake bukune ing taun 1995.

18. Rick Warren

Net worth: USD $ 25 yuta

Rick Warren minangka pastor Gereja Saddleback sing ana ing Lake Forest, California, Amerika Serikat. Dheweke ngedegake pasamuwan karo bojone lan iki ora kaget amarga dheweke dadi kasengsem ing pastor nalika umure 19. Gereja kasebut minangka salah sawijining gereja paling gedhe ing Amerika Serikat.

Rick Warren uga wis nulis buku lan misuwur ing antarane yaiku "The Purpose Driven Life" lan "The Purpose Driven church."

17. Dolar Creflo

Net worth: USD $ 27 yuta

Dheweke dadi pangadeg lan pastor gereja non-denominasi - World Changers Church International. Kajaba iku, dheweke minangka guru iman lan penerbit. Dheweke wis nerbitake akeh buku lan saben triwulan, dheweke nerbitake majalah sing diarani "Ganti."

Kajaba iku, dheweke nerbitake buletin sing dikenal minangka "The Max." Creflo Dollar duwe omah ing Manhattan, Rolls Royce, omah ing Atlanta lan jet pribadi. Dilaporake manawa sebagian besar penghasilane asale saka pelayanane.

16. Ray McCauley

Net worth: USD $ 29 yuta

Ray McCauley minangka pandhita senior Rhema Bible Church, adhedhasar ing Afrika Kidul lan gereja kasebut minangka sumber kasugihane. Dheweke miwiti pasamuwan saka omahe wong tuwane kanthi jumlah jemaah sing sithik banget, nanging suwe-suwe, dheweke ngganti papan kanggo pasamuan amarga jumlah anggota gereja saya tambah akeh.

15. Enoch Adeboye

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Net worth: USD $ 39 yuta

Pastor EA Adeboye sing misuwur diarani Daddy GO minangka pengawas umum Gréja Kristen Tebusan Gusti Allah sing dadi salah sawijining gréja paling gedhé ing donya.

Gréja iki duwé sawetara cabang ing bawana lan negara sing béda-béda. Sadurunge diangkat dadi pandhita ing pasamuwan, dheweke kerja dadi juru basa. Saiki, dheweke dikenal duwe jet pribadi lan sawetara mobil liyane.

14. Benny Hinn

Net worth: USD $ 40 yuta

Benny Hinn iku salah siji sing paling populer wong Gusti Allah ing donya. Dheweke asale saka Israel lan dikenal amarga rapat iman lan kebangkitan kanthi tag "Perang Salib Ajaib." Kajaba iku, dheweke dadi televangelist sing tampil ing program televisi sing diarani "This is Your Day" lan laporan nyatakake yen program televisi iki nyumbang banget marang kasugihane amarga dheweke dikenal kabeh.

iklan

13. Jesse Duplantis

Jesse Duplantis salah siji pandhita paling sugih ing donya

iklan

Net worth: USD $ 50 yuta

Jesse Duplantis minangka penginjil. Dheweke dadi minster ing Gréja Prajanjian lan dikenal kanthi watak lucu nalika mulang. Kajaba iku, dheweke duwe kesempatan kanggo martakake khutbah sing sepisanan nalika John Hagee ngenalake dheweke menyang jaringan televisi Kristen populer, TBN. Dheweke uga duwe jet pribadi.

12. Paul Adefarasin

Net worth: USD $ 50 yuta

Pastor Paul minangka pastor senior House on the Rock, sawijining gereja kanthi akeh cabang ing macem-macem negara ing Nigeria, Afrika lan Eropa nanging kantor pusat ing Lagos. Dhèwèké wiwitané dadi pecandu narkoba sakdurungé masrahké uripé marang Gusti Yésus Kristus ing taun 1994. Pastor Paul duwé diploma pelayanan Kristen lan dadi tuan rumah program televisi. Dheweke lair saka kulawarga sing sugih lan dadi salah sawijining pandhita paling sugih ing donya.

11. Uebert Angel

Net worth: USD $ 60 yuta

Uebert Angel minangka pandhita lan kamanungsan. Dheweke wong Inggris keturunan Zimbabwe lan dheweke dadi pendiri Spirit Embassy, ​​sawijining gereja sing adhedhasar ing Inggris. Kasugihane dilacak ing pirang-pirang kegiatan bisnis sing wis ditindakake sadurunge dheweke mlebu pelayanan.

Uga, dheweke ngedegake Uebert Angel Foundation sing ndhukung siswa kanthi beasiswa. Kajaba iku, dheweke ngedegake panyiapan amal liyane sing diarani Organisasi Kemanusiaan Bumi Gratis sing uga mbantu wong sing kurang mumpuni.

10. Joel Osteen

Joel Osteen

Net worth: USD $ 100 yuta

iklan

Dheweke dadi pastor gereja Lakewood ing Amerika Serikat. Joel Osteen dadi pimpinan gereja ing 1999 nalika bapake tilar donya ing taun sing padha.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Dheweke dadi televangelist lan penulis sing khotbah dideleng ing saindenging jagad. Joel Osteen dikenal duwe sawetara mobil lan omah. Dheweke nulis buku sing beda-beda lan ing antarane yaiku "Urip Paling Apik Saiki: 7 Langkah Kanggo Urip Potensi Lengkap Sampeyan," "Kekuwatan Aku" lan "Dadi Sampeyan Luwih Apik."

9. Pat Robertson

Pat Robertson minangka pandhita paling sugih nomer 9 ing Donya

Net worth: USD $ 120 yuta

Dheweke dadi Televangelist Amerika lan dheweke dadi Kanselir lan Kepala Eksekutif Universitas Regent. Uga, dheweke dadi ketua Jaringan Penyiaran Kristen. Pat Robertson njabat minangka Korps Marinir sadurunge ngupayakake pelayanan Kristen.

Dheweke uga lulusan New York Theological Seminary. Sawise lulus saka seminari ing taun 1959, dheweke ditahbiskan dadi menteri ing Southern Baptist ing taun 1960 lan ora suwe, dheweke ngluncurake jeneng stasiun televisi sing populer "Klub 700.” Stasiun iki kacarita minangka sumber utama kasugihane.

8. Romildo Ribeiro Soares

iklan

Net worth: USD $ 125 yuta

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dheweke dadi menteri Kristen Brasil lan pangadeg Gréja Internasional Rahmat Allah lan gereja kasebut duwe cabang ing Brasil, Portugal, Inggris, lan sawetara negara liya. Romildo Soares minangka misionaris, televangelist, penyanyi, komposer, penulis lan pengusaha.

Dheweke duwe label rekaman pribadi jenenge Graca Artes Gráficas lan Editora Lltd. Sumber kasugihane saka musik lan buku sing diterbitake.

7. Chris Oyakhilome

Pastor Chris Oyakhilome minangka televangelist sing asale saka Nigeria.

Net worth: USD $ 126 yuta

Umume diarani Pastor Chris, dheweke dadi televangelist Nigeria lan pangadeg Believer's LoveWorld, biasane dikenal minangka Christ Embassy. Dheweke uga nyipta kebaktian sing misuwur ing donya sing diarani Rhapsody of Realities. Buku iki diterbitake ing atusan basa lan akeh diwaca dening anggota lan non-anggota.

iklan

Pelayanan kasebut duwe macem-macem senjata kayata Sekolah Penyembuhan, Misi Innercity (NGO), LoveWorld TV, LoveWorld Plus, lan LoveWorld SAT.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

6. David Oyedepo

David Oyedepo minangka pandhita paling sugih nomer 6 ing Donya

Net worth: USD $ 125 yuta

Uskup David Oyedepo, arsitek terlatih yaiku pendeta, penulis Kristen, lan pengusaha. Dheweke dadi pangadeg Gereja Living Faith Worldwide uga dikenal minangka Kapel Pemenang.

David Oyedepo langsung mimpin Tabernakel Iman ing Ota, Negara Bagian Ogun, Nigeria. Kapel Winners duwe cabang ing kabeh negara ing Nigeria lan ing papan liya kayata Dubai, Inggris, Amerika Serikat, Asia, Kanada, lan Eropa.

Kajaba iku, dheweke dadi kanselir saka rong universitas - Universitas Prajanjian lan Universitas Landmark, sing ana ing Negara Bagian Ogun lan Negara Bagian Kwara, Nigeria.

5. Pangon Bushiri

iklan

Net worth: USD $ 150 yuta

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sapa Pendeta Paling Sugih ing Donya

Nabi Malawi sing misuwur diarani Mayor 1. Dheweke yaiku Penulis, nabi, pembicara motivasi, lan pengusaha adhedhasar Afrika Kidul. Mayor 1 nglakokake gréja non-denominasi Kristen sing dikenal minangka Gathering Kristen Enlightened adhedhasar ing Johannesburg, Afrika Kidul.

Gereja dheweke duwe cabang ing sawetara negara kalebu Ghana, Malawi, Sudan Kidul, lan sapiturute. Shepherd Bushiri duwe perusahaan sing diarani Shepherd Bushiri Investments. Utamane, perusahaan saiki usaha ing macem-macem bisnis ing macem-macem industri lan bagean kalebu real estate, minyak, transportasi, pertambangan, dagang forex lan perhotelan.

Kajaba iku, dheweke duwe perusahaan telekomunikasi, saluran televisi, peternakan, akademi olahraga, universitas lan peternakan.   

4. Kenneth Copeland

Net Worth: US $ 300 yuta

iklan

Lair tanggal 6 Desember 1936, Kenneth Max Copeland iku sawijining televangelist lan penulis asal Amerika. Dheweke ngedegake Eagle Mountain International Church Inc. (EMIC) ing taun 1967, sawijining gereja sing adhedhasar ing Tarrant County, Texas, Amerika Serikat.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, dheweke dadi pamicara umum, lan musisi sing ana hubungane karo Gerakan Karismatik. Khotbah Copeland ditayangke ing Amerika Serikat lan ngliwati wates internasional sing beda ing Channel Victory.

Laporan sing diklumpukake ujar manawa dheweke duwe jet pribadi lan omah gedhong yuta dolar kanggo jenenge. Uga, sumbangan tanggung jawab kanggo kasugihane.

3. Valdemiro Santiago

Net Worth: US $ 350 yuta

Dhèwèké wong Brasil lan pandhita Gréja Kekuwatané Gusti Allah (ing basa Portugis: Igreja Mundial do Poder de Deus) didegaké tanggal 3 Maret 1998 ing Sorocaba, Brasil. Rasul Valdemiro Santiago biyèn dadi bagéan saka Gréja Universal Kratoning Allah sadurungé mangkat kanggo miwiti pasamuwané dhéwé.

iklan

Denominasi iki duwe cabang ing macem-macem negara ing saindenging jagad. Secara khusus, dheweke duwe sekitar 6,000 candhi ing 24 negara.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Saka sumber informasi, Rasul Valdemiro uga duwe jet pribadi sing dituku ing taun 2012.

2. Alph Lukau

Net Worth: US$1 milyar

Adhedhasar ing Afrika Kidul, Alph Lukau minangka pangadeg lan pastor Alleluia Ministries International, Johannesburg sing didegake ing Februari 2002. Dheweke dadi penulis lan televangelist. Kajaba iku, pasamuwane duwe anggota ing sawetara negara liyane kalebu Kongo, Zambia, Namibia, DR Kongo, Angola lan liya-liyane.

Alph Lukau ngontrol sawetara barang mewah sing kalebu jet pribadi, Rolls-Royce, Bentley, Range Rover lan motor. Dheweke dadi pandhita paling sugih ing Afrika lan nomer loro ing donya kanthi regane net $1 milyar.  

1. Edir Macedo

iklan

Net Worth: US $ 1.1 milyar

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Bisa diarani pandhita paling sugih ing donya yaiku Edir Macedo. Dheweke lair ing Brasil tanggal 18 Februari 1945 lan dheweke ora mung dadi uskup nanging uga panulis lan pengusaha.

Milyuner kasebut minangka pangadeg Gréja Universal Kratoning Allah. Kajaba iku, dheweke duwe lan dadi ketua jaringan televisi paling gedhe nomer telu ing Brazil RecordTV. Sawise entuk jaringan televisi, dheweke ngedegake Grupo Record ing taun 1989

Sajrone rong taun (saka 2013 nganti 2015), dheweke ana ing daftar miliarder Forbes lan saiki, regane net sing dikenal yaiku US $ 1.1 milyar lan iki ndadekake dheweke dadi pastor paling sugih, ora mung ing Brasil nanging ing saindenging jagad. .

Kesimpulan: Sapa Pendeta Paling Sugih ing Donya?

Saka pungkasan nganti pisanan, artikel iki mbukak sapa pandhita paling sugih ing donya; 20 wong. Saiki sampeyan duwe jeneng, jeneng pelayanan, lan ing ngendi sampeyan bisa nemokake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar