12 Organisasi sing Mbantu Wong Ora Ana

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere

 

Nyebar katresnan

Wiwit taun 1970-an, AS ngalami gelombang ora duwe omah sing ora katon ing jaman biyen. Ana macem-macem faktor sing dadi tanggung jawab kanggo nambah jumlah wong sing ora duwe omah ing dalan. Iki kalebu industrialisasi lan migrasi massa menyang wilayah kutha, deinstitutionalization saka penyakit mental, tingkat pengangguran dhuwur lan emergence saka HIV lan AIDS.

Wiwit taun 1970-an nalika organisasi sing nulungi wong sing ora duwe omah wiwit beroperasi, jumlah wong sing ora duwe omah saya suda sacara signifikan. miturut statista, jumlah wong sing ora duwe omah ing taun 2021 ana 326,126, mudhun 44% saka taun sadurunge. 

iklan

Bisa uga, organisasi kasebut nggawe pengaruh positif kanthi mesthekake yen saben warga duwe papan sing bisa diarani omah. Mesthine, dheweke nindakake perkara sing bener kanggo nggawe jagad iki luwih apik. Iki minangka dhaptar 10 organisasi sing mbantu wong sing ora duwe omah golek sikil.

Organisasi sing mbantu wong sing ora duwe omah.

12 Organisasi nirlaba sing mbantu wong sing ora duwe omah

1. Koalisi kanggo wong sing ora duwe omah

Digawe ing 1981 ing Newyork, sawise ngajokake tuntutan hukum sing nyebabake keputusan idin Callahan ing 1979, organisasi iki wis nulungi wong sing ora duwe omah kanthi menehi papan perlindungan lan panganan. 

Swara taun, dheweke wis menang akeh perang legal. Dheweke nindakake iki kanthi nglawan hak-hak wanita sing ora duwe omah, wong cacat lan sing nandhang HIV lan AIDS. Sawetara hak kasebut kalebu hak wong sing ora duwe omah kanggo milih, hak kanggo fasilitas medis sing nyukupi lan hak kanggo omah sing cocog. 

Organisasi kasebut uga njamin manawa wong sing ora duwe omah ora mung entuk papan perlindungan, nanging uga bisa urip kanthi lancar. Dheweke wis mbantu luwih saka sewu wanita sing ora duwe omah golek dalan menyang stabilitas finansial liwat lapangan kerja lan wis nandur modal ing pendhidhikan lan kesejahteraan ewonan bocah sing ora duwe omah. 

Organisasi iki tanggung jawab kanggo nyedhiyakake layanan omah, panganan lan krisis kanggo luwih saka 3500 wong saben dina. 

2. Menang

Iki minangka papan perlindungan sing ora duwe omah adhedhasar NewYork sing mbantu kulawarga sing ora duwe omah duwe papan kanggo nginep. Win wiwit ing Brooklyn ing 1983 minangka Women In Need sheltering papat wanita sing ora duwe omah lan enem anak. Dina iki, organisasi iki mbukak 14 papan perlindungan lan luwih saka 400 omah dhukungan sing mbantu udakara 4,800 wong kanthi papan perlindungan saben wengi.

Win mbukak salah sawijining papan perlindungan sing ora duwe omah paling gedhe ing New York lan wis mbantu atusan kulawarga ngamanake omah sing luwih permanen lan terjangkau. 

Kaya akeh amal liyane, Win uga nyedhiyakake pendhidhikan, bangunan penghasilan, perawatan bocah lan program akuisisi keterampilan kanggo wong sing ora duwe omah. 

3. Depaul USA

Depaul USA diadegaké ing 2009 ing Philadelphia USA. Organisasi iki nglayani wong sing ora duwe omah kanthi nyedhiyakake omah sementara lan permanen. Dheweke uga nyedhiyakake daycare kanggo bocah-bocah sing ora duwe omah lan klinik kesehatan kanggo nyukupi kabutuhan kesehatan. 

Organisasi iki saiki kasedhiya ing babagan 8 kutha ing saindhenging Amerika Serikat kalebu Chicago, Los Angeles lan New Orleans, lan liya-liyane. 

4. StreetWise

Kanthi pendekatan unik sing tujuane kanggo nguatake wong sing ora duwe omah, streetWise mbantu menehi kesempatan kanggo wong sing ora duwe omah lan sing ora duwe omah kanggo entuk dhuwit kanggo nyukupi kabutuhan dhasar. Organisasi kasebut mbantu kanthi ngasilake koran sing diwenehake kanggo wong sing ora duwe omah kanthi rega 1.15 dolar. Karyawan iki ngedol koran kanggo babagan 3.00 dolar nggawe luwih saka 100% kapentingan ing proses. 

Organisasi kasebut diwiwiti ing taun 1992 ing dalan-dalan ing Chicago. Mung 5 minggu sawise diwiwiti, didol babagan 60,000 edisi majalah Streetwise. Organisasi kasebut uga mbantu kanthi menehi sandhangan, pitulungan hukum lan rujukan omah sing terjangkau kanggo sing butuh.

Dheweke uga duwe pendekatan sing mbantu individu nyiapake proyek, nampa proyek lan njaga proyek kasebut ing program sing diarani STEP to Employment. 

Streetwise minangka salah sawijining organisasi sing mbantu wong sing ora duwe omah

5. Layanan abode

Nirlaba iki diadegake kanthi tujuan tunggal kanggo nyuda jumlah wong sing ora duwe omah ing dalan kanthi menehi papan perlindungan darurat, pangembangan omah permanen, lan dhukungan tenaga kerja kanggo wong sing ora duwe omah lan saiki ora duwe omah. Dheweke uga duwe program sing ndhukung bocah-bocah sing biyen ora duwe omah. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Didegaké ing 1989 dening sekelompok cilik wong ing alameda county, California, organisasi iki wis berkembang kanggo ngawula liwat 14,700 individu saben taun. Saiki padha nutupi kutha-kutha liyane ing Amerika Serikat kalebu San Francisco, Santa Cruz, lan Napa Counties.  

6. Kesehatan kanggo Tuna wisma

Iki minangka organisasi udakara 10,000 individu. Dheweke duwe tujuan umum kanggo mbantu wong sing ora duwe omah duwe akses menyang layanan kesehatan sing nyukupi uga layanan omah lan dhukungan sing nyukupi.

Antarane perawatan kesehatan sing diwenehake yaiku perawatan medis, perawatan gigi, perawatan kejiwaan, lan layanan kecanduan. Padha uga bantuan karo mesthekake yen individu ing care entuk akses kanggo omah, insurance, pitulungan keuntungan umum lan identifikasi sing tepat. 

Deloken sisan: Tips Top kanggo nambah kesehatan financial

7. Genesis kabungahan omah sing ora duwe omah papan perlindungan Inc.

Iki minangka jinis omah unik sing fokus marang para veteran wanita kanthi nyedhiyakake omah transisi uga dhukungan kesehatan mental kanggo dheweke. Sawetara veteran wanita nandhang PTSD lan kira-kira 1 saka 4 veteran wanita nandhang sangsara trauma seksual militer.

iklan

iklan

Genesis Joy House menehi wanita, utamane wong sing ora duwe omah, platform kanggo ngurus urip nalika integrasi maneh menyang masyarakat. Saliyane nyedhiyakake omah kanggo wanita kasebut, dheweke uga nyedhiyakake pelatihan karir, program pemulihan kecanduan lan program pendidikan kanggo mbantu para veteran kasebut nemokake dalan kanggo swasembada. 

8. Liga kesejahteraan kewan saka Montgomery county inc

AWL

Iki minangka papan perlindungan kewan sing ora bisa dibunuh kanggo kucing sing ora duwe omah sing ana ing Gaithersburg Maryland. Diadegake ing taun 2005, papan perlindungan kasebut duwe papan perlindungan sing ora ana kandhang karo kucing sing duwe kamar dhewe sing dilengkapi dolanan, wit kucing lan kanca sekamar. 

Papan perlindungan kasebut nawakake program sing mbantu nyegah kucing sing ora dikepengini dadi ora duwe omah lan golek omah kanggo dheweke liwat asuhan lan adopsi. 

9. Program pemberdayaan tunawisma

Uga dikenal minangka HEP, amal iki minangka organisasi nirlaba. Iki diadegake ing taun 1986 dening pendiri Barb lan almarhum bojone, Rev. Otis C Green. Pendiri miwiti misi ing taun 1970-an sawise omah-omah kulawarga sing ora duwe omah sing bapake wis cilaka nalika kerja. 

Sawetara taun sabanjure, dheweke miwiti HEP lan wiwit ngembangake organisasi kasebut dadi amal sing menang penghargaan sing wis mbantu sawetara individu kalebu para veteran lan kulawarga berpendapatan rendah. 

HEP mbantu masyarakat kanthi nyedhiyakake pangan, sandhang, omah lan layanan dhukungan liyane sing bisa mbantu wong sing ora duwe omah dadi mandhiri lan ningkatake kualitas urip. 

10. Aliansi Nasional kanggo Mungkasi Ora duwe omah

Iki minangka organisasi nirlaba sing diadegake ing taun 1983 dening warga sing prihatin. Tujuane kanggo nyedhiyakake bantuan darurat kanggo wong sing ora duwe omah sing saya akeh. Sawise sawetara taun, populasi sing ora duwe omah terus berkembang. Iki nyebabake wong-wong mau golek solusi sing luwih permanen kanggo ora duwe omah, nuwuhake jaringan kemitraan umum lan pribadi.

Organisasi kasebut nggunakake riset lan data kanggo ngowahi owah-owahan kabijakan sing bakal njamin keamanan omah kanggo warga. Iki bisa mbantu nyegah lan mungkasi ora duwe omah. Dheweke uga nyedhiyakake latihan lan pembangunan kapasitas sing bakal ngowahi kabijakan dadi program sing migunani. Dheweke percaya yen iki bisa mbantu wong sing ora duwe omah dadi mandiri. 

11. Koalisi Tuwan Lingkungan Selah 

iklan

Kanthi melu wong-wong sing ora duwe omah kanthi layanan sing wis ana, nawakake sumber daya, lan ngatasi masalah kabijakan lokal, Koalisi Tuna wisma Selah Neighborhood makarya kanggo mungkasi ora duwe omah. Dheweke ngupaya luwih ngerti kabutuhan individu kanthi ngembangake hubungan karo wong-wong sing ora duwe omah sing manggon ing perkemahan ing North East LA.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Organisasi iki didegaké ing 2017. Sawise ngenali kabutuhan wilayah kasebut, organisasi kasebut miwiti nganakake program mingguan. Program kasebut kalebu dhaharan panas, adus, manajemen kasus, peralatan kebersihan, pelatihan kerja, sandhangan penting, lan liya-liyane.

Klompok iki gumantung ing basis sukarelawan sing ekstensif. Basis sukarelawan kolaborasi karo profesional perawatan liyane kalebu wong sing ora duwe omah saben dina. Saliyane sistem sumbangan online, dheweke uga nggawe gampang kanggo para donor menehi sumbangan amal kanggo mbantu papan perlindungan kasebut.

12. Gambar wong sing ora duwe omah

Kanggo nanggepi cara dheweke dianggep lan masalah sing diyakini ora diatasi ing New York City, loro wong sing ora duwe omah miwiti organisasi iki. Swara 75% saka dewan direksi saiki ora duwe omah utawa sadurunge.

Misi nirlaba iki yaiku ngowahi persepsi umum babagan wong sing ora duwe omah lan menehi swara marang sing ngalami. Tinimbang ngedol properti sing diduweni kutha sing nganggur kanggo pangembang omah sing duwe bathi, Picture the Homeless ngajak kutha kasebut bali menyang komunitas liwat kepercayaan tanah ing 2017. Tindakan iki bisa nyebabake kabeh wong duwe akses menyang omah sing terjangkau.

iklan

Organisasi iki rampung dening anggota. Padha mbayar ragad anggota watara 10 dolar kanggo mlaku organisasi. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

kesimpulan

Nyegah lan Mungkasi ora duwe omah minangka salah sawijining visi utama kabeh organisasi kasebut sing mbantu wong sing ora duwe omah sing kasebut ing artikel iki. Dheweke wis ngadeg kanggo mesthekake yen saben wong duwe papan sing bisa diarani omah. Kanthi mekaten, langkung sae menawi kita sedaya sami gotong-royong ngewangi nyuda rasa ora duwe omah lan mungkasi kasangsaran.

Sampeyan bisa menehi dhukungan kanthi nyumbang kanggo amal dina iki. Ora kudu dhuwit. Bisa uga panganan, sandhangan utawa sepatu. Mesthine, iki bisa nggawe wong liya seneng.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar