Omah Jepang kok resik banget?

Foto penulis
Ditulis dening Esosa

 

Nyebar katresnan

Omah-omah Jepang kok resik banget? Sampeyan mesthi ngerti yen sampeyan wis tau menyang Jepang. Budaya kawaii (lucu) uga nduweni peran penting. Karesikan omah lan kantor Jepang bakal ngematake ora preduli kaping pirang-pirang sampeyan ngunjungi. Kanggo ngerteni luwih akeh babagan pengalamanku manggon ing Jepang lan cara njaga omah sing ora keruwetan, waca!

Omah Jepang kok resik banget?

1. Padha ora seneng kekacoan

iklan

Omah-omah Jepang kok resik banget? Sejujure, siji pakulinan apik sing kudu ditindakake saben wong yaiku ngurus barang-barang sadurunge ora ana tangan utawa sadurunge ilang.

Prakara-prakara prasaja kaya nglebokaké barang-barang kluwarga sakwisé dienggo minangka pakulinan wong Jepang ing urip saben dina. Wong Jepang bakal cepet-cepet ngurus omahe sanajan ora reged, tegese yen ana sing ora cocog, dheweke bali menyang papan sing bener, lan sejatine, urip luwih gampang.

Lan iki ora mung rada mbantu urip umume, nanging uga ana sing wis biasa nganti ora ana omah sing ora ana. Kebiasaan ngresiki Jepang ora mandheg ing omah; uga digawa menyang papan umum kaya lingkungan, rumah sakit, pasar, lan liya-liyane.

web:  Napa Lelungan Solo Minangka Wanita Iku Sing Paling Elek Sampeyan Bisa Nggawe

2. Iku bab budaya

Iki bisa uga ora dadi budaya ing wilayah liyane, nanging ing Jepang beda banget. Nalika sampeyan takon, "Yagene omah-omahé Jepang resik banget?" jawabane prasaja. Padha banget budaya. Yen sampeyan nggawe sesuatu dadi kebiasaan, dadi budaya sing kudu sampeyan tindakake utawa tetep.

Iku sing wis biasa wiwit isih enom. Siswa sinau babagan reresik ing sekolah amarga kudu melu kegiatan saben dina. Tegese yen dina iku padha nerusake sekolah, kudu resik-resik kelas, pekarangan sekolah, lan liya-liyane sing kudu diresiki.

Sekolah ing Jepang ketat banget, mula ora ana sing bisa nglanggar panguwasa sekolah utawa rumangsa gedhe banget kanggo ngresiki sekolah. Nanging kadhangkala sawetara bocah ora manut lan diukum.

AtlanticRide

3. Ora nglilani sapa wae mlebu ing omahe yen reged 

Sapa wae bakal isin yen ana tamu teka ing omahe lan nemoni kahanan sing ora ana gunane, nanging wong Jepang pancen khusus babagan tampilan omah. Kajaba iku, kaya ing negara liya, ana sawetara rumah tangga ing Jepang sing kadhangkala bisa najis, utamane sing duwe anak.

Yen sampeyan ngunjungi omah Jepang sing ora rapi, sampeyan bakal nemokake manawa warga ora gelem nglilani sampeyan mlebu ing omahe. Iki amarga dheweke percaya yen pengunjung bakal ngadili dheweke adhedhasar tampilan omah.

Sanadyan padha duwe anak, ora bisa ditampa yen kulawarga Jepang duwe omah sing ora resik, lan supaya ora nistha kaya mengkono, dheweke nindakake kabeh sing bisa kanggo njaga omahe supaya resik ing salawas-lawase. Nalika nerangake karesikan, padha gumunggung lan seneng-seneng, nalika padha nggandhengake reged karo isin.

web:  15 Forbes Perusahaan Jet Pribadi Paling Apik Kanggo Nyewa Jet Pribadi [2022 Dianyari]

4. Padha cenderung kanggo ngresiki amarga jamur lan kadhemen 

Jamur tuwuh ing omah sing reged, lan iki umum banget ing Jepang nalika musim panas amarga tingkat kelembapan sing dhuwur.

Dheweke njupuk wektu kanggo ngresiki saben papan sing kudu diresiki ing musim panas, amarga kelembapan bisa dadi masalah. Dheweke uga ora mbuwang sandhangan sing reged menyang uwuh amarga ngerti yen bisa cepet dadi jamur.

5. Padha meh ora tau rereged lantai

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Nalika mlaku-mlaku ngubengi dalan-dalan ing Jepang, sampeyan meh ora bakal weruh rereget. Iki amarga kasunyatan sing tansah ana tong sampah ing macem-macem lokasi ing Jepang, lan padha ora nggawe alesan nalika ana acara gedhe.

Yen lagi nekani acara, biasane ana sing menehi pitunjuk supaya mbuwang sisa bungkus ing tong sampah. Suwe-suwe, dheweke nggawe kebiasaan sing nyengkuyung supaya omahe tetep resik lan teratur.

6. Kluwarga nduweni tanggung jawab kanggo njaga karesikan lingkungane

Aku ngerti aku nyatakake sepira kerepe dheweke ngresiki dalan, nanging aku pengin nandheske yen dheweke uga tanggung jawab kanggo ngresiki wilayah sekitar. Apa persis iki tegese?

Kanthi tembung liyane, dheweke njupuk inisiatif minangka anggota komunitas kanggo ngresiki kabeh lingkungan. Kajaba iku, dheweke ora perlu nyewa sapa wae minangka tukang resik kanggo ngrampungake tugas kasebut. Ing akhir minggu, lan malah ing sawetara dina minggu, sampeyan bakal nemokake pedunung tetanggan teka bebarengan kanggo ngresiki sakcedhake langsung utawa wilayah komersial.

web:  20 Negara Eropa Gampang Imigrasi Saka Nigeria

Padha nyedhiyani kabeh wong karo piranti kayata sarung tangan, shovel, garu, lan clippers supaya padha bisa bebarengan kanggo ngresiki got, mbusak suket lan suket, lan umume ngresiki wilayah, kang minangka salah siji saka iku paling apik ing Jepang.

iklan

7. Laku Budha

iklan

Buddhisme minangka praktik sing umum banget ing negara-negara Asia kaya Jepang. Praktek iki menehi saran kanggo ngresiki keruwetan ing omah lan lingkungan amarga uga mbantu mental. Nalika sampeyan mikir babagan iki, iku ndadekake pangertèn. Umume wong ora bisa nyambut gawe kanthi apik yen lingkungane kuwalik, mula luwih becik ngresiki. Reresik nyengkuyung tentrem lan eling, lan iki sing disinaoni wong Jepang saka agama Buddha.

Garis ing ngisor…

Yen sampeyan takon "kenapa omah Jepang resik banget?" Sampeyan bakal ngerti yen dheweke pancen resik amarga umume wong Jepang wis biasa ngresiki lingkungane. Coba pikirake, yen aku ngresiki dalan, sekolah, lan lingkungan bisnisku saben dina, kemungkinan omahku apik banget.

Iki pakulinan sing wis imbibed ing wong-wong mau saka kanak-kanak lan supaya nalika padha dadi diwasa, padha ora ndeleng reresik minangka karya kasar nanging rodo budaya lan bab bener kanggo nindakake.

Aku bakal ngomong kajaba pakulinan, dadi bangsa sing duwe budaya uga wis mbantu Jepang kanthi apik kanggo ngresiki lingkungane. Apa sampeyan mikir babagan pitakonan "Kenapa omah-omah Jepang resik banget?" Apa sampeyan mikir dheweke wong sing resik utawa iki stereotipe liyane kaya sing dianggep wong akeh?


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar