Ndhuwur 10 Omah Paling Larang Ing Nigeria lan Pamilike

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Kanggo dangu, wong tansah kepingin weruh kaya apa omah sing paling larang utawa ing ngendi panggonane, lan sapa sing duwe. Ing postingan blog iki, kita wis kasil nglumpukake dhaptar sepuluh paling dhuwur (10) omah paling larang ing Nigeria, lokasi, regane, lan jeneng sing nduweni.

1. Folorunsho Alakija's Mansion minangka omah paling larang ing Nigeria

Omah paling larang ing Nigeria diarani duweke wong wadon jenenge Mrs. Folorunsho Alakija sing dadi pengusaha, dermawan, lan uga Wakil Ketua FamfaOil.

iklan

Omah kasebut diarani regane total $ 700 yuta. Folorunsho Alakija's Mansion uga dirating minangka omah paling larang ing Afrika.

House Folorunsho Alakija iku paling larang ing Nigeria, lan omah paling larang ing Afrika, lan uga ngandika minangka omah omah paling larang papat ing donya.

Folorunsho Alakija's Mansion minangka omah paling larang ing Nigeria

Omah gedhong iki dumunung ing Ikoyi, Negara Bagian Lagos, lan dibangun dening perusahaan konstruksi / Arsitektur Jerman sing jenenge Julius Berger. Julius Berger perusahaan Jerman sing uga makaryakke ing Nigeria.

Omah kasebut tahan peluru lan duwe desain arsitektur sing apik banget sing bisa diduweni sapa wae.

2. House Mike Adenuga

Iki minangka omah paling larang nomer loro ing Nigeria lan diduweni dening Mike Adenuga.

Mike Adenuga minangka taipan bisnis sing misuwur lan pemilik perusahaan telekomunikasi terkemuka ing Nigeria sing jenenge Globacom.

Globalcom minangka jaringan telpon seluler ing Nigeria.

Mike Adenuga minangka miliarder lan kalebu ing antarane wong Nigeria sing mlebu ing dhaptar wong paling sugih ing donya Forbe. Sumber kasugihan utama yaiku telekomunikasi nanging uga entuk rejeki saka bisnis minyak lan gas.

omah Mike Adenuga

Omahe Mike Adenuga dumunung ing Pulo Banana sing minangka salah sawijining papan sing paling larang kanggo manggon ing Negara Bagian Lagos lan Nigeria kanthi wutuh.

3. Omah Aliko Dangote

Omah paling larang nomer telu ing Nigeria diduweni dening Aliko Dangote. Aliko Dangote minangka mogul bisnis sing sukses lan dirating minangka wong paling sugih ing Afrika.

Omah gedhong Aliko Dangote apik banget lan dikandhakake regane kira-kira N5 milyar lan kalebu omah paling larang ing Nigeria.

Omah paling larang nomer telu ing Nigeria diduweni dening Aliko Dangote.

Aliko Dangote minangka mogul bisnis ing Nigeria lan uga ing pasar internasional. Omah gedhong iki kabentuk kanthi apik lan dilengkapi. Wis ruang tamu lan kantor ngarep lan kamar konferensi sing wis tuan rumah persil saka wong pengaruh kayata Bill gates etc.

Sampeyan uga bisa kaya: 30 Sekolah Perawat Paling Apik ing Nigeria, Biaya Sekolah, lan Syarat Diakoni

4. Gedung P-Square

Artis hip-hop Nigerian populer sing jenenge Peter lan Paul Okoye duwe salah sawijining omah paling larang ing Nigeria. Omah sing diduweni dirating minangka nomer papat ing dhaptar omah paling larang ing Nigeria.

Peter lan Paul kang ayu Mansion dumunung ing Banana Island ing Lagos State lan ngandika worth bab N1.5billion.

5. Mansion Senator Dino Melaye

Senator Dino Melaye minangka politisi Nigeria. Dheweke duwe salah sawijining omah paling larang ing Nigeria. Tarif omah gedhong Senator Dino Melayes nomer lima (5) ing dhaptar 10 omah paling larang. Dhaptar omah para Senator sing duwe omah sing paling apik lan paling larang ing Nigeria. Omah Senator Dino Melaye minangka omah paling larang nomer lima ing Nigeria.

Omah Senator regane N1.5 milyar lan dumunung ing Abuja.

6. Orji Uzor Kalu kang Camp Neya

Omah gedhong Camp Neya diduweni dening politisi Nigeria sing dadi gubernur Negara Bagian Abia. Camp Neya nomer enem (6) ing ndhuwur 10 dhaptar omah paling larang ing Nigeria. Camp Neya ngandika ngemot 400 kamar.

Uga dikandhakake yen mantan gubernur, Orji Uzor Kalu mbangun omah ing umur dini (sekitar telung puluhan) yaiku sadurunge dheweke dadi gubernur Negara Abia. 

Mantan gubernur, Orji Uzor Kalu menehi jeneng omah kasebut miturut putrine, Camp Neya.

Orji Uzor Kalu's Camp Neya

Sanajan regane Camp Neya ora dingerteni umum, nanging diarani milyaran Naira.

7. House Senator Bola Ahmed Tinubu iku salah siji saka omah paling larang ing Nigeria

Omah Senator Ahmed Bola Tinubu minangka omah liyane sing diduweni dening politisi sing dirating ing antarane 10 omah paling larang ing Nigeria.

Omah Senator Ahmed Bola Tinubu dirating minangka nomer pitu (7) ing dhaptar omah paling larang ing Nigeria.

Senator wis suwe ing politik lan wis kondhang.

Omah kasebut ana ing Bourdillon Road, Ikoyi, Lagos State, lan diarani kira-kira N1 milyar.

8. House Senator Lee Maeba

Nomer wolung (8) ing dhaptar sepuluh paling dhuwur (10 omah paling larang ing Nigeria diduweni dening senator enom, omah Senator Lee Maeba.

Omah gedhong Senator Lee Maeba regane kira-kira N1 milyar lan dumunung ing Port Harcourt State.

9. Omahe Linda Ikeji

Omah paling larang nomer sanga (9) ing Nigeria diduweni dening Linda Ikeji. Linda Ikeji minangka blogger populer lan sukses ing Nigeria.

Dheweke dikandhakake entuk omah sing apik banget ing Oktober 2016. Omah kasebut regane N600 yuta.

Omah kasebut minangka bangunan rong lantai kanthi enem kamar turu, rong ruang tamu, bioskop, lan ruang media.

10. Omah E-Money

Nomer sepuluh (10) ing dhaptar sepuluh (10) omah paling larang ing Nigeria diduweni dening Emeka Okonkwo uga dikenal minangka E-Money.

Emeka Okonkwo (alias) E-Money) minangka mogul bisnis sing sukses. Dheweke uga duwe label rekaman musik, lan uga sedulur saka musisi Nigerian populer, sing dikenal minangka Kcee.

Omah gedhongé dumunung ing Pulo Lagos, Negara Bagian Lagos, lan diarani regane N250 yuta.

E-Money's Mansion bedroom, sepuluh (10) omah paling larang ing Nigeria
E-Money's Mansion ing njaba tampilan ing wayah wengi

Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar