TOP 10 Omah PALING larang ing AFRIKA lan sing duwe

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Tau kepingin weruh ngendi omah paling larang ing Afrika dumunung? Utawa mungkin sapa sing duwe omah paling larang ing Afrika?

Ya, ing artikel iki, kita bakal mbukak omah paling larang ing Afrika lan sing duwe.

iklan

Ayo nyilem

1. OMAH IKOYI DUWE FOLORUNSHO ALAKIJA

Nomer siji (No. 1) ing dhaptar Top 10 Omah Paling Larang ing Afrika yaiku omahé Folorunsho Alakija sing dumunung ing Ikoyi, Lagos State. Ibu Folorunsho Alakija minangka salah sawijining wanita paling sugih ing Nigeria lan Afrika. Dheweke duwe regane $ 1.4 Milyar, lan sumber kasugihane saka Minyak Famfa.

OMAH IKOYI DILIKE DENING FOLORUNSHO ALAKIJA iku salah siji omah paling larang ing Afrika.

Famfa Oil minangka perusahaan eksplorasi minyak Nigeria sing diduweni. Kajaba saka omah iki sing dirating ing artikel iki, artikel, dheweke uga duwe omah liyane ing lokasi liyane. Omah ing Ikyiwas diarani dirancang lan dibangun dening raksasa konstruksi Jerman sing jenenge Julius Berger. Uga diarani omah-omah wis dianugerahi teknologi lan uga tahan peluru.

web: Top 15 Pendeta Paling Sugih ing Donya lan Sumber Kasugihane.

2. CASABLANCA VILLA, CAPE TOWN

Casablanca Villa minangka omah / estate paling larang ing Afrika Kidul lan dumunung ing Camp Bay, Cape Town. Wis desain arsitektur gedhe lan sawetara jedhing ing bangunan iki rampung tanpa jendhela. Nanging aja kuwatir, ana cara khusus kanggo ventilasi jedhing tanpa jendhela njaba.

web:  Apa banyu udan?—Perspektif Afrika

Omah kasebut regane $ 35 Yuta lan manggoni 3100 meter persegi (ing atap), duwe 8 kamar turu, 13 jedhing, lan papan parkir gedhe sing bisa nampung nganti 14 mobil sekaligus.

CASABLANCA VILLA, CAPE TOWN

Uga nduweni teater mini pribadi, gym, lan adus nglangi.

3. MIKE ADENUGA BANANA ISLAND HOUSE

Salah sawijining omah sing paling larang ing Afrika yaiku omah Mike Adenuga ing Banana Island Nigeria. Jutawan jutawan iki nduwe regane $4.1 Milyar. Dheweke entuk rejeki saka minyak lan telekomunikasi.

Lan saiki ing umur 65 taun, dheweke urip minangka sing paling apik ing salah sawijining omah sing paling larang ing Afrika, luwih larang tinimbang Istana Buckingham. Dheweke sugih banget, dheweke pengin kabeh dalan sing dienggoni jenenge.

MIKE ADENUGA BANANA ISLAND HOUSE minangka salah sawijining omah paling larang lan mewah ing Afrika.

Estatene dumadi saka 8 dupleks, salah sijine mung kanggo omahe kanthi kantor omah sing gedhe, masjid, 2 menara pengawas gedhe, gereja, lan uga bale serbaguna sing bisa nampung 200 wong. Bisa papan perlindungan kanggo duwe jet pribadi regane mayuta-yuta dolar lan sanajan iku salah siji saka wong paling sugih ing donya, tanggi ora kaya wong utawa omahé. Bisa uga mung rasa cemburu utawa malah amarga ketenaran dheweke mundhak biaya ing wilayah kasebut.

4. OMAH ALIKO DANGOTE NIGERIA

Omah ing ngisor iki ora kanggo kabeh wong, iku duweke Aliko Dangote, wong paling sugih ing Afrika kanthi regane $ 11.6 Milyar. Dheweke entuk rejeki saka semen lan perusahaan manufaktur cilik liyane. Omah gedhong kasebut duwe pirang-pirang kamar turu, kamar ngarep sing dilengkapi, kamar, lan markas sing dibukak dening wong sing paling produktif ing donya kaya Gates.

ALIKO DANGOTE HOUSE NIGERIA minangka TOP 10 Omah PALING larang ing AFRIKA lan sing duwe

Secara arsitektur, omah kasebut katon apik banget, nanging ing njerone diadili dening kabeh wong. Iki minangka campuran saka kemewahan, kemewahan, lan film Hollywood. Iku katon nyaman, sambutan, lan paling kabeh iku kagungane wong sugih.

web:  25 Negara Paling Sugih lan Miskin ing Afrika (2022)

web: (Forbes) 9 wong paling sugih ing Anambra. Sampeyan wis tau krungu saka no 9 sadurunge

5. Omah IN FRESNAYE

Nomer 5 ing dhaptar 10 Omah paling larang ing Afrika yaiku House Fresnaye. Omah mewah Cape Town liyane regane $ 13 Yuta lan wis ditulis ing endi wae. Dumunung ing lereng endhas singa lan nawakake pemandangan paling apik ing Samudra Atlantik.

Nomer 5 ing dhaptar 10 Omah paling larang ing Afrika yaiku House Fresnaye.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki minangka omah sing cocog kanggo kulawarga utawa preian. Kanggo jumlah dhuwit kasebut, sampeyan bakal entuk omah gedhong 7-kamar turu kanthi 2 adus nglangi, ruang tamu formal sing mewah kanthi perapian, gym, papan domestik uga kantor penjaga, 3 garasi, lan parkir tambahan kanggo 7. mobil. Saka teras utawa blumbang, sampeyan bisa seneng sunset paling ayu lan njupuk kabeh ing nalika sampeyan mikir tuku gedhe banget sabanjuré.

6. OMAH PATRICE MOTSEPE, CAPETOWN

Wong paling sugih ing Afrika Kidul yaiku Patrice Motsepe. Dheweke dadi miliarder sing digawe dhewe sing regane $ 1.8 Milyar sing kerja keras kanggo njaluk menyang papan saiki. Dheweke nggawe rejeki kanthi nandur modal ing perusahaan mineral lan pertambangan lan ing 2008, dheweke dadi wong Afrika pertama sing didaftar dening Forbes ing dhaptar miliarder.

OMAH MOTSEPE PATRICE, CAPETOWN

Dheweke saiki manggon ing Cape Town karo kulawargane ing omah $ 8 Million. Estate 12,000 sq ft duwe 6 kamar turu, kolam renang, lapangan, perapian, lan papan kanggo 24 wong. Ora ana tembok emas utawa headboard sing dilapisi berlian. Tingkat borjuis kasebut katon mung kanggo Eropa lan Amerika.

7. CLIFTON HOUSE, CAPE TOWN

Ing Afrika Kidul, Christo Vice minangka salah sawijining wong sing paling sugih. Dheweke ngedegake sawetara bisnis ing industri fashion lan ritel sing cepet mlebu ing daftar miliarder. Christo Vice saiki duwe bathi $1.1 Milyar lan 3 anak. Dheweke bubar tuku putriné ayu $7 Yuta omah gedhong ing salah siji saka dhuwur sawise wilayah Cape Town.

web:  Model bisnis Peloton lan Pira regane instruktur Peloton?

Uga Waca: 25 Negara Paling Sugih lan Miskin ing Afrika (2021)

iklan

Clifton House ing dalan 191 Kloof minangka salah sawijining omah paling larang ing Afrika

iklan

Omah kasebut wiwitane regane $ 10.6 Yuta nanging padha mapan $ 7 Yuta lan saiki putriné Claire Vice dadi pemilik sing seneng omah mewah 6 kamar turu. Omah 2-lantai duwe bathing nglangi sing katon ing segara, garasi 3, teras payon, lan rekaman lelang online kanggo salah sawijining omah sing paling larang ing Cape Town. Aku kira kaya ngono sampeyan manggon nalika bapakmu dadi miliarder.

8. BLACK RIVER PENTTHAUSE NIGERIA

Ing Mauritius, omah sing paling larang yaiku Black River Penthouse, regane $ 6 yuta. Nduwe 5 kamar turu kanthi suite lan mulane tampilan sing paling nggumunake ing segara lan uga ing gunung. Nerangake kanthi rega sing larang, nanging yen sampeyan ndeleng tampilan lan kasunyatane bakal tetep ing lokasi sing eksotis, mula entuk dhuwit.

ngarep larang utomo iku Black River Penthouse

Bangunan kasebut uga nawakake fasilitas mewah kaya gym, pantai pribadi, spa, kolam renang, pusat bisnis, lan restoran. Sampeyan bakal entuk kabeh sing dibutuhake kanggo preian lan omah iki dilengkapi kanthi lengkap, iki minangka investasi sing cukup apik.

kesimpulan

Muga-muga sampeyan sinau akeh babagan omah sing paling larang ing Afrika lan sing duwe. Yen ana apa-apa, iki minangka bukti yen wong Nigeria uga apik kanggo awake dhewe lan duwe omah mewah.

Kabeh properti kasebut katon apik tenan nanging uga duwe tag rega sing larang! Apa sampeyan mikir babagan dhaptar iki? Apa kita ora kejawab informasi penting utawa ninggalake soko? Ayo kita ngerti ing bagean komentar ing ngisor iki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar