5 Panyebab Fluktuasi Nilai Tukar ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Paul

 

Nyebar katresnan

Kita bakal ngrembug panyebab fluktuasi kurs ing Nigeria. Kita uga bakal ngomong babagan efek fluktuasi kurs ing ekonomi Nigeria.

Apa Exchange Rate?

iklan

Nilai tukar bisa ditetepake minangka nilai saka siji mata uang marang mata uang liyane. Iki minangka nilai utawa tingkat mata uang nalika dituku nganggo mata uang liyane.

Sawetara wong nemtokake minangka jumlah mata uang tartamtu nalika diowahi menyang mata uang liyane. Pira regane siji dolar Amerika Serikat ing Naira Nigeria lan kosok balene dikenal minangka kurs.

5 Panyebab Fluktuasi Nilai Tukar ing Nigeria

Nimbulaké Fluktuasi Nilai Tukar ing Nigeria

1. Gerakan Dagang

Fluktuasi kurs ing Nigeria biasane disebabake obahe perdagangan. Sembarang prabédan ing ekspor utawa impor duwe pengaruh langsung marang kurs.

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, ekonomi Nigeria mung gumantung marang barang lan layanan sing diimpor supaya bisa urip, mula panjaluk mata uang asing terus mundhak.

Sanalika impor ngluwihi ekspor, mesthine ana kenaikan panjaluk mata uang asing lan iki ndadekake kurs bisa nglawan naira Nigeria. Yen ekspor ing ngendi luwih akeh tinimbang impor, kurs bakal tetep owah nanging bakal luwih milih naira.

Ing ndhuwur minangka salah sawijining sebab utama naira Nigeria terus-terusan mudhun regane ing jaman saiki.

2. Tingkat Inflasi

Nalika ana owah-owahan ing inflasi pasar, mesthi ana owah-owahan ing kurs mata uang. Nigeria minangka salah sawijining negara sing ngalami inflasi ing taun-taun kepungkur, inflasi mundhak nganti udakara 16.5% ing taun 2017.

Ing taun 2020, tingkat inflasi mudhun dadi 13.5% nanging iki isih dhuwur banget dibandhingake karo negara liya. Sing dhuwur tingkat inflasi ing Nigeria iku salah siji saka alasan utama sing itungan Nigerian wis depreciating.

Negara apa wae sing terus-terusan duwe tingkat inflasi sing luwih murah mesthi bakal nuduhake kenaikan nilai mata uang, negara kanthi tingkat inflasi sing konsisten utawa fluktuatif uga bakal nuduhake panyusutan lan nilai mata uang sing ora konsisten. Iki minangka salah sawijining masalah utama sing diadhepi naira Nigeria lan ekonomi negara kanthi wutuh.

3. Rekening Saiki / Saldo Pembayaran Negara

Mbuwang luwih akeh kanggo ngimpor produk tinimbang entuk saka adol ekspor nyebabake panyusutan mata uang negara. Ing 2020, total eksternal Nigeria mudhun kanthi signifikan 10.32%, iki menehi prabédan N36.15 triliun ing 2019. Jumlah total impor Nigeria ing 2020 ana ing N19.89 triliun, jumlah total ekspor yaiku N12.52. triliun.

Kanthi statistik ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng manawa jumlah sing dibuwang kanggo impor luwih akeh tinimbang sing ditindakake kanggo ekspor, iki nyebabake panyusutan naira Nigeria lan fluktuasi kurs.

4. Utang Pemerintah

Iki minangka panyebab utama fluktuasi kurs ing Nigeria lan panyebab ketidakstabilan Naira. Ing wulan Juni 2021, utang umum Nigeria gunggunge N33.1 triliun. Negara sing duwe utang pemerintah sing gedhe ora bakal entuk modal asing, iki uga nyebabake inflasi. Mesthi wae kita ngerti yen inflasi nyebabake fluktuasi lan ketidakstabilan kurs.

5. Resesi

Negara sing ngalami resesi kemungkinan bakal nyekseni penurunan suku bunga lan banjur nyuda kemungkinan entuk modal asing. Nigeria bubar metu saka resesi nanging efek saka resesi terus tetep.

Perekonomian negara kasebut diprakirakake bakal tuwuh luwih alon tinimbang populasi, mula ana proyeksi yen PDB per kapita bakal terus mudhun. Bab-bab kasebut duwe pengaruh negatif marang naira lan nyebabake fluktuasi kurs.

Pengaruh fluktuasi kurs ing Nigeria ekonomi

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Fluktuasi kurs sing terus-terusan ing Nigeria duwe pengaruh negatif marang ekonomi negara kasebut. Iki nyebabake kahanan sing ora stabil ing ekonomi uga mundhak drastis ing rega bahan bakar ing negara kasebut.

Pentinge kurs lan fluktuasi terus-terusan kanggo warga Nigeria ora bisa ditekanake. Sampeyan bisa uga menarik kanggo takon, pinten dolar kanggo naira saiki?

Ya, Naira wis dadi salah sawijining mata uang sing paling awon utawa kinerja sing kurang apik ing donya. Dianggep minangka negara donya katelu, mata uang Nigeria wis ora stabil banget ing jaman saiki lan iki terus-terusan mudhun.

Kanggo siji, Nigeria minangka negara sing duwe mata uang sing ora bisa dikonversi lan iki minangka salah sawijining sebab Naira ora nyekseni wutah sing signifikan sajrone pirang-pirang taun.

Kapindho, Nigeria luwih ngandelake impor lan meh mung gumantung marang minyak minangka barang utama kanggo ekspor. Ora ana barang penting sing diprodhuksi utawa diprodhuksi ing Nigeria kanggo ekspor, mula ekonomi Nigeria meh dikontrol dening faktor manca lan ekonomi.

iklan

iklan

Dolar Amerika Serikat ngontrol luwih saka 40% transaksi finansial ing Nigeria, investor lan perusahaan meh kepenak banget nindakake transaksi karo dolar Amerika Serikat. Sampeyan bisa uga ora salah ngomong sing Nigeria ora resmi dollarized.

Panjaluk dolar Amerika Serikat sing saya mundhak lan katergantungan Nigeria marang barang impor terus nyebabake devaluasi naira Nigeria.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar