Kepiye Ganti Jeneng Paspor Internasional Ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening John

 

Nyebar katresnan

Kepiye Cara Ganti Jeneng Paspor Internasional Ing Nigeria

Wong Nigeria, kaya wong Afrika liyane, nduwe arti lan pentinge jeneng. Ora ana kabar manawa umume jeneng Nigerian duwe makna sing jero. Nanging, ana akeh alasan sing mbutuhake wong Nigerian golek ganti jeneng. Faktor watesan kanggo umume wong sing pengin ngganti jeneng biasane, kepiye owah-owahan bakal mengaruhi cathetan resmi kayata - dokumen sekolah, paspor internasional, akte lair, cathetan bank, lan akeh liyane sing ditanggepi dening pemerintah lan pribadi kertu identifikasi.

Alasan Ganti Jeneng

Ana akeh alasan sing bakal njaluk wong Nigerian kanggo ngganti jeneng, lan sawetara sing utama kalebu:

  1. Nikah/pegatan: umume wanita sing mentas nikah nyoba ngganti jenenge dadi bojone sing anyar, dene sing wis pisah bisa uga mutusake kanggo bali menyang jeneng sepisanan sadurunge nikah.
  2. Agama: Wong Nigeria sing ngalami owah-owahan agama bisa uga golek jeneng anyar kanggo nggambarake kapercayan anyar.
  3. Tren: sawetara wong pengin duwe jeneng sing luwih trendi tinimbang sing diwenehake wong tuwane nalika lair.
  4. Adoption: wong lanang sing ngadopsi anak mesthine pengin bocah kasebut jenenge.
  5. Pilihan: alasan pungkasan lan ringkesan yaiku pilihan. Amarga ing pungkasan, wong diwasa nduweni hak kanggo ngganti jeneng kapan wae tanpa menehi alesan apa wae.

web: Pinten punika Nigerian anyar paspor internasional

 Dokumen sing dibutuhake

Kaya sing wis dingerteni, paspor internasional minangka dokumen perjalanan sing ditanggepi dening Layanan Imigrasi Nigeria lan layanan uga ngatur nganyari maneh lan owah-owahan data ing passport. Dokumen sing dibutuhake kanggo ngganti jeneng miturut layanan kalebu:

  1. Surat lamaran kanggo Comptroller General layanan imigrasi.
  2. Affidavit saka hakim utawa pengadilan tinggi babagan owah-owahan jeneng sing dicopot dening pelamar.
  3. Salinan publikasi koran ganti jeneng (kertas kudu paling sethithik 21 dina).
  4. Bukti saka jeneng prawan.
  5. Bukti statutory saka owah-owahan jeneng (kanggo Nigerians adhedhasar ing luar negeri ing panggonan b lan c ndhuwur).
  6. Booklet paspor lan salinan kaca data paspor.
  7. Slip pengakon lan bukti pambayaran ragad ganti jeneng udakara N33.
  8. Bukti alasan owah-owahan - pembubaran nikah dibutuhake kanggo kasus pegatan, sertifikat nikah kanggo mantèn anyar, kanggo randha, sertifikat pati bisa dipikolehi saka Komisi Penduduk Nasional.

Prosedur Ganti Jeneng ing Paspor Internasional ing Nigeria

Pangowahan jeneng ing paspor internasional ing Nigeria bisa ditindakake kanthi fisik ing kantor imigrasi sing paling cedhak utawa online liwat situs.

Yen nglamar kanthi pribadi, sampeyan kudu:

  1. Langkah pertama yaiku nyedhaki kantor imigrasi Nigeria sing sampeyan pilih ing saindenging negara.
  2. Banjur sampeyan kudu nglamar kanthi nulis menyang Comptroller General layanan imigrasi Nigeria kanggo ngganti jeneng.
  3. Lampirake ing aplikasi sampeyan alasan kanggo ngganti jeneng.
  4. Uga, lampirake afidavit pangowahan jeneng saka pengadilan sing kompeten.
  5. Gawe maneh klaim sampeyan nganggo kertu identifikasi sing wis digunakake kanthi jeneng anyar sampeyan.
  6. Gawe pembayaran online kanthi ragad sing ora bisa dibalekake N33 kanggo proses aplikasi sampeyan.

Aplikasi sampeyan butuh sawetara dina utawa minggu, gumantung saka proses birokrasi pemerintah sing biasa. Sampeyan kudu mriksa maneh ing kantor imigrasi sing sampeyan lamar kanggo persetujuan imigrasi saka Comptroller General.

  1. Sawise disetujoni, sampeyan kudu ngirim paspor asli saiki lan nglamar kanggo penerbitan maneh paspor anyar.
  2. Pasang rong foto ukuran paspor anyar.
  3. Banjur mbayar online kanggo standar 64-kaca Nigerian e-paspor N24, 500 utawa N17, 000 kanggo buklet 32-kaca kalebu biaya bank, ragad buklet paspor lan biaya verifikasi alamat.
  4. Pelamar kudu njupuk data sing kalebu - akuisisi gambar, cap jempol lan tandha elektronik. Siapke mental kanggo nglampahi sedina muput ing kantor imigrasi. Nanging, njupuk data bisa dilewati yen paspor saiki kurang saka nem sasi.
  5. Sampeyan bakal ditanggepi slip sementara, nanging isih bakal nggawa jeneng lawas sampeyan.
  6. Pungkasan, ngenteni ditanggepi paspor anyar sampeyan. Enteni iki antara 5 nganti 17 dina kerja.
  7. Sampeyan bakal samesthine kanggo ngesyahke passport anyar liwat scanner ing kantor imigrasi lan konfirmasi identitas dening fingerprinting ing Pick munggah.

Layanan imigrasi Nigerian terus ngotomatisasi operasine. Sawetara aspek owah-owahan jeneng saiki bisa ditindakake kanthi online. Kanggo akeh wong Nigeria sing adhedhasar ing njaba negara lan ing negara kasebut, aplikasi online bisa mbantu nyuda stres sing ana gandhengane nalika mulih utawa lelungan adoh kanggo ngunjungi pusat imigrasi.

Yen nglamar online, sampeyan kudu:

  1. Rampungake aplikasi paspor ing layanan imigrasi Nigeria portal.
  2. Pilih negara pangolahan sing sampeyan lamar
  3. Pilih alesan utawa jinis pangowahan, yaiku owah-owahan jeneng ing dropdown situs web.
  4. Ketik nomer paspor sampeyan saiki lan miwiti aplikasi kanthi resmi.
  5. Kirimake surat lamaran kanthi syarat liyane sing ditujokake menyang Comptroller General markas layanan imigrasi Nigeria ing Abuja kanggo diproses luwih lanjut.
  6. Nigerians njaba negara bisa ngirim aplikasi ing sembarang kedutaan, konsulat utawa komisi dhuwur ing negara sing padha manggon.
  7. Sawise disetujoni, sampeyan bisa nerusake pembayaran online liwat platform remita.

kesimpulan

Penting kanggo dicathet ing ngisor iki nalika sampeyan nindakake proses ngganti jeneng ing paspor internasional Nigeria:

  1.  Penerbitan paspor dening layanan imigrasi gumantung saka kasedhiyan buklet lan bahan cetak liyane. Dadi luwih apik kanggo takon ing kantor paspor lokal kanggo bahan sadurunge nglamar.
  2. Sawise mbayar, sampeyan bisa tansah nglacak status aplikasi online kene.
  3. Paspor internasional Nigeria biasane sah limang taun.

Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar