10 Negara Paling Apik kanggo Nomad Digital ing 2022

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Pandemi Covid19 nyerang gaya urip kita kanthi cara sing negatif. Nanging, wong-wong sing bisa adaptasi liwat transfer karya kantor menyang lokasi sing adoh bisa uga wiwit seneng kebebasan ruang kerja sing anyar. Sapa sing ora pengin ngganti tembok papat kantor kanggo laptop lan sunbed ing pantai pasir?

Loro-lorone freelancer lan karyawan full-time duwe kesempatan kanggo ngrasakake gaya urip nomad digital lan entuk dhuwit nalika lelungan. Upaya kasebut nyebabake sawetara negara mbantu ekonomi kanthi ngrangkul para pekerja jarak jauh kasebut. Sawetara wong malah ngluncurake program visa kerja jarak jauh.

Nanging, mung amarga negara nampa cara bisnis kaya ngono, ora ateges negara kasebut duwe kahanan sing sampurna. Kanggo mbantu sampeyan mutusake ngendi kanggo lelungan sabanjuré, iki 10 negara paling apik kanggo nomad digital ing 2022.

A nomad digital nggarap yacht

Apa sing nggawe negara apik kanggo Digital Nomads ing 2022?

Kanggo luwih ngerti apa sing ndadekake negara dadi apik kanggo para pekerja jarak jauh, kita kudu ngliwati kritéria sing nggawe urip ing luar negeri tetep lestari. Sawetara faktor kasebut, kayata biaya urip, penting nalika arep pindhah. Nanging, ana sawetara perkara liyane sing ora bisa ditindakake dening nomad digital. Bab sing mengaruhi kualitas urip ing kapal akeh, nanging ana sawetara sing penting.

Biaya urip

Salah sawijining faktor sing paling penting nalika nggoleki papan kanggo pindhah. Sampeyan kudu tansah pilih lokasi sing cocog karo penghasilan sampeyan lan kemungkinan finansial.

Kasedhiyan lan kualitas internet

Kita bisa nyana yen saiki kita bisa nemokake sambungan internet sing apik ing endi wae, nanging sampeyan bakal kaget yen akeh negara sing duwe resepsi sing ora apik lan kualitas internet sing ora apik. Sadurunge mutusake menyang papan endi sing bakal dituju, mesthi riset pilihan internet, amarga pakaryan sampeyan gumantung.

Keslametan

Keamanan minangka faktor penting nalika pindhah. Nanging ana prabédan antarane panggonan nyata ora aman lan prejudices lan stereotypes. Ngalami safety lan keterjangkauan sawetara lokasi bakal nggawe sampeyan lali kabeh sing krungu ing media.

web:  Proyek Ing Korea Sing Bisa Digayuh Wong Nigeria

Syarat visa

Entuk visa kerja kadhangkala bisa dadi rumit. Nanging, sawetara negara wis mbukak watese menyang nomad digital kanthi inisiatif visa kerja sing adoh. Nanging sanajan tanpa program anyar, ana negara sing sampeyan ora kudu ngurus dokumen kaya iki.

budaya

Yen sampeyan ora pengin njelajah budaya lan kemungkinan liyane, sampeyan bisa uga milih kerja saka omah. Ngerteni macem-macem budaya minangka salah sawijining perkara sing paling apik babagan ngetrapake gaya urip nomad digital. Nanging, kanggo adaptasi karo ruang kerja anyar sampeyan, sinau babagan budaya lan adat sampeyan arep putih iku kudu. Utamane yen beda banget karo sing biasa.

Language

Kendala basa ing jaman modern aplikasi lan penerjemah mesthine ora dadi masalah. Meh nang endi wae, sampeyan bakal krungu sawetara wangun Inggris. Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa akeh perkara sing bisa ilang nalika terjemahan. Iku tansah apik kanggo siyap kanggo sembarang kemungkinan salah pangerten lan ngindhari wilayah karo bhinéka basa miskin.

Iki mung sawetara faktor sing kudu digatekake nalika milih tujuan anyar. Pungkasane, kabeh bakal gumantung saka keuangan lan jinis bisnis sing sampeyan lakoni. Ana akeh papan sing bisa menehi kesempatan sing apik kanggo para pekerja jarak jauh, nanging 10 negara paling apik kanggo nomad digital ing 2021 yaiku:

USA

Kabeh wong ngerti yen AS minangka papan sing bakal ditindakake yen sampeyan pengin impen sampeyan kawujud. Iki minangka negara sing akeh tujuan kerja remot sing populer, nanging siji sing penting banget - New York.

Iku bisa uga teka minangka surprise sing kutha iki ngarep kanggo supaya akeh digital nomads, considering sing urip ing kene bisa larang regane kanggo sapa wae sing ora duwe penghasilan dhuwur. Isih, kita tansaya munggah nonton film ngandhani kita kabeh bisa yen sampeyan cokotan menyang Big Apple. Kutha iki nduweni akeh fasilitas, lan cedhak New Jersey nawakake omah terjangkau kanggo kabeh sing pengin nyoba manggon ing Ibukutha Donya.

Skyline New Jersey
Kanthi kesempatan sing padha lan biaya urip sing luwih terjangkau, New Jersey bisa dadi alternatif sing apik kanggo NYC

Iceland

Tanah geni lan es minangka salah sawijining tujuan sing paling apik amarga nawakake visa jangka panjang kanggo para pekerja jarak jauh. Bisa dadi adhem banget kanggo wong-wong sing wis biasa karo iklim tropis, nanging kesempatan kanggo ndeleng lampu lor ngalahake saben con. Uga, Islandia kebak ekspatriat sing golek standar urip sing luwih apik, dadi yen sampeyan wiwit krasa kangen, golek wong saka negara sampeyan ora angel.

web:  Negara Gratis Visa Kanggo Pemegang Paspor Ghana
Air terjun ing Islandia
Reykjavik ing Islandia nduweni sesawangan lan mujur nengen.

Mexico

Nalika Meksiko minangka tujuan nomad digital sing apik, mula kudu ati-ati babagan lokasi sing sampeyan pilih kacepetan internet bisa dadi masalah ing akeh wilayah. Isih, Meksiko misuwur amarga biaya urip sing murah, pesisir sing apik, panganan, lan srengenge. Hospitality ora kudu ditakoni yen sampeyan wis tekan kene amarga watese tetep mbukak kanggo turis lan bisnis sing mandiri lokasi sanajan ana pandemi Covid19.

Pantai ing Meksiko
Pesisir sing apik lan biaya urip sing murah minangka alasan kenapa Meksiko bakal dadi salah sawijining 10 negara paling apik kanggo nomad digital.

Indonesia

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Selancar, tentrem, pesisir, lan cara urip sing sehat ndadekake Indonesia, utawa luwih tepate, Bali, minangka tujuan sing apik. Senadyan misuwur minangka resor mewah, kutha-kutha kaya Ubud lan Canggu nyusup karo para nomaden digital sing seneng nginep ing wayah sore karo ngombe koktail ing kafe pantai. Umume pub lan bar duwe sambungan WiFi sing apik, supaya nggabungake karya lan nyenengake ora dadi masalah.

Alam sing apik ing Bali
Ora ana wong sing ora peduli karo budaya lan pemandangan Bali sing luar biasa.

Serbia

Serbia minangka salah sawijining 10 negara paling apik kanggo nomad digital ing 2021, bisa uga kaget. Nanging ngerti manawa iki minangka salah sawijining sawetara negara sing bebas visa menehi potensial gedhe kanggo para pekerja jarak jauh. ugi, biaya urip kene sawetara sing paling murah ing Eropah. Kutha-kutha gedhe kaya Belgrade lan Novi Sad nduweni arsitektur sajarah lan infrastruktur modern sing paling apik ing Eropa tenggara.

Novi Sad, Serbia
Serbia misuwur amarga keramahan lan panganan sing enak.

Republik Afrika Kidul

Cape Town minangka salah sawijining lokasi kerja terpencil sing paling populer nalika nerangake Republik Afrika Kidul. Panggonan iki nawakake visa telung sasi (karo kamungkinan prolonged kanggo enem) kanggo sapa sing arep pindhah lan bisa kene. Kanthi akeh kebon anggur, ruang kerja, kafe, kegiatan ruangan lan luang, pariwisata Cape Town wis berkembang sajrone sawetara taun kepungkur.

Pantai ing Cape Town
Sapa sing bisa nolak pesisir Cape Town?

Thailand

Tujuan sing apik iki narik wong nomad digital saka sak ndonya kanthi resor lan biaya urip sing murah. Iku mbantu Thailand duwe kabijakan Smart Visa sing ngidini sampeyan bisa kerja ing kene suwene patang taun. Saliyane minangka negara kanthi mujur nengen lan warisan budaya sing sugih, kutha-kutha kaya Bangkok, Chiang Mai, lan Phuket nawakake campuran unsur tradisional lan modern.

web:  13 Negara Eropa sing Bisa Digawe
Budaya lan arsitektur sing sugih ing Thailand
Budaya eksotis Thailand ndadekake tujuan sing sampurna.

Portugal

Infrastruktur modern, internet sing apik, pesisir, rega terjangkau, wong sing apik tenan, lan akeh fasilitas liyane nggawe Portugal minangka tujuan sing paling apik kanggo para pekerja jarak jauh. Sawetara malah bakal ngomong sing Lisbon lan Madeira minangka pusat nomad digital Eropa. Visa sementara kanggo warga non-Eropa bakal ngidini sampeyan tetep setaun. Wektu iku luwih saka cukup kanggo nikmati papan iki nalika manggon ing luar negeri.

Porto ing Portugal
Portugal nggambar nomad digital kanggo njelajah kaendahane luwih saka negara liya ing Eropa.

Canada

Kanada minangka salah sawijining negara sing paling apik babagan kelestarian. Saka biaya urip sing terjangkau nganti perawatan kesehatan lan fasilitas liyane, Kanada duwe kabeh. Kutha multikultural kaya Toronto lan Ottawa sawetara pusat finansial lan komersial paling gedhe. Kemungkinan ing kene ora ana watese kanggo nggarap lan malah ngembangake bisnis sampeyan. Aku yakin sampeyan mikir ing endi sing nyekel. Dadi, suhu mangsa mudhun nganti -15°C (5°F). Yen iki soko sampeyan ora pikiran, sampeyan mesthi bakal golek panggonan sing disenengi ing Kanada.

Skyline Toronto
Toronto minangka salah sawijining kutha sing paling maneka warna ing Amerika Utara.

Czech Republic

Yen sampeyan wis tau duwe kesempatan kanggo ndeleng Praha, Brno, utawa Karlovy Vary, sampeyan mbokmenawa ngerti sawetara bab sajarah lan kaendahan negara iki. Panganan, hiburan malam, biaya urip, lan internet sing apik ndadekake panggonan sing paling apik kanggo sapa wae. Nanging, kudu dipikirake manawa akeh wong sing ngerti. Kabeh kutha sing kasebut ing ndhuwur crawling karo turis. Dadi, yen sampeyan pengin nemu getaran abad pertengahan sing ditawakake kutha-kutha iki, sampeyan bisa uga pengin supaya ora ngunjungi ing pungkasan mangsa panas.

Praha ing Republik Ceko
Kanggo sing seneng sinau babagan sejarah Eropa, ngunjungi Praha kudu.

Lelungan menyang salah siji saka 10 negara paling apik kanggo nomad digital ing 2021 bakal nuduhake manawa nggabungake karya lan nyenengake dudu mitos. Sampeyan bisa entuk dhuwit nalika lelungan kanthi riset lan persiapan. Dadi, ora duwe wektu amarga pakaryan sampeyan ora bakal dadi alesan maneh, utamane yen perusahaan sampeyan ngidini kerja adoh. Siji-sijine sing ditinggalake yaiku milih papan sing disenengi lan nikmati macem-macem fasilitas budaya sing ditawakake ing papan kasebut.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar