Top 20 Komedian paling lucu ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Ing kirim iki, aku nuduhake karo sampeyan para veteran ing industri hiburan ing Nigeria. Sejatine, kita bakal ngrembug babagan 20 pelawak paling lucu ing Nigeria.

Komedi minangka sumber hiburan utama lan tingkat praktik lan panriman saya tambah akeh sajrone pirang-pirang taun. 

iklan

Uga, adopsi teknologi modern wis nggedhekake jumlah pelawak lan jumlah jam sing ditindakake kanggo nonton komedi sajrone sedina.  

Ing Nigeria utamané, misale jek saben amba sampeyan nguripake kanggo, ana skits komedi anyar saka komedian beda. Sampeyan bakal nemokake ing YouTube, Instagram lan Facebook. Lan yen ora ati-ati, sampeyan bisa nglampahi sedina muput nonton komedi.  

Nanging, sanajan akeh wong sing nganggep komedi minangka karir, ora kabeh wong-wong mau ngganggu iga para penggemar komedi. Nanging sanajan kasunyatan iki, sawetara wong wis kabukten luar biasa lan mulane ing artikel iki, kita bakal ndeleng pelawak paling lucu sing wis rampung ing Nigeria.  

Dadi, ora ana urutan rangking tartamtu, iki minangka pelawak paling lucu 20 paling ndhuwur ing Nigeria.

Top 20 Komedian paling lucu ing Nigeria

Top 20 Komedian paling lucu ing Nigeria

 Waca kanggo nemokake komedian paling lucu ing Nigeria. Yaiku:

1. Basketmouth

comedians lucu ing Nigeria basket tutuk

 Bright Okpocha sing dikenal kanthi jeneng Basketmouth lair tanggal 14 September 1978. Dheweke miwiti karir ing awal taun 2000-an lan menang dadi komedian standup paling apik ing taun 2005 lan 2006.

Uga, dheweke minangka salah sawijining wong sing nggawe komedi ing Nigeria lan dheweke minangka salah sawijining sing paling lucu ing sejarah komedi ing Nigeria. 

Kajaba iku, acara komedi dheweke, "Basketmouth Uncensored" nggawe dheweke luwih katon ing pirang-pirang negara ing njaba Nigeria. 

2. Alibaba

Alibaba Komedian

Alibaba, sing jeneng asline Atunyota Alleluya Akpobome misuwur kanthi jeneng Grand Comedian Republik Federal. Dheweke lair tanggal 24 Juni 1965 lan wong asli Warri diarani dadi pionir komedi standup ing Nigeria.

Kajaba iku, dheweke lulus saka Universitas Ambrose Alli Ekpoma, Edo State ing ngendi dheweke sinau Ilmu Agama & Filsafat. Alibaba sing nikah karo Mary Akpobome wis aktif ing komedi wiwit taun 1991 lan wis menang sawetara penghargaan. Dheweke uga penggemar lukisan lan maca.

3. AY

AY Komedian

Richard Ayo Makun sing misuwur kanthi jeneng AY lair tanggal 19 Agustus 1971. Dheweke asale saka Ifon ing Negara Bagian Ondo nanging gedhe ing Warri, Delta State. 

Dheweke minangka salah sawijining komedian paling berbakat ing negara kasebut. Pendekatan sing dinamis ndadekake dheweke dadi pusat perhatian lan dheweke wis relevan ing industri hiburan sajrone pirang-pirang taun. 

Kajaba iku, ana laporan manawa dheweke dadi misuwur nalika dadi manajer acara lan asisten pribadi Alibaba. 

Acara AY Live Ayo Makun ndadekake dheweke dadi sensasi ing atine akeh penggemar komedi. Saliyane dadi komedian, dheweke uga dadi pembawa acara TV, musisi, sutradara film, lan aktor.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Loro film populer sing dibintangi yaiku 30 Days in Atlanta lan Merry Men. 

Pelawak veteran wis menang akeh penghargaan. Dheweke wis menangake enem penghargaan pelawak taun iki, kalebu Penghargaan Berlian kanggo Komedi, Penghargaan Merit MBG Abuja, lan Favorit Remaja.

4. Aku Go Dye

I Go Dye punika pelawak i nigeria

Christened Francis Agoda, I Go Dye minangka pelawak, pamicara motivasi, pejuang sosial, lan panulis sing wis ngatur akeh acara komedi internasional, lan sing misuwur yaiku "I Go Dye Standing."

Dheweke lair tanggal 4 April 1979, ing Abraka, Delta State lan dheweke aktif ing ruang komedi wiwit taun 1991. Nganti saiki ing karire, dheweke wis menangake pirang-pirang penghargaan kayata Komedian Terbaik Afrika, Penghargaan Komedi Terbaik Nigeria (Penghargaan NEA), Delta Role Model Award 2017, lan liya-liyane. Uga, dheweke wis diakoni minangka Duta Tujuan Pembangunan PBB lan Duta Habitat Dunia PBB.

 5. Blaq ala 

Blaq nakal

Abisi Emmanuel Ezechukwu, uga dikenal minangka Nasty Blaq minangka pelawak lan panyipta konten. 

iklan

iklan

Dheweke lair lan lair ing Lagos nanging asale saka Igbo. 

Semangate kanggo komedi wiwit wiwit sekolah menengah nalika dheweke nggawe guyonan. Dheweke dadi profesional nyata ing taun 2016 nanging misuwur ing taun 2018 nalika komedi sing ditembak dadi viral sawise pirang-pirang kiriman ulang dening akeh selebriti ing media sosial. Biasane, dheweke fokus ing komedi sing fokus ing tema hubungan. 

6. Broda Shaggi  

Broda Shaggi minangka salah sawijining pelawak paling apik ing Nigeria

Broda Shaggi sing jeneng asline Samuel Animashaun Perry yaiku pelawak, aktor, penulis lagu lan musisi Nigeria. 

Dheweke asale saka Shagamu ing Negara Bagian Ogun nanging dheweke lair ing Ikenne, negara bagian Ogun.

Kajaba iku, dheweke lulusan Seni Kreatif saka Universitas Lagos. 

Karir komedi diwiwiti sawetara taun kepungkur, utamane nalika dheweke kuliah. Keunikan karakter kasebut ndadekake dheweke misuwur ing antarane pelawak liyane. 

Broda Shaggi uga wis menangaké sawetara penghargaan kalebu The Future Awards Africa Nigeria Prize for Comedy lan City People Music Award kanggo Comedy Act of the Year. 

Uga, dheweke dinominasiake ing taun 2021 kanggo penghargaan Net Honors Most Popular Comedian Award. Nanging, ing taun 2022, dheweke menang kategori Penghargaan Pilihan Pemirsa Sihir Afrika kanggo Aktor Paling Apik ing komedi. 

7. Lasisi Elenu 

Lasisi Elenu

iklan

Jeneng asline yaiku Nosa Afolabi lan dheweke lulusan Universitas Ilorin. Lasisi sing dadi pelawak, aktor, lan acara sing asale saka Offa, Negara Bagian Kwara ing Nigeria lan dheweke miwiti lelungan ing jagad hiburan minangka musisi sadurunge dheweke banjur ngalihake kursus komedi.  

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sejatine, dheweke dikenal amarga pasuryane 'mulut lebar' ing sandiwara lan kiriman ing media sosial. Penampilan 'mulut lebar' iki mung efek video lan dudu cara dheweke katon ing urip nyata.  

Kajaba iku, Lasisi Elenu minangka salah sawijining pengaruh paling populer ing Afrika sing nduwe pengikut luwih saka 4 yuta pengikut ing Instagram. Kajaba saka jumlah pengikute ing media sosial, lakon-lakone kalebu macem-macem tema sing kalebu rasa ora aman, cybercrime, ekonomi, hukum lan filsafat. 

 8. Zic Saloma 

Zic Saloma

Komedian, aktor lan penyanyi sing produktif iki jenenge Aloma Isaacc Junior. Dheweke lair tanggal 7 November 1991 ing Negara Bagian Kaduna sanajan dheweke asale saka Negara Abia. Uga, dheweke lulusan Pasinaon Inggris lan Sastra saka Universitas Negeri Abia.

Dhèwèké dadi populer amarga saka sketsa ing Instagram lan Tiktok lan aktif wiwit taun 2017, sawisé rampung pendhidhikan universitas. 

9. Kenny Blaq 

Kenny Blaq

iklan

Otolorin Kehinde Peter sing dikenal kanthi profesional minangka Kenny Blaq, yaiku pelawak lan penyanyi standup Nigeria. Dheweke lair tanggal 30 September 1992 lan dheweke lulusan Sekolah Pelatihan Federal Radio Corporation of Nigeria (FRCN), Ikeja, Lagos.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kenny Blaq, penghibur serbaguna wis aktif wiwit 2008 lan wiwit banjur tampil ing acara-acara top ing lan metu saka Nigeria. Khususe, dheweke tampil ing acara-acara terkenal kaya Laffmataz Gbenga Adeyinka, konser 1 Januari Ali Baba, Lord of the Ribs Basketmouth, lan liya-liyane.

Sawetara acara internasional sing ditampilake kalebu ECOFEST ing Sierra Leone, Afrika Laughs ing Uganda, lan SEKA Live ing Uganda.

Pungkasan, bakat Kenny Blaq ora gagal narik pangenalan. Ing 2017, dheweke menangake hadiah Future Awards Africa kanggo komedi taun iki. Uga ing 2018, jenenge dadi salah sawijining 100 pemuda paling berpengaruh ing Afrika. Ing taun 2020, Kenny Blaq nambahake Ooni Youth Royal Award menyang galeri penghargaan. 

10. Tandha Angel 

Mark Angel minangka salah sawijining pelawak paling apik ing Nigeria

Mark Angel minangka pelawak, produser video lan panulis naskah. Dheweke lair tanggal 27 Mei 1991 ing Port Harcourt, Rivers State, Nigeria

iklan

Mark Angel misuwur ing seri Komedi Mark Angel ing YouTube amarga dheweke asring nampilake pelawak bocah kaya sedulure, Emmanuella Samuel lan keponakane lan sedulure "Bulik" Sukses Madubuike.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Uga, ana sawetara rekor sing wis dipecah sajrone pirang-pirang taun. Saluran YouTube dheweke dikenal dadi saluran komedi Afrika pertama sing nambah pelanggan nganti siji yuta. Kajaba iku, dheweke saiki duwe jutaan pengikut ing media sosial sing kalebu ora kurang saka 12 yuta pengikut ing Facebook, 1 yuta ing TikTok lan 8 yuta pelanggan ing YouTube.

Garwane Mark Angel, Amanda Josh uga dadi komedi ing seri komedi komedi mark angel bebarengan karo aktor liyane sing kalebu Pak Azu, Baze10, Ebere, The Law, Mimi, Kingsley Brown.

11. Crazeclown

Crazeclown minangka salah sawijining pelawak paling apik ing Nigeria

Emmanuel Ogbonna Iwueke, kanthi profesional dikenal minangka Crazeclown lan Papa-Ade minangka pelawak, aktor lan MC Nigerian. Uga, dheweke dadi dokter medis kanthi latihan lan dheweke lulus saka Universitas Kedokteran Nasional Kharkov ing Ukraina. 

Dheweke dadi tokoh populer liwat sandiwara komedi ing Instagram lan YouTube, lan ing taun 2015, jumlah tontonan video kasebut dilaporake nganti satus yuta tampilan.

iklan

Sketsa komedi Crazeclown dikenal amarga nggambarake jinis hubungan lan interaksi sing ana ing antarane bapak Nigeria lan putrane. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

12. Bovi

Bovi

 Bovi Ugboma sing lair tanggal 25 September 1979 ing Kutha Benin ya iku pelawak, penulis lan aktor stand-up. Dheweke wis aktif dadi pelawak wiwit 2007 lan uga wis ngatur konser komedi stand-up populer kaya Bovi: Man on Fire ing ndonya.

Kajaba iku, komedi dheweke biasane nampilake subyek sing beda-beda sing wewatesan karo politik, perkawinan, budaya, acara lan urip umume.

Dheweke nikah karo garwane, Kris Asimonye Ugboma lan ing taun 2021 dheweke dicalonake dadi Aktor Paling Apik ing Komedi AMVCA. Ing taun sing padha, dheweke menang penghargaan Net Honors Most Popular Comedian Award.

13. Balung Lucu  

Bone lucu

Chibunna Stanley sing misuwur kanthi jeneng Funny Bone lair tanggal 28 Oktober 1985 ing Negara Bagian Kaduna. Sejatine, dheweke dadi aktor Nollywood lan uga dadi komedian stand-up. Dheweke asale saka negara bagian Anambra lan ing taun 2020, dheweke menangake penghargaan Aktor Terbaik AMVCA ing kategori Komedi 2020 sawise menang nglawan 4 kontestan liyane.

iklan

Funny Bone sing lulus saka Universitas Jos wis tampil ing pirang-pirang film lan sawetara yaiku Aki lan Pawpaw, Progressive Tailors, Desperate Houseboys, Brother Jekwu, Fast Cash, Three Thieves lan film 2022, Finding Odera.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

14. Pak Makaroni

Pak Macaroni lucu Komedi Nigerian

 

 Yen sampeyan wis tau krungu frase "Ooin" lan "Sampeyan apik" ing sandiwara komedi, temtunipun, padha teka saka pelawak populer, Debo Adedayo misuwur dening moniker kang, Pak Macaroni. 

Pak Macaroni minangka pribumi Negara Ogun lan lair tanggal 3 Mei 1993 ing Ogudu, Lagos. Dheweke dadi produser, aktor, lan aktivis komik. Lulusan Seni Kreatif saka Universitas Penebus Nigeria misuwur amarga video komedi Instagram, ing ngendi dheweke biasane main peran "bapak gula".

Kajaba iku, komedi dheweke biasane nggambarake acara lan masalah nyata ing Nigeria lan Afrika.

Veteran saka Nollywood lan donya hiburan wis ditampilake ing sandiwara dheweke nggawa luwih kaya produksi kang.

iklan

Dheweke nampilake lanang lan wadon kaya Jim Iyke, Bimbo Ademoye, Falz, Lateef Adedimeji, Sola Sobowale lan Pak P. Produser skit liyane kaya Oga Sabinus (Pak Funny), KieKie, Remote lan Broda Shaggi ora ditinggal ing dhaptar populer. tokoh kang wis Bintang.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Uga penting kanggo disebutake yaiku Pak Makaroni uga wis nampilake Ooni of Ife, Oba Adeyeye Enitan Ogunwusi. Ngagetake nanging ya, dheweke main ing salah sawijining sandiwara Pak Makaroni.

 15. MC Aproko

 Gift Loveday Igbomgbo sing misuwur kanthi jeneng MC Aproko minangka pelawak stand-up ing Nigeria. MC Aproko lair ing Port Harcourt, Rivers State nanging tuwuh ing Nembe, Bayelsa State, negara asale.

Dheweke dadi gubernur Negara Bayelsa, Asisten Khusus Douye Diri babagan Hiburan, jabatan sing dicekel wiwit 24 Desember 2020.

Uga, dheweke wis menang sawetara tantangan komedi sing misuwur ing Nigeria. Contone, tanggal 2 Desember 2017, MC Aproko menang ing Comedy Central Maltina 'Grab The Mic' sing dianakake ing Eko Convention Center lan entuk ₦ 1.5 yuta.

iklan

Kajaba iku, ing tanggal 6 Mei 2018, dheweke uga menangake Ibile Comedy Challenge sing dianakake ing Eko Convention Center. Tantangan iki diatur dening pemerintah Lagos State lan MC Aproko menang dhuwit ₦ 1 yuta.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Pungkasan lan cukup pinunjul, ing tanggal 20 Desember 2020, MC Aproko menangake Bintang Komedi Naija Sabanjure Ayo Makun lan entuk ₦ 5 yuta lan mobil.

16. Frank D Don 

Sabanjure ing dhaptar 20 pelawak paling lucu ing Nigeria yaiku Frank D Don.

Otoide Frank Isimhmen Chineyene misuwur ing papan umum minangka Rt. Hon. Frank D Don lair ing November 16 1985. Dheweke saka Asaba, Delta State lan saiki wis nikah karo anak.

Frank D Don minangka penghibur, pelawak lan uga aktor. Kajaba iku, dheweke minangka Asisten Khusus Senior kanggo Gubernur Delta State babagan Hiburan

iklan

Dene karier komedi, dhèwèké aktif wiwit taun 2009. Sejatine dhèwèké miwiti komedi saka akting panggung ing Unity Theatre Production. Mengko, dheweke entuk penampilan khusus ing Star Trek Show.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, dheweke nuduhake panggung karo komedian lan musisi liyane kayata Psqaure, Faze, Kcee lan liya-liyane.

Wis menang akeh penghargaan lan sawetara kalebu:

  • Pelawak Paling Apik ing Taun 13 Agustus 2009
  • Ikon Negara delta pisanan (Komedian Paling Pinunjul ing Taun) 1
  • Niger Delta Award 2011 (Kanggo Kontribusi kanggo industri komedi 2011
  • Delta Role Model Award (Komedian taun 2013)

17. MC Urip 

Michael Sani Amanesi sing jeneng panggung MC Lively lair tanggal 14 Agustus 1992. Dhèwèké komedian lan aktor kondhang sing asalé saka Agenebode, Edo State, Nigeria. Michael tuwuh ing Osun State lan dheweke lulus saka Universitas Obafemi Awolowo ing 2015 ing ngendi dheweke sinau Hukum. Dheweke uga diarani bar ing 2016 nanging durung dadi praktisi amarga karir komedi.

MC Lively populer sing njupuk komedi lan akting ing taun 2015 lan aktif nganti saiki wis tampil karo komedian populer liyane kaya Akpororo, I Go Save lan liya-liyane.

18. Lurah Imo

iklan

Longinus Anyaehiechukwu Anokwute sing jeneng panggung yaiku Chief Imo minangka pelawak, penyanyi lan aktor sing kondhang lan wis misuwur ing industri hiburan Nigeria.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kepala Imo asalé saka Negara Bagian Imo ing sisih kidul-wétan Nigeria lan lair tanggal 19 Mei 1979.

Saliyane dadi komedian lan aktor, dheweke uga dadi pengusaha. Dheweke cukup populer amarga kiriman komedi ing basa Igbo. Sawetara film Chief Imo kalebu Ndi corppers, Ako aku, Ego ego, Catechist, the ndi ukachukwu, Nku ahuhu, Akpoaza doctors, Imo onyegwu, Pour me water and Africa magic. Lan lagu-lagune uga kalebu:

  • Aham Bu Chineye
  • Pujian Keluarga
  • Onye Ngozi
  • Gozie Nnem
  • Chim Mere Ayin Ofu
  • Bu Dim

 19. Wiji

Jeneng asline yaiku Ereme Abraham lan lair tanggal 28 Juli 1992, ing Ibadan sanajan dheweke asale saka Negara Edo. Dheweke ora mung komedian nanging uga aktor. Uga, dheweke misuwur amarga akting ing pirang-pirang karakter ing sandiwara komedi.

Wiwitane, dheweke dadi mahasiswa Hukum nanging banjur mundur saka ngupayakake akademisi. Dheweke uga adhedhasar Inggris kanggo sawetara wektu.

iklan

Kajaba iku, Twyse uga nyanyi lan ngrekam lagu-lagune nalika dheweke kurang sibuk.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

20. Sydney Talker 

Pungkasan, ing dhaptar 20 pelawak paling lucu ing Nigeria, kita duwe Sydney Talker.

Lair tanggal 26 Januari 1995, Sydney Talker entuk bagian saka panggung saka jeneng asline Sydney Egere. Dheweke asale saka Negara Edo lan lair ing Benin.

Dheweke dadi YouTuber, aktor komik media sosial, Influencer, lan panulis konten. Kanggo dheweke, inspirasi teka saka apa sing kedadeyan ing saubengé lan minangka asil, dheweke dadi tokoh sing dikenal ing ruang komedi.

Kesimpulan: Top 20 Funniest Comedians in Nigeria

Yen sampeyan wis kasengsem ing ngerti pelawak paling lucu ing Nigeria, kene sampeyan duwe ndhuwur 20 pelawak ing Nigeria. Dheweke aktif ing media sosial lan sampeyan kudu ngetutake supaya bisa nikmati apa sing ditawakake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar