Top 10 Tips Nalika Lelungan menyang China

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

China minangka salah sawijining tujuan sing paling menarik ing donya kanggo turis lan lelungan bisnis, sanajan rada adoh dibandhingake karo Italia utawa Prancis.

Kesempatan budaya akeh banget ing China lan beda-beda ing provinsi kasebut. Lan kanthi sejarah sing dawane millennia, akeh atraksi, lan macem-macem masakan, ana akeh alasan kenapa sampeyan pengin lelungan menyang China.

Kanthi ujar kasebut, China duwe sawetara tantangan lan kesempatan sing unik. Yen sampeyan pengin nyuda masalah potensial kasebut lan entuk manfaat sing paling apik sing ditawakake China, sampeyan mesthi bakal entuk manfaat saka sawetara pitunjuk sing migunani ing arah sing bener.

Tips Nalika Lelungan menyang China

iklan

Iki sepuluh tips paling apik kanggo sapa wae sing lelungan ing China:

1. Sampeyan bakal pengin ndeleng panganan ing dalan kanthi ati-ati

Senajan kreta dalan ing kutha-kutha metropolis China sing rame nawakake sawetara pilihan sing katon enak, pertimbangan sing ati-ati lan kawruh lokal kudu amarga wong njaba ora biasa karo panganan kanthi biologis.

Sayange, umume ing China yen panganan ing dalan ditinggalake nganti pirang-pirang jam tanpa regulasi suhu sing konsisten, nyebabake karusakan lan masalah kesehatan liyane. Sampeyan uga pengin supaya ora mangan apa-apa sing mentahan utawa sing durung kabukten wis dicuci kanthi bener. 

web:  Kepiye cara golek kerja ing luar negeri sadurunge pindhah lan tanpa pengalaman?

2. Sampeyan bisa uga pengin tetep ing botol banyu

Banyu kran ing kutha-kutha utama China nduweni kadar klorin sing dhuwur, saengga bisa diombe kanthi aman. Nanging, sawetara bisa nemokake rasa kurang becik yen sampeyan ora biasa ngombe banyu klorin.

Yen sampeyan arep menyang deso ing China, sampeyan pancen ora pengin ngombe banyu amarga kualitase kurang diatur. Simpen dhewe tantangan lan mung kelet ing botol banyu lan sampeyan bakal nggoleki ing ngendi wae lelungan njupuk sampeyan.

3. Sampeyan kudu nggatekake keamanan siber sampeyan

Iki bener ing ngendi wae ing donya: Yen bisa, ninggalake ponsel sampeyan nganti njaba bandara internasional, amarga akeh sing mindhai data ponsel. Muter kanthi aman lan mateni telpon. Kajaba iku, sampeyan kudu ati-ati nalika nyambung menyang Wi-Fi ing ngendi wae ing China.

Yen jaringan Wi-Fi ora diamanake, temokake jaringan Wi-Fi sing ana utawa aja lali Internet. Sanajan ora trep, loro pilihan luwih apik tinimbang data sampeyan dilanggar.

4. Sampeyan bakal pengin supaya nggunakake kertu debit

Nalika ing China, disaranake sampeyan tetep nggunakake kertu kredit utawa aplikasi pambayaran tinimbang kertu debit. Kertu kredit nawakake tingkat pangayoman saka tumbas penipuan.

Lan sing luwih penting, yen dilanggar, sampeyan mung kudu menehi tandha marang perusahaan kertu kredit lan beku kertu sampeyan. Yen kertu debit sampeyan dilanggar dening wong sing bisa ndeleng sampeyan minangka target, karusakan bisa dadi luwih elek.

web:  Panggonan Paling Fun Kanggo Hangout Ing Lagos Nigeria + Videos

5. Sampeyan bakal pengin supaya akeh akeh

China prioritasake ketertiban umum, lan mulane, dheweke njupuk garis keras babagan protes anti-pemerintah utawa rapat-rapat gedhe liyane sing bisa gampang dikontrol. Minangka wong manca, sampeyan bisa uga dianggep duwe motif ulterior yen kesandhung ing salah sawijining acara kasebut lan mutusake kanggo tetep. Iki bisa nyebabake macem-macem tantangan. Ngindhari skenario sing fokus ing lokal. 

6. Sampeyan bakal pengin njaga ilat

Ing sawetara negara, ana jaminan kanggo nglindhungi hak wicara, kalebu wicara sing kritis marang pamrentah. Sing ora mesthi kedadeyan ing China. Sampeyan bisa uga duwe sawetara persepsi negatif babagan pamrentah China, nanging tetepake dhewe.

Ngucapake pikiran sampeyan bisa narik kawigaten sing ora dikarepake lan, gumantung saka macem-macem faktor, bisa nyebabake tantangan sing mesthi ora ditambahake menyang itinerary sampeyan.

7. Sampeyan bakal pengin njelajah sawetara tawaran apik tenan China

Yen sampeyan nggoleki produk sing nyenengake, apik, lan unik kanthi rega sing murah banget, China pancen dadi impen. Ana akeh panggonan ing saben kutha gedhe ing China sing sampeyan bisa nemokake tawaran sing murah banget kanggo rasukan, parfum, pernak-pernik, lan barang-barang liyane sing regane luwih akeh ing wilayah liyane ing Asia Wétan, uga ing Amerika Utara, Australia, lan Kulon. Eropah. Sugeng blanja!

8. Sampeyan bakal pengin njelajah panganan miturut wilayah

China minangka negara sing wiyar ing babagan dharatan lan, kaya negara sing ukurane iki, ana bedane wilayah sing signifikan. Saben provinsi China duwe spesialisasi ing jinis panganan khusus budaya. Nindakake riset sethithik sadurunge ngunjungi China babagan bedane jinis dhaharan miturut provinsi. Lan yen sampeyan durung nyetel itinerary lan duwe kelonggaran, sampeyan bisa uga pengin ngrancang perjalanan sampeyan ing babagan pilihan panganan regional.

web:  17 Pros lan Cons saka Urip ing Mississippi.

9. Sampeyan bakal pengin njaluk kenalan karo opsi transit massal lokal

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Angkutan umum minangka cara sing terjangkau, aman, lan trep kanggo lelungan ing China. Salajengipun, punika sak klebatan budaya. Nalika nunggang transit massal, sampeyan duwe kesempatan kanggo familiarize dhewe karo carane warga lokal operate, prilaku khas, beda adat, lan swasana ati umum.

Pengamatan sing ati-ati bisa mbantu sampeyan luwih ngerti budaya lokal lan duwe pengalaman sing luwih gampang lan luwih migunani ing China.

10. Sampeyan bakal pengin njupuk sawetara wektu metu kanggo kembang

Sanajan sampeyan ora tau milih tembung "horticulturist" kanggo njlèntrèhaké dhéwé utawa kapentingan sampeyan, sampeyan isih pengin mriksa sawetara pasar kembang sing luar biasa ing saindhenging China.

Biasane gedhe banget, kanthi warna cacophony saka tampilan macem-macem jinis kembang. Iku pemandangan sing luar biasa! Lan yen sampeyan lelungan karo pasangan, iku cara sing apik kanggo nuduhake katresnan.

Tip Bonus nalika ngunjungi China

Sampeyan bakal pengin mirsani kabeh aturan standar lelungan internasional. Kaya-kaya sampeyan lagi lelungan menyang ngendi wae ing donya, sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan duwe salinan visa lan paspor ing lokasi sing beda tinimbang sing biasane disimpen.

iklan

iklan

Kajaba iku, sampeyan kudu menehi kabar marang kedutaan babagan rencana lelungan, yen ana apa-apa.

Nderek sepuluh tips sing migunani iki bakal mbantu sampeyan ngoptimalake njelajah negara sing nggumunake iki. Sekeca!

Miturut Peter Zaccagnino, CEO saka Park City Aviators


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar