25 Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Mbayar) ing 2023

Nyebar katresnan

Sanajan wis sawetara wektu wiwit pandemi, efek kasebut isih dirasakake ing saindenging jagad. Sampeyan bisa uga ora bisa pindhah menyang ngendi wae, nanging sampeyan isih bisa ngunjungi papan sing apik, pendidikan, menarik lan bersejarah ing saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin ndeleng jagad, ngunjungi museum, lan golek karya seni nanging butuh wektu luwih akeh? Dhaptar iki mung sing sampeyan butuhake.

Terus maca kanggo mangerteni carane mlebu ing 20 museum virtual paling apik ing donya tanpa metu saka omah. 

Sampeyan mung butuh sambungan internet kanggo mbuwang wektu luang ing antarane karya seni lan potongan sejarah. Iki minangka cara sing apik kanggo ngendhokke lan sinau sing anyar saben dina.

Akeh museum saiki online, supaya sampeyan bisa ngunjungi saka comfort saka ngarep dhewe. Sing paling apik babagan tur virtual iki yaiku ngidini sampeyan ndeleng galeri sing sampeyan ora bakal bisa ndeleng langsung.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

20 Museum Virtual Paling Apik Sampeyan Kudu Dolan Saiki

Iki minangka 20 museum paling apik sing bisa sampeyan kunjungi. 

1. Museum Louvre Paris

Museum iki ngidini wong ndeleng pameran paling penting online kanthi gratis. Contone, sawetara karya Michelangelo utawa Barang Purbakala Mesir sing kondhang ditampilake ing kene. 

Sampeyan uga bisa njupuk tur 360-derajat lan klik ing bab sing narik kawigaten sampeyan kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan.

2. Galeri Seni Nasional Washington

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan museum Nasional Washington nanging ora bisa menyang Washington, DC, sampeyan bisa nggunakake tur virtual galeri lan pameran. Sampeyan uga bisa nonton sawetara video lan ngrungokake audio saka ceramah kepungkur.

Rong pertunjukan saka museum seni Amerika sing misuwur iki kasedhiya online liwat Google. Sing pisanan yaiku pameran babagan fashion Amerika saka 1740 nganti 1895. Wis akeh gambar sandhangan saka jaman kolonial lan Revolusioner. 

Kapindho koleksi lukisan dening Johannes Vermeer, pelukis barok Walanda.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar) ing Donya

3. Museum Inggris London

Salah sawijining museum online sing paling misuwur ing donya yaiku Museum Inggris. Situs web menehi akses menyang koleksi akeh luwih saka 8 yuta obyek lan carane wis direkam ing taun. Contone, sampeyan bisa ndeleng panel gadhing sphinx saka Phoenicia.

Museum sing misuwur iki ana ing tengah London. Pengunjung virtual bisa nggoleki Pengadilan Agung, ndeleng Watu Rosetta kuno, lan sinau babagan mumi Mesir. Ing Museum of the World, situs web The British Museum lan Google Cultural Institute, sampeyan bisa nemokake atusan artefak.

4. Museum Vatikan

Paus wis nglumpukake koleksi patung klasik ing Museum Vatikan sajrone pirang-pirang taun.

Museum Vatikan duweni foto 360° kanthi resolusi dhuwur saka luwih saka sepuluh atraksi, kayata Kapel Sistine lan Kamar Raphael, sing bisa dideleng online. Situs web kasebut uga nduweni pranala menyang situs arkeologi, departemen sing beda-beda, lan katalog online sing bisa digoleki.

5. Guggenheim, Bilbao

Bangunan unik iki digawe saka baja lan titanium ngadeg ing cedhak Kali Nervin. Guggenheim minangka salah sawijining museum sing paling nyenengake ing saindenging jagad. Kanthi bantuan tur virtual, sampeyan bisa ndeleng koleksi lukisan lan patung sing digawe ing Eropa lan Amerika Serikat sawise Perang Dunia II.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

6. Museum Rijks, Amsterdam

Ing situs web museum iki, ana 80 galeri sing bisa dideleng. Sampeyan bisa nemokake sawetara karya paling apik dening master Walanda kaya Vermeer, Rembrandt, lan liya-liyane nalika sampeyan ndeleng ing Aula Agung lan ing papan liya.

Museum sing misuwur iki nduweni tur Google Street View, supaya sampeyan bisa ngrasakake kaya mlaku liwat aula.

7. Galeri Uffizi Florence

Umume karya seni sing apik ditampilake ing foto sing bermutu. Sampeyan bakal weruh karya seniman Italia sing kondhang kaya Cimabue lan Botticelli.

Koleksi seni salah sawijining kulawarga sing paling misuwur ing Florence, de'Medicis, disimpen ing galeri sing kurang misuwur iki. Giorgio Vasari nggawe bangunan kasebut ing 1560 kanggo Cosimo I de' Medici, nanging sapa wae saka ngendi wae ing donya bisa mlaku liwat aula.

8. Museum J Paul Getty, Los Angeles

Kanthi sajarah dawa khazanah kreatif, Getty minangka salah sawijining papan seni sing paling misuwur ing pesisir kulon. Saka Irises Van Gogh nganti tokoh lempung saka jaman watu, tur virtual nuduhake karya seni sing apik banget. Dadi, deleng galeri njero kanggo sinau kabeh sing dibutuhake babagan pertunjukan kasebut.

9. Kunsthistorisches Museum Wien

Museum Kunsthistorisches Wien ing Austria nduweni museum virtual kanthi koleksi online, ceramah artis, ceramah, podcast lan seri Spotify, lan gambar karya lan galeri kanthi resolusi dhuwur. 

Museum iki uga duwe app sing ngidini wong njupuk tur online, kalebu wisata mung kanggo bocah-bocah.

Museum Virtual paling apik

10. Museum Sejarah Alam London

Nggunakake koleksi unik lan tim ilmuwan paling apik ing donya, Museum Sejarah Alam wis nggabungake sawetara pameran online sing apik banget. Pameran iki nyakup macem-macem topik, saka sajarah paleontologi nganti dipikir carane wong Inggris kuna urip. 

Sampeyan uga bisa "mlaku-mlaku" museum nggunakake Google Virtual Tour. Sampeyan bisa ndeleng Dippy ing bale gedhe, sanajan dheweke wis ora ana maneh.

11. Museum Sepak Bola Nasional, Manchester

Museum Bal-balan Nasional Inggris, sing pindhah menyang lokasi anyar ing Manchester ing 2012, wis akeh tampilan babagan bal-balan liwat taun. Nanging, sampeyan ora kudu menyang Manchester kanggo tur museum virtual. 

Sampeyan bisa ndeleng pameran online sing paling apik ing komputer utawa telpon. Iki kalebu tampilan Piala Dunia 1966 lan crita babagan pemain lan penggemar nalika Perang Donya I.

12. Museum Van Gogh, Amsterdam

Vincent van Gogh minangka salah sawijining pelukis paling apik sing tau urip. Biasane, sampeyan kudu menyang Amsterdam kanggo ndeleng karya-karyane, nanging saiki sampeyan ora perlu amarga galeri virtual iki. 

Ing situs web Van Gogh Museum, sampeyan bisa ndeleng kabeh lukisan lan sing contemporaries ing kualitas dhuwur lan sinau akeh bab saben.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

13. Museum Victoria lan Albert London

Situs web V&A duwe seri sing diarani "Saka Koleksi" sing nuduhake macem-macem koleksi museum. Ana wacan dawa, wacan singkat, foto, lan video babagan fashion, arsitektur, opera, lan liya-liyane. 

V&A uga wis kerja sama karo Google Arts and Culture kanggo nggawe India Textiles: Nature & Making sing minangka pameran online sing apik lan immersive.

14. Museum Pergamon, Berlin

Museum iki minangka salah sawijining papan sing paling dirembug ing donya. Sanajan UNESCO wis ngarani museum iki minangka situs warisan donya, ana akeh debat babagan obyek ing museum kasebut, lan dianggep asale saka Turki. 

Wong saka kabeh karya urip teka ing museum kanggo ndeleng dhewe apa kabeh fuss bab. Sanajan pandemi wis ora bisa ditindakake sawetara taun kepungkur, sampeyan saiki bisa menyang museum kanthi online.\

15. Musée d'Orsay, Paris

Museum iki misuwur amarga seni Prancis sing dipamerake. Sampeyan bisa mlaku liwat Musée dhewe utawa kanthi bantuan pemandu wisata. 

Museum iki nduweni karya seni wiwit taun 1800-an nganti 1900-an. Monet, Cézanne, lan Gauguin mung sawetara seniman sing karyane ana ing kana. Iku temtu salah siji saka wisata museum virtual paling apik ing donya.

16. Albertina, Wina

Iki dibukak ing taun 1805 lan duwe sekitar 65,000 gambar lan 1 yuta cetakan master lawas. Iku salah siji saka kamar print paling gedhe ing donya. Apa sing biyen dadi salah sawijining ruangan paling gedhe ing donya saiki dadi salah sawijining tur museum virtual paling apik ing donya. 

Ing sawetara taun kepungkur, Albertina duwe rekor pengunjung amarga acara khusus babagan Albrecht Dürer, Edvard Munch, lan Vincent van Gogh. Iki minangka salah sawijining tur paling apik ing Austria sing bisa ditindakake kanthi online.

17. NASA Washington, DC

Yen ana wong sing ujar manawa dheweke ora kasengsem babagan cara kerja NASA, dheweke ora ngandhani sing bener. Ing sawetara titik, kita pengin sinau luwih akeh babagan NASA. 

Wong ing saindenging jagad saiki bisa ndeleng cara kerja NASA saben dina lan ndeleng kepiye Pamrentah AS nggarap Administrasi Aeronautika lan Angkasa Nasional. Google Arts & Culture wis nyiyapake akeh tur virtual NASA sing bisa digunakake kanggo tujuan iki.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

18. Teater Dali-Museum Dal (Figueres, Spanyol)

Museum Teater Dali kabeh babagan urip lan karya seniman surrealist Salvador Dal. Wis koleksi paling ekstensif lan mawarni-warni karya dening Dal. 

Ana lukisan dening Dal saka saben dasawarsa uripe, uga patung, kolase 3-D, piranti mekanik, lan barang-barang aneh liyane saka pikirane Dal. Pengunjung bisa njupuk tur virtual 360 derajat museum liwat situs web.

19. Museum Georgia O'Keeffe 

Museum Georgia O'Keeffe kabeh babagan seni Georgia O'Keeffe lan apa sing ditindakake kanggo Modernisme Amerika. Akeh karya O'Keeffe sing paling penting ana ing koleksi museum. 

Iki kalebu abstraksi inovatif dheweke, kembang gedhe, tengkorak, lan lukisan lanskap sing misuwur, lan potret bangunan, watu, cangkang, lan wit-witan. Kaping pisanan, koleksi kasebut duwe 140 lukisan, cat banyu, pastel, lan patung dening Georgia O'Keeffe. Saiki wis meh 1,200 potong.

Situs web museum nduweni aktivitas kreatif, crita, informasi babagan urip Georgia O'Keeffe, lan sawetara pameran virtual sing bisa dideleng liwat Google Arts and Culture.

Maca uga: Cara sing nyenengake kanggo njelajah jagad iki kanthi virtual

20. Museum Hermitage (Saint Petersburg, Rusia)

Museum Pertapaan minangka museum seni paling gedhé kaloro ing donya lan nomer wolu sing paling kerep dibukak. Hermitage nduweni luwih saka 60,000 karya seni sing dipamerake, kayata "Peacock Clock" dening James Cox, "Madonna Litta" dening Leonardo da Vinci, lan karya Rembrandt, Michelangelo, lan Antonio Canova.

Tur online kasebut rinci banget lan ngidini sampeyan mlaku liwat kabeh enem bangunan ing kompleks utama, galeri harta karun, lan sawetara proyek pameran.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

21. Mauritshuis (The Hague, Walanda)

Sawetara lukisan Walanda paling apik saka Golden Age of Art ana ing Mauritshuis. Museum iki nduweni 854 karya seniman kaya Jan Steen, Rembrandt van Rijn, lan Johannes Vermeer. 

Vermeer "Girl with a Pearl Earring," "View of Delft," lan Rembrandt's "The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp" kabeh karya kondhang.

Museum iki nggarap Google Arts and Culture kanggo ngowahi sawetara potongan sing paling apik supaya bisa dideleng online.

22. Museu de Arte de São Paulo, Brasil

Museu de Arte de São Paulo minangka museum seni modern pisanan ing Brasil. Museum iki dikenal ing saindenging jagad amarga koleksi seni Eropa. Iki uga dianggep minangka museum paling apik ing kabeh Amerika Latin lan Hemisphere Kidul. 

Museum iki biasane babagan seni, cetakan, lan gambar Brasil. Nanging, ana koleksi cilik seni Afrika lan Asia, barang antik, seni dekoratif, lan barang-barang liyane sing nambah nganti luwih saka 8,000 karya. Perpustakaan seni ing MASP uga minangka salah sawijining sing paling gedhe ing negara kasebut.

23. Museum Hubungan Rusak (Los Angeles, California lan Zagreb, Kroasia)

Museum of Broken Relationships babagan hubungan katresnan sing ora bisa ditindakake. Tampilan kasebut kalebu barang-barang pribadi sing ditinggalake dening mantan kekasih, bebarengan karo katrangan singkat saka saben wong. 

Rong seniman miwiti museum kasebut saka Zagreb, produser film Olinka Vitica lan pematung Draen Grubii sawise bubar sawise patang taun bebarengan. Tur virtual nggawa sampeyan nyedhaki puluhan potongan sing paling nyenengake ing museum kasebut.

24. Museum Seni Rupa Boston

Museum of Fine Arts, Boston (MFA) minangka museum seni paling gedhe ing AS lan museum seni paling gedhe nomer 17 ing saindenging jagad. Mung Museum Seni Metropolitan sing duwe lukisan luwih akeh, lan luwih saka 1 yuta wong ngunjungi saben taun. 

Potongan saka seniman sing misuwur ing donya kaya Rembrandt, Van Gogh, Gauguin, lan Monet dipamerake, bebarengan karo patung, mumi, keramik, lan artefak liya saka peradaban kuno. Nembelas pameran online bisa dideleng saiki.

Museum Virtual Paling Apik (Gratis lan Berbayar)

25. (MoMA) Museum of Modern Art New York City

MoMA dianggep minangka salah sawijining museum seni modern paling gedhe lan paling berpengaruh ing donya. Koleksi seni kasebut kalebu arsitektur, desain, gambar, lukisan, patung, fotografi, cetakan, buku ilustrasi, buku seniman, film, lan media elektronik. 

MoMA duwe luwih saka 150,000 potongan, kayata "Campbell's Soup Cans" karya Andy Warhol lan "Starry Night" karya Van Gogh. Uga duwe udakara 22,000 film lan 4 yuta gambar saka film kasebut.

Sampeyan bisa ndeleng 86,000 karya seni ing situs web MoMA, lan pameran Sophie Taeber-Arp wis diowahi dadi tampilan virtual amarga kemitraan karo Google Arts and Culture.

kesimpulan

Sampeyan bisa uga ora bisa mabur ing saindenging jagad kapan wae, nanging sampeyan isih bisa menyang museum kanthi njupuk tur virtual interaktif sing nyenengake online.

Sampeyan bisa ndeleng museum virtual iki anggere sampeyan pengin, ngindhari wong akeh, lan nikmati keuntungan liyane. Ora mung iku, nanging duwe pengalaman ing omah minangka cara sing apik kanggo sinau lan mulang dhewe, anak, lan kanca-kanca.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar