Musa Danjuma: Apa Sampeyan Ora Ngerti Babagan Dheweke

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Kiriman iki nampilake informasi rinci babagan Musa Danjuma lan apa sing saiki sampeyan ora ngerti babagan dheweke lan tegese kulawarga, hubungan, karir, bisnis lan liya-liyane.

Urip Awal Musa Danjuma

Musa Danjuma lair tanggal 4 November 1954 saka kulawarga Kuru Danjuma lan Rufkatu Asibi. Papan kelairane yaiku Takum, Negara Taraba lan dheweke minangka anak pungkasan saka wong tuwane. Dheweke asli saka Negara Taraba lan Jukun miturut etnis. 

Education

iklan

Musa Danjuma sing misuwur ngrampungake pendidikan SD ing Sekolah Dasar St. Bartholomew ing Wusasa Zaria sanajan dheweke miwiti ing Tarkum,. Pendhidhikan universitas ana ing Universitas Ahmadu Bello, Zaria ing ngendi dheweke lulus kanthi gelar Sarjana Hukum. Sawise, dheweke nerusake menyang Sekolah Hukum Nigeria, Lagos lan mengko, dheweke sekolah ing Lagos Business School.

Karir lan Bisnis

Saliyane makarya minangka pengacara karo Departemen Kehakiman Federal, dheweke uga kerja karo sawetara perusahaan kalebu Songhai Petroleum Co Limited, Inter-Contractors Nigeria Limited lan Albeco International Limited.

Musa minangka pengusaha terkenal ing Nigeria sanajan dheweke duwe karir minangka pengacara. Dheweke saiki dadi ketua Cornet Shipping Agencies Nigeria Limited lan nduwe regane net $10 yuta. Saliyane Comet, dheweke uga dadi ketua Nigeria America Line lan eksekutif ing Trabaroz Fisheries Ltd.

Bapake Musa Danjuma

Asmane bapake Musa Danjuma yaiku Kuru Danjuma. Mbokmenawa, bapake Musa minangka salah sawijining wong sing nggawe kepinginan bisnis ing dheweke. Yen ora langsung, eksploitasi Kuru Danjuma ing donya bisnis mesthi nduweni peran ing kapentingan putrane kanggo mbangun kerajaan bisnis.

Kuru Danjuma minangka petani lan pedagang. Kajaba iku, dheweke ora mbatesi kegiatan dagang ing lingkungan lokal amarga dheweke aktif ing bisnis antar negara bagian. Sejatine, dheweke adol produk kalebu beniseed, uyah lan kedele.

Nalika Kuru Danjuma luwih aktif ing bisnis, putrane, Musa relatif enom lan luwih fokus ing pendidikan. Nanging malah ing wektu iku, dheweke ora rampung metu saka radar ing bisnis kang rama. Kadhangkala, bapake saddled wong karo tanggung jawab kanggo njupuk Simpenan count lan nggawe manawa ana accounting tepat.

Musa Danjuma and TY Danjuma

Apa hubungane antarane Musa Danjuma lan TY Danjuma?

Musa Danjuma minangka hubungan darah karo Jendral Theophilus Danjuma sing misuwur kanthi jeneng TY Danjuma. Nyatane, Musa Danjuma minangka adhine kanggo dheweke. Theophilus Danjuma minangka pensiunan jenderal tentara, mantan Menteri Pertahanan Republik Federal Nigeria nalika administrasi jabatan pertama Olusegun Obasanjo (1999-2003) lan mogul bisnis sing produktif.

TY Danjuma minangka ketua South Atlantic Petroleum Limited (SAPETRO).

Ngomong babagan pengaruh, TY Danjuma wis dadi domain motivasi kanggo Musa Danjuma. Nyatane, pengaruhe marang dheweke sinonim karo wong tuwa.

Musa Danjuma lan Ishaya Danjuma

Ishaya Danjuma minangka putra saka TY Danjuma lan minangka standar, dheweke keponakane Musa Danjuma. Dheweke bojone mantan ratu ayu Agbani Darego. Ishaya sing dilatih ing Inggris, Amerika Serikat lan Nigeria dadi direktur ing TY Holdings Limited lan Unitrust Insurance Company Limited. Uga, dheweke dadi anggota Central Realities lan papan Pleaidex.

Musa Danjuma's Marital Life

Nganti saiki, riset ujar manawa pengusaha kasebut duwe limang garwa. Kaya-kaya iku ora cukup, Akeh laporan wis disambungake kanggo akeh urusan perkawinan ekstra lan minangka asil, kang disebut poligami lan divorcee biasa.

Saiki, ayo ndelok sawetara bojone.

Istri Pertama Musa Danjuma: Dr. Nkiru

Dr. Nkiru Nzegwu-Danjuma minangka pengacara, penulis, pujangga lan uga pengusaha. Dheweke ngedegake Johanam Chambers lan dadi mitra utama. Perkawinan kasebut ora tahan suwe amarga pegatan sawise duwe anak wadon papat. Ing 2014, dheweke tilar donya amarga gagal ginjel sawise slamet saka perang kanker.

Mantan bojone Musa Danjuma: Pauline

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Informasi babagan Pauline Danjuma ora akeh amarga dheweke mutusake kanggo njaga profil sing kurang. Laporan uga nyatakake yen perkawinan antarane loro kasebut uga kacilakan.

Mantan bojo Musa Danjuma: Caroline Hutching

Aktris Nigeria, Caroline Uduak Abasi Ekanem lair saka bapak Skotlandia nanging ibune wong Nigeria. Dheweke uga anak pertama saka telu. Caroline sinau Manajemen Perlindungan Lingkungan, Geografi lan Perencanaan Wilayah ing Universitas Calabar lan ing 2016, dheweke entuk sertifikat prestasi ing prilaku organisasi saka Edinburgh Business School.

Caroline Hutching, sing biyen diarani Caroline Danjuma nikah karo Musa Danjuma ing taun 2007. Sayange, asil perkawinan sing biasa dadi bukti kanggo Musa Danjuma amarga perkawinan kasebut uga nyebabake tembok bata ing taun 2016. putri.

Musa Danjuma

Anak Musa Danjuma

Wong bisnis sing sukses duwe anak ora kurang saka 7.

Pisanan, dheweke duwe anak papat karo bojone sing sepisanan, yaiku Dr. Nkiru. Bocah-bocah iki kabeh wadon lan jenenge Saratu, Asibi, Jennifer lan Jessica. Kajaba iku, omah-omah karo Caroline meh 10 taun ngasilake anak telu, loro lanang lan wadon

iklan

Musa Danjuma

Apa Musa Danjuma dadi miliarder?

iklan

Ya, dheweke dadi miliarder. Musa Danjuma, adhine Theophilus Danjuma minangka pengusaha kanthi usaha ing industri pelayaran lan cat. Dheweke duwe karir minangka pengacara lan uga kerja ing macem-macem perusahaan. Kajaba iku, dheweke dadi ketua Cornet Shipping Agencies Nigeria Limited lan eksekutif ing akeh liyane.

Apa Caroline isih nikah karo Danjuma?

Caroline lan Musa Danjuma ora ana ing hubungan perkawinan. Tilas pasangan kasebut mungkasi pernikahane ing 2016 sawise 10 taun nikah. Ing kaca Instagram dheweke, Caroline Hutchings dhewe nuduhake pengalaman pegatan lan ora ana informasi sing nuduhake dheweke bali dadi bojone.

bungkusan Up

Yen sampeyan pengin ngerti babagan Musa Danjuma, kiriman iki ngrembug babagan masa kanak-kanak, pendhidhikan, karir profesional, bisnis lan mesthi, kulawargane sing kalebu sedulure, garwane lan anak-anake. Lan yen sampeyan pengin ngerti individu sugih liyane ing Nigeria, an artikel ing situs web iki nduweni dhaptar wong kasebut.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar