Dhaptar lan Lokasi Stasiun Sepur ing Nigeria: Dhaptar lengkap 2023

Nyebar katresnan

Apa sampeyan wis surfing jaring kanggo dhaptar lan lokasi stasiun Sepur ing Nigeria nanging ora ana gunane? Yen ya, banjur kene sampeyan duwe.

Sepur minangka alat transportasi ing darat. Stasiun sepur minangka papan sing mandheg kanggo njupuk utawa nyelehake wong, barang, utawa loro-lorone.

Sampeyan uga bisa nelpon stasiun sepur stasiun sepur, stasiun sepur, utawa depot.

Biasane, paling ora ana siji platform, trek, lan bangunan kanthi layanan ekstra kaya adol tiket, area tunggu, lan layanan bagasi/barang.

Nigeria duwe akeh stasiun sepur, nanging umume kudu digunakake. Sawetara dibangun bubar, dene liyane wis ketinggalan jaman amarga mbutuhake perawatan luwih akeh.

.........................

Kiriman blog iki bakal nampilake sawetara stasiun sepur lan ing ngendi papan kasebut ana ing Nigeria.

Dhaptar lan Lokasi Stasiun Sepur ing Nigeria
Dhaptar lan Lokasi Stasiun Sepur ing Nigeria

Stasiun Sepur Lan Lokasi Ing Nigeria

Iki dhaptar lan lokasi stasiun sepur ing Nigeria.

1. Stasiun Metro Abuja

Ing Wilayah Ibu Kota Federal yaiku Transit Massal Abuja Rail, uga disebut Abuja Light Rail.

Iku sistem transit cepet pisanan ing negara lan kabeh Afrika Kulon. Sawise Rel Ringan Addis Ababa, iku uga nomer loro ing Afrika sub-Sahara.

Ing bagean pisanan proyek kasebut, jalur sepur mlaku saka stasiun Sepur Abuja-Kaduna ing Idu menyang Bandara Internasional Nnamdi Azikiwe.

Jalur Metro Abuja dibukak kanggo umum seminggu sawise dibukak kanggo umum tanggal 12 Juli 2018.

.........................

2. Stasiun Kereta Api Aba (Negara Abia)

Stasiun Kereta Api Aba ing Negara Bagian Abia minangka pusat sepur. Stasiun Kereta Api Aba cedhak karo Hotel Crest.

3. Stasiun Kereta Api Kano (Negara Kano)

Pamrentahan Protektorat Nigeria Lor mbangun Sepur Baro-Kano antara taun 1908 lan 1911. Ing taun 1912, dadi rute sepur utama saka Baro ing Negara Niger menyang Kano, pusat wilayah Hausa, sing saiki ana ing Negara Kano.

Koloni Lagos, sing dadi Protektorat Nigeria Kidul, mbangun ril sepur pisanan ing Nigeria. Iku mlayu saka Lagos menyang Kano.

Frederick Lugard, sing kerja ing pamaréntahan kolonial Inggris, banjur nggabungake Railway Baro-Kano lan Railway Government Lagos kanggo nggawe Departemen Railway Nigeria minangka jaringan jalur nasional sing banjur dadi Nigerian Railway Corporation ing taun 1950-an.

.........................

4. Terminal Lagos (Negara Lagos)

Lagos Terminus, kadhangkala disebut Lagos Iddo, minangka stasiun sepur tengah kutha nganti 2021. Pungkasan jalur kasebut ana ing Pulo Iddo, ing tengah kutha, cedhak karo Pulo Lagos.

Stasiun iki cedhak Lagos Lagoon lan ing ngarepe Jembatan Carter. Wis bangunan terminal gedhe karo rong lantai.

Uga duwe rong gudang sepur. Siji ana ing njaba platform stasiun, lan liyane, sing luwih penting, ana rong kilometer sisih lor, ing jejere stasiun Yaba.

5. Stasiun Kereta Api Apapa (Lagos State)

Sepur kasebut bakal mbantu ekspor, nggampangake lalu lintas ing dalan sing tumuju menyang pelabuhan, ngidini kargo dipindhah metu saka pelabuhan, lan nyuda kerugian finansial sing disebabake dening pelabuhan sing sibuk banget.

.........................

Proyek, sing ditindakake dening Terminal AMP lan Perusahaan Railway Nigeria (NRC), bakal mlaku bebarengan karo ukuran sempit saiki saka Pelabuhan Apapa menyang terminal NRC ing Yaba.

6. Stasiun Kereta Api Yaba (Lagos State)

Stasiun sepur ing Ebutte Metta, Yaba, Lagos uga diarani Stasiun Mobolaji Johnson. Jalur rel Lagos-Ibadan iki minangka rel pengukur standar pisanan kanthi rong trek ing Afrika Kulon.

Wiwitan garis anyar antarane Lagos lan Kano dawane 2,773 km lan nggunakake ukuran standar. 

7. Stasiun Kereta Api Ilorin (Negara Kwara)

Offa dumunung ing sisih kidul-wétan Ilorin, ibukutha negara bagian Kwara. Kutha iki minangka kutha longkangan ing geografi lan tansah dadi Stasiun Deportasi Railway sing penting. Offa katon minangka lawang mlebu menyang Wilayah Lor Nigeria sing bersejarah.

.........................

8. Stasiun Sepur Ibadan (Negara Oyo)

Ing taun 1896, Stasiun Kereta Api Ibadan dibangun. Stasiun kasebut saiki diarani Stasiun Kepala Obafemi Awolowo, Moniya, Ibadan.

9. Stasiun Kereta Api Abeokuta (Negara Ogun)

Iki dibangun ing 1896 kanggo nggawe lelungan antarane sisih lor lan kidul Nigeria luwih gampang diakses.

Sampeyan kudu miwiti ing kene yen sampeyan pengin numpak sepur saka Ogun State menyang Lagos, Port Harcourt, lan wilayah liyane.

10. Stasiun Funtua (Negara Katsina)

Negara Katsina minangka papan kanggo Funtua Local Government Area. A126 ana ing desa Funtua, sing dilayani dening cabang jalur sepur nasional Nigeria, jalur kulon.

Kesimpulan: Dhaptar lan Lokasi Stasiun Sepur Ing Nigeria

Pungkasane, sistem sepur ing negara kasebut wis dadi sarana transportasi sing cocog, lan akeh pengaruhe kanggo tuwuhing lapangan kerja.

.........................

Salah sijine yaiku jalur sepur Abuja-Kaduna, sing wis nyewa 4,000 wong lan samesthine bakal nyewa luwih saka 5,000 luwih nalika rampung lan mlaku.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar