Apa Kutha Paling Aman ing Nigeria?

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Amarga Nigeria sing kita ucapake ing kene, mula kudu takon, "Apa kutha paling aman ing Nigeria?"

Apa sampeyan minangka penduduk permanen, pengunjung, utawa pengunjung sing pengin, kiriman iki bakal nyorot kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan kutha paling aman ing Nigeria.

iklan

Uga, sadurunge pungkasan kiriman iki, sampeyan bakal nemokake sawetara pancegahan safety sing kudu sampeyan tindakake yen sampeyan tetep utawa pengin ngunjungi Nigeria ing sembarang titik. 

Nanging kenapa dadi kuwatir babagan kutha sing paling aman? 

Topik kiriman iki wis menehi wawasan manawa ana sing salah. Mungkin ora sawetara, nanging akeh sing pancen ala. 

Lan babagan kahanan sing ora bisa ditindakake ing negara iki. Nigeria minangka sakabehe katon ora aman. 

Nalika wong krungu bab negara, pikirane dadi: 

  • Wong-wong bersenjata nyerang wong lelungan sing ora salah
  • Jeblugan bom sing nyebabake nyawa lan properti
  • Teroris nyerang instalasi keamanan
  • Bandit neror desa sing beda-beda
  • Penculikan wong tuwa, enom, sugih lan miskin
  • Pembunuhan ritual kanggo dhuwit lan kekuwatan
  • Lan akeh ...

Ora bakal sedina tanpa laporan kedadeyan anyar.

AtlanticRide

Lan apa implikasi? 

Kabeh iki komunikasi insecurity ora mung kanggo wong ing Nigeria nanging kanggo wong manca.

Akeh wong ing negara kasebut kanthi temen-temen nggoleki kesempatan sing paling apik kanggo metu saka negara kasebut, dene wong-wong sing seneng ngunjungi Nigeria ngeling-eling babagan papan sing dikunjungi. Yen ora, ora ana sing ngerti sapa sing bisa dadi korban sabanjure. 

Dadi, yen ana sing kudu takon apa kutha paling aman ing Nigeria kanthi alasan apa wae, bisa dingerteni. 

Apa Nigeria aman kanggo manggon? 

Negara iki ngalami akeh kasus insecurity ing wektu iki. Malah lokasi sing dianggep paling aman dina iki bisa uga ana laporan acara sing ora nyenengake sesuk. Nanging kemungkinan luwih dhuwur ing sawetara panggonan tinimbang liyane.

Salajengipun, sawetara lokasi kaya Negara Bagian Borno, Negara Bagian Yobe, Negara Bagian Katsina, lan Negara Bagian Zamfara minangka titik panas terorisme lan bandit.

Negara-negara kasebut, utamane Borno lan Negara Yobe, wis nyathet jumlah Internally Displaced Persons (IDPs) lan pembunuhan sing paling akeh amarga kegiatan teroris sajrone sawetara taun. 

Mulane, ora dianjurake kanggo manggon kanthi permanen utawa ngunjungi lokasi kasebut saiki. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Nanging, akeh negara ing Nigeria isih ngalami tingkat ketenangan sing apik. Contone, negara ing sisih kidul-kulon, kidul-kidul, lan sawetara bagéan kidul-wétan dianggep aman. 

Apa kutha paling aman ing Nigeria?

Kutha paling aman ing Nigeria

Wong isih tetep ing Nigeria. Kajaba iku, akeh wong sing isih teka ing Nigeria kanggo macem-macem tujuan kayata bisnis, pariwisata, lsp. 

web:  Kode Transfer UBA: Kode USSD UBA Kanggo Transfer, Airtime, Data & Tagihan, lsp.

Kanthi 'paling aman,' tegese langkah keamanan sing apik sing diwenehake dening pamrentah negara, tingkat kejahatan kekerasan minimal, ora ana krisis agama, lan tujuan sing tentrem kanggo turis lan investor.

Nanging, bisa uga angel netepake siji kutha minangka sing paling aman. Iku bakal mbantu yen sampeyan nganggep akeh kutha sing aman ing Nigeria, lan tujuan sing dipilih kudu adhedhasar tujuan sampeyan. 

Kutha paling aman ing Nigeria 

Ing ngisor iki sawetara kutha sing bisa dianggep minangka tujuan paling aman sing bisa ditemokake ing Nigeria: 

iklan

1. Ibadan, Oyo State 

iklan

Iki minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Nigeria. Miturut wilayah geografis, Ibadan, ibukutha Negara Oyo, minangka kutha paling gedhe ing Nigeria. kanthi area 3,080kmsq

Uga, kutha iki minangka kutha paling gedhé nomer telu miturut populasi sawisé Lagos lan Kano. Ing taun 2021, Ibadan nduwe gunggung 3,649,000 jiwa

Kajaba iku, dianggep minangka salah sawijining lokasi paling aman ing Nigeria. Nigeria minangka papan kanggo akeh wong saka macem-macem negara, basa, lan agama. 

Umume, Ibadan duwe indeks safety moderat dibandhingake karo akeh lokasi liyane ing negara kasebut. Tingkat kejahatan relatif kurang, lan paningkatan cathetan kejahatan sajrone telung taun kepungkur uga sithik banget. 

Kajaba iku, ora kaya akeh lokasi liyane, mlaku-mlaku ing wayah awan ora narik penyalahgunaan. Tegese, ora ana rasa wedi diserang. Nanging ing wayah wengi, luwih becik mlaku-mlaku ing endi wong liya. 

Sing paling penting, kasus serangan sing ora dikarepake amarga warna kulit utawa agama kurang utawa ora dirungokake ing Ibadan. 

Yen sampeyan arep pindhah menyang Nigeria utawa ngunjungi Nigeria saka negara liya, Ibadan minangka tujuan sing apik lan aman kanggo dipikirake. 

2. Enugu, Negara Enugu 

Enugu minangka ibukutha Negara Enugu, dumunung ing zona geopolitik Tenggara ing Nigeria. Uga, kutha iki dianggep minangka salah sawijining lokasi paling aman ing Nigeria. 

iklan

Populasi Enugu utamane dumadi saka wong-wong sing asale saka Igbo. Wong-wong iki ora tentrem lan sambutan, yen ora ana sing dianggep ancaman kanggo dheweke. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Pemandangan Enugu kebak bukit-bukit sing ndadekake hawa adhem ing kutha kasebut. 

3. Ado-Ekiti, Negara Ekiti

Ado-Ekiti dumunung ing wilayah Southwestern Nigeria. 

Kasusun utamane saka suku Yoruba, alam sing tentrem wis mbukak lawang kanggo pengunjung kanggo manggon utawa ngunjungi kutha kanthi permanen saka wektu. 

Tingkat kriminalitas sithik banget - ora wedi nyulik utawa serangan bersenjata. 

iklan

Uga, negara cukup tentrem kanggo nikmati dhuwit sampeyan. Akomodasi relatif murah, lan panganan ora ana ing sisih dhuwur. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

4. Osogbo, Negara Bagian Osun

Osogbo minangka ibukutha Negara Osun ing Nigeria Kidul-kulon. Iki dianggep minangka salah sawijining papan sing paling tentrem ing Nigeria. 

Negara Osun, sing wewatesan karo Negara Kwara ing sisih lor, Negara Ogun ing sisih kidul, Ekiti lan Negara Ondo ing sisih wétan, lan Negara Oyo ing sisih kulon, umume tentrem. 

Swara taun, negara iki ora ana pelanggaran keamanan sing signifikan. Mlaku-mlaku ing wayah wengi ora wedi, lan wong-wong, sing umume dumadi saka Yorubas, umume ayem tentrem. 

web:  20 Cara kanggo Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu ing 2022

Ing Osogbo, sampeyan meh ora krungu babagan krisis agama, mulane Muslim lan Kristen urip kanthi harmonis. Akeh wong non-pribumi sing manggon permanen ing Osogbo, nglakoni bisnis lan mbangun karir tanpa ancaman. 

iklan

Minangka daya tarik sisih, sumber daya pancet ing Osogbo ajeg intrik akeh wong njaba kutha. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

5. Akure, Negara Ondo

Ibukutha Negara Ondo, Akure, minangka lokasi sing aman kanggo pendhudhuk lan pengunjung permanen. 

Biaya urip ing kutha relatif terjangkau. 

Akure tenang lan jarang nyathet masalah utama sing ana gandhengane karo keamanan urip lan properti. 

Wong-wong, sing utamane saka Yorubas, seneng banget. Uga, pengunjung lan non-pribumi nemokake Akure minangka lokasi sing bisa nindakake aktivitas komersial. 

6. Ilorin, Kwara State

iklan

Ilorin dumunung ing zona geopolitik Northcentral Nigeria. Uga, iku ibukutha Negara Kwara. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kutha Ilorin anteng lan ayem. Sampeyan ora bakal krungu manawa ana ancaman kanggo kahanan kutha sing tentrem. 

Tingkat kejahatan ing Ilorin sithik banget. Uga, iku atmosfer loropaken kanggo miwiti kulawarga lan mundhakaken anak. 

7. Calabar, Negara Salib 

Calabar, ibukutha Cross River State, iku kutha sing nengsemake atusan pengunjung saka adoh lan cedhak saben taun - thanks, utamané kanggo Festival Calabar misuwur. 

Kutha Calabar ora dikenal minangka molah malih dibandhingake karo sawetara lokasi liyane ing Nigeria. 

iklan

Kajaba iku, Calabar minangka kutha sing meksa pengunjung kanggo ngunjungi maneh lan maneh. Iki amarga kutha iki resik lan nduweni situs wisata sing menarik kanggo ngoptimalake tetep. Panggonan kaya Mary Slessor House sing bersejarah, Air Terjun Kwa, lan Museum Budak minangka situs sing bakal sampeyan deleng nalika ngunjungi Calabar. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

8. Makurdi, Benue State

Sanajan ana tantangan keamanan ing sekitar Benue State, Makurdi, ibukutha Benue, relatif tentrem. 

Secara khusus, panyerakan Fulanis menyang tanah pertanian ing Negara Bagian Benue asring nyebabake kekerasan ing macem-macem kesempatan, nanging Makurdi dikenal kanthi tenang lan ramah. 

Ing Makurdi, biaya urip ora setinggi ibukutha liyane ing Nigeria. 

9. Tlaga 

Lagos minangka kutha negara, sanajan Ikeja minangka ibukutha. 

AtlanticRide

iklan

Iki dadi pusat ekonomi Nigeria lan negara sing paling padhet ing negara kasebut. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Ing Lagos, sampeyan bakal nemokake wong saka macem-macem lapisan urip sing manggon permanen utawa mung ngunjungi. 

Sanajan akeh sing mbantah babagan iki, Lagos minangka salah sawijining lokasi sing paling aman kanggo manggon ing Nigeria. 

Pratelan iki ora negate kasunyatan sing ana kegiatan pidana conventional nanging considering tingkat aktivitas ekonomi ing Lagos lan populasi dibandhingake negara liyane, langkah-langkah keamanan Lagos State ing siji kanggo diitung. 

Ing Lagos, sampeyan ora bakal krungu babagan krisis agama, jeblugan bom, terorisme, lan kekerasan etnis sing terus-terusan. 

iklan

Kajaba iku, panguwasa negara wis nyedhiyakake saluran bantuan darurat lan nginstal kamera CCTV ing lokasi strategis, lan lampu dalan biasane dipateni ing wayah wengi. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  (2022) Dhaptar negara lan ibukutha Afrika, mata uang, presiden & PDB

Kajaba iku, umume perkebunan lan omah pribadi duwe langkah-langkah keamanan kanggo nyegah penyusup saka sacedhake. 

Pancegahan Safety Umum ing Nigeria

Nigeria minangka papan sing apik. Sampeyan bisa manggon kanthi permanen, nindakake bisnis lan seneng liburan. Masalah keamanan nyewa udhara saiki lan banjur ora bakal nyuda sampeyan kanggo ngoptimalake tetep. 

Senajan sawetara wilayah luwih molah malih, lan disaranake sampeyan ora ngunjungi lokasi kasebut, utamané yen sampeyan dudu pribumi, pancegahan iki bakal mbantu sampeyan tetep aman ing ngendi wae ing Nigeria. 

Padha kalebu:

1. Nguri-uri Nilai Budaya

iklan

Nigeria iku multikultural, kanthi luwih saka 250 kelompok etnis lan luwih saka 500 basa. Apa sampeyan saiki manggon ing Nigeria, ngunjungi, utawa arep ngunjungi, priksa manawa sampeyan ngurmati nilai budaya wong ing lokasi sampeyan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Intine, wong ing Nigeria umume grapyak nanging njupuk kapercayan lan norma budaya bisa nyebabake nesu, lan wong pribumi bisa nemokake pendekatan sampeyan ora bisa ditampa.

Contone, ngerti carane wong ing lokasi disambut lan diajeni. 

2. Ngormati saben wong sing agamane

Sing padha karo titik ing ndhuwur yaiku afiliasi agama ing Nigeria. Agama wis dadi faktor utama sing nyebabake kekacauan ing tingkat sing beda ing Nigeria. 

Agama utama ing Nigeria yaiku Kristen lan Islam. Lan bakal mbantu yen sampeyan ngerti yen nindakake kabeh kanggo ngajeni iman wong liya kudu dadi prioritas kanggo sampeyan. Ing tembung liya, aja ngukum sapa wae amarga kapercayan agamane.

3. Nyingkiri prakara Pemilu

iklan

Akeh bagean ing Nigeria biasane tentrem nganti periode pemilihan. Pemilu ing Nigeria banget kontroversial amarga impunitas sing ditindakake dening wong ing pamrentahan. Iki ora mung ing Nigeria, amarga negara liya ing saindenging jagad uga ngalami sing padha. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Yen sampeyan nganggep safety ing Nigeria minangka prioritas, ngati-ati babagan carane sampeyan melu masalah politik. Ing tembung liya, ngajeni pandangane wong liya lan sopan ing pendekatan sampeyan. 

 4. Ngindhari gerakan ing wayah wengi

Gerakan ing wayah wengi ing bagean Nigeria umume ora disaranake. Kenging punapa? Sanajan ora ana masalah tetep ing njaba ing wayah awan ing sawetara lokasi, anggep manawa teknologi pengawasan ing negara kasebut ora maju kaya sing bisa ditemokake ing negara maju ing donya. Lan yen ana kedadeyan, biasane angel dilacak.

Jujur, sawetara panggonan ing Nigeria kaya Lagos duwe wong bali telat saka kerja (11:00 pm) lan budhal ing wayah esuk jam 5:00 am.

kesimpulan

Ing kirim iki, kita wis nimbang kutha endi sing paling aman ing Nigeria. Nalika bisa uga angel ditetepake, kita nyorot sangang kutha sing dikenal wis ngalami tingkat tentrem sajrone pirang-pirang taun. 

iklan

Umume, Nigeria saiki lagi nglawan tantangan keamanan. Negara manca biasane ngelekake warga sing manggon ing Nigeria supaya sawetara lokasi, nanging sawetara kutha panggonan Fantastic kanggo akeh wong ing Nigeria. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar